Tot ce trebuie sa stii despre scari din lemn

Articol postat de: Alma Parchet Natural Data: 2020-02-19

Tot ce trebuie sa stii despre scari din lemn

Daca ti-ai construit recent o casa sau intentionezi sa cumperi una, in mod sigur iti doresti sa aiba un etaj sau chiar doua in plus. Atunci cand vine vorba despre case cu mai multe etaje, elementul care se remarca cel mai mult este scara interioara. O buna proiectare si executie a scarilor reprezinta garantia ca vor rezista la trafic intens si vei putea avea parte de siguranta de fiecare data cand le folosesti.

Cateva generalitati despre scari

Daca nu este proiectata corespunzator scara interioara poate sa fie un real pericol pentru copii sau varstnici, insa apeland la o echipa de profesionisti acesta se poate transforma intr-un element sigur care sa asigure accesul facil la etajele superioare. Dincolo de rezistenta si aspect, scarile interioare din lemn se pot transforma intr-un spatiu de depozitare suplimentar si astfel vei putea utiliza orice bucatica de spatiu, mai ales atunci cand este vorba despre o casa mica cu un singur etaj si fiecare centimetru este important.

Materialul ales depinde de design, gusturile proprietarului si buget

Desigur, in afara de aspectele enumerate, este important ca modelul si tipul materialului din care sunt realizate scarile interioare sa intruneasca si exigentele proprietarului. Pe scurt, trebuie sa raspunda la toate cerintele estetice solicitate de beneficiar si sa devina un element impresionant care sa completeze armonios design-ul interior.

trepte-scara-interioara-lemn-masiv-alma-parchet-natural

Din ce este compusa o scara interioara?

O scara interioara este compusa din casa scarii, rampa scarii, podest, parapet (balustrada), mana curenta, treapta, contratreapta, ochiul scarii si vang. Structura scarii interioare reprezinta prima decizie pe care va trebui sa o iei in calcul atunci cand doresti sa construiesti una de la zero. Pentru a lua o decizie corecta este necesar sa se ia in calcul o serie de factori esentiali intrucat acest lucru va influenta atat costurile finale cat si aspectul si timpul de executie.

Pe acelasi subiect:

Cum sa pastrezi un parchet fabulos? Vezi 7 Sfaturi de la Alma Parchet Natural

Scara din beton versus scara din lemn

Daca o scara din lemn sau din metal poate sa fie construita cu mai multa usurinta, una realizata din beton are nevoie de o proiectare foarte buna si toate situatiile trebuie sa fie prevazute inca din etapa de proiectare. Daca ai ales sa instalezi in casa ta scari din lemn atunci vei putea sa te bucuri de o serie de beneficii precum: timpul de realizare rapid, posibilitatea de utilizare imediata si modelare usoara.

scara-interioara-trepte-stejar-masiv-baituite-alma-parchet-natural

Motive pentru care montarea unor scari din lemn este mai avantajoasa

In Romania scarile din lemn nu sunt atat de populare precum cele realizate din beton dar adevarul este ca in comparatie cu alte tipuri, scarile din lemn prezinta o serie de avantaje care nu sunt deloc de neglijat. Scarile din lemn se pot modela astfel incat sa puna in valoare spatiul in care sunt amplasate, sa ofere spatiului luminozitate si confort vizual. Lemnul este un material care are o serie de calitati inegalabile in design-ul interior, asadar, reprezinta o alegere foarte buna si demna de luat in considerare.

trepte-stejar-masiv-baituite-alma-parchet-natural

Apoi, un alt aspect pentru care realizarea scarilor din lemn reprezinta o idee inspirata este rezistenta lor impresionanta in timp. Scarile din lemn sunt realizate cu proprietati mecanice ridicate si sunt prelucrate cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie. Dupa montaj devin structuri rezistente si robuste care te vor servi foarte bine pentru mult timp.

Fixarea treptelor din lemn

Treptele din lemn pot sa fie fixate pe structuri independente si nu necesita o proiectare riguroasa asa cum se intampla in cazul celor realizate din beton. Costurile de montaj sunt mult mai reduse iar aceste scari din lemn vor putea fi utilizate imediat dupa montaj. Scarile din lemn, indiferent de varianta aleasa, pot sa devina structuri deosebite dar si un element de decor in orice casa.

scari-de-interior-din-lemn-alma-parchet-natural

Despre Alma Parchet Natural

SC Alma Parchet Natural SRL ofera servicii profesionale pentru montare si finisare parchet masiv (parchet stejar, parchet merbau, parchet doussie, parchet iroko, parchet teak, parchet industrial etc), parchet din lemn stratificat, scari, pardoseli de exterior. Va oferim parchet triplustratificat, parchet dublustratificat, deck si lambriuri, confectionate dintr-o gama larga de specii de lemn, astfel incat sa satisfacem cele mai exigente cereri. De asemenea, pentru interioare exclusiviste, oferim parchet cu finisaje realizate manual numai la comanda, astfel incat pardoseala dumneavoastra sa fie unica.

Pentru mai multe detalii si consultanta, puteti accesa: https://superparchet.ro/

 

Vizionari 293

Alte stiri din “HOME & DECO”

Proges aduce pentru prima oara in Romania cel mai nou si inovativ parchet - singurul parchet laminat rezistent la apa - AQUA STEP
Tehnica de forjare a metalului a evoluat foarte mult in ultimele decenii
Accentele puse pe un mobilier deosebit, corpuri de luminat, draperii, perne sau o mocheta care atrag prin stil si culoare, sunt elemente centrale care pot influenta orice design interior.