Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Beneficiati de design exceptional si accesibilitate deplina cu pragul 0 – absolut la nivelul podelei pentru usi de la Alukönigstahl & Schüco

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2022-03-31

Beneficiati de design exceptional si accesibilitate deplina cu pragul 0 – absolut la nivelul podelei pentru usi de la Alukönigstahl & Schüco

Usile cu prag 0 sunt o solutie practica si versatila, rezultatul combinarii in cel mai bun mod, a functionalitatii si designului unui element de tamplarie.

Realizarea unor cladiri care sa permita accesul la fel de usor tuturor utilizatorilor, inclusiv persoane in varsta si copii, este un element esential in principiile moderne de proiectare si constructie. Ferestrele franceze si usile glisante cu praguri la nivelul podelei, de exemplu, fac trecerea dintre interior si exterior mai usoara si mai confortabila, reducand riscul de impiedicare si accesul dificil. Solutiile din sistemele din aluminiu Schüco, care combina excelent forma si functionalitatea, solutiile de prag „0-Level” nu sunt doar practice, ele raspund si celor mai inalte cerinte in ceea ce priveste estetica si performanta. Ce ne ofera tehnologia si designul Schüco?

Prag „0-Level” pentru usi glisante si ferestre franceze - multiplica nelimitat spatiul

Usile glisante si usile de balcon cu prag la nivel cu podeaua sunt o solutie excelenta pentru a spori gradul de utilizare a spatiilor, aducand noi valente estetice interioarelor. 

usi-prag-0-Level-ASE_60_80_m_Penthouse_01

Constructiile traditionale de usi de balcon si de usi glisante aveau profilul de cercevea vizibil, destul de inalt (5-6 centimetri) sau un prag cu circa 2 cm, deci exista un obstacol, care putea chiar cauza mici accidente domestice.  Tehnologia Schüco actuala permite constructia elementelor mobile cu prag 0, absolut la nivelul podelei.

Absenta oricarui obstacol la trecerea intre interior si exterior creste gradul de confort al locuintei si nivelul de siguranta, deci si starea de bine a locatarilor.

Din punct de vedere al designului, solutiile Schüco actuale permit realizarea unor elemente de mari dimensiuni, fie ca vorbim de usi glisante sau ferestre/usi de balcon. Astfel, exteriorul se contopeste cu interiorul, iar aportul de lumina naturala este maximizat. Efectul imediat este de marire – optica si fizica - a spatiilor, ele devin  si mai primitoare si mai locuibile. Iar pragul 0 este astfel proiectat si realizat, incat se pastreaza toate caracteristicile acestor elemente de tamplarie, cum sunt etanseitatea la ploaie si izolarea termica.

usi-glisante-prag-0-level-ASE_80_HI_m_Kueche

Noul sistem de usi glisante din aluminiu Schüco ASE 80.HI a fost dezvoltat tocmai pentru satisfacerea acestor nevoi: pe de o parte garanteaza functionalitatea si usurinta in utilizare, pe de alta parte sporeste impactul estetic al vitrajelor, latimea vizibila a profilelor in zona de suprapunere a cercevelelor fiind de doar 40 mm (seria Design). Profilele zvelte si robuste permit realizarea unor cercevele cu greutate pana la 500 de kg, cu dimensiuni maxime de 3200 x 3500 mm. Sistemul permite numeroase tipologii constructive, cu una, doua sau trei cai de glisare, cu deschidere pana la 21000 mm. Un design exceptional poate fi obtinut cu usi glisante care se inchit/deschid pe colt.    

Performanta, siguranta si confort
 
Pe langa caracteristicile estetico-functionale exceptionale, inovatoarele sisteme Schüco din aluminiu pentru usi glisante garanteaza performante excelente in ceea ce priveste izolarea termica si fonica, pentru confortul crescut al ocupantilor si pentru reducerea consumului de energie. Toate aceste elemente mobile raspund cu brio cerintelor de protectie antiefractie si pot ajunge in clasa RC2 in functie de tipul de deschidere ales.

sisteme-schuco-din-aluminiu

Miscarea usii glisante este fluida si usoara, actionarea poate fi facuta manual sau electric. Sistemul de glisare de ultima generatie permite o alunecare silentioasa si fara vibratii, iar prin adaugarea optiunilor SmartStop si SmarClose actionarea usilor devine soi mai usoara si sigura. In acest fel, usile glisante pot fi folosite de toata lumea, inclusiv de persoanele in varsta si de copii, care au forta fizica redusa.

O singura solutie, multe aplicatii
 
Dupa cum am vazut, solutiile de prag la nivelul podelei sunt versatile si usor de utilizat si se adapteaza tuturor stilurilor arhitecturale si nevoilor de design. De aceea, ele isi gasesc aplicatie in contexte diferite, atat in cladirile rezidentiale, cat si in constructii publice.

usi-cu-prag-0-AWS_90_m_Kita

Ganditi-va, de exemplu, cat de usor este sa aduceti obiecte grele in casa fara a fi nevoie sa le ridicati sau sa nu va temeti ca se vor impiedica copii alergand din casa, afara. In mod similar, pragurile O sunt deosebit de utile in resedinte pentru batrani, scoli sau birouri deschise publicului unde respectarea standardelor de siguranta este esentiala.

