Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Cea mai buna solutie de izolare a podului - Sistemul Homeseal LDS

Articol postat de: Knauf Insulation Romania Data: 2020-12-17

Cea mai buna solutie de izolare a podului - Sistemul Homeseal LDS

Podul este o zona neglijata de multe ori in ceea ce priveste economia de energie sau protectia impotriva zgomotelor si a incendiului. Dar, trebuie sa avem in vedere ca structura acoperisului este expusa influentelor atmosferice (ploaie, zapada, vant, soare), de aceea este necesar ca podul casei sa aiba instalata o izolatie eficienta si sigura.

O modalitate foarte buna de a va proteja podul de influentele atmosferice este izolarea acestuia cu un sistem performant, precum Homeseal LDS – o inovatie a companiei Knauf Insulation.

Care sunt cele mai importante aspecte pe care le veti obtine in urma instalarii sistemului Homeseal LDS? 

• Protectie termica iarna
• Protectie la supraincalzire vara
• Protectie impotriva incendiilor
• Protectie impotriva zgomotului

Cum arata izolarea realizata cu sistemul Homeseal LDS?

izolarea cu homeseal-lds

Homeseal LDS 0,02

Homeseal LDS 0.02 este o membrana hidroizolanta formata din trei straturi, permeabila la umezeala din interior si impermeabila la apa provenita din exteriorul cladirii. Astfel, folia permite evaporarea condensului si impiedica patrunderea umezelii in structura acoperisului. 

homeseal-lds-002-membrana-de-difuzie-anticondens

Homeseal LDS 0.02 permite difuzia vaporilor din structura, protejand-o in acelasi timp de intemperii. Un alt aspect foarte important este faptul ca folia Homeseal LDS 0.02 nu putrezeste, este rezistenta la mucegai si la daunatori.

Citeste si:

O casa izolata este o casa premiata. Knauf Insulation te premiaza pentru initiativa de a-ti izola casa!

Caracteristici principale:

• Izolatie termica - Valoare redusa a coeficientului de conductivitate termica
• Protectie la foc - Clasa A1 - material incombustibil
• Confort acustic - Izolatie fonica excelenta datorita structurii fibroase a materialului

Vata minerala de sticla

UNIFIT 035 vata minerala de sticla ofera protectie termica atat vara cat si iarna, contribuind datorita certificarii Eurofins GOLD si la calitatea aerului interior. 

vata-minerala-de-sticla-knauf-insulation

De ce vata minerala de sticla?

Vata minerala de sticla protejeaza podul din punct de vedere termic, fonic si impotriva incendiilor, fiind un produs destinat izolarii acoperisurilor inclinate. Cand se izoleaza un acoperis inclinat, din interior, vata minerala trebuie instalata intre si peste capriori.

Homeseal-LDS-5-bariera-activa-de-vapori

Homeseal LDS 5, bariera activa de vapori

Bariera activa de vapori Homeseal LDS 5 ofera un confort sporit in interior, mai ales daca podul este transformat intr-o mansarda de locuit. Homeseal LDS 5 functioneaza ca un strat de control al vaporilor de apa sub izolatia termica. Permeabilitatea sa partiala la vapori (Sd = 5m) ii permite sa lase vaporii de apa sa circule prin structura intr-un mod controlat. Doar o cantitate mica de vapori de apa poate trece prin LDS 5.

Homeseal LDS 5 este compatibil cu acoperisurile inclinate, dar si cu peretii verticali sau izolarea tavanelor. Utilizarea Homeseal LDS 5 sub izolatia termica, in combinatie cu foliile permeabile la vaporii din interior si impermeabile la cei din afara, previne aparitia spontana a umezelii si a condensului in interiorul izolatiei termice. Astfel, se pastreaza bine functia de izolatie termica a intregului sistem.

banda-adeziva-homeseal-lds-solift-1

Banda adeziva HOMESEAL LDS SOLIFIT 1

Pentru uz extern

Banda adeziva unilaterala asigura o fixare foarte buna a foliilor Homeseal LDS si poate fi utilizata pe structuri de lemn, caramida, suprafetie de beton curate si placi OSB.

