Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

EfdeN VATRA a castigat locul I la categoria Comfort a competitiei Solar Decathlon Europa 2021, cu sprijinul traditional al Alukönigstahl

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2022-08-11

EfdeN VATRA a castigat locul I la categoria Comfort a competitiei Solar Decathlon Europa 2021, cu sprijinul traditional al Alukönigstahl

Sustenabilitatea nu este o tendinta, ci o atitudine pe care echipa Alukönigstahl o respecta si o implementeaza in fiecare zi.

"Pentru noi si partenerii nostri Schüco si Jansen, sa gandim si sa actionam sustenabil este atat o obligatie, cat si o motivatie – „Motivation Green” al nostru. Fiind o companie din industria constructiilor, ne asumam responsabilitatea pe termen lung si, cu produsele si serviciile noastre, avem posibilitatea de a aduce o contributie activa la o lume mai durabila si pentru eficienta in industria constructiilor", afirma Atilla Beer, Country Manager AluKönigstahl Romania si Moldova.

De aceea, printre activitatile desfasurate se numara si diseminarea informatiilor despre noile tehnologii in randul studentilor la arhitectura si constructii. Astfel, incepand din 2018, AluKönigstahl s-a numarat printre sustinatorii echipei EFDeN care a participat la competitiile Solar Decathlon Europe din 2019 si 2021 (2022). Solar Decathlon Europe este o competitia mondiala singulara, care provoaca echipe universitare ambitioase sa proiecteze, sa construiasca si sa opereze case eficiente din punct de vedere energetic, avansate din punct de vedere tehnic, atractive si responsabile din punctul de vedere al utilizarii resurselor. 

In 2021, casa EFdeN Signature a primit oficial certificarea LEED, obtinand 105 din 110 puncte posibile. Acest punctaj o incadreaza la nivelul maxim de certificare – Platinum - fiind pe primul loc in Europa la toate categoriile. Calitatea si eficienta energetica a tamplariei Schüco oferite de Alukönigstahl au facilitat obtinerea scorului pentru creditele LEED Durability Management si LEED Minimum Energy Performance.

"Suntem mandri ca astfel am putut contribui la succesul acestei echipe de tineri entuziasti al caror proiect a primit mai multe premii la competitia SDE 2019, punand Romania pe harta locuintelor sustenabile", adauga Atilla Beer, Country Manager AluKönigstahl Romania si Moldova.

La competitia Solar Decathlon Europa 2021 (care a avut loc in 2022) tema a fost regenerarea fondului construit existent, iar proiectul cu care echipa EFDEN a intrat in finala a fost constructia EFDeN VATRA. Pe langa conditiile „clasice” de sustenabilitate la care proiectul trebuia sa raspunda, echipa si-a propus sa obtina si o alta certificare: Living Building Challenge -  una dintre cele mai exigente certificari de cladiri sustenabile din lume. in prezent sunt 390 de cladiri certificate LBC si doar 15 au certificatul complet. 

Solar-Decathlon-Europa-2021-Interior

Provocarea a inclus sapte categorii de performanta sau „petale”: locatie, apa, energie, sanatate+fericire, materiale, echitate si frumusete. La capitolul materiale, sistemele Schüco oferite de catre Alukönigstahl au punctat prin faptul ca nu contin substante daunatoare vietii, enumerate in asa numita Lista Rosie a LBC.  VATRA a avut o suprafata vitrata foarte mare,  iar suprafetele vitrate pot fi puncte sensibile atunci cand vine vorba de parametri precum etanseitatea sau izolarea fonica. Solutia propusa de catre Alukönigstahl - ferestre din aluminiu Schüco AWS 75.SI+ cu vitraj triplu termoizolant - a asigurat coeficienti de transfer termic la nivel de casa pasiva si izolare fonica performanta. 

Aceasta solutie si-a dovedit valoarea prin aceea ca la testele din cadrul probei de confort VATRA a avut cel mai bun scor pentru izolarea fonica si al doilea pentru etanseitatea la aer din competitie. Concluzia este ca, folosind solutiile potrivite, oamenii pot beneficia de locuinte scaldate de lumina naturala fara a face compromisuri in ceea ce priveste eficienta energetica. Pe langa locul 1 la categoria Comfort  si locul trei la House functioning,  casa  EfdeN VATRA a primit si premiul People’s Choice.

Solar-Decathlon-Europa-2021-Exterior

"Fie ca sunt usi glisante, ferestre, usi, fatade, sere, etc., toate produsele noastre sunt gandite si construite astfel incat sa reziste timp de mai multe generatii. De aceea, solutiile inteligente si eficiente din punct de vedere energetic reprezinta cerinte firesti pentru noi, asemenea unui design frumos, atemporal. Angajamentul nostru pentru materiale durabile, reutilizabile si reciclabile este mare, iar acest lucru ne face sa fim un pionier in industrie pentru ca vrem sa pastram frumusetea lumii", conchide Atilla Beer, Country Manager AluKönigstahl Romania si Moldova.

