Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Top 3 criterii in functie de care sa alegi usa metalica pentru a te bucura de calitate superioara!

Data: 2021-07-27

Top 3 criterii in functie de care sa alegi usa metalica pentru a te bucura de calitate superioara!

Atunci cand iti construiesti o casa noua sau decizi sa iti renovezi locuinta, unul dintre cele mai importante elemente pe care trebuie sa le iei in calcul este usa. Garant al sigurantei si bun protector impotriva frigului sau a caldurii, precum si contra vantului si umezelii, usa montata trebuie sa fie de calitate pentru a-ti fi utila pret de ani buni. Variantele din lemn sunt tot mai putin populare, mai ales pentru exteriorul locuintei. 

Cea mai buna varianta, daca vrei sa fii conectat la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta, este o usa metalica. Pentru a alege o astfel de usa, este necesar sa stii care sunt cele mai importante criterii in functie de care te poti orienta. Exista pe piata din Romania multi producatori sau distribuitori de usi metalice, asa ca misiunea de a gasi cea mai buna solutie poate fi deseori una dificila. Iata care este lista reperelor pe care trebuie sa le ai in vedere ca sa te alegi cu o usa de cea mai buna calitate.

Siguranta garantata

Rolul cel mai important al unei usi, dincolo de orice altceva, este sa te protejeze de persoanele pe care vrei sa le tii departe de casa ta. Indiferent ca este vorba despre momentele cand esti acasa sau despre perioadele in care te afli in vacanta, la serviciu sau in vizita la alte persoane, usa trebuie sa fie un garant al securitatii. In special orasele mari s-au confruntat mereu cu fenomene precum spargerile de locuinte. Asa ca ai nevoie de sisteme de securitate extrem de exacte si solide. 

O usa metalica de cea mai buna calitate este fabricata din materiale rezistente, care nu pot fi doborate prin bruscare. In plus, cele mai bune usi din metal sunt prevazute si cu yale si broaste extrem de solide, imposibil de spart. Sunt necesare yale principale si suplimentare, cu inchidere pe cel putin 3 directii si 7 puncte, pentru o siguranta sporita. Cauta sa cumperi acea varianta de usa de sisteme de securitate cat mai complexe. Complexitatea nu este dictata neaparat de numarul de sisteme, cat mai ales de rezistenta acestora.

Izolare fonica si termica

Un alt criteriu foarte important caruia trebuie sa ii acorzi atentie atunci cand iti alegi usa metalica este cel referitor la capacitatea sa de a izola termic si fonic locuinta. Cu siguranta nu iti doresti o casa in care zgomotul din exterior sa patrunda usor. Mai ales daca locuiesti la curte, intr-o zona aglomerata, acesta ar putea sa iti aduca un disconfort semnificativ. La bloc, in schimb, vrei sa pastrezi zgomotul cat mai izolat in propria ta locuinta, pentru a nu avea probleme cu vecinii. Asa ca este nevoie sa cumperi o usa metalica cu un excelent coeficient de izolare fonica. Cele mai bune usi izoleaza zgomotele de pana la 40 dB. 

usa-metalica-maco

Si din punct de vedere termic, este important sa ai o usa care sa te ajute sa eviti patrunderea frigului din exterior pe timp de iarna, dar si a caldurii din perioada verii. Astfel, vei reusi nu doar sa pastrezi confortul, dar si sa economisesti energie si sa ai facturi mai mici. Cele mai bune usi metalice sunt construite din materiale care asigura izolarea, dar si excelent izolate. Spuma poliuretanica este foarte utila in acest sens. 

Design aparte

Un dezavantaj al usilor metalice a fost reprezentat pentru multa vreme de aspect, considerat inferior celui al usilor din lemn. Eleganta impusa de o usa din lemn era greu sa fie egalata, insa acest lucru este de domeniul trecutului. Daca stii de unde sa cumperi usa, vei putea gasi modele cu design deosebit de atragator. Apeleaza la un producator de top si poti gasi o usa cu design modern, clasic, vintage, futurist sau minimalist. 

Asadar, pentru a gasi cea mai buna usa metalica, este necesar sa te orientezi in functie de sistemele de securitate de care aceasta beneficiaza, dar si de capacitatea sa de a izola termic si fonic. Descopera in oferta Maco.ro cele mai rezistente si estetice usi metalice!
 

Tags: usa metalica, casa noua, spargeri de locuinte, securitate, maco, usi metalice, usa

Vizionari 2529

Alte stiri din “SECURITATE”

Cu peste 250 de brevete, 950 de certificate de testare si 10.000 de obiecte realizate, Sälzer demonstreaza o mare expertiza in domeniul securitatii de top si arata cum protectia eficienta poate fi implementata cu usurinta si aproape fara a afecta aspectul vizual al cladirilor.
Potrivit lui Florin Tihulca, Managing Director ASSA ABLOY Romania, cea mai mare parte a spargerilor se realizeaza prin zona usilor, fie prin fortarea acestora, fie prin accesarea celor neincuiate corespunzator, sau chiar uitate deschise.