BIFE-SIM dezvaluie tendintele 2019 / 2020 in mobilier si design interior!

Articol postat de: Romexpo S.A. Data: 2019-09-11

BIFE-SIM dezvaluie tendintele 2019 / 2020 in mobilier si design interior!

BIFE-SIM 2019, targ international de mobila, echipamente si accesorii, isi deschide portile intre 12 si 15 septembrie 2019 la ROMEXPO! Targul este organizat conceptual in 6 saloane care vor facilita accesul vizitatorilor in zonele care ii intereseaza in mod deosebit si le vor permite alegeri informate si inspirate: Salonul Clasic, Salonul Design, Salonul Confort, Salonul Bucatarii, Salonul Decoratiuni si Corpuri de Iluminat si Salonul Echipamente, Masini, Utilaje, Materii Prime si Accesorii. 

BIFE-SIM este platforma de lansare a noutatilor a peste 230 de companii romanesti si internationale, care vor expune diferite stiluri de mobilier, de la cel clasic, la cel modern, de la cel din lemn masiv, pana la cel combinat cu sticla sau piele, sau chiar pictat manual. Nu va lipsi nici intreaga oferta de echipamente si utilaje pentru industria lemnului destinata eficientizarii fluxului de productie si implementarii de noi tehnologii.   

La BIFE-SIM 2019 vor participa companii din Austria, Belgia, Bulgaria, China, Danemarca, Germania, Grecia, Letonia, Italia, Republica Moldova, Polonia, Spania, Turcia si Ungaria, gradul de internationalizare al targului fiind de 19%.  

Ne bucura participarea internationala pe care BIFE-SIM o atrage an de an, ea demonstrand ca piata romaneasca de mobila este in continuare ofertanta, atat din punct de vedere al exporturilor, cat si al interesului crescut pentru importuri. Eforturile firmelor romanesti din ultimii ani de a se pozitiona corect pe piata externa, prin promovarea intensa la targurile internationale de profil, si eforturile noastre, ca organizatori, de a pregati un eveniment comparabil cu cele din afara granitelor, au dat rezultate. Remarcam, de asemenea, si un interes crescut al producatorilor de mobila din Republica Moldova de a expune la targul nostru intrucat Romania devine o piata de desfacere atractiva pentru mobilierul produs acolo.“ a afirmat domnul Mihai Costris, Director General ROMEXPO.

Cei mai buni specialisti in domeniul mobilei, producatori, importatori, distribuitori si comercianti, decoratori, arhitecti si designeri, vor oferi, pe toata perioada desfasurarii targului, sfaturi si idei pentru ca vizitatorii sa gaseasca cele mai bune solutii, potrivite bugetului pe care il au alocat. 

Pe acelasi subiect:

BIFE-SIM 2019 - o incursiune in fascinanta lume a mobilei!

BIFE-SIM este organizat de ROMEXPO, impreuna cu Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania si Camera de Comert si Industrie din Romania si asteapta la editia de anul acesta peste 15.000 de vizitatori, specialisti si public larg, pentru care ROMEXPO a sutinut o campanie media puternic targetata, atat in mass-media traditionala, cat si in online. De asemenea, targul prezinta si ofertele firmelor membre ale Asociatiei Clubul Roman de Mobila, partener al evenimentului.

bife-sim-2019-romexpo

Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania si-a mobilizat proprii membri pentru a participa la expozitia reprezentativa pentru industria mobilei din Romania, dar a facut eforturi mari si pentru promovarea acestui targ pe plan extern, trimitand invitatii companiilor din strainatate, participante la targurile internationale la care Romania a fost reprezentata cu stand national. Au fost implicate in promovarea BIFE-SIM birourile comerciale ale Romaniei din strainatate, echipa APMR avand o colaborare foarte buna cu consilierii economici din ambasadele Romaniei in lume. De asemenea, promotionalele BIFE-SIM au fost prezentate la toate targurile internationale la care Romania a participat. 

Aurica Sereny, presedinte APMR: „Impreuna cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, cu sprijinul incontestabil al doamnei secretar de stat Mihaela Voicila, vom face un eveniment in cadrul BIFE-SIM de reafirmare a industriei de mobila pe pietele externe. I-am invitat in a doua zi de expozitie pe toti consilierii economici ai statelor care au ambasade la Bucuresti. Vom face o vizita de lucru la fiecare stand de mobila, iar dupa vizita vor avea loc discutii in sala Madgearu din Pavilionul B3, care a fost rezervata de APMR, in acest sens. In consecinta, toti producatorii si comerciantii, care doresc sa-si prezinte oferta in fata reprezentantilor altor tari in Romania, sunt invitati sa o faca in ziua de 13 septembrie 2019.

