De ce industria siderurgica este vitala pentru societatea moderna?

Articol postat de: H Metal Data: 2020-01-28

De ce industria siderurgica este vitala pentru societatea moderna?

Astazi este rolul inginerului de materiale sa studieze, sa dezvolte, sa proiecteze si sa opereze procese care transforma materiile prime in produse utile menite sa imbunatateasca calitatea vietii noastre.

Industria siderurgica are o istorie bogata. Si-a manifestat remarcabilul dinamism tehnologic si antreprenorial, bucurandu-se de o importanta economica, politica si strategica semnificativa. 

Siderurgia (sau metalurgia fierului) reprezinta ansamblul de operatii ce permit extragerea fierului si a aliajelor sale, precum si prelucrarea acestora prin laminare si forjare.

Otelul este cel mai important material produs industrial. Ganditi-va doar la ceea ce ar lipsi in viata noastra de zi cu zi daca otelul nu ar exista. Societatea noastra depinde in intregime de otel si de modul in care il utilizam.

Regasim otelul in multiple aspecte ale vietii noastre, dar adesea nu este vizibil, deoarece este ascuns de alte materiale, de ex. vopsea, plastic, beton sau alte metale.

profile-metalurgice-H-Metal-min

Sistemele constructive bazate pe o structura din otel ofera avantaje considerabile pentru proiectele urbane, care au loc in mijlocul orasului, unde viteza de constructie si spatiul minim de depozitare a materialelor la fata locului sunt esentiale.

Pe acelasi subiect:

Balustrada de interior, un element important de design

Intr-o societate in continua evolutie, constructorii cauta solutii convenabile, inovatoare si rapide. Prin produsele si serviciile oferite, H Metal permite clientilor sa puna in aplicare cele mai indraznete proiecte.

tevi-patrate-H-Metal-min

Oferta de produse pe care le puteti achizitiona de pe site-ul companiei este foarte variata si cuprinde: tevi, corniere, platbenzi, table (decapate, neagre, striate si zincate) si profile. Produsele metalurgice comercializate sunt confectionate in conformitate cu standardele de calitate europene.

cornier-zincat-H-Metal-min

Pentru a gestiona marea varietate de domenii de aplicare, este necesara o clasificare corespunzatoare in ceea ce priveste proprietatile otelului. De aceea, otelurile pot fi clasificate conform diferitelor criterii, dintre care cele mai importante sunt:

- compozitia chimica;
- destinatia;
- diagrama de transformare (stabila, metastabila).

Otelul structural este un material de constructii, cu o forma sau sectiune transversala specifica si anumite standarde de compozitie chimica si proprietati mecanice. Cele mai multe otelurilor utilizate in intreaga Europa sunt specificate pentru a se conforma cu standardul european EN 10025.

tevi-rectangulare-otel-H-Metal-min

Despre H Metal S.R.L

In anul 2019 am aniversat 10 ani pe piata produselor metalurgice din Romania. Perioada in care ne mandrim cu 1900 clienti multumiti, 6500 de livrari si peste 20.000 tone de otel vandute.
Ne puteti urmari pe pagina de Facebook: @HmetalRo
Pentru o oferta personalizata va asteptam cererile la office@h-metal.ro

Vizionari 295

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Lindab Romania lanseaza sistemul de tigle metalice cu acoperire granulata Lindab Roca
ISOCELL se produce in Austria, intr-una din cele mai moderne instalatii ale Europei
O piscina va fi o investitie pe termen lung, este bine sa va asigurati ca ea va fi in fond si una potrivita.