Cu totii avem nevoie de un loc pe care sa-l numim „acasa”. Acasa ne ofera siguranta, apartenenta si identitate. Este un loc sigur si acasa avem tot ceea ce iubim. Este un loc in care putem crea spatii in care sa profitam la maximum de viata noastra.

Va prezentam solutiile Schüco pentru case sigure, confortabile si sustenabile pentru a va oferi o perspectiva asupra posibilitatilor existente si despre ce putem face impreuna cu partenerii nostri, pentru transformarea oricarei case de vis, in realitate.

Pentru informatii suplimentare despre produsele noastre vizitati https://tamplarie.alukoenigstahl.ro/

Tags: Alukonigstahl, Schuco, pragul 0, usi glisante, tamplarie, 0-Level, ferestre franceze

Vizionari 662

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

Alukönigstahl Romania a primit premiul Best Sustainable Building Solutions Provider la cea de a XVIII-a Gala organizata de The Diplomat Bucharest. Alukönigstahl este lider de piata si trendsetter pentru solutii sustenabile aplicate in anvelopa cladirilor din Romania.
Cu peste 250 de brevete, 950 de certificate de testare si 10.000 de obiecte realizate, Sälzer demonstreaza o mare expertiza in domeniul securitatii de top si arata cum protectia eficienta poate fi implementata cu usurinta si aproape fara a afecta aspectul vizual al cladirilor.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
Solar Decathlon Europe este o competitia mondiala singulara, care provoaca echipe universitare ambitioase sa proiecteze, sa construiasca si sa opereze case eficiente din punct de vedere energetic, avansate din punct de vedere tehnic, atractive si responsabile din punctul de vedere al utilizarii resurselor.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.
Alukönigstahl a primit premiul Real Estate 2021 pentru „Furnizorul anului de tamplarie, pereti cortina si compartimentari”. Acest premiu incununeaza munca intregii echipe formata din peste 50 de membri, al carei nucleu lucreaza impreuna de peste 20 de ani. O echipa care integreaza rapid colegi noi, care se perfectioneaza continuu si care este mereu pregatita sa faca fata provocarilor.
Conform principiului NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) cladirile nou-construite nu trebuie sa consume energie, fapt obligatoriu prin legislatia care a intrat in vigoare la inceputul anului, cu toate ca modul de aplicare al acestuia nu este complet reglementat la nivel legislativ. Reducerea pierderilor energetice a fost un obiectiv esential in proiectele Alukonigstahl inca de acum zece ani, pe care l-a indeplinit prin aplicarea principiilor de proiectare care optimizeaza o constructie din punct de vedere functional si energetic.
Alukönigstahl si Schüco mentin pasul alert in adoptarea celor mai noi descoperiri tehnologice, incluzand digitalizarea in palmaresul de responsabilitati asumate. In industria constructiilor, digitalizarea are impact direct in toate procesele, de la proiectare si ofertare pana la faza de planificare, productie si apoi la asamblarea pe santier, respectiv functionarea unei cladiri.
Sustenabilitatea si durabilitatea sunt elemente cheie in proiectarea unei locuinte construite pentru viitor, motiv pentru care Alukönigstahl propune solutii moderne si eficiente, avand in portofoliu 55 de sisteme Schüco certificate CradleToCradle (C2C). Utilizarea atenta a resurselor reprezinta un pas responsabil care poate fi facut in prezent pentru un viitor mai putin poluat, dand o mai mare atentie circulatiei materialelor in cicluri inchise.

Alte stiri din “HOME & DECO”

Performanta de izolare si eficienta energetica a ferestrelor au un impact semnificativ asupra consumului de energie al cladirilor si asupra mediului interior. Datorita echilibrului energetic superior, ferestrele de mansarda VELUX contribuie la reducerea consumului de energie in locuinte si implicit a facturilor la utilitati.
Pentru a ne putea bucura in voie de sezonul estival, este esential ca temperatura din interiorul locuintei sa fie una optima, benefica atat pentru lucru, cat si pentru relaxare. Potrivit specialistilor VELUX, rulourile care ofera protectie impotriva caldurii excesive sunt cea mai buna optiune pentru a crea mediul perfect in interiorul casei, dar trebuie sa tinem cont si de cateva reguli simple.
Parchetul laminat este o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor in ce priveste amenajarea interiorului casei tale. Desi este mai degraba o pardoseala, parchetul laminat are propriile avantaje: pretul redus, usurinta montajului si a asortarii cu design-ul interior. 
Spre deosebire de alte tipuri de lemn care se utilizeaza pentru fabricarea deck-ului pentru exterior, lemnul exotic este o optiune 100% ecologica si durabila, oferind posibilitatea de a fi intretinut foarte simplu. Deck-ul din lemn exotic este realizat in totalitate din esente exotice, lemn care a crescut in zone cu umiditate sporita, asadar adaptabil la exterior daca este bine intretinut.