Tags: Alukonigstahl, Schuco, Jansen, EFDeN VATRA, Attila Beer, sisteme de aluminiu, Solar Decathlon Europe, casa EFdeN Signature

Vizionari 367

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

Alukönigstahl Romania a primit premiul Best Sustainable Building Solutions Provider la cea de a XVIII-a Gala organizata de The Diplomat Bucharest. Alukönigstahl este lider de piata si trendsetter pentru solutii sustenabile aplicate in anvelopa cladirilor din Romania.
Cu peste 250 de brevete, 950 de certificate de testare si 10.000 de obiecte realizate, Sälzer demonstreaza o mare expertiza in domeniul securitatii de top si arata cum protectia eficienta poate fi implementata cu usurinta si aproape fara a afecta aspectul vizual al cladirilor.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.
Usile cu prag 0 sunt o solutie practica si versatila, rezultatul combinarii in cel mai bun mod, a functionalitatii si designului unui element de tamplarie. Usile glisante si usile de balcon cu prag la nivel cu podeaua sunt o solutie excelenta pentru a spori gradul de utilizare a spatiilor, aducand noi valente estetice interioarelor.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.
Alukönigstahl a primit premiul Real Estate 2021 pentru „Furnizorul anului de tamplarie, pereti cortina si compartimentari”. Acest premiu incununeaza munca intregii echipe formata din peste 50 de membri, al carei nucleu lucreaza impreuna de peste 20 de ani. O echipa care integreaza rapid colegi noi, care se perfectioneaza continuu si care este mereu pregatita sa faca fata provocarilor.
Conform principiului NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) cladirile nou-construite nu trebuie sa consume energie, fapt obligatoriu prin legislatia care a intrat in vigoare la inceputul anului, cu toate ca modul de aplicare al acestuia nu este complet reglementat la nivel legislativ. Reducerea pierderilor energetice a fost un obiectiv esential in proiectele Alukonigstahl inca de acum zece ani, pe care l-a indeplinit prin aplicarea principiilor de proiectare care optimizeaza o constructie din punct de vedere functional si energetic.
Alukönigstahl si Schüco mentin pasul alert in adoptarea celor mai noi descoperiri tehnologice, incluzand digitalizarea in palmaresul de responsabilitati asumate. In industria constructiilor, digitalizarea are impact direct in toate procesele, de la proiectare si ofertare pana la faza de planificare, productie si apoi la asamblarea pe santier, respectiv functionarea unei cladiri.
Sustenabilitatea si durabilitatea sunt elemente cheie in proiectarea unei locuinte construite pentru viitor, motiv pentru care Alukönigstahl propune solutii moderne si eficiente, avand in portofoliu 55 de sisteme Schüco certificate CradleToCradle (C2C). Utilizarea atenta a resurselor reprezinta un pas responsabil care poate fi facut in prezent pentru un viitor mai putin poluat, dand o mai mare atentie circulatiei materialelor in cicluri inchise.

Alte stiri din “ACTUALITATE”

Alukönigstahl Romania a primit premiul Best Sustainable Building Solutions Provider la cea de a XVIII-a Gala organizata de The Diplomat Bucharest. Alukönigstahl este lider de piata si trendsetter pentru solutii sustenabile aplicate in anvelopa cladirilor din Romania.
Hünnebeck, unul dintre principalii producatori de sisteme de cofraje, esafodaj si schele, si Strukturas, furnizor specializat in echipamente pentru constructia de poduri, anuta extinderea parteneriatului strategic si in Romania.
Grupul VELUX, unul dintre principalii producatori de ferestre de mansarda, ce comercializeaza produse si solutii pentru case inteligente, anunta ca 90% din ambalajul ferestrelor de mansarda pentru acoperisurile inclinate, unul dintre cele mai populare produse ale brand-ului, nu va mai contine plastic, acesta fiind inlocuit cu un material unic pe baza de hartie. Demersul companiei va contribui la economisirea a pana la 900 de tone de plastic pe an si va avea drept rezultat o colectare mai simpla a deseurilor din ambalaje pentru clienti.
Clientii Leroy Merlin din toata tara vor avea posibilitatea sa cumpere online sau sa comande telefonic, alegand din cele 30.000 de produse care alcatuiesc gama completa a retailerului. Printre categoriile nou adaugate in magazinul online sunt produsele de dimensiuni mari si medii precum materialele de constructii sau utilajele.