Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Knauf Insulation anunta achizitia fabricii de vata minerala de sticla Gecsat S.A

Articol postat de: Knauf Insulation Romania Data: 2022-01-26

Knauf Insulation anunta achizitia fabricii de vata minerala de sticla Gecsat S.A

Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, anunta semnarea contractului de achizitie a fabricii de vata minerala de sticla Gecsat S.A din Tarnaveni, judetul Mures.

Achizitionarea fabricii din Tarnaveni are ca scop sustinerea livrarilor catre clientii Knauf Insulation din pietele in continua crestere din Romania, Europa de Est si Comunitatea Statelor Independente (CSI). 

Achizitia fabricii din Romania va sprijini obiectivele de crestere ale Knauf Insulation si va oferi o capacitate suplimentara pentru a raspunde cererii tot mai mari pentru solutiile noastre de izolare in regiune”, a declarat Dominique Bossan, CEO Knauf Insulation Europa / Orientul Mijlociu / Asia, membru al Comitetului de management al Grupului Knauf.

Dominique-Bossan-CEO-Knauf-Insulation

Knauf Insulation intentioneaza sa investeasca in tehnologii de ultima ora si sa modernizeze fabrica din Romania prin alinierea proceselor de fabricatie la standardele noastre, asigurand solutii de cea mai inalta calitate pentru clientii nostri, oferind in acelasi timp cele mai sigure conditii de lucru posibile pentru angajati, dar si cele mai inalte standarde de responsabilitate ecologica, in conformitate cu angajamentul nostru Pentru o lume mai buna”, a completat Dominique Bossan.

Fiind o afacere de familie, cu Menschlichkeit (Umanitate) drept una dintre valorile noastre de baza, este foarte important pentru noi sa fim un bun angajator, dar si un exemplu bun pentru comunitatile locale in care activam. In fiecare etapa a procesului de achizitie si de modernizare a  fabricii, Knauf Insulation va lucra indeaproape cu echipele din fabrica, comunitatea locala si autoritatile.”, a declarat Adrian Garofeanu, Director General Knauf Insulation Romania si Bulgaria.

Adrian-Garofeanu-Director-General-Knauf-Insulation-Romania-si-Bulgaria

Dupa incheierea tranzactiei, Knauf Insulation are in plan sa investeasca in retehnologizarea liniei de productie din Tarnaveni la standardele Knauf Insulation pentru a produce vata minerala din sticla cu tehnologia inovativa ECOSE®.    

Solutiile Knauf Insulation cu tehnologia ECOSE® detin certificarea Eurofins Indoor Air Comfort Gold pentru calitatea aerului din interior, ofera proprietati excelente de izolare termica, fonica si protectie la incendiu si sunt fabricate din sticla reciclata pana la 80%. Vata minerala de sticla Knauf Insulation cu tehnologia ECOSE® este prima din categoria produselor de vata minerala care este certificata oficial in Europa cu eticheta DECLARE.

Potrivit reprezentantilor Knauf Insulation, aceasta achizitie face parte, de asemenea, din angajamentul pe termen lung al Grupului Knauf de a-si dezvolta divizia de produse de izolatie pentru a furniza solutii mai bune in constructii si pentru a raspunde provocarilor de eficienta energetica din urmatorii ani, in conformitate cu angajamentul companiei „Pentru o lume mai buna”.

Tarnaveni-knauf-insulation-fabrica

Strategia de sustenabilitate Knauf Insulation „Pentru o lume mai buna” are la baza viziunea companiei de a conduce schimbarea spre solutii de izolare mai bune, care sustin eficienta energetica a cladirilor (inclusiv nZEB - nearly Zero Energy Building, programul Casa eficienta energetic etc).

Despre Knauf Insulation 

Produsele Knauf Insulation economisesc energie, reduc emisiile si se asigura ca cladirile sunt sigure pentru mediu si mentin oamenii sanatosi si in siguranta. Cu peste 40 de ani de experienta in industria de izolatii, compania are in prezent peste 5.500 de angajati din 40 de tari si 27 de unitati de productie in 15 tari. 

Knauf Insulation face parte din Grupul Knauf care are aproximativ 35.000 de angajati in intreaga lume, cu peste 250 de fabrici in peste 90 de tari si vanzari de 10 miliarde de euro in anul 2020. Grupul Knauf a fost fondat in 1932 si ramane o companie independenta de familie, a carei valori se bazeaza pe Parteneriat, Angajament, Antreprenoriat si Menschlichkeit (Umanitate).

