Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Un sistem smart de siguranta descurajeaza 60% dintre jafurile din locuinta

Data: 2021-03-16

Un sistem smart de siguranta descurajeaza 60% dintre jafurile din locuinta

75% dintre jafurile din locuinta au loc prin accesul prin efractie pe usile principale

Potrivit ASSA ABLOY Romania, filiala a grupului suedezo - finlandez cu acelasi nume si reprezentantul brandului Yale pe plan local, dar si unul dintre jucatorii de top ai pietei de solutii de acces, peste 75% dintre furturile din locuinta au loc prin intrarea prin efractie pe usi, in timp ce 20% dintre hoti ajung in interiorul proprietatii prin ferestre si 5% prin alte zone ale casei (usa de garaj, usi pentru animale etc.). In acest context, conform studiilor realizate de companie, instalarea unui sistem smart de securitate descurajeaza, in proportie de 60%, furturile din locuinte.

Cu un numar de peste 20.000 de jafuri in domicilii la nivel national, conform statisticilor oficiale, este important pentru romani sa aleaga un sistem de securitate eficient care sa le asigure protectia necesara, atat la nivel personal, cat si in ceea ce priveste bunurile. De altfel, dorinta de a ne simti in siguranta a dus la o evolutie pozitiva, de la an la an, a pietei de securitate”, a declarat Florin Tihulca, Managing Director ASSA ABLOY Romania

florin-tihulca-managing-director-assa-abloy-Romania

Acesta a mai subliniat ca studiile companiei arata ca 90% din achizitiile de solutii smart pentru siguranta sunt realizate tocmai din motivatia de a evita jafurile din locuinta. De asemenea, 74% dintre respondentii studiului au declarat ca au ales un sistem de securitate smart deoarece doresc securitatea familiei in acelasi timp cu mobilitatea si accesarea de tehnologii noi.

Blocare automata a usii si geo-fencing cu ajutorul unei incuietori inteligente

Potrivit lui Florin Tihulca, cea mai mare parte a spargerilor se realizeaza prin zona usilor, fie prin fortarea acestora, fie prin accesarea celor neincuiate corespunzator, sau chiar uitate deschise. Tocmai din acest motiv, instalarea unei incuietori inteligente poate scadea considerabil numarul de jafuri. Astfel, Yale Linus, una dintre cele mai noi incuietori inteligente din portofoliul ASSA ABLOY Romania, dispune de functia de blocare automata si de tehnologia geo-fencing si va incuia automat usa in urma proprietarului atunci cand pleaca de acasa. De asemenea, aceasta trimite notificare in cazul usii lasate intredeschisa, iar statusul usii se poate verifica in aplicatia mobila Yale Access, de oriunde s-ar afla utilizatorul in lume.

De asemenea, daca usa este deschisa prin metoda traditionala, folosind cheia fizica, prin care se actioneaza cilindrul si descuie usa mecanic, proprietarul va primi o notificare in fluxul de activitate al aplicatiei mobile ce il va anunta aceasta operatiune, impreuna cu data si ora acesteia. In cazul unei deschideri neasteptate, proprietarul poate verifica mai departe despre ce este vorba, de exemplu cu ajutorul camerele de supraveghere exterioare, interioare sau a altor metode. Cilindrul ajustabil al incuietorii Yale Linus este, de asemenea, inalt securizat, cheile putand fi copiate doar la reprezentantul local al producatorului.

Nici un eventual atac cibernetic asupra produselor noastre smart nu reprezinta un motiv de ingrijorare. Yale ia toate masurile necesare pentru a se asigura ca integritatea, confidentialitatea si disponibilitatea datelor colectate si informatiilor personale de identificare sunt pastrate in conformitate cu legislatia si cele mai bune practici. Implementam masuri de securitate standardizate la nivelul industriei si angajam parteneri terti pentru a verifica si testa produsele noastre, pentru a ne asigura ca sunt sigure”, a mai spus Florin Tihulca. 

Metode suplimentare pentru securizarea locuintei

Daca ne raportam la ferestre, al doilea punct de acces vulnerabil pentru accesul in locuinta, prin care ajung in locuinta cca. 20% dintre hoti, recomandarea specialistilor ASSA ABLOY Romania este ca acestea sa dispuna de un sistem de securizare suplimentar. in plus, o masura de siguranta potrivita pentru intreaga locuinta este montarea de camere de supraveghere smart. 

Pentru interior recomandam montarea de senzori tip contact sau a celor de miscare. Accesorii ale sistemului de alarma inteligent Yale Sync Smart Alarm, senzorii tip contact se monteaza pe orice tip de usa sau fereastra. Daca una dintre acestea este deschisa, contactul este intrerupt, iar utilizatorul primeste o notificare pe telefon. In cazul senzorilor de miscare, acestia nu necesita cabluri la montaj si acopera o distanta de 200m intre ei si hub-ul central al alarmei. Daca sesizeaza miscare in aria de acoperire, acestia trimit notificari pe telefonul utilizatorului in aplicatia alarmei de care apartine”, a mai spus reprezentantul companiei. 

