Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Knauf Insulation a inceput productia de vata minerala cu tehnologia ECOSE®, in Romania, la 3 luni de la achizitia fabricii din Tarnaveni

Articol postat de: Knauf Insulation Romania Data: 2022-09-16

Knauf Insulation a inceput productia de vata minerala cu tehnologia ECOSE®, in Romania, la 3 luni de la achizitia fabricii din Tarnaveni

In luna martie a acestui an, Knauf Insulation a devenit oficial proprietarul fabricii de vata minerala Gecsat S.A. din Tarnaveni. Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, a inceput productia de vata minerala in cadrul fabricii de la Tarnaveni, judetul Mures, dupa finalizarea procesului de retehnologizare si modernizare a liniei de productie existente. 

Potrivit reprezentantilor companiei, investitia alocata de Knauf Insulation pentru primele etape ale procesului de modernizare si retehnologizare a liniei de productie existente care produce deja vata minerala cu tehnologia ECOSE® se va ridica la aproximativ 4 milioane euro. Obiectivul Knauf Insulation este acela de a avea una dintre cele mai performante linii de productie din Europa, la cele mai inalte standarde, ce va asigura conditii superioare si sigure de lucru pentru angajati si solutii de cea mai inalta calitate pentru clienti, precum si cele mai inalte standarde de responsabilitate ecologica.

Dupa achizitionarea fabricii din Tarnaveni, Knauf Insulation a demarat procesul de evaluare a spatiului si a capacitatii de productie. Pentru imbunatatirea operatiunilor fabricii, pe toata perioada verii au fost desfasurate lucrari de demolare si modernizare a spatiului interior si exterior. In acelasi timp, au fost intreprinse actiuni de reabilitare si refacere a infrastructurii fabricii din Tarnaveni, respectiv instalatii, cabluri, redirectionarea conductelor sau a canalizarii, cu scopul de a optimiza  procesele de fabricatie.

In paralel, incepand cu luna iunie, Knauf Insulation a initiat procesul de retehnologizare a liniei de productie existente, prin alinierea proceselor de fabricatie la standardele de calitate ale grupului, fapt ce permite, in prezent, producerea de vata minerala cu tehnologia inovativa ECOSE®.

Pe tot parcursul lucrarilor, compania a luat toate masurile de securitate necesare ce se impun pentru siguranta echipelor care au luat parte la acest proces. De asemenea, pentru lucrarile de modernizare ale sit-ului, compania a colaborat cu furnizori subcontractati la nivel local cat si national, fapt ce are impact si in economia locala.

Odata cu achizitionarea fabricii din Tarnaveni, ne-am concentrat toate eforturile pe modernizarea si transformarea spatiului intr-unul care sa se integreze armonios in dinamica comunitatii locale, sa respecte mediul inconjurator si sa completeze specificul locului. Vom avea grija sa urmam si la Tarnaveni angajamentul Knauf Insulation pentru un viitor mai sustenabil, care se reflecta in implicarea de peste un deceniu in jurul a trei piloni esentiali: daune zero asupra mediului, prin reducerea consumului de energie si a emisiilor de carbon, reciclarea deseurilor de productie, incorporand principiile economiei circulare, respectiv produse si solutii dedicate construirii unor cladiri mai bune si mai durabile”, declara Adrian Garofeanu, Director General Knauf Insulation Romania si Bulgaria.

Adrian-Garofeanu-Director-General-Knauf-Insulation-Romania-si-Bulgaria

Din datele companiei, fabrica Knauf Insulation de la Tarnaveni are in prezent o capacitate de productie anuala de peste 6000 tone. in luna septembrie are loc o a doua etapa de retehnologizare a liniei actuale, fapt ce va permite cresterea capacitatii de productie la peste 8000 tone.

Odata implementat intregul plan investitional, fabrica Knauf Insulation din Tarnaveni va asigura o capacitate de productie anuala de circa 60.000 de tone de vata minerala, cu scopul de a deservi atat necesarul intern, cat si pietele din Europa Centrala si de Est.

In momentul de fata, la fabrica din Tarnaveni isi desfasoara activitatea peste 50 de angajati, care beneficiaza de conditii de munca, de instruire si de pachete de beneficii la standardele Knauf Insulation. Din totalul numarului de angajati, 45 provin de la fosta fabrica Gecsat, iar restul au fost angajati dupa preluarea fabricii de catre Knauf Insulation. De asemenea, compania se afla intr-un proces continuu de recrutare, in functie de nevoile specifice ale fiecarui departament. Knauf Insulation Romania numara in prezent un total de 67 de angajati.

KNAUF-Insulation-fabrica-vata-minerala-Gecsat-Tarnaveni

Pentru anul in curs avem in derulare procese de recrutare pentru cel putin 10 posturi in cadrul echipei de la Tarnaveni, iar pe masura ce vom da startul noii constructii, vom comunica prin intermediul presei, precum si prin anunturi la statiile de radio locale posturile disponibile”, declara Adrian Garofeanu, Director General Knauf Insulation Romania si Bulgaria.

