Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Peste 80% dintre cladirile verzi din Romania sunt izolate cu produsele Knauf Insulation

Articol postat de: Knauf Insulation Romania Data: 2019-04-18

Peste 80% dintre cladirile verzi din Romania sunt izolate cu produsele Knauf Insulation

Potrivit Knauf Insulation Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata materialelor izolante, produsele companiei se regasesc in peste 80% dintre cele aproximativ 200 de cladiri certificate verzi din Romania. Printre criteriile care au condus la aceste rezultate se numara nivelul ridicat al izolarii termice si acustice, siguranta la foc, durabilitatea si sustenabilitatea produselor Knauf Insulation.

Industria constructiilor verzi evolueaza cu pasi rapizi atat la nivel global, cat si pe piata locala, iar tendinta in perioada urmatoare consta in cresterea instrumentelor pentru obtinerea acestor certificari. Produsele noastre raspund cerintelor care definesc o cladire verde deoarece reduc consumul de energie, fiind, totodata, printre cele mai sustenabile solutii de izolare”, a declarat Adrian Garofeanu, director comercial Knauf Insulation pe Romania si Bulgaria.

Astfel, printre proiectele de referinta in care se regasesc produsele Knauf Insulation se numara cladiri sustenabile precum Timpuri Noi Square, sediul de birouri & concept store Lidl, Vox Technology Park Timisoara, ONE Tower, Skanska Tower, The Bridge, Unirii View, One Herastrau, Skanska Campus 6, Bucharest Business Garden si lista poate continua.

Potrivit reprezentantilor companiei, produsele Knauf Insulation reduc semnificativ consumul de energie si sunt printre cele mai sustenabile, avand un continut ridicat de materie prima reciclata. In plus, Knauf Insulation este prima companie careia i s-a acordat nivelul Gold al certificatului Indoor Air Quality de la Eurofins, pentru vata minerala cu tehnologie ECOSE®, aceasta indeplinind toate criteriile europene cu privire la calitatea aerului in interior. 

Pe acelasi subiect:

Knauf Insulation Romania a lansat platforma online mansarda-mea.ro, un proiect dedicat construirii de mansarde moderne

Totodata, numeroase produse din gama proprie sunt insotite de Declaratii de mediu, documente care arata impactul produsului asupra mediului. Prin acestea, compania dovedeste faptul ca produsele sale sunt sustenabile, iar izolarea cladirilor cu acestea contribuie la construirea unei cladiri durabile si ecologice. 

80% din materia prima folosita in procesul de productie este vata de sticla reciclata 

Reducerea energiei si a deseurilor, minimizarea efectului negativ cauzat de fabricarea materialelor sunt actiuni concrete care atesta faptul ca grija pentru mediu este una dintre preocuparile constante ale companiei noastre. Astfel, am pus bazele unui proces continuu de imbunatatire atat a produselor, cat si a procesului de productie, rezultand produse de calitate superioara, dedicate sustenabilitatii”, a declarat reprezentantul companiei. 

adrian-garofeanu-director-comercial-knauf-insulation

Asadar, printre realizarile recente in acest sens se numara procentul de sticla reciclata, folosit ca materie prima in procesul de productie a produselor, ce a ajuns in prezent pana la 80%. De asemenea, compania mentioneaza si reutilizarea caldurii ventilate in fabricile companiei, dezvoltarea unei tehnologii de ambalare prin compresie, ce are ca efect direct reducerea emisiilor de CO2, rezultate din operatiunile de distributie, precum si dezvoltarea tehnologiei ECOSE®, tehnologie inovatoare care are la baza utilizarea unui liant din materie organica in procesul de productie a materialului izolant. Astfel rezulta un produs cu mai putin praf, care nu provoaca iritatii si este mai usor de manipulat si de montat.

