Knauf Insulation Romania, un furnizor Solutii Verzi pe platforma Green Homes Solutions

Articol postat de: Knauf Insulation Romania Data: 2020-12-02

Knauf Insulation Romania, un furnizor Solutii Verzi pe platforma Green Homes Solutions

Cladirile ecologice denota grija fata de mediul inconjurator, iar numarul tot mai mare al persoanelor care isi doresc o astfel de locuinta demonstreaza ca preocuparea pentru protectia naturii a luat amploare. Acest tip de constructie a fost rapid adoptat si in Romania, tot mai multi romani fiind interesati sa-si transforme propriile locuinte in Case Verzi. In sprijinul lor a venit si programul cu fonduri ”Casa Eficienta Energetic”, prin intermediul caruia se ofera finantare pentru cladirile ecologice. Casele Verzi contribuie pozitiv la protectia mediului sau, cel mult, au un minim impact negativ. Nu exista un singur standard cu privire la ceea ce face o casa sa se incadreze in categoria de ”casa verde”. Totusi, ca principiu general, este mai usor pentru o casa sa fie cu adevarat „verde” daca este proiectata si construita in acest fel de la inceput.

Knauf Insulation este furnizor agreat de solutii sustenabile pentru cladirile rezidentiale, toate produsele din vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica cu tehnologia ECOSE® precum si placile din fibra de lemn fiind recomandate pentru utilizarea in izolarea cladirilor verzi ce urmeaza a fi certificate ROGBC.

Enumeram mai jos criteriile pe care produsele Knauf Insulation le indeplinesc:

• E1- au la baza materiale naturale
• E4 - materia prima din care sunt realizate este preponderent reciclata
• E5 – provin din surse naturale responsabile
• E7- sunt materiale rezistente la foc

certificate-of-approval-knauf-insulation-green-homes

Pentru certificarea Knauf Insulation drept un furnizor de Solutii Verzi pe platforma Green Homes Solutions, au fost analizate:

- Fisele tehnice ale produselor si documentatiile din care rezulta locul de productie
- Certificari verzi existente (ex: LEED, BREEAM)
- EPD-uri (Environment Product Declaration)
- Informatii referitoare la materia prima reciclata, politica de recilare a produselor din vatei minerale

Citeste si:

O casa izolata este o casa premiata. Knauf Insulation te premiaza pentru initiativa de a-ti izola casa!

Iata cateva avantaje de care poti tine cont in alegerea unei Case Verzi

- Este confortabila tot timpul anului
- Costuri de intretinere mai mici. Economiile anuale rezultate din Casele Verzi pot fi egale cu una sau doua plati ipotecare pe an.
- Te bucuri de mai multa liniste. Zgomotul vecinilor este mult redus datorita izolarii eficiente
- Aerul curat din interior te ajuta sa te odihnesti bine noaptea
- Casa are o valoare de revanzare mai buna
- Constructia este realizata cu grija pentru resurse si mediu

Conservarea planetei este deja un laitmotiv pentru multe persoane care devin ecologiste. Dar, sunt si alte motive care intretin tendinta catre constructii de tipul Caselor Verzi. Mai exact, multe metode ecologice de constructie sunt mai economice pentru companiile de constructii, in timp ce pentru proprietari inseamna un buget mai mic de achizitie. Printre avantajele constructorilor se numara reciclarea anumitor materiale si minimizarea deseurilor din constructii. In plus, construirea unei case cu resurse materiale si forta de munca disponibile local mentine poluarea rezultata din transport la un nivel minim.

Atunci cand opteaza pentru o Casa Verde, majoritatea proprietarilor au in vedere faptul ca pot reduce semnificativ, cu pana la 30%, facturile de intretinere. Energia electrica si gazele sunt cele mai folosite resurse cand vine vorba despre incalzirea sau racirea locuintei, fiind principalele preocupari ale proprietarilor de case. Aici intervin si lucrarile pentru izolarea locuintelor verzi, care sunt esentiale in acest proces. Atunci cand acestea sunt realizate cu materiale prietenoase cu mediul inconjurator rezulta o serie de beneficii, pe mai multe directii: proprietarii se bucura de un mediu sanatos in interiorul casei, comunitatea si mediul inconjurator se transforma in locuri mai curate, cu un nivel scazut de poluare, creste confortul si se realizeaza o simbioza intre oameni si natura.

