Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

De ce parchetul masiv este o optiune de pardoseala atemporala?

Articol postat de: Alma Parchet Data: 2022-02-01

De ce parchetul masiv este o optiune de pardoseala atemporala?

Pardoselile de lemn, prin istoria si evolutia lor, au devenit un element important in amenajarile interioare. Desi podelele din lemn le gasim in case vechi, este practic imposibil sa datam cand au fost folosite pentru prima data in amenajari interioare pe plan local. Insa, este