Proiecte mici, proiecte mari, un numitor comun: solutii de la AluKönigStahl

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2021-02-18

Proiecte mici, proiecte mari, un numitor comun: solutii de la AluKönigStahl

AluKönigStahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel a indeplinit, cu succes, toate obiectivele pe care si le-a propus pentru anul 2020, inclusiv o cifra de afaceri peste 20,4 milioane de euro. 

"Anul 2020 si pandemia au adus schimbari in toate domeniile, inclusiv in industria constructiilor. Alukönigstahl, cu o vechime de 25 de ani pe piata din Romania, a trebuit sa se adapteze de la un moment la altul la noile conditii, modificand inclusiv procesele de lucru. Lucrand in echipa, am reusit intotdeauna sa gasim solutii eficiente la provocarile aparute", spune Attila Beer, Administrator al AluKönigStahl.

Printre obiectivele realizate anul care a trecut se numara consolidarea echipei, reorganizarea logistica, eficientizarea proceselor si a fluxului de supply chain, precum si digitalizarea cat mai multor activitati. Compania investeste in mod constant pentru a raspunde asteptarilor clientilor sai, motiv pentru care a reconfigurat depozitul din Jilava, a achizitionat sisteme de depozitare noi si adecvate unui flux rapid de activitate si a implementat o serie de sisteme moderne de gestiune. Dintre acestea pot fi mentionate: locatii si coduri de bare pentru identificarea corecta si trasabilitatea produselor, scannere portabile pentru cresterea eficientei si scaderea riscurilor de manipulare incorecta. Procesul de eficientizare a activitatii logistice va fi continuat si in 2021 prin implementarea unui ERP adaptat cerintelor si dinamicii companiei. In ceea ce priveste investitia in digitalizare, ne mandrim cu dezvoltarea platformei digitale proprii AKS Connect, unde clientii nostri pot plasa comenzi si pot urmari online statusul livrarilor pentru fiecare articol, in orice moment.

Astfel, ne asiguram ca si anul acesta vom reusi, in ciuda pandemiei, sa gestionam rapid posibile blocaje de aprovizionare si sa respectam termenele de livrare catre toti partenerii din tara. Indiferent de marimea proiectului de constructii, vom fi alaturi de clientii nostri cu solutii si cu o gama extrem de diversa de produse, potrivite pentru proiecte de toate categoriile, fie ele rezidentiale sau comerciale, prin livrare prompta si servicii premium, de la finisarea suprafetelor, pana la programe de calcul specializate pentru produsele noastre", completeaza Attila Beer, Administrator AluKönigStahl.

Si in 2020 ne-am implicat in proiecte atractive. Anul a inceput cu finalizarea Ana Tower cu cei 12,000 mp de perete cortina. Chiar daca inca asteptam unele proiecte care urmau sa inceapa in 2020, solutiile noastre de sisteme arhitecturale au fost livrate la proiecte precum U Center din Bucuresti cu 13,000 mp de perete cortina FWS 50 si tamplarie din aluminiu cu izolatie termica superioara, sau Offices Jiului 8 in care am integrat tamplarie Schüco AWS/ ADS si 17,500 mp de perete cortina FWS 50. Alte proiecte, precum Banca Transilvania – sediul Central din Cluj - Napoca, Millo Offfice si Tandem Office din Bucuresti folosesc solutii arhitecturale Schüco. In Timisoara cladirea de birouri Continental are ferestre AWS 65 cu actionare mecatronica Schüco AvanTec SimplySmart si usi vitrate rezistente la foc.

In domeniul rezidential, am fost implicati in realizarea a peste 5000 de apartamente midle si high class, cum ar fi proiectele Luxuria Residence si Cloud 9 Resicdence care au ferestre AWS 70.HI si usi ADS 70.HI, foarte bine izolate din punct de vedere termic. De asemenea, ne mandrim cu faptul ca suntem implicati in multe alte proiecte care au inceput in 2020 la nivel national, dintre care mentionam: Wings Residence Cluj, Sea On & Lake On Mamaia, Nordis Residence, Tomis Park Constanta, Banat Art of Living din Timisoara. Solutiile noaste au fost utilizate si pentru alte tipuri de proiecte, precum Bazinul Olimpic din Targul Mures, Piata Sudului din Bucuresti, sau Complexul sportiv Sepsi OSK din Sfantul Gheorghe (pentru care am livrat usi rezistente la foc). Un domeniu nou si o tema interesanta este renovarea monumentelor istorice, de exemplu Manastirie Dragomirna si Biserica Domnita Balasa din Bucuresti, obiective la care solutiile de tamplarie izolata din otel Jansen au avut succes.

Luxuria-residence-AluKonigStahl

Anul 2021 regaseste compania pe o pozitie competitiva solida, cu perspective de crestere, in pofida provocarilor actuale. La inceputul lunii februarie, am lansat platforma online i.NNOVATIONNOW pentru a sprijini activitatea de pregatire profesionala online a partenerilor nostri. Platforma cuprinde toate noutatile in materie de produse si cele mai importante servicii oferite de Schüco, Jansen si Warema, prezentate intr-un mod distractiv si informativ, in cadrul careia partenerii AluKönigStahl pot parcurge prezentari de produse, pot participa la tururi tematice virtuale si webinarii.

In anul 2020, AluKönigStahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care s-a impus ca un este un etalon de excelenta si creativitate in industria in care activeaza. In cei 25 de ani de activitate din Romania, AluKönigStahl Romania a asigurat cele mai eficace solutii tehnice si a realizat peste 5.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, Sky Tower, Globalworth Tower, UBC Iasi, Cluj si Timisoara. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro si paginile sale de Facebook, LinkedIn si Instagram.

