Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

3 locuri prin care se pierde caldura din casa iarna

Articol postat de: Knauf Insulation Romania Data: 2021-01-08

3 locuri prin care se pierde caldura din casa iarna

Cui ii place sa fie frig in casa iarna? Foarte multe locuinte din Romania pierd cantitati semnificative de caldura din cauza izolatiei si constructiei necorespunzatoare. Pentru a mentine o temperatura confortabila in interior, locatarii sunt nevoiti sa consume mai multa energie pentru incalzirea locuintei, ajungand astfel la costuri de intretinere ridicate. De aceea, trebuie identificate modalitati de imbunatatire a izolatiei pentru a minimiza pierderile de caldura si pentru a evita risipa de energie folosita pentru incalzire. Izolarea este un aspect esential al unei case eficiente din punct de vedere energetic si durabil.

Din nefericire, problema este ca nu iti dai seama pe unde se pierde caldura. Poti simti, de exemplu, un curent de aer rece care provine de la o fereastra slab izolata, insa majoritatea pierderilor de caldura in casa apar in zone mai putin vizibile. Vom enumera mai jos cele mai frecvente zone prin care au loc pierderile de caldura. De asemenea, vom prezenta si cateva materiale pe care le consideram eficiente in a reduce pierderile de caldura si, indirect, bugetul pe care il platesti lunar la intretinere.

Surse de pierdere a caldurii in casa: pereti 35%, pardoseala 15%, pod 25%.

Cat de multa caldura pierzi prin pereti?

Aproximativ 35% din toate pierderile de caldura dintr-o casa se produc prin pereti, intrucat acestia au contact direct cu exteriorul si temperaturile scazute. Peretii sunt conductori de caldura, transferand-o din interior, catre exterior. Aici intervine rolul unei izolatii bine realizate pentru a opri pe cat posibil pierderea caldurii.

pierdere-caldura-prin-pereti-knaufinsulation

Materialele de generatie noua, sustenabile, rezistente, usor de manevrat si montat sunt o solutie optima daca iti doresti izolarea peretilor exteriori. Poti sa-ti indrepti atentia catre FKD-N Thermal si FKD-S Thermal, placi de vata minerala bazaltica utilizate pentru izolarea fatadelor de contact, care nu se modifica in timp la variatii mari de temperatura si au o conductivitate termica scazuta.

Citeste si:

Ce tip de vata minerala se poate alege pentru izolatia unei locuinte?

Cata caldura pierzi prin pardoseala?

In cazul caselor, peretii fundatiei si placa de ciment, care se afla chiar sub podea, au capacitati de izolare inferioare. Aproximativ 15% din totalul pierderilor de caldura dintr-o casa se datoreaza acestei zone slab izolate. O placa sau un perete de beton turnat de aproximativ 0.2 cm are o capacitate de izolare foarte mica, ceea ce inseamna ca se va pierde rapid caldura din casa prin zona respectiva. Mai mult, majoritatea caselor nu au o podea bine izolata, aceasta fiind chiar absenta in cazul unora. Astfel, pierderea caldurii devine iminenta. Solutii exista si nu sunt dificil de implementat.

pierdere-caldura-prin-pardoseala-knaufinsulation

Cu un plan de izolare bine facut si materiale de calitate superioara se poate obtine o izolare excelenta a pardoselii. De exemplu, se pot utiliza NaturBoard POD STANDARD sau NaturBoard POD EXTRA - placi din vata minerala bazaltica, cu tehnologie ECOSE® incorporata, bune izolatoare termice, durabile si neutre din punct de vedere chimic.

Cata caldura pierzi prin pod?

Aerul cald se ridica, ceea ce inseamna ca o mare parte din caldura din casa se pierde prin pod. Se estimeaza ca 25% dintre pierderile de caldura au loc prin podul sau acoperisul unei case. Fisurile acoperisului, impreuna cu puntile termice ale podului, care nu sunt izolate corespunzator contribuie la pierderea unei cantitati semnificative de caldura prin pod. In plus, ventilatia necorespunzatoare a podurilor amplifica pierderile de caldura.

pierdere-caldura-prin-pod-knaufinsulation

Pentru a evita acest lucru, recomandam unul dintre cele mai eficiente sisteme de izolare a podului: Homeseal LDS, despre care am vorbit mai pe larg aici. Sistemul, pe langa avantajele economice pe care le ofera in timp, te ajuta sa-ti pregatesti podul in cazul in care vei dori la un moment dat sa-l amenajezi intr-un spatiu de locuit. 

In concluzie, o locuinta izolata corespunzator nu va tine cont de capriciile vremii si tu te vei putea bucura de o temperatura placuta in interior, indiferent de anotimp.

Tags: izolatie, izolarea casei, pierderi de caldura, knauf insulation, punti termice, pardoseala, pereti, pod, incalzirea locuintei

Vizionari 3476

Alte stiri ale companiei Knauf Insulation Romania

Knauf Insulation a inceput productia de vata minerala in cadrul fabricii de la Tarnaveni, judetul Mures, dupa finalizarea procesului de retehnologizare si modernizare a liniei de productie existente.
Dupa incheierea tranzactiei, Knauf Insulation are in plan sa investeasca in retehnologizarea liniei de productie din Tarnaveni la standardele Knauf Insulation pentru a produce vata minerala din sticla cu tehnologia inovativa ECOSE®.
Seminar dedicat arhitectilor, inginerilor si acusticienilor care doresc sa se familiarizeze cu natura unica a izolatiei termice si, in acelasi timp, a materialului de constructie pe baza de lemn natural, cu o estetica speciala si un set de proprietati unice
O modalitate foarte buna de a va proteja podul de influentiele atmosferice este izolarea acestuia cu un sistem performant, precum Homeseal LDS - o inovatiie a companiei Knauf Insulation.
Knauf Insulation este furnizor agreat de solutii sustenabile pentru cladirile rezidentiale, toate produsele din vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica cu tehnologia ECOSE® precum si placile din fibra de lemn fiind recomandate pentru utilizarea in izolarea cladirilor verzi ce urmeaza a fi certificate ROGBC.
In perioada 28 septembrie - 30 noiembrie 2020 cumpara minimum 200 mp de vata minerala de sticla UNIFIT 035 (100 mm), AKUSTIK BOARD (100 mm) si MINERAL PLUS 037 (100 mm) si primesti pe loc, pentru fiecare 200 mp cumparati, cate 1 rola de HOMESEAL LDS 35.
Iti izolezi casa cu vata minerala? Iata care sunt diferentele dintre produsele de pe piata - Recomandarile Knauf Insulation
Potrivit Knauf Insulation Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata materialelor izolante, produsele companiei se regasesc in peste 80% dintre cele aproximativ 200 de cladiri certificate verzi din Romania.
Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata materialelor izolante, alaturi de alti lideri din industria constructiilor, a lansat recent mansarda-mea.ro, o platforma online unde se regasesc cele mai performante solutii si sfaturi de specialitate pentru amenajarea unei mansarde.
Acest tip de placi vine sa completeze paleta de solutii uscate in domeniul constructiilor pe care grupul Knauf o ofera in Romania.

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.
Utilizarea corespunzatoare a unei astfel de supape garanteaza, mai mult sau mai putin, siguranta unui echipament, utilaj, dar si a angajatilor companiei. In functie de materialul din care sunt confectionate, supapele de siguranta pot rezista la temperaturi incredibile: +400 grade Celsius si -270 grade Celsius.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.