Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Dezumidificator si purificator AlecoAir D35 KOSMO 35 l /24h WiFi

Iata cum alegi suflante frunze perfecte pentru gradina sau afacerea ta!

Data: 2022-03-30

Iata cum alegi suflante frunze perfecte pentru gradina sau afacerea ta!

Chiar daca acest tip de unealta nu este extrem de popular in Romania, poti gasi cu usurinta suflante frunze – chiar produse de calitate si la un pret accesibil.

In functie de zona in care locuiesti, te poti confrunta cu frunze in cantitati foarte mari. Dat fiind climatul tarii, o ploaie le poate transforma pe acestea in resturi care mucegaiesc constant – mai ales daca sunt insotite si de alte tipuri de deseuri organice. Totodata, poti folosi o suflanta pentru a scapa si de alte tipuri de resturi, desigur.

In cele ce urmeaza, vei afla cum alegi suflanta perfecta, fie pentru gradina sau pentru afacerea ta!

Tipul de suflanta - cu/fara fir, pe combustibil

Desigur, primul aspect care trebuie luat in considerare indiferent de unealta pe care vrei sa o cumperi este modul de alimentare pe care il ai la dispozitie. Acesta este atat de important incat suflantele sunt caracterizate si numite, in principal, dupa modul de alimentare.

Cand vine vorba de suflante frunze, ai de-a face cu:

• Suflante cu fir – evident, acest tip de suflante are o portabilitate limitata de lungimea firului sau de numarul de prelungitoare de care dispui. La capitolul putere, acestea stau destul de bine, dupa cum s-ar spune – cel mai important aspect este faptul ca nu risti sa ramai fara baterie sau fara benzina. Pe scurt, iti poti termina treaba intr-o singura repriza;

• Suflante fara fir – acestea se bazeaza pe o serie de acumulatori pentru alimentare. Singurul dezavantaj aici este puterea relativ scazuta a acestui tip de suflante. De exemplu, majoritatea produselor pot fi transformate si in aspiratoare de frunze (dupa caz) – o suflanta cu acumulatori rar va dispune de puterea necesara pentru a aspira frunze si alte deseuri;

• Suflante pe benzina – desigur, acestea sunt cele mai puternice si mai eficiente tipuri de suflante frunze disponibile. Pe de alta parte, acestea au si un coeficient ridicat de poluare – inclusiv poluare fonica. Astfel, nu sunt cea mai prietenoasa alegere pentru mediul inconjurator. Totodata, trebuie sa ai in vedere si alimentarea cu conbustibil de fiecare data cand vrei sa te apuci de treaba.

suflante-frunze 

Caracteristici importante ale unei suflante

Tipul de suflanta nu este tot ceea ce conteaza. Aceasta unealta este echipata si cu un motor care are, la randul sau, un impact asupra eficientei suflantei.

Astfel:

• Motoarele in 2 timpi sunt relativ eficiente si nu sunt extrem de grele. O suflanta frunze cu un astfel de motor este usor de utilizat. Dezavantajul este ca majoritatea modelelor de suflante frunze cu motor in 2 timpi necesita un amestec de benzina si ulei – poti amesteca personal combustibilul sau il poti cumpara deja amestecat, dupa bunul plac. Costurile raman tot relativ mari;

• Motoarele in 4 timpi, pe de alta parte, sunt si mai puternice – dar totodata si mai grele. Acestea folosesc doar benzina si necesita schimbarea regulata a uleiului;

• Puterea unei suflante pentru frunze este reprezentativa atat pentru dimensiunea spatiului pe care vrei sa il cureti, cat si pentru volumul de deseuri pe care doresti sa le cureti. 

Ai nevoie de o suflanta eficienta la un pret avantajos? Daca raspunsul este da, atunci intra acum in magazinul online ProEnerg – putere pentru profesionisti, produse de calitate!
 

Tags: suflante frunze, proenerg, suflante cu fir, suflante fara fir, suflante pe benzina

Vizionari 1531

Alte stiri din “GRADINA”

Plantele din balcon si gradina au nevoie de mai multi nutrienti pentru a creste sanatos si pentru a produce o buna recolta de fructe si flori.
In timpul iernii, carpenul nu isi pierde toate frunzele, si, prin urmare, poate fi folosit in continuare ca un zid care sa te fereasca de ochii indiscreti.
Folosind un ingrasamant natural, fabricat in propria gospodarie, va veti ajuta plantele sa inflorasca si, astfel, va veti imbogatii gradina.
Pentru a preveni ofilirea plantelor, acestea au nevoie de apa din abundenta. Dar cat de multa apa si cat de des, din atmosfera sau din sol?