Tags: AluKönigStahl, sisteme de aluminiu, sisteme din otel, perete cortina, pereti cortina, rezidential, i.NNOVATIONNOW, Schüco, Jansen, Warema

Vizionari 1993

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

Alukönigstahl a primit premiul Real Estate 2021 pentru „Furnizorul anului de tamplarie, pereti cortina si compartimentari”. Acest premiu incununeaza munca intregii echipe formata din peste 50 de membri, al carei nucleu lucreaza impreuna de peste 20 de ani. O echipa care integreaza rapid colegi noi, care se perfectioneaza continuu si care este mereu pregatita sa faca fata provocarilor.
Conform principiului NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) cladirile nou-construite nu trebuie sa consume energie, fapt obligatoriu prin legislatia care a intrat in vigoare la inceputul anului, cu toate ca modul de aplicare al acestuia nu este complet reglementat la nivel legislativ. Reducerea pierderilor energetice a fost un obiectiv esential in proiectele Alukonigstahl inca de acum zece ani, pe care l-a indeplinit prin aplicarea principiilor de proiectare care optimizeaza o constructie din punct de vedere functional si energetic.
Alukönigstahl si Schüco mentin pasul alert in adoptarea celor mai noi descoperiri tehnologice, incluzand digitalizarea in palmaresul de responsabilitati asumate. In industria constructiilor, digitalizarea are impact direct in toate procesele, de la proiectare si ofertare pana la faza de planificare, productie si apoi la asamblarea pe santier, respectiv functionarea unei cladiri.
Sustenabilitatea si durabilitatea sunt elemente cheie in proiectarea unei locuinte construite pentru viitor, motiv pentru care Alukönigstahl propune solutii moderne si eficiente, avand in portofoliu 55 de sisteme Schüco certificate CradleToCradle (C2C). Utilizarea atenta a resurselor reprezinta un pas responsabil care poate fi facut in prezent pentru un viitor mai putin poluat, dand o mai mare atentie circulatiei materialelor in cicluri inchise.
Elementele mobile cu prag fara bariere, la nivelul podelei, din sistemele Schüco nu numai ca ofera confort termic si fonic, ci permit accesul usor dintr-un spatiu in altul, chiar si pentru persoanele aflate in scaun rulant. Usile pentru balcon si terasa Schüco AWS (sistemul de aluminiu pentru ferestre) fara bariere au fost dezvoltate pentru a satisface toate cerintele in materie de confort si design, de exemplu, dimensiuni mari si manevrare usoara.
Alukönigstahl vine cu o serie de solutii moderne pentru cei care isi doresc confort, siguranta, functionalitate si cu propuneri practice pentru nevoile specifice ale caminului intregii familii. Alegerea produselor premium reprezinta o investitie in securitatea si performanta casei si, in egala masura, o masura care, pe termen lung, aduce numeroase beneficii la nivelul reducerii costurilor administrative ale unei locuinte.
Aluco, partener Alukönigstahl este prima companie din Romania care a obtinut certificarea pentru aplicarea marcajului CE pe usi de exterior rezistente la foc si etanse la fum
Daca sunteti arhitect, reprezentati o firma de tamplarie, sau pur si simplu va ganditi la o casa noua, trebuie sa intrati pe i.NNOVATIONNOW, platforma online pe care puteti face cunostinta cu toate noutatile produselor Schüco, Jansen si Warema, prezentate intr-o expozitie digitala, accesibila oricand, pe tot parcursul anului 2021
Alukönigstahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel, implineste 25 de ani de performanta si inovatie in Romania. Pioniera in industria anvelopelor pentru cladiri, compania si-a adus contributia, de-a lungul unui sfert de secol, la peste 6.000 de proiecte si constructii reprezentative pentru care a identificat solutii arhitecturale complexe, menite sa optimizeze eficienta energetica si sustenabilitatea.
Digitalizarea face lumea noastra tot mai inteligenta. Chiar si acasa. Schüco va ofera produse si sisteme inteligente si conectabile in retea, care va vor inspira si va vor imbogati viata de tip ”smart”.

Alte stiri din “BUSINESS”

Alukönigstahl a primit premiul Real Estate 2021 pentru „Furnizorul anului de tamplarie, pereti cortina si compartimentari”. Acest premiu incununeaza munca intregii echipe formata din peste 50 de membri, al carei nucleu lucreaza impreuna de peste 20 de ani. O echipa care integreaza rapid colegi noi, care se perfectioneaza continuu si care este mereu pregatita sa faca fata provocarilor.
Daca sunteti arhitect, reprezentati o firma de tamplarie, sau pur si simplu va ganditi la o casa noua, trebuie sa intrati pe i.NNOVATIONNOW, platforma online pe care puteti face cunostinta cu toate noutatile produselor Schüco, Jansen si Warema, prezentate intr-o expozitie digitala, accesibila oricand, pe tot parcursul anului 2021
Si in perioada celui de-al doilea val de infectii cu coronavirus oamenii cheltuiesc sume semnificativ mai mari pentru a-si infrumuseta casele sau pentru proiectele de renovare. Trendul constant de la izbucnirea pandemiei se reflecta clar in cifrele de afaceri actuale ale Grupului Hornbach
In primul semestru al anului 2020, Grupul Leier, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din centrul si estul Europei, a inregistrat pe plan local cresteri in vanzarile de caramizi, tigle ceramice si prefabricate din beton si preconizeaza cel mult o evolutie stagnanta pana la finalul anului