Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Cum sa va bucurati de suprafete mari de geam, fara sa suferiti de supraincalzire?

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2023-07-31

Cum sa va bucurati de suprafete mari de geam, fara sa suferiti de supraincalzire?

In Romania, in mod traditional, eram mai preocupati sa ne incalzim iarna decat sa ne racorim vara. Dar, in ultimii 15 ani ani, temperaturile medii anuale au crescut continuu. Iar in ultimii ani ne-am confruntat si noi cu temperaturi record, perioade mai lungi si mai dese. Aceste perioade de calduri foarte mari sunt si mai puternic resimtite in orase, unde se face simtit si efectul insulei de caldura urbana.

In acelasi timp, arhitectura moderna se exprima prin constructii in care suprafetele vitrate sunt tot mai mari. Usile glisante mari sau extrem de mari si ferestrele panoramice sunt foarte populare pentru ca iubim lumina naturala pe care o lasa sa patrunda in casele noastre si pentru legatura pe care o ofera intre spatiile interioare si cele exterioare. Dar, in zilele calduroase, aceste vitraje mari pot lasa sa intre in locuinte cantitati uriase de caldura. Pentru a avea un confort termic si o locuinta eficienta energetic putem lua anumite masuri pentru limitarea aportului solar.

Pentru orice cerinta puteti alege produsele potrivite

In completarea sistemelor de ferestre si usi eficiente din punct de vedere termic, Schüco ofera o serie de solutii de umbrire, pentru a reduce supraincalzirea locuintelor pe timp de canicula. De exemplu, acum avem o solutie de protectie solara exterioara integrata, pentru usile glisante Panorama Design Schüco AS PD 75.HI, Schüco AS 67 PD dar si pentru usile glisante si liftant-glisante din seriile Schüco ASE 60/80.HI. 

ASE_80_m_ZIP_offen-(1)

Sistemul elegant de protectie solara textila Schüco AB ZDS  - Zip Design Screen este conceput pentru a reduce semnificativ aportul de caldura in zilele insorite, dar are si un nivel ridicat de transparenta, astfel incat nu afecteaza privelistea. Este extrem de rezistent la intemperii si stabil in conditii de vant puternic. Acest sistem de rulouri poate fi personalizat cu diferite tesaturi si culori pentru a se potrivi gustului dumneavoastra si designului casei.

Schüco IntegralMaster – umbrire integrata in vitrajul termoizolant

O optiune de protectie solara pentru ferestrele mari construite cu ajutorul sistemelor Schüco AWS si pentru pereti cortina FWS 50/60 este Schüco Integralmaster. Acest sistem inovativ de jaluzele interioare are sistemul de rulare montat ascuns in baghetele de vitrare. Sunt disponibile mai multe tipuri de materiale, cu diferite grade de transparenta. Astfel, fiecare isi poate alege varianta optima de umbrire, eliminand efectele de orbire ale razelor luminoase. In acelasi timp, vizibilitatea spre exterior nu este afectata. Rulourile IntegralMaster pot fi actionate manual sau electric.

Integralmaster_m_Wohnzimmer

Ferestre si usi inteligente

Modul traditional de racori spatiile fierbinti este de a deschide o fereastra pentru aerisire. O imbunatatire a acestei metode, in stilul secolului 21,  este solutia noastra inteligenta pentru deschiderea si inchiderea automata a ferestrelor, TipTronic.

Feroneria mecatronica Schüco TipTronic este disponibila pentru ferestre, usi de balcon si usi glisante. Motoarele de actionare sunt montate ascuns iar comanda se poate face de la un buton sau printr-un smarphone/tableta. 

TipTronic_m_Silent_Mode_02

Cu acest sistem de actionare, elementele mobile pot fi integrate in sistemele de casa inteligente pentru a oferi functii de ventilatie convenabile. In plus, prin comunicarea eficienta din punct de vedere energetic intre ferestre si sistemele de incalzire si de umbrire se vor reduce costurile cu incalzirea/climatizarea. Senzorii fara fir si intrerupatoarele magnetice de inalta performanta monitorizeaza starea de inchidere a ferestrelor, usilor glisante si a luminatoarelor, asigurand o gestionare inteligenta si sigura a cladirii.