Knauf Insulation Romania

Prezent din 2008 in Romania, Knauf Insulation este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata materialelor izolante, cu un portofoliu ce include vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica si placi din fibre de lemn (Heraklith). Pe piata din Romania, Knauf Insulation este unul dintre principalii furnizori de vata minerala cu un portofoliu de produse complex, potrivit pentru toate tipurile de constructii: izolatii mansarde, termoizolare fatade, pereti de compartimentare, acoperisuri plate si multe altele.

Despre Gecsat

Gecsat S.A. este un producator local de vata minerala din sticla din Romania, cu capital integral privat, 100% romanesc. Fondata in 1918 la Tarnaveni, cu o istorie de peste 100 de ani, fabrica a fost de-a lungul timpului specializata in producerea diverselor articole de sticla. Avand in vedere importanta izolatiei termice si a eficientei energetice a cladirilor, in anul 2007 Gecsat S.A. a investit intr-o linie de productie a vatei minerale de sticla.

Tags: Knauf Insulation, vata minerala de sticla, Gecsat S.A, materiale izolante, ecose, Eurofins Indoor Air Comfort Gold, Adrian Garofeanu, Dominique Bossan, vata minerala bazaltica, placi din fibre de lemn, Heraklith

Vizionari 2748

Alte stiri ale companiei Knauf Insulation Romania

Knauf Insulation a inceput productia de vata minerala in cadrul fabricii de la Tarnaveni, judetul Mures, dupa finalizarea procesului de retehnologizare si modernizare a liniei de productie existente.
Seminar dedicat arhitectilor, inginerilor si acusticienilor care doresc sa se familiarizeze cu natura unica a izolatiei termice si, in acelasi timp, a materialului de constructie pe baza de lemn natural, cu o estetica speciala si un set de proprietati unice
Izolarea este un aspect esential al unei case eficiente din punct de vedere energetic si durabil. Surse de pierdere a caldurii in casa: pereti 35%, pardoseala 15%, pod 25%.
O modalitate foarte buna de a va proteja podul de influentiele atmosferice este izolarea acestuia cu un sistem performant, precum Homeseal LDS - o inovatiie a companiei Knauf Insulation.
Knauf Insulation este furnizor agreat de solutii sustenabile pentru cladirile rezidentiale, toate produsele din vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica cu tehnologia ECOSE® precum si placile din fibra de lemn fiind recomandate pentru utilizarea in izolarea cladirilor verzi ce urmeaza a fi certificate ROGBC.
In perioada 28 septembrie - 30 noiembrie 2020 cumpara minimum 200 mp de vata minerala de sticla UNIFIT 035 (100 mm), AKUSTIK BOARD (100 mm) si MINERAL PLUS 037 (100 mm) si primesti pe loc, pentru fiecare 200 mp cumparati, cate 1 rola de HOMESEAL LDS 35.
Iti izolezi casa cu vata minerala? Iata care sunt diferentele dintre produsele de pe piata - Recomandarile Knauf Insulation
Potrivit Knauf Insulation Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata materialelor izolante, produsele companiei se regasesc in peste 80% dintre cele aproximativ 200 de cladiri certificate verzi din Romania.
Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata materialelor izolante, alaturi de alti lideri din industria constructiilor, a lansat recent mansarda-mea.ro, o platforma online unde se regasesc cele mai performante solutii si sfaturi de specialitate pentru amenajarea unei mansarde.
Acest tip de placi vine sa completeze paleta de solutii uscate in domeniul constructiilor pe care grupul Knauf o ofera in Romania.

Alte stiri din “BUSINESS”

Knauf Insulation a inceput productia de vata minerala in cadrul fabricii de la Tarnaveni, judetul Mures, dupa finalizarea procesului de retehnologizare si modernizare a liniei de productie existente.
Alukönigstahl a primit premiul Real Estate 2021 pentru „Furnizorul anului de tamplarie, pereti cortina si compartimentari”. Acest premiu incununeaza munca intregii echipe formata din peste 50 de membri, al carei nucleu lucreaza impreuna de peste 20 de ani. O echipa care integreaza rapid colegi noi, care se perfectioneaza continuu si care este mereu pregatita sa faca fata provocarilor.
AluKönigStahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel a indeplinit, cu succes, toate obiectivele pe care si le-a propus pentru anul 2020, inclusiv o cifra de afaceri peste 20,4 milioane de euro.
Daca sunteti arhitect, reprezentati o firma de tamplarie, sau pur si simplu va ganditi la o casa noua, trebuie sa intrati pe i.NNOVATIONNOW, platforma online pe care puteti face cunostinta cu toate noutatile produselor Schüco, Jansen si Warema, prezentate intr-o expozitie digitala, accesibila oricand, pe tot parcursul anului 2021