Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Casa pasiva poate fi un standard? Desigur, cu noua tehnologie Schüco AWS Optimized

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2022-09-28

Casa pasiva poate fi un standard? Desigur, cu noua tehnologie Schüco AWS Optimized

Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei. Acesta este principalul motiv pentru care Schüco isi dezvolta in continuare, in mod constant produsele. Sub numele de AWS Optimized, compania prezinta acum dezvoltatorilor si arhitectilor o noua generatie de sisteme standard pentru ferestre din aluminiu cu valori U (coeficient de transfer termic) si mai bune. Totusi, ferestrele care economisesc energie nu trebuie sa impresioneze doar prin eficienta energetica maxima, ci si prin sisteme de feronerie fiabile si prin design elegant. Sistemele de ferestre Schüco AWS Optimized ofera solutia potrivita pentru aceasta.

O izolare termica mai buna cu pana la 20 la suta: prin aceasta performanta se disting sistemele de ferestre optimizate Schüco AWS din aluminiu cu adancimea de constructie de 75 si 90 mm in comparatie cu sistemele standard anterioare.  Acesta este rezultatul dezvoltarii unui pachet sofisticat de masuri coordonate pentru cresterea eficientei energetice, cum ar fi: un izolator nou din spuma in cercevea, un izolator performant in profilul de toc, o garnitura mediana perfectionata din punct de vedere termic si o izolatie speciala a faltului in care se asaza vitrajul. Astfel, cele mai bune valori U sunt obtinute pentru profile cu latimi vizibile reduse. De exemplu, ferestrele realizate cu profilul optimizat AWS 75.SI+ au o valoare de Uf = 0,94 W/(m2K).  Acest lucru face posibila producerea unor ferestre fiabile, cu durata mare de viata, care economisesc energie, fara eforturi suplimentare in productie. Constructiile AWS 75.SI+ Optimized cu min 178 mm latime vizibila si AWS 90.SI+ Optimized cu latime vizibila incepand de la 117 mm au fost certificate de catre Institutul pentru Case Pasive Darmstadt ca fiind componente adecvate pentru case pasive.

Pentru arhitectii care doresc sa proiecteze fatade elegante cu ferestre  la nivelul casei pasive, dar fara cercevele vizibile din exterior, Schüco ofera, de asemenea, constructiile sale tip „bloc” AWS 75 BS.SI+ (75 mm adancime de constructie) si AWS 90 BS.SI+ (adancime de constructie de 90 mm) in variante Optimized. Cu aceste serii de ferestre, latimea vizibila a profilului in exterior este doar 99 mm, iar performantele de izolare termica sunt notabile: de la 1,0 la 1,2 W/(m2K).

Schüco-AWS-Optimized

Cu aceste solutii constructive pentru ferestre, din seriile cu cercevea ascunsa, se pot realiza spatii de locuit si de lucru pline de lumina, datorita ferestrelor de mari dimensiuni, iar aspectul optic exterior va fi evidentiat de latimile vizibile inguste ale profilului exterior pentru o arhitectura durabila, orientata spre design. 

Attila Beer: „Ferestrele sunt componente importante pentru un bun echilibru climatic al cladirilor. Cu tehnologia Schüco Optimized, am raspuns cerintelor pietei si am definit un nou standard de izolare termica pentru sistemele noastre din aluminiu, pentru constructii durabile, confortabile si inteligente."

In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 27 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: Swisshotel Bucuresti, Hotelul Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, U1 Center, Ana Tower, Globalworth Square, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBC Iasi, Cluj si Timisoara, Luxuria Residence, Isho Living, Nordis Mamaia, Neo Mamaia, Wings Cluj, Nusco City, Cortina North. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina. 

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro si paginile sale de Facebook, LinkedIn si Instagram.

Tags: Schüco AWS Optimized, Alukonigstahl, ferestre din aluminiu, izolare termica

Vizionari 1114

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

In cei 28 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative in domeniul constructiilor comerciale.
In completarea sistemelor de ferestre si usi eficiente din punct de vedere termic, Schüco ofera o serie de solutii de umbrire, pentru a reduce supraincalzirea locuintelor pe timp de canicula.
Schüco One, sediul central al companiei Schüco International, a fost prima cladire din lume care a primit toate cele trei certificari de sustenabilitate: DGNB, LEED si BREEAM. Cladirea de birouri cu forma dinamica a fost proiectata de firma de arhitectura 3XN din Copenhaga, combinand sisteme de fatada orientate spre viitor.
Alukönigstahl Romania a primit premiul Best Sustainable Building Solutions Provider la cea de a XVIII-a Gala organizata de The Diplomat Bucharest. Alukönigstahl este lider de piata si trendsetter pentru solutii sustenabile aplicate in anvelopa cladirilor din Romania.
Cu peste 250 de brevete, 950 de certificate de testare si 10.000 de obiecte realizate, Sälzer demonstreaza o mare expertiza in domeniul securitatii de top si arata cum protectia eficienta poate fi implementata cu usurinta si aproape fara a afecta aspectul vizual al cladirilor.
Solar Decathlon Europe este o competitia mondiala singulara, care provoaca echipe universitare ambitioase sa proiecteze, sa construiasca si sa opereze case eficiente din punct de vedere energetic, avansate din punct de vedere tehnic, atractive si responsabile din punctul de vedere al utilizarii resurselor.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.
Usile cu prag 0 sunt o solutie practica si versatila, rezultatul combinarii in cel mai bun mod, a functionalitatii si designului unui element de tamplarie. Usile glisante si usile de balcon cu prag la nivel cu podeaua sunt o solutie excelenta pentru a spori gradul de utilizare a spatiilor, aducand noi valente estetice interioarelor.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.
Alukönigstahl a primit premiul Real Estate 2021 pentru „Furnizorul anului de tamplarie, pereti cortina si compartimentari”. Acest premiu incununeaza munca intregii echipe formata din peste 50 de membri, al carei nucleu lucreaza impreuna de peste 20 de ani. O echipa care integreaza rapid colegi noi, care se perfectioneaza continuu si care este mereu pregatita sa faca fata provocarilor.

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Membrana de vapori ALUTRIX® este un material inovator folosit in constructii pentru a proteja structurile impotriva umiditatii si a penetrarii vaporilor de apa.
CARLISLE® CM Europe este lider al unui sistem de acoperis verde cu membrane de impermeabilizare EPDM de inalta calitate pentru acoperisuri plate.
Membranele TPO (Thermoplastic Olefin) SURE-WELD® au devenit o optiune de top in industria acoperisurilor datorita proprietatilor lor excelente de impermeabilizare si durabilitate. Aceste membrane pot fi utilizate atat pentru acoperisurile clasice, cat si pentru cele verzi, aducand numeroase avantaje in ambele cazuri.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.