Vizitatorii BIFE-SIM vor avea parte si de numeroase evenimente conexe, destinate atat specialistilor, cat si curiosilor si pasionatilor. 

bife-sim-2019-expozitie-mobila-romexpo

Conferinta de Design, ajunsa la cea de-a VIII-a editie, isi propune anul acesta sa aduca in discutie teme precum utilizarea si optimizarea spatiului de locuit, utilizarea si optimizarea spatiului public dar si sociologia locuirii. Conferinta va avea loc in a treia zi a targului, in Sala Madgearu, Pavilionul B3, in intervalul orar 11:00 - 14:00; mai multe detalii despre program si vorbitori se gasesc pe https://www.bife-sim.ro/ro/conferinta-de-design-2019.

BIFE-SIM 2019 aduce in prim-plan si un proiect ambitios intitulat Apartamentul #better. ROMEXPO va prezenta pentru prima data la un targ de profil din Romania, cu sprijinul Asociatiei #better si al firmelor expozante, modul in care un apartament poate fi organizat corect din punct de vedere al suprafetei optime si al dispunerii pieselor de mobilier. Apartamentul #better vizeaza atat latura educativ-informativa (finantare, contracte, credite etc), cat si prezentarea practica a unui apartament in cadrul targului. Apartamentul va fi prezentat in Pavilionul B2 si va avea 100 de mp utili. Mai multe informatii despre proiect si firmele partenere care au raspuns provocarii Romexpo si Asociatiei #better la adresa https://www.bife-sim.ro/ro/apartament-better/

De asemenea, in cadrul BIFE-SIM vor avea loc si workshopuri gratuite cu tematici precum designul floral, designul interior, promovarea online in industria design-ului, fotografia de arhitectura, amenajarea spatiilor comerciale si secretele broderiei pe materiale textile, piele, mobilier si accesorii. Pasionatii din domeniul designului pot consulta programul workshopurilor pe https://www.bife-sim.ro/ro/workshops-by-atelierele-ilbah/. 

Nu in ultimul rand, Asociatia Clubul Roman de Mobila asteapta reprezentantii companiilor care urmaresc extinderea vanzarilor pe piata europeana pe 14 septembrie, intre orele 11.00 – 12.30, in Sala Nicolae Titulescu, la seminarul “Digitalizarea. Conditii de supravietuire in vanzarea mobilei pe piata europeana”.

Detalii despre seminar, la adresa https://www.bife-sim.ro/ro/seminarul-digitalizarea

Publicul va putea admira si creatiile realizate in cadrul Concursului National de Design de Mobilier, etapa PROTOTIP, organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania in parteneriat cu  ROMEXPO, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti – Facultatea de Arhitectura de Interior, Universitatea „Transilvania” Brasov – Facultatea de Ingineria Lemnului si Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) – Filiala Bucuresti.

bife-sim-2019-mobila-romexpo-mobilier-pat

O alta surpriza pentru cei care vor trece pragul BIFE-SIM va fi Tombola Vizitatorului, cu premii constand in obiecte de mobilier si de amenajare interioara oferite de firmele expozante.

Fiti indrazneti! Schimbati aspectul casei dumneavostra la BIFE-SIM 2019! Transformati-va caminul intr-un spatiu vizual atragator si impresionant! 

BIFE-SIM 2019 se desfasoara in acelasi timp cu cea de-a XXVI – a editie Antique Market – Targ de obiecte de arta si antichitati, organizat in Pavilioanele C1 si C2. Antique Market gazduieste in aceasta perioada pentru expunere, cumparare si evaluare piese de mobilier si decoratiuni interioare, arta plastica, obiecte personale si de colectie, argintarie si portelanuri, bijuterii vechi, jucarii, vehicule de epoca si multe altele.

Program de vizitare

12-15 septembrie 2019: intre 10.00-18.00

Loc de desfasurare BIFE-SIM: Pavilioanele B1 si B2, platformele exterioare 19, 11, V6

Bilet de intrare: 20 de lei

Cost parcare: 5 lei/ora 

Loc de desfasurare Antique Market: Pavilioanele C1 si C2.

Acces gratuit. 

