Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Solutii sustenabile de la Alukönigstahl pentru constructii durabile

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2022-06-26

Solutii sustenabile de la Alukönigstahl pentru constructii durabile

In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021. 

Suntem onorati si mandri de acest trofeu si il consideram o noua recunoastere a activitatii intregii echipe Alukönigstahl dedicate realizarii unor solutii de calitate, sustabile si durabile in timp pentru anvelopele proiectelor din Romania. Acest lucru este reflectat si in cladirile care au obtinut certificare BREEAM la nivel Outstanding cu punctaje premium: Globalworth Square si Matei Millo Office, Lidl Romania, Vox Technology Park, Expo Business Park, etc. mentioneaza Atilla Beer, Country Manager AluKönigstahl Romania si Moldova.

Un aport la clasificarea cu punctaj extrem de bun acestor proiecte conform Breeam este adus si de faptul ca sistemele arhitecturale Schüco sunt certificate Cradle2Cradle. Acest lucru garanteaza faptul ca produsele, prin designul lor, au obligatia de a imbunatati sustenabilitatea imobilelor care le integreaza si de a incuraja economia circulara, prin transformarea lor facila in resurse reutilizabile in procesele de productie. Durabilitate si pastrarea valorii, robustetea, rezistenta la coroziune, inlocuirea simpla a pieselor supuse uzurii sunt cateva atribute garantate de aceasta certificare.

Chiar daca greutatile de aprovizionare din piata materiilor prime si cresterea preturilor la energie sunt fenomene care continua si in 2022, in primele 5 luni ale anului Alukönigstahl a semnat peste 160 de contracte pentru proiecte mari, medii sau mici. Unul dintre acestea este a doua cladire U Center, care va completa numarul spatiilor de birouri verzi din Bucuresti cu peste 33.000 mp. Alukönigstahl a livrat in 2020 sistemele pentru cei aproximativ 11.000 mp de perete cortina pentru U Center 1, iar anul acesta va livra 12.000 mp pentru cladirea U Center 2. Alte proiecte includ cladirile de birouri ale unor companii ca Bosch si Continental sau dezvoltari imobiliare: Lakeview Residence, Avalon Residence, Triama Residence, magazine din reteaua Lidl, Penny sau diverse alte cladiri.

Trofeu-Alukonigstahl

De asemenea, in procesul de digitalizare a companiei, pentru imbunatatirea serviciilor dedicate clientilor nostri, am implementat un nou sistem de gestiune care foloseste cititoare de coduri de bare pentru comisionare. In plus, prin reorganizarea sistemului de livrari catre clienti, s-au realizat trasee optimizate care au redus consumul de combustibil si amprenta de carbon a activitatii noastre. Consider ca pentru ca orice companie sa fie viabila si profitabila pe termen lung, ESG trebuie sa stea in centrul a tot ceea ce face. Ca atare, companiile trebuie sa ia in considerare si sa guverneze suficient toate aspectele legate de problemele de mediu si cele sociale pentru a atenua riscurile asociate si pentru a se asigura ca sunt bine pozitionate pentru a captura orice oportunitati care ar putea aparea, completeaza Atilla Beer, Country Manager AluKönigstahl Romania si Moldova.

In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 26 de ani de activitate din Romania, AluKönigstahl a asigurat cele mai eficace solutii tehnice si a realizat peste 8.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: Millo& Tandem Office, Dacia One, U Center, Ana Tower, Globalworth Square, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBC Iasi, Cluj si Timisoara, Luxuria Residence, Isho Living U1 & U2, Nordis Mamaia, Neo Mamaia, Wings Cluj, Nusco City, Cortina North. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro si paginile sale de Facebook, LinkedIn si Instagram.

Tags: Alukonigstahl, Sustainable Aluminum Solution, Gala Investing, Atilla Beer, AluKönigstahl Romania

Vizionari 905

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

In cei 28 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative in domeniul constructiilor comerciale.
In completarea sistemelor de ferestre si usi eficiente din punct de vedere termic, Schüco ofera o serie de solutii de umbrire, pentru a reduce supraincalzirea locuintelor pe timp de canicula.
Schüco One, sediul central al companiei Schüco International, a fost prima cladire din lume care a primit toate cele trei certificari de sustenabilitate: DGNB, LEED si BREEAM. Cladirea de birouri cu forma dinamica a fost proiectata de firma de arhitectura 3XN din Copenhaga, combinand sisteme de fatada orientate spre viitor.
Alukönigstahl Romania a primit premiul Best Sustainable Building Solutions Provider la cea de a XVIII-a Gala organizata de The Diplomat Bucharest. Alukönigstahl este lider de piata si trendsetter pentru solutii sustenabile aplicate in anvelopa cladirilor din Romania.
Cu peste 250 de brevete, 950 de certificate de testare si 10.000 de obiecte realizate, Sälzer demonstreaza o mare expertiza in domeniul securitatii de top si arata cum protectia eficienta poate fi implementata cu usurinta si aproape fara a afecta aspectul vizual al cladirilor.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
Solar Decathlon Europe este o competitia mondiala singulara, care provoaca echipe universitare ambitioase sa proiecteze, sa construiasca si sa opereze case eficiente din punct de vedere energetic, avansate din punct de vedere tehnic, atractive si responsabile din punctul de vedere al utilizarii resurselor.
Usile cu prag 0 sunt o solutie practica si versatila, rezultatul combinarii in cel mai bun mod, a functionalitatii si designului unui element de tamplarie. Usile glisante si usile de balcon cu prag la nivel cu podeaua sunt o solutie excelenta pentru a spori gradul de utilizare a spatiilor, aducand noi valente estetice interioarelor.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.
Alukönigstahl a primit premiul Real Estate 2021 pentru „Furnizorul anului de tamplarie, pereti cortina si compartimentari”. Acest premiu incununeaza munca intregii echipe formata din peste 50 de membri, al carei nucleu lucreaza impreuna de peste 20 de ani. O echipa care integreaza rapid colegi noi, care se perfectioneaza continuu si care este mereu pregatita sa faca fata provocarilor.

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Membrana de vapori ALUTRIX® este un material inovator folosit in constructii pentru a proteja structurile impotriva umiditatii si a penetrarii vaporilor de apa.
CARLISLE® CM Europe este lider al unui sistem de acoperis verde cu membrane de impermeabilizare EPDM de inalta calitate pentru acoperisuri plate.
Membranele TPO (Thermoplastic Olefin) SURE-WELD® au devenit o optiune de top in industria acoperisurilor datorita proprietatilor lor excelente de impermeabilizare si durabilitate. Aceste membrane pot fi utilizate atat pentru acoperisurile clasice, cat si pentru cele verzi, aducand numeroase avantaje in ambele cazuri.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.