Despre Knauf Insulation

Knauf Insulation este o companie globala, cu peste 40 de ani de experienta in productia de materiale de constructii si izolatii, cu peste 5.000 de angajati, 40 de unitati de productie in 15 de tari si o cifra de afaceri de aproape doua miliarde de euro. Misiunea companiei este sa creeze solutii inovatoare de izolare a imobilelor, care sa modeleze modul in care traim si construim in viitor, cu grija pentru oameni si mediu. 

Pe piata din Romania, compania a aplicat aceleasi principii globale, astfel incat, in prezent, Knauf Insulation este unul dintre principalii furnizori de vata minerala pentru aplicatii precum acoperisurile plate de tip terasa si termoizolarea fatadelor.

Principalele obiective ale companiei pe piata locala constau in cresterea segmentului de vata minerala si a numarului de utilizatori ai acestui produs, precum si contributia la educarea consumatorilor in utilizarea produselor de calitate, cu coeficienti termici performanti, realizati din materii usor regenerabile si fara compusi chimici.

Tags: cladiri verzi, knauf insulation, izolatie, izolatie termica, izolatie acustica, certificari, energie

Vizionari 13986

Alte stiri ale companiei Knauf Insulation Romania

Knauf Insulation a inceput productia de vata minerala in cadrul fabricii de la Tarnaveni, judetul Mures, dupa finalizarea procesului de retehnologizare si modernizare a liniei de productie existente.
Dupa incheierea tranzactiei, Knauf Insulation are in plan sa investeasca in retehnologizarea liniei de productie din Tarnaveni la standardele Knauf Insulation pentru a produce vata minerala din sticla cu tehnologia inovativa ECOSE®.
Seminar dedicat arhitectilor, inginerilor si acusticienilor care doresc sa se familiarizeze cu natura unica a izolatiei termice si, in acelasi timp, a materialului de constructie pe baza de lemn natural, cu o estetica speciala si un set de proprietati unice
Izolarea este un aspect esential al unei case eficiente din punct de vedere energetic si durabil. Surse de pierdere a caldurii in casa: pereti 35%, pardoseala 15%, pod 25%.
O modalitate foarte buna de a va proteja podul de influentiele atmosferice este izolarea acestuia cu un sistem performant, precum Homeseal LDS - o inovatiie a companiei Knauf Insulation.
Knauf Insulation este furnizor agreat de solutii sustenabile pentru cladirile rezidentiale, toate produsele din vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica cu tehnologia ECOSE® precum si placile din fibra de lemn fiind recomandate pentru utilizarea in izolarea cladirilor verzi ce urmeaza a fi certificate ROGBC.
In perioada 28 septembrie - 30 noiembrie 2020 cumpara minimum 200 mp de vata minerala de sticla UNIFIT 035 (100 mm), AKUSTIK BOARD (100 mm) si MINERAL PLUS 037 (100 mm) si primesti pe loc, pentru fiecare 200 mp cumparati, cate 1 rola de HOMESEAL LDS 35.
Iti izolezi casa cu vata minerala? Iata care sunt diferentele dintre produsele de pe piata - Recomandarile Knauf Insulation
Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata materialelor izolante, alaturi de alti lideri din industria constructiilor, a lansat recent mansarda-mea.ro, o platforma online unde se regasesc cele mai performante solutii si sfaturi de specialitate pentru amenajarea unei mansarde.
Acest tip de placi vine sa completeze paleta de solutii uscate in domeniul constructiilor pe care grupul Knauf o ofera in Romania.

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Membrana de vapori ALUTRIX® este un material inovator folosit in constructii pentru a proteja structurile impotriva umiditatii si a penetrarii vaporilor de apa.
CARLISLE® CM Europe este lider al unui sistem de acoperis verde cu membrane de impermeabilizare EPDM de inalta calitate pentru acoperisuri plate.
Membranele TPO (Thermoplastic Olefin) SURE-WELD® au devenit o optiune de top in industria acoperisurilor datorita proprietatilor lor excelente de impermeabilizare si durabilitate. Aceste membrane pot fi utilizate atat pentru acoperisurile clasice, cat si pentru cele verzi, aducand numeroase avantaje in ambele cazuri.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.