Pana la debutul evenimentului puteti urmari noutatile pe: 

www.bife-sim.ro 
• pagina de Facebook @BIFESIM.

bife-sim-2019-parteneri-media-proiectcasa

Vizionari 449

Alte stiri ale companiei Romexpo S.A.

In perioada 14 – 17 Mai 2020, in cadrul Centrului Expozitional ROMEXPO, se desfasoara 5 manifestari cu tematica home & deco: CONSTRUCT - AMBIENT EXPO, ROMTHERM, MOBILA EXPO, EXPO FLOWERS & GARDEN, ANTIQUE MARKET I.
La BIFE-SIM au expus peste 230 de companii romanesti si internationale cu oferte pentru mobilier de lux unicat si hand-made si produse de linie, cu un design adaptat cerintelor publicului larg.
BIFE-SIM este evenimentul care rescrie, an de an, istoria mobilei romanesti si aduce in prim-plan atat tehnologiile si metodele de realizare a pieselor de mobilier, cat si ultimele concepte si tendinte.
In Pavilionul B2 al Centrului Expozitional au fost expuse sisteme pentru constructii si amenajari interioare sau exterioare, utilaje industriale si echipamente de santier, servicii de proiectare, consultanta, design, antreprenoriat si executie.
Timp de 4 zile, expozantii au prezentat piese de mobilier pentru diferite stiluri de amenajare, iar vizitatorii au avut ocazia de aleaga dintre ofertele propuse de companii si sa discute direct cu cei care proiecteaza si produc mobila.
Cei care doresc sa afle care sunt noutatile in materie de amenajari interioare si exterioare sunt asteptati in perioada 14 -17 martie, in Pavilionul B2 din Centrul Expozitional ROMEXPO, la CONSTRUCT – AMBIENT EXPO – o manifestare expozitionala care aduce in prim plan proiecte inovatoare pentru industria constructiilor si cea a amenajarilor interioare.
MOBILA EXPO, Targul de mobila cu vanzare - este locul ideal de unde vizitatorii pot alege dintre sute de oferte de mobila, in functie de buget si stilul preferat. Manifestarea are loc in Pavilionul B1 al Centrului Expozitional ROMEXPO, in perioada 14 – 17 martie.
CONSTRUCT - AMBIENT EXPO - Targul international de tehnologii, echipamente, utilaje si materiale pentru constructii, amenajari interioare si exterioare, decoratiuni si piscine are loc in perioada 14 - 17 martie 2019, in Pavilionul B2 al Centrului Expozitional ROMEXPO.
La MOBILA EXPO, expozantii vor contribui la realizarea unei incursiuni in universul diferitelor stiluri de amenajare, iar vizitatorii vor discuta direct cu cei care proiecteaza si produc mobila.
Premiera in programul expozitional: Bucharest DigIT Expo, Construct - Ambient Expo si Somn Expo. ROMEXPO, cel mai important Centru Expozitional din Romania, organizeaza si gazduieste in 2019 un numar impresionant de evenimente: peste 143 de targuri, expozitii, festivaluri si alte tipuri de manifestari care implica o semnificativa participare nationala si internationala.

Alte stiri din “ACTUALITATE”

Xella Romania, producator de sisteme eficiente energetic pentru constructii, a lansat platforma digitala “Planeta YTONG”, un spatiu virtual unde comunitatea de profesionisti se intalneste cu consumatorul, se informeaza corect si colaboreaza eficient, pentru a dezvolta impreuna constructii durabile, sanatoase si performante energetic.
Master Engineering produce in sediul sau din Bucuresti sub brandul Solutii Pompare Fluide, grupuri de pompare a apei. Pe langa solutiile oferite cu produse pentru aplicatii industriale, irigatii, apa uzata, stingere incendiu sau pentru cele rezidentiale, Master Engineering ofera consultanta tehnica necesara identificarii celor mai bune solutii pentru proiectele sau aplicatiile clientului
Xella Romania, producator de sisteme eficiente energetic pentru constructii, a creat un fond de solidaritate dedicat sustinerii comunitatilor locale in lupta impotriva COVID-19, in care a fost directionata in prima etapa suma de 150.000 lei pentru actiuni de sprijin imediat
Inchideri de magazine din cauza crizei de generate de Covid-19. Albrecht Hornbach considera „amar“ faptul ca succesul anului financiar incheiat se estompeaza din cauza vestilor, care se modifica de la ora la ora, legate de criza generata de Covid-19.