Despre Knauf Insulation 

Cu peste 40 de ani de experienta in industria de izolatii, compania are in prezent aproape 6000 de angajati din 40 de tari si 30 de unitati de productie in 16 tari. 

Knauf Insulation face parte din Grupul Knauf care are aproximativ 40.000 de angajati in 90 de tari, si  300 de fabrici la nivel modial cu vanzari de 12.5 miliarde de euro in anul 2021. Grupul Knauf a fost fondat in 1932 si ramane o companie independenta de familie, a carei valori se bazeaza pe Parteneriat, Angajament, Antreprenoriat si Menschlichkeit (Umanitate).

Knauf Insulation Romania

Prezent din 2008 in Romania, Knauf Insulation este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata materialelor izolante, cu un portofoliu complet de produse ce include vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica si placi din fibre de lemn (Heraklith). Pe piata din Romania, Knauf Insulation este unul dintre principalii furnizori de vata minerala cu un portofoliu de produse complex, potrivit pentru toate tipurile de constructii: izolatii mansarde, termoizolare fatade, pereti de compartimentare, acoperisuri plate si multe altele.

Tags: Knauf Insulation, vata minerala de sticla, materiale izolante, ecose, Adrian Garofeanu, Gecsat, vata minerala bazaltica, placi din fibre de lemn, Heraklith, izolatii mansarde, termoizolare fatade, pereti de compartimentare, acoperisuri plate

Vizionari 3958

Alte stiri ale companiei Knauf Insulation Romania

Dupa incheierea tranzactiei, Knauf Insulation are in plan sa investeasca in retehnologizarea liniei de productie din Tarnaveni la standardele Knauf Insulation pentru a produce vata minerala din sticla cu tehnologia inovativa ECOSE®.
Seminar dedicat arhitectilor, inginerilor si acusticienilor care doresc sa se familiarizeze cu natura unica a izolatiei termice si, in acelasi timp, a materialului de constructie pe baza de lemn natural, cu o estetica speciala si un set de proprietati unice
Izolarea este un aspect esential al unei case eficiente din punct de vedere energetic si durabil. Surse de pierdere a caldurii in casa: pereti 35%, pardoseala 15%, pod 25%.
O modalitate foarte buna de a va proteja podul de influentiele atmosferice este izolarea acestuia cu un sistem performant, precum Homeseal LDS - o inovatiie a companiei Knauf Insulation.
Knauf Insulation este furnizor agreat de solutii sustenabile pentru cladirile rezidentiale, toate produsele din vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica cu tehnologia ECOSE® precum si placile din fibra de lemn fiind recomandate pentru utilizarea in izolarea cladirilor verzi ce urmeaza a fi certificate ROGBC.
In perioada 28 septembrie - 30 noiembrie 2020 cumpara minimum 200 mp de vata minerala de sticla UNIFIT 035 (100 mm), AKUSTIK BOARD (100 mm) si MINERAL PLUS 037 (100 mm) si primesti pe loc, pentru fiecare 200 mp cumparati, cate 1 rola de HOMESEAL LDS 35.
Iti izolezi casa cu vata minerala? Iata care sunt diferentele dintre produsele de pe piata - Recomandarile Knauf Insulation
Potrivit Knauf Insulation Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata materialelor izolante, produsele companiei se regasesc in peste 80% dintre cele aproximativ 200 de cladiri certificate verzi din Romania.
Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata materialelor izolante, alaturi de alti lideri din industria constructiilor, a lansat recent mansarda-mea.ro, o platforma online unde se regasesc cele mai performante solutii si sfaturi de specialitate pentru amenajarea unei mansarde.
Acest tip de placi vine sa completeze paleta de solutii uscate in domeniul constructiilor pe care grupul Knauf o ofera in Romania.

Alte stiri din “BUSINESS”

Dupa incheierea tranzactiei, Knauf Insulation are in plan sa investeasca in retehnologizarea liniei de productie din Tarnaveni la standardele Knauf Insulation pentru a produce vata minerala din sticla cu tehnologia inovativa ECOSE®.
Alukönigstahl a primit premiul Real Estate 2021 pentru „Furnizorul anului de tamplarie, pereti cortina si compartimentari”. Acest premiu incununeaza munca intregii echipe formata din peste 50 de membri, al carei nucleu lucreaza impreuna de peste 20 de ani. O echipa care integreaza rapid colegi noi, care se perfectioneaza continuu si care este mereu pregatita sa faca fata provocarilor.
AluKönigStahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel a indeplinit, cu succes, toate obiectivele pe care si le-a propus pentru anul 2020, inclusiv o cifra de afaceri peste 20,4 milioane de euro.
Daca sunteti arhitect, reprezentati o firma de tamplarie, sau pur si simplu va ganditi la o casa noua, trebuie sa intrati pe i.NNOVATIONNOW, platforma online pe care puteti face cunostinta cu toate noutatile produselor Schüco, Jansen si Warema, prezentate intr-o expozitie digitala, accesibila oricand, pe tot parcursul anului 2021