Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Stalpi de gard din metal - care sunt mai rezistenti?

Articol postat de: H Metal Data: 2020-07-01

Stalpi de gard din metal - care sunt mai rezistenti?

Stalpii de gard trebuie sa indeplineasca cel putin 2 functii importante:

1. Sa aiba rezistenta mecanica buna pentru a sustine bine structura gardului
2. Sa fie rezistenti la coroziune in timp, pentru a a avea o durata de viata cat mai lunga

Oricine construieste un gard isi doreste ca acesta sa reziste cat mai mult in timp. Gardul este de multe ori chiar o constructie pe viata, astfel ca decizia de achizitie a materialelor de gard trebuie facuta dupa o buna informare asupra tuturor aspectelor.

Piata este plina de materiale, sub multe forme, dimensiuni si preturi, alegerea materialului corect este dificila uneori. 

Un stalp de gard ieftin este un stalp slab din punct de vedere al rezistentei astfel ca va fi schimbat mai des.

H Metal, prin divizia de imprejmuiri realizeaza la comanda diverse tipuri de stalpi de gard:

- Stalpi drepti – grad de securitate redus. 

- Stalpi cu un brat pentru sustinere sarma ghimpata + concertina – grad de securitate ridicat.

- Stalpi cu 2 brate tip Y pentru sustinere sarma concertina – grad de securitate foarte ridicat;

In afara de aceste 3 tipuri de categorii de stalpi executam pe baza de schita orice model de stalp gard.

Pe acelasi subiect:

Gardul din plasa impletita, o varianta economica de imprejmuire

Montaj stalpi: producem stalpi pentru prindere in beton (in pahare de beton sau in soclu) stalpi cu talpa jos pentru prindere pe platforme de beton sau pe soclu de beton si stalpi cu talpica metalica sudata lateral pentru prindere pe partea laterala a soclului de beton sau unde necesita prindere laterala.

stalpi-gard-si-panouri-gard-vopsite-hmetal-min

Mai jos sunt cateva aprecieri din experienta noastra despre alegerea stalpilor de gard, la ce trebuie sa fim atenti cand alegem stalpii metalici, caci despre ei vom vorbi.

Rezistenta mecanica

Exista foarte multe variante de stalpi de gard, rotunzi, patrati, dreptunghiulari sau din profile metalice.

Experienta acumulta in timp ne-a aratat ca nu orice stalp este potrivit pentru orice sistem de imprejmuire, astfel ca putem emite cateva concluzii si recomandari:

- Stalpii metalici cu perete subtire de pana in 1,5 mm si diametre intre 38 - 48 mm la stalpii rotunzi sau laturi intre 30 x 30 si 50 x 50 la stalpii patrati ar fi bine de folosit ca si stalpi intermediari la garduri cu o inaltime de pana in 1500 mm. Cel putin la colturi sunt necesare contravantuiri, din tevi cu o grosime de minim 2 mm, altfel stalpii de colt se vor apleca / indoi. La imprejmuirile cu plasa impletita aceasta trebuie intrinsa si astfel stalpul de colt se apleaca spre interiorul proprietatii daca nu este sustinut de o contravantuire.
- Stalpii metalici cu grosime de la 2 la 4 mm se pot folosi la garduri mai inalte de la 1700 la 2500 mm dar tot asa, in special in cazul gardurilor de plasa trebuiesc sustinuti cu contravantuiri, indefirent de grosime.

Rezistenta la coroziune

Otelul este un material rezistent si cel mai ieftin din categoria metalelor. Are insa marele dezavantaj ca rugineste. Recomandam ca stalpii de otel sa fie tratati corespunzator impotriva coroziunii.

stalpi-metal-inainte-de-zincare-hmetal-min

Exista mai multe metode de tratare impotriva coroziunii, mai jos exemplificam in ordinea rezistentei:

- Stalpi otel negrunduiti / nevopsiti – fara rezistenta la coroziune

- Stalpi otel vopsiti la pensula / trafalet / pistol – rezistenta la coroziune acceptabila

- Stalpi otel grunduiti si  vopsiti in camp electrostatic – rezistenta la coroziune buna 

stalpi-vopsiti-electrostatic-hmetal-min

- Stalpi otel zincati termic* in baie de zinc topit – rezistenta la coroziune foarte buna 

h-metal-sistem-gard-zincat-protejat-transport-min

- Stalpi otel zincati termic in baie de zinc + vopsiti – rezistenta la coroziune excelenta 

*zincarea termica se face interior/exterior, prin introducerea stalpului in baie de zinc topit

stalpi-zincat-tip-Y-cu-2-brate-hmetal-min

IMPORTANT

Indiferent de metoda de protectie aleasa trebuie tinut cont si de urmatoarele aspecte:

Suprafata trebuie curatata de rugina inainte de aplicarea protectiei, vopseaua peste rugina nu ajuta stalpul sa reziste in timp, rugina se umfla sub vopsea si va coroda stalpul in continuare.

