Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Membrana Hidroizolatoare CARLISLE® SURE-WELD® TPO: Solutia inteligenta pentru protectia ideala a acoperisurilor

Articol postat de: Carlisle Construction Materials RO - Sisteme de Acoperis cu Membrane EPDM HERTALAN Data: 2023-11-26

Membrana Hidroizolatoare CARLISLE® SURE-WELD® TPO: Solutia inteligenta pentru protectia ideala a acoperisurilor

Acoperisul terasa, prin pozitionarea lui preponderent pe orizontala, este expus constant la solicitari extreme. Acesta trebuie sa reziste la temperaturi inalte, la inghet, la radiatiile solare, la grindina si alte intemperii. 

Un acoperis terasa este expus, in decursul deceniilor de viata, unor solicitari extreme. Numai o hidroizolatie de o calitate superioara, cu un potential suficient, va rezista acestor solicitari.

Membranele TPO (Thermoplastic Olefin) SURE-WELD® au devenit o optiune de top in industria acoperisurilor datorita proprietatilor lor excelente de impermeabilizare si durabilitate. Aceste membrane pot fi utilizate atat pentru acoperisurile clasice, cat si pentru cele verzi, aducand numeroase avantaje in ambele cazuri. In acest articol, vom explora motivele pentru care membranele TPO SURE-WELD sunt alegerea ideala pentru cei care doresc un acoperis de incredere si durabil.

1. Durabilitate:
Una dintre principalele caracteristici ale membranei TPO SURE-WELD® este durabilitatea sa. Acestea sunt rezistente la impact, rupere si perforare, asigurand protectie impotriva zonelor cu conditii meteorologice extreme si impotriva uzurii cauzate de traficul pietonal. Indiferent daca acoperisul este utilizat pentru a proteja cladiri comerciale, rezidentiale sau industriale, membranele TPO SURE-WELD pot rezista in timp, oferind un nivel ridicat de protectie.

2. Rezistenta la UV ,la grindina -clasa 4 conform UL 2218 si la intemperii:
Membranele TPO SURE-WELD® sunt rezistente la radiatiile UV si la intemperii, facandu-le ideale pentru utilizare atat in acoperisurile clasice, cat si in cele verzi. Aceasta rezistenta ajuta la prevenirea caderii si deteriorarea premature a membranei, asigurand o functionalitate excelenta pe termen lung.

3. Rezistenta la produse chimice si bacterii:
Membranele TPO SURE-WELD® sunt rezistente la diverse substante chimice si bacterii, ceea ce le face potrivite pentru utilizare in acoperisurile verzi. Aceasta rezistenta ajuta la protejarea membranei de eventualele deteriorari cauzate de substantele chimice din sol si de dezvoltarea bacteriilor sau algenelor.

4. Eficienta energetica:
Membranele TPO SURE-WELD® au o capacitate excelenta de inchidere termica, ceea ce le face eficiente energetic. Aceasta inseamna ca aceste membrane pot ajuta la mentinerea temperaturilor adecvate in incinta cladirilor, reducand astfel nevoia de utilizare a sistemelor de incalzire si de climatizare. Acest aspect este benefic atat pentru mediul inconjurator, cat si pentru reducerea costurilor energetice.

5. Instalare si intretinere usoara:
Membranele TPO SURE-WELD® sunt usor de instalat si de intretinut. Ele pot fi sudate pentru a forma o singura bucata de acoperis, eliminand riscul de scurgeri si creand astfel un mediu impermeabil. De asemenea, membranele TPO SURE-WELD® nu necesita intretinere complexa si adesea pot fi curatate cu usurinta.