In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 27 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative in domeniul constructiilor comerciale precum: Swisshotel Bucuresti, Hotelul Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, U1 Center, Ana Tower, Globalworth Square, SkyTower, Globalworth Tower, in Bucuresti, UBC Iasi, Cluj si Timisoara. Dezvoltari rezidentiale precum Luxuria Residence, Isho Living, Sea On Mamaia, Nordis Mamaia, One Mamaia Nord, Wings Cluj, Nusco City, Cortina North fac parte deasemenea din referintele companiei. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei www.alukoenigstahl.ro, pe https://tamplarie.alukoenigstahl.ro si paginile sale de Facebook, LinkedIn si Instagram.

Tags: caldura, racoare, usi glisante, vitraje, confort termic, Schuco, solutii de umbrire, canicula, protectie solara textila, rulouri, vitraj termoizolant, ferestre inteligente, usi inteligente, Alukonigstahl

Vizionari 1300

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

In cei 28 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative in domeniul constructiilor comerciale.
Schüco One, sediul central al companiei Schüco International, a fost prima cladire din lume care a primit toate cele trei certificari de sustenabilitate: DGNB, LEED si BREEAM. Cladirea de birouri cu forma dinamica a fost proiectata de firma de arhitectura 3XN din Copenhaga, combinand sisteme de fatada orientate spre viitor.
Alukönigstahl Romania a primit premiul Best Sustainable Building Solutions Provider la cea de a XVIII-a Gala organizata de The Diplomat Bucharest. Alukönigstahl este lider de piata si trendsetter pentru solutii sustenabile aplicate in anvelopa cladirilor din Romania.
Cu peste 250 de brevete, 950 de certificate de testare si 10.000 de obiecte realizate, Sälzer demonstreaza o mare expertiza in domeniul securitatii de top si arata cum protectia eficienta poate fi implementata cu usurinta si aproape fara a afecta aspectul vizual al cladirilor.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
Solar Decathlon Europe este o competitia mondiala singulara, care provoaca echipe universitare ambitioase sa proiecteze, sa construiasca si sa opereze case eficiente din punct de vedere energetic, avansate din punct de vedere tehnic, atractive si responsabile din punctul de vedere al utilizarii resurselor.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.
Usile cu prag 0 sunt o solutie practica si versatila, rezultatul combinarii in cel mai bun mod, a functionalitatii si designului unui element de tamplarie. Usile glisante si usile de balcon cu prag la nivel cu podeaua sunt o solutie excelenta pentru a spori gradul de utilizare a spatiilor, aducand noi valente estetice interioarelor.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.
Alukönigstahl a primit premiul Real Estate 2021 pentru „Furnizorul anului de tamplarie, pereti cortina si compartimentari”. Acest premiu incununeaza munca intregii echipe formata din peste 50 de membri, al carei nucleu lucreaza impreuna de peste 20 de ani. O echipa care integreaza rapid colegi noi, care se perfectioneaza continuu si care este mereu pregatita sa faca fata provocarilor.

Alte stiri din “HOME & DECO”

Parchetul de lemn stratificat este solid, rezistent, stabil dimensional, usor de montat si intretinut, gata finisat si cu posibilitatea de refinisare, un bun izolant termic si intr-o multitudine de variante si nuante.
Performanta de izolare si eficienta energetica a ferestrelor au un impact semnificativ asupra consumului de energie al cladirilor si asupra mediului interior. Datorita echilibrului energetic superior, ferestrele de mansarda VELUX contribuie la reducerea consumului de energie in locuinte si implicit a facturilor la utilitati.
Pentru a ne putea bucura in voie de sezonul estival, este esential ca temperatura din interiorul locuintei sa fie una optima, benefica atat pentru lucru, cat si pentru relaxare. Potrivit specialistilor VELUX, rulourile care ofera protectie impotriva caldurii excesive sunt cea mai buna optiune pentru a crea mediul perfect in interiorul casei, dar trebuie sa tinem cont si de cateva reguli simple.
Usile cu prag 0 sunt o solutie practica si versatila, rezultatul combinarii in cel mai bun mod, a functionalitatii si designului unui element de tamplarie. Usile glisante si usile de balcon cu prag la nivel cu podeaua sunt o solutie excelenta pentru a spori gradul de utilizare a spatiilor, aducand noi valente estetice interioarelor.