Toate prelucrarile mecanice asupra stalpului trebuiesc facute inainte de aplicarea protectiei, zona unde se prelucreaza stalpul dupa ce este vpsit sau zincat va fi prima zona unde va aparea rugina.

Despre H Metal SRL

H Metal prin divizia de imprejmuiri realizeaza la comanda toate tipurile de stalpi metalici si porti conform proiect  Stalpii si portile se pot realiza din teava rotunda sudata / laminata, teava patrata si rectangulara, sau din profile metalice INP, UNP, HEA (proiecte speciale).

Stalpii si portile se livreaza paletizat, avem grija la impachetare sa asezam produsele astfel incat sa ajumga intacte la destinatie. 

Pentru oferte de pret va asteptam solicitarile pe email: office@imprejmuiri.ro 

In lipsa unui proiect sau schite, va rugam sa ne precizati in solicitare cel putin urmatoarele detalii:
- Inaltime stalp cu tot cu partea care intra in beton, daca sunt tipul de stalpi ce se monteaza in beton.
- Dimensiune laturi / diametru, grosime perete teava.
- Daca doriti ca stalpii sa fe cu 1 brat, 2 brate tip Y sau simpli drepti.
- Daca doriti la partea de jos care intra in beton sa sudam pranzuri / mustati de armare in beton.
- Sistemul de gard ce il veti utiliza: panouri bordurate, plasa impletita, plasa sudata, plasa innodata, etc.
- Daca doriti poarta pietonala si/sau poarta auto – dimensiuni.
- Cantitatea / numarul de bucati la fiecare produs.
- Localitatea de destinatie, unde aveti nevoie sa va fie livrate produsele.
 


Vizionari 3839

Alte stiri ale companiei H Metal

Atunci cand doriti sa va protejati proprietatea impotriva escaladarii, o solutie adecvata este capacul metalic cu suport tip bradut pentru montaj sarma ghimpata.
Imprejmuirea, fie ca este vorba de un teren, spatiu productie / depozitare sau orice alta locatie presupune alocarea unui buget insemnat in functie de scop.
Cea mai buna metoda de a proteja cornierul metalic contra coroziunii este zincarea termica. Prin introducerea in baia de zinc topit la o temperatura de cca 450 grade celsius, cornierul este acoperit cu un strat protector de zinc.
Profilele ambutisate la rece sunt folosite in foarte multe domenii de activitate: constructii, uz industrial, masini - camioane - rigidizari / intariri sasie / podele, industria de panificatie, sisteme de depozitare sau pentru acoperit aticuri, ziduri, garduri.
Intr-o amenajare interioara, stilul industrial presupune utilizarea sau integrarea unor materiale precum betonul, metalul si a peretilor din caramida aparenta. Folosit in mod echilibrat, metalul confera casei tale un aspect elegant si permite realizarea unor elemente de design creative si complexe.
Gardul reprezinta in primul rand un element de securitate pentru proprietatea ta, indiferent de destinatia acesteia. Pentru imprejmuirea unor suprafete mari de teren care deservesc gradini, terenuri sportive sau suprafete agricole, recomandam ca varianta economica un gard din plasa impletita zincata.
Anumite proprietati si facilitati necesita un nivel de securizare ridicat. Gardurile metalice de inalta securitate sunt concepute pentru a lupta impotriva accesului fortat si creaza o bariera solida, greu de incalcat in jurul zonelor in care siguranta publica este in pericol.
Sistemele constructive bazate pe o structura din otel ofera avantaje considerabile pentru proiectele urbane, care au loc in mijlocul orasului, unde viteza de constructie si spatiul minim de depozitare a materialelor la fata locului sunt esentiale.
Balustrada de interior are un impact semnificativ asupra spatiului in care este montata, indiferent ca este vorba de o locuinta privata, institutii publice, spatii comerciale sau HORECA. Aceasta trebuie sa indeplineasca atat aspecte practice, cat si estetice.
Livingul este punctul central al locuintei, iar mobilierul pentru living trebuie sa atinga echilibrul perfect intre estetica si functionalitate. Fiecare dintre noi ne dorim o camera amenajata cu stil in care sa ne relaxam dupa o zi lunga de munca.

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.
Utilizarea corespunzatoare a unei astfel de supape garanteaza, mai mult sau mai putin, siguranta unui echipament, utilaj, dar si a angajatilor companiei. In functie de materialul din care sunt confectionate, supapele de siguranta pot rezista la temperaturi incredibile: +400 grade Celsius si -270 grade Celsius.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.