Membranele TPO SURE-WELD® sunt o alegere excelenta atat pentru acoperisurile clasice, cat si pentru cele verzi, aducand numeroase avantaje. De la durabilitatea lor extraordinara si rezistenta la radiatiile UV si intemperii, pana la rezistenta la produse chimice si eficienta energetica, aceste membrane sunt ideale pentru protejarea cladirilor si pentru utilizare indiferent de scopul pentru care alegeti sa le utilizati TPO SURE-WELD® va vor oferi o solutie eficienta si durabila pentru nevoile dvs. Acestea reprezinta o solutie de top pentru aceasta forma moderna de acoperis, care aduce numeroase beneficii cladirilor si mediului inconjurator oferind in acelasi timp o bariera impermeabila si etansa impotriva infiltrarii apei, rezistenta la conditiile meteorologice extreme si agenti chimici, adaptabilitate la diverse forme de acoperis si, nu in ultimul rand, contribuie la o dezvoltare urbana durabila si protejarea mediului. 

Beneficiile lor multiple, precum durabilitatea, usurinta de instalare, capacitatea de etansare, rezistenta la imbatranire si intretinere redusa, precum si caracterul ecologic si reciclabil, le fac sa fie o optiune de top pentru industria constructiilor. Astfel, aceste membrane devin indispensabile pentru orice constructor, proprietar sau dezvoltator care doreste sa ofere protectie si durabilitate cladirilor lor si o alegere excelenta pentru a combina functionalitatea si estetica intr-un mod ecologic si sustenabil.

SURE-WELD®TPO
- se recomanda ca strat de inchidere sau chiar si pentru o protectie preventiva la strapungerea radacinilor, 
- in cazul in care ulterior acoperisul terasa se transforma in terasa  verde.

membrana izolatoare tpo sure weld

  1. Strat de vegetatie
  2. Strat de protectie
  3. Membrana TPO SURE-WELD®
  4. Material izolator/PIR
  5. Bariera de vapori ALUTRIX® 600
  6. Tabla trapezoidala

Sigur dupa multe ierni reci
• Prin comportamentul excelent la temperaturi scazute pana la -30 °C, SURE-WELD® TPO ramane flexibil la rece pana la batranete.

Sigur dupa multe veri fierbinti
• Stabilitatea ridicata la cald a membranei SURE-WELD® TPO   garanteaza mult timp o functionare  sigura si durabila si la suprafete verticale.

Sigur impotriva strapungerii radacinilor
• SURE-WELD® TPO ofera, protectie ridicata impotriva strapungerii radacinilor, testat conform directivelor FLL.

Rezistenta la tractiune 1.500 N/50 mm 
• In zone precum inchideri si muchii, SURE-WELD® TPO rezista celor mai ridicate solicitari mecanice.  

Rezistent la grindina
• SURE-WELD® TPO garanteaza de-a lungul multor ani siguranta ridicata impotriva grindinei – Clasa 4 in conformitate cu UL 2218

CARLISLE® - "Creating Solutions, Building Value" (Cream solutii, construim valoare).

carlisle-QR

Tags: Carlisle, Membrana Hidroizolatoare, acoperisuri, membrane, acoperis terasa

Vizionari 347

Alte stiri ale companiei Carlisle Construction Materials RO - Sisteme de Acoperis cu Membrane EPDM HERTALAN

Membrana de vapori ALUTRIX® este un material inovator folosit in constructii pentru a proteja structurile impotriva umiditatii si a penetrarii vaporilor de apa.
CARLISLE® CM Europe este lider al unui sistem de acoperis verde cu membrane de impermeabilizare EPDM de inalta calitate pentru acoperisuri plate.
CARLISLE® CM Europe a fost distins cu prestigiosul premiu olandez de sustenabilitate „Rethink Award 2023” la categoria „Resurse regenerabile”.

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Membrana de vapori ALUTRIX® este un material inovator folosit in constructii pentru a proteja structurile impotriva umiditatii si a penetrarii vaporilor de apa.
CARLISLE® CM Europe este lider al unui sistem de acoperis verde cu membrane de impermeabilizare EPDM de inalta calitate pentru acoperisuri plate.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.