In ceea ce priveste sistemele de camere de supraveghere, variantele recomandate sunt cele de tip CCTV pentru exterior cu 2, 4 sau mai multe camere, rezistente la intemperii si cu vedere pe timp de noapte. Acestea sunt echipate cu functia de detectare a miscarii in zona de supraveghere. O alta varianta pentru exterior este camera cu reflector si alarma All-in-One echipata cu senzor de miscare care, la detectarea unui eveniment, trimite notificari in aplicatia mobila.

yale_dogwalker

Camerele Wi-Fi pentru interior dispun de vedere de zi/noapte si senzori de miscare. Acestea trimit in timp real notificari pe telefonul utilizatorului in aplicatia mobila dedicata. Echipamentul inregistreaza evenimentul detectat, reda imagini live sau playback in aplicatie si permite conversatia cu persoana de cealalta parte a camerei. Sistemul poate fi completat si cu senzori de miscare.

O masura de siguranta suplimentara este montarea unui vizor digital cu senzor de miscare care atunci cand detecteaza miscare in fata usii face o fotografie sau un scurt clip video instantaneu care se stocheaza pe cardul sau de memorie”, a incheiat Florin Tihulca.

Despre Yale

Yale, unul dintre cele mai vechi branduri internationale din lume, este cel mai cunoscut nume din industria incuietorilor. Yale este o afacere de familie inceputa in America de catre Linus Yale Jr. care a realizat primele produse avand ca punct de plecare o incuietoare bazata pe un mecanism folosit pentru prima data de vechii egipteni in urma cu peste 4.000 de ani. Acesta a fost modul in care a ajuns sa inventeze celebrul cilindru cu mecanism de inchidere cu pini, care este inca utilizat pe scara larga in industria securitatii astazi.

La inceputul secolului al XX-lea, compania s-a extins la nivel mondial si are astazi peste 12.000 de angajati. In august 2000, Yale a fost achizitionata de grupul ASSA ABLOY.

Despre ASSA ABLOY 

ASSA ABLOY, companie suedezo - finlandeza, este liderul global in solutii de acces, dedicat satisfacerii nevoilor utilizatorilor finali de securitate, siguranta si confort. De la infiintarea sa, in 1994, ASSA ABLOY a crescut dintr-o companie regionala intr-un grup international cu aproximativ 47.000 de angajati, operatiuni in peste 70 de tari si vanzari de aproape 71 miliarde coronae suedeze. Pe segmentul de securitate electromecanica, Grupul are o pozitie de lider in domenii precum controlul accesului, tehnologia de identificare, automatizarea intrarilor si securitatea hoteliera.

ASSA ABLOY a intrat pe piata din Romania in 1994, prin preluarea Urbis - marca recunoscuta a produselor de securitate din Romania. Cu o expertiza de peste 45 de ani, ASSA ABLOY Romania activeaza cu succes pe piata sistemelor de inchidere din Romania, oferind produse la standarde de calitate si durabilitate ASSA ABLOY. Forta ASSA ABLOY consta in portofoliul de marci divers, care include unele din cele mai cunoscute si mai de incredere nume din industria sistemelor de inchidere: Yale, ABLOY, effeff, FAB, HID, Mercor, Mul-T-Lock, TESA, dar si altele.

Pe plan local, ASSA ABLOY Romania comercializeaza solutii de acces prin divizia Opening Solutions. Grupul ASSA ABLOY detine, de asemenea, o unitate de productie la Bucuresti - centru de excelenta regional in Europa de Est pentru fabricarea broastelor. Grupul mai este prezent, in Romania, prin inca doua divizii - ASSA ABLOY Entrance Systems si ASSA ABLOY Global Solutions.

Tags: sistem smart, ASSA ABLOY, spargeri locuinte, Florin Tihulca, furturi locuinta, incuietori inteligente, geo-fencing, Yale Linus, blocare automata, Yale Access, securizare locuinta, senzori, sistem de alarma, Yale Sync Smart Alarm, camere de supraveghere

Vizionari 2288

Alte stiri din “SECURITATE”

Cu peste 250 de brevete, 950 de certificate de testare si 10.000 de obiecte realizate, Sälzer demonstreaza o mare expertiza in domeniul securitatii de top si arata cum protectia eficienta poate fi implementata cu usurinta si aproape fara a afecta aspectul vizual al cladirilor.
Cea mai buna varianta, daca vrei sa fii conectat la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta, este o usa metalica. Pentru a alege o astfel de usa, este necesar sa stii care sunt cele mai importante criterii in functie de care te poti orienta. Exista pe piata din Romania multi producatori sau distribuitori de usi metalice, asa ca misiunea de a gasi cea mai buna solutie poate fi deseori una dificila. Iata care este lista reperelor pe care trebuie sa le ai in vedere ca sa te alegi cu o usa de cea mai buna calitate.