Itechsol Sisteme solare termice, pompe de caldura, centrale electrice fotovoltaice

De ce industria siderurgica este vitala pentru societatea moderna?

Articol postat de: H Metal Data: 2020-01-28

De ce industria siderurgica este vitala pentru societatea moderna?

Astazi este rolul inginerului de materiale sa studieze, sa dezvolte, sa proiecteze si sa opereze procese care transforma materiile prime in produse utile menite sa imbunatateasca calitatea vietii noastre.

Industria siderurgica are o istorie bogata. Si-a manifestat remarcabilul dinamism tehnologic si antreprenorial, bucurandu-se de o importanta economica, politica si strategica semnificativa. 

Siderurgia (sau metalurgia fierului) reprezinta ansamblul de operatii ce permit extragerea fierului si a aliajelor sale, precum si prelucrarea acestora prin laminare si forjare.

Otelul este cel mai important material produs industrial. Ganditi-va doar la ceea ce ar lipsi in viata noastra de zi cu zi daca otelul nu ar exista. Societatea noastra depinde in intregime de otel si de modul in care il utilizam.

Regasim otelul in multiple aspecte ale vietii noastre, dar adesea nu este vizibil, deoarece este ascuns de alte materiale, de ex. vopsea, plastic, beton sau alte metale.

profile-metalurgice-H-Metal-min

Sistemele constructive bazate pe o structura din otel ofera avantaje considerabile pentru proiectele urbane, care au loc in mijlocul orasului, unde viteza de constructie si spatiul minim de depozitare a materialelor la fata locului sunt esentiale.

Pe acelasi subiect:

Balustrada de interior, un element important de design

Intr-o societate in continua evolutie, constructorii cauta solutii convenabile, inovatoare si rapide. Prin produsele si serviciile oferite, H Metal permite clientilor sa puna in aplicare cele mai indraznete proiecte.

tevi-patrate-H-Metal-min

Oferta de produse pe care le puteti achizitiona de pe site-ul companiei este foarte variata si cuprinde: tevi, corniere, platbenzi, table (decapate, neagre, striate si zincate) si profile. Produsele metalurgice comercializate sunt confectionate in conformitate cu standardele de calitate europene.

cornier-zincat-H-Metal-min

Pentru a gestiona marea varietate de domenii de aplicare, este necesara o clasificare corespunzatoare in ceea ce priveste proprietatile otelului. De aceea, otelurile pot fi clasificate conform diferitelor criterii, dintre care cele mai importante sunt:

- compozitia chimica;
- destinatia;
- diagrama de transformare (stabila, metastabila).

Otelul structural este un material de constructii, cu o forma sau sectiune transversala specifica si anumite standarde de compozitie chimica si proprietati mecanice. Cele mai multe otelurilor utilizate in intreaga Europa sunt specificate pentru a se conforma cu standardul european EN 10025.

tevi-rectangulare-otel-H-Metal-min

Despre H Metal S.R.L

In anul 2019 am aniversat 10 ani pe piata produselor metalurgice din Romania. Perioada in care ne mandrim cu 1900 clienti multumiti, 6500 de livrari si peste 20.000 tone de otel vandute.
Ne puteti urmari pe pagina de Facebook: @HmetalRo
Pentru o oferta personalizata va asteptam cererile la office@h-metal.ro

Vizionari 404

Alte stiri ale companiei H Metal

Intr-o amenajare interioara, stilul industrial presupune utilizarea sau integrarea unor materiale precum betonul, metalul si a peretilor din caramida aparenta. Folosit in mod echilibrat, metalul confera casei tale un aspect elegant si permite realizarea unor elemente de design creative si complexe.
Gardul reprezinta in primul rand un element de securitate pentru proprietatea ta, indiferent de destinatia acesteia. Pentru imprejmuirea unor suprafete mari de teren care deservesc gradini, terenuri sportive sau suprafete agricole, recomandam ca varianta economica un gard din plasa impletita zincata.
Anumite proprietati si facilitati necesita un nivel de securizare ridicat. Gardurile metalice de inalta securitate sunt concepute pentru a lupta impotriva accesului fortat si creaza o bariera solida, greu de incalcat in jurul zonelor in care siguranta publica este in pericol.
Balustrada de interior are un impact semnificativ asupra spatiului in care este montata, indiferent ca este vorba de o locuinta privata, institutii publice, spatii comerciale sau HORECA. Aceasta trebuie sa indeplineasca atat aspecte practice, cat si estetice.
Livingul este punctul central al locuintei, iar mobilierul pentru living trebuie sa atinga echilibrul perfect intre estetica si functionalitate. Fiecare dintre noi ne dorim o camera amenajata cu stil in care sa ne relaxam dupa o zi lunga de munca.
imprejmuiri.ro este site-ul care iti ofera solutii complete de imprejmuire atat pentru proiecte rezidentiale cat si pentru cele industriale, comerciale sau agricole.
Un trend tot mai des intalnit, in ultima perioada, il reprezinta compartimentarea spatiilor cu ajutorul usilor si peretilor realizati din metal si sticla. Aceste partitii s-au impus in randul solutiilor moderne de impartire a spatiului interior.
Securitatea este unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand vorbim de imprejmuirea corespunzatoare a spatiului dumneavoastra. H Metal produce stalpi metalici de gard utilizati ca elemente de sustinere si fixare pentru panourile bordurate si plasa impletita.
Se estimeaza ca zincarea termica este cea mai buna varianta existenta in prezent pentru prevenirea coroziunii produselor din otel. Desi se afla intr-o continua competitie cu alte tehnologii de protectie, zincarea termica cunoaste o continua dezvoltare.
Alegerea gardului este un element esential pentru amenajarea curtii, care defineste vizual intreaga locuinta. Metal Creativ realizeaza pe comanda diferite modele de garduri metalice si porti, astfel incat acestea sa tina cont de designul dorit, dimensiunile necesare si bugetul alocat.

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Gardul reprezinta in primul rand un element de securitate pentru proprietatea ta, indiferent de destinatia acesteia. Pentru imprejmuirea unor suprafete mari de teren care deservesc gradini, terenuri sportive sau suprafete agricole, recomandam ca varianta economica un gard din plasa impletita zincata.
Anumite proprietati si facilitati necesita un nivel de securizare ridicat. Gardurile metalice de inalta securitate sunt concepute pentru a lupta impotriva accesului fortat si creaza o bariera solida, greu de incalcat in jurul zonelor in care siguranta publica este in pericol.
Iti izolezi casa cu vata minerala? Iata care sunt diferentele dintre produsele de pe piata - Recomandarile Knauf Insulation
Electroosmoza este un procedeu folosit in mod curent pe plan mondial pentru reducerea timpului necesar finalizarii consolidarii primare. In acest fel, se urmareste reducerea perioadei de realizare a rambleelor de drumuri si cai ferate si respectiv, si a imbunatatirii caracteristicilor fizico-mecanice ale terenului in vederea executiei fundatiilor directe pentru diferite tipuri de constructii.