Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Securitate ridicata pentru anvelopa cladirii - compania Sälzer face parte din Grupul Schüco

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2022-10-27

Securitate ridicata pentru anvelopa cladirii - compania Sälzer face parte din Grupul Schüco

In ultimii 50 ani, compania Sälzer GmbH din Marburg s-a specializat in crearea, productia si instalarea tehnologiei de siguranta. Portofoliul de produse Sälzer include ferestre, usi si fatade rezistente impotriva amenintarilor multiple, cum  ar fi efractia, glontul, explozia, focul si fumul. Colaborarea dintre Sälzer GmbH si Schüco a inceput in 2018 si acum compania este integrata in grupul Schüco, datorita faptului ca siguranta cladirilor si a persoanelor a fost intotdeauna unul dintre obiectivele companiei Schüco in dezvoltarea produselor sale.

Cu peste 250 de brevete, 950 de certificate de testare si 10.000 de obiecte realizate, Sälzer demonstreaza o mare expertiza in domeniul securitatii de top si arata cum protectia eficienta poate fi implementata cu usurinta si aproape fara a afecta aspectul vizual al cladirilor. Indiferent daca este necesara una sau mai multe tipuri de protectii, toate constructiile Sälzer sunt testate, adesea cu mult peste standard, de catre institute independente si certificate pentru cele mai inalte cerinte de securitate. Datorita cooperarii cu Sälzer, securitatea ridicata este deja luata in considerare in faza de proiectare si dezvoltare a sistemelor Schüco, fapt care permite optimizarea continua a sistemelor Schüco pentru a indeplini cerinte ridicate de siguranta.

Fatada de inalta securitate dintr-o singura sursa

Datorita sistemelor de la Sälzer, anveloparile moderne ale cladirilor la care predomina vitrajele de mari dimensiuni, pot fi, de asemenea, realizate astfel incat sa raspunda cerintelor ridicate de siguranta. Pentru noua fatada de inalta securitate S1ES-50/S1ES-60, Sälzer se bazeaza pe fatada montant-traversa Schüco FWS 50/60 (Façade Wall System, latimea vizibila a profilelor este de 50/60 mm). Pentru un design variat, fatadele S1ES -50/S1ES -60 sunt disponibile si in varianta semi-structurala, cu capace presoare pe orizontala sau verticala. Desi aspectul optic exterior este identic cu cel al constructiilor standard, sistemul de fatade testat ofera o protectie completa, cu o constructie consistenta. O caracteristica speciala este aceea ca, la fatada de inalta securitate, cerintele de siguranta pot fi combinate intre ele. De exemplu, se poate construi o fatada foarte rezistenta la efractie, care este rezista la glont sau la explozii in unele zone sau care protejeaza impotriva tuturor celor trei amenintari in mod egal.

Saelzer_Hochsicherheitsfassade_Bild 

Dezvoltarea ulterioara ofera rezistenta la efractie pana la clasa RC 5, precum si o rezistenta la glont pana la FB7. Sistemul de fatada a rezistat, de asemenea, unui  test exploziv cu 500 kg de explozibil. Fatada de inalta securitate ofera astfel o rezistenta ridicata la efractie cu echipamente grele si fata de atacuri teroriste.  

Acest tip de fatada nu protejeaza doar impotriva infractiunilor externe, ci si a celor care pot aparea in cladirile industriale ca  urmare a incidentelor sau accidentelor, cum ar fi deflagratiile sau exploziile de gaze. in plus, fatada de inalta securitate poate fi combinata perfect cu sectiuni de fatada clasica stick Schüco FWS 50/60., aspectul exterior fiind identic.

In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. in cei 27 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: Swisshotel Bucuresti, Hotelul Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, U1 Center, Ana Tower, Globalworth Square, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBC Iasi, Cluj si Timisoara, Luxuria Residence, Isho Living, Nordis Mamaia, Neo Mamaia, Wings Cluj, Nusco City, Cortina North. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina. 

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei https://www.alukoenigstahl-inow.com/ro si paginile sale de Facebook, LinkedIn si Instagram.

Tags: Salzer, Schuco, anvelopari, fatade, Alukönigstahl

Vizionari 910

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

In cei 28 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative in domeniul constructiilor comerciale.
In completarea sistemelor de ferestre si usi eficiente din punct de vedere termic, Schüco ofera o serie de solutii de umbrire, pentru a reduce supraincalzirea locuintelor pe timp de canicula.
Schüco One, sediul central al companiei Schüco International, a fost prima cladire din lume care a primit toate cele trei certificari de sustenabilitate: DGNB, LEED si BREEAM. Cladirea de birouri cu forma dinamica a fost proiectata de firma de arhitectura 3XN din Copenhaga, combinand sisteme de fatada orientate spre viitor.
Alukönigstahl Romania a primit premiul Best Sustainable Building Solutions Provider la cea de a XVIII-a Gala organizata de The Diplomat Bucharest. Alukönigstahl este lider de piata si trendsetter pentru solutii sustenabile aplicate in anvelopa cladirilor din Romania.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
Solar Decathlon Europe este o competitia mondiala singulara, care provoaca echipe universitare ambitioase sa proiecteze, sa construiasca si sa opereze case eficiente din punct de vedere energetic, avansate din punct de vedere tehnic, atractive si responsabile din punctul de vedere al utilizarii resurselor.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.
Usile cu prag 0 sunt o solutie practica si versatila, rezultatul combinarii in cel mai bun mod, a functionalitatii si designului unui element de tamplarie. Usile glisante si usile de balcon cu prag la nivel cu podeaua sunt o solutie excelenta pentru a spori gradul de utilizare a spatiilor, aducand noi valente estetice interioarelor.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.
Alukönigstahl a primit premiul Real Estate 2021 pentru „Furnizorul anului de tamplarie, pereti cortina si compartimentari”. Acest premiu incununeaza munca intregii echipe formata din peste 50 de membri, al carei nucleu lucreaza impreuna de peste 20 de ani. O echipa care integreaza rapid colegi noi, care se perfectioneaza continuu si care este mereu pregatita sa faca fata provocarilor.

Alte stiri din “SECURITATE”

Cea mai buna varianta, daca vrei sa fii conectat la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta, este o usa metalica. Pentru a alege o astfel de usa, este necesar sa stii care sunt cele mai importante criterii in functie de care te poti orienta. Exista pe piata din Romania multi producatori sau distribuitori de usi metalice, asa ca misiunea de a gasi cea mai buna solutie poate fi deseori una dificila. Iata care este lista reperelor pe care trebuie sa le ai in vedere ca sa te alegi cu o usa de cea mai buna calitate.
Potrivit lui Florin Tihulca, Managing Director ASSA ABLOY Romania, cea mai mare parte a spargerilor se realizeaza prin zona usilor, fie prin fortarea acestora, fie prin accesarea celor neincuiate corespunzator, sau chiar uitate deschise.