Care sunt cele mai importante beneficiile ale izolarii casei cu materiale certificate pentru cladiri verzi?

- Nivel scazut de Compusi Organici Volatili
- Liantul bio-degradabil, din produse naturale si materii prime rapid bio-degradabile, ajuta la mentinerea calitatii aerului din interior
- Reducerea semnificativa a costurilor de intretinere
- Proprietati excelente de izolare termica
- Rezistenta ridicata la foc

O Casa Verde este o constructie durabila si eficienta din punct de vedere energetic. Avantajele sunt multiple, dupa cum am detaliat in acest articol si se refera inclusiv la economii de care proprietarii se vor bucura pe termen lung. 
Dar, poate cel mai important aspect, este faptul ca cei care opteaza pentru acest tip de constructie isi asuma un rol activ in protejarea mediului impotriva schimbarilor climatice si pastrarea resurselor naturale pentru generatiile viitoare.

 

Tags: knauf insulation romania, Green Homes Solutions, solutii sustenabile, vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica, Ecose, cladiri verzi, casa verde, cladiri ecologice, green homes, casa eficienta energetic


Vizionari 260

Alte stiri ale companiei Knauf Insulation Romania

Seminar dedicat arhitectilor, inginerilor si acusticienilor care doresc sa se familiarizeze cu natura unica a izolatiei termice si, in acelasi timp, a materialului de constructie pe baza de lemn natural, cu o estetica speciala si un set de proprietati unice
Izolarea este un aspect esential al unei case eficiente din punct de vedere energetic si durabil. Surse de pierdere a caldurii in casa: pereti 35%, pardoseala 15%, pod 25%.
O modalitate foarte buna de a va proteja podul de influentiele atmosferice este izolarea acestuia cu un sistem performant, precum Homeseal LDS - o inovatiie a companiei Knauf Insulation.
In perioada 28 septembrie - 30 noiembrie 2020 cumpara minimum 200 mp de vata minerala de sticla UNIFIT 035 (100 mm), AKUSTIK BOARD (100 mm) si MINERAL PLUS 037 (100 mm) si primesti pe loc, pentru fiecare 200 mp cumparati, cate 1 rola de HOMESEAL LDS 35.
Iti izolezi casa cu vata minerala? Iata care sunt diferentele dintre produsele de pe piata - Recomandarile Knauf Insulation
Potrivit Knauf Insulation Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata materialelor izolante, produsele companiei se regasesc in peste 80% dintre cele aproximativ 200 de cladiri certificate verzi din Romania.
Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata materialelor izolante, alaturi de alti lideri din industria constructiilor, a lansat recent mansarda-mea.ro, o platforma online unde se regasesc cele mai performante solutii si sfaturi de specialitate pentru amenajarea unei mansarde.
Acest tip de placi vine sa completeze paleta de solutii uscate in domeniul constructiilor pe care grupul Knauf o ofera in Romania.

Alte stiri din “ACTUALITATE”

Cu GROHE X, LIXIL EMENA lanseaza prima platforma digitala din domeniu pentru brandul sau, lider mondial de produse sanitare, GROHE. Vizitatorii hub-ului au posibilitatea de a-si crea propria experienta GROHE datorita continutului multimedia informativ si inspirational, adaptat nevoilor partenerilor de afaceri si consumatorilor.
In luna ianuarie, Leroy Merlin Romania continua campania de colectare si reutilizare a brazilor de Craciun. Astfel, pentru cel de-al saselea an la rand, clientii au fost incurajati sa returneze bradul uscat in magazinele Leroy Merlin din intreaga tara, fiind rasplatiti cu un voucher de cumparaturi in valoare de 25 lei.
Se spune ca de Craciun sa fii mai bun. Adevarul este ca bunatatea o manifestam prin fiecare gest marunt de-a lungul anului. Alma Parchet te indeamna sa cumperi o papusa decorativa, sustinand in acelasi timp educatia copiilor
Alukönigstahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel, implineste 25 de ani de performanta si inovatie in Romania. Pioniera in industria anvelopelor pentru cladiri, compania si-a adus contributia, de-a lungul unui sfert de secol, la peste 6.000 de proiecte si constructii reprezentative pentru care a identificat solutii arhitecturale complexe, menite sa optimizeze eficienta energetica si sustenabilitatea.