Benzile adezive sunt utilizate in principal pentru legarea, etansarea si conectarea tuturor tipurilor de elemente structurale verticale cu folii. Foarte rezistente la umiditate si la radiatiile UV, benzile adezive pot fi de asemenea folosite pentru a repara mici defecte sau goluri intre foliile Homeseal LDS.

banda-adeziva-uz-intern-extern

Pentru uz intern

Sunt utilizate pentru lipirea ermetica a tuturor foliilor Homeseal LDS si pentru a conecta toate suprapunerile si pentru a sigila toate penetrarile.

Pentru un sistem Homeseal eficient, se recomanda etansarea perimetrului barierei de vapori cu ajutorului adezivului Solimur.

In concluzie, Sistemul Homeseal LDS dezvoltat de Knauf Insulation reprezinta o solutie eficienta, durabila si avantajoasa de izolare a podului, cu numeroase beneficii pentru protectia si confortul din intreaga casa.

 

Tags: Homeseal LDS, Knauf Insulation, izolarea podului, izolatie, Vata minerala de sticla, Banda adeziva, bariera de vapori, adeziv solimur

Vizionari 5616

Alte stiri ale companiei Knauf Insulation Romania

Knauf Insulation a inceput productia de vata minerala in cadrul fabricii de la Tarnaveni, judetul Mures, dupa finalizarea procesului de retehnologizare si modernizare a liniei de productie existente.
Dupa incheierea tranzactiei, Knauf Insulation are in plan sa investeasca in retehnologizarea liniei de productie din Tarnaveni la standardele Knauf Insulation pentru a produce vata minerala din sticla cu tehnologia inovativa ECOSE®.
Seminar dedicat arhitectilor, inginerilor si acusticienilor care doresc sa se familiarizeze cu natura unica a izolatiei termice si, in acelasi timp, a materialului de constructie pe baza de lemn natural, cu o estetica speciala si un set de proprietati unice
Izolarea este un aspect esential al unei case eficiente din punct de vedere energetic si durabil. Surse de pierdere a caldurii in casa: pereti 35%, pardoseala 15%, pod 25%.
Knauf Insulation este furnizor agreat de solutii sustenabile pentru cladirile rezidentiale, toate produsele din vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica cu tehnologia ECOSE® precum si placile din fibra de lemn fiind recomandate pentru utilizarea in izolarea cladirilor verzi ce urmeaza a fi certificate ROGBC.
In perioada 28 septembrie - 30 noiembrie 2020 cumpara minimum 200 mp de vata minerala de sticla UNIFIT 035 (100 mm), AKUSTIK BOARD (100 mm) si MINERAL PLUS 037 (100 mm) si primesti pe loc, pentru fiecare 200 mp cumparati, cate 1 rola de HOMESEAL LDS 35.
Iti izolezi casa cu vata minerala? Iata care sunt diferentele dintre produsele de pe piata - Recomandarile Knauf Insulation
Potrivit Knauf Insulation Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata materialelor izolante, produsele companiei se regasesc in peste 80% dintre cele aproximativ 200 de cladiri certificate verzi din Romania.
Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata materialelor izolante, alaturi de alti lideri din industria constructiilor, a lansat recent mansarda-mea.ro, o platforma online unde se regasesc cele mai performante solutii si sfaturi de specialitate pentru amenajarea unei mansarde.
Acest tip de placi vine sa completeze paleta de solutii uscate in domeniul constructiilor pe care grupul Knauf o ofera in Romania.

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.
Utilizarea corespunzatoare a unei astfel de supape garanteaza, mai mult sau mai putin, siguranta unui echipament, utilaj, dar si a angajatilor companiei. In functie de materialul din care sunt confectionate, supapele de siguranta pot rezista la temperaturi incredibile: +400 grade Celsius si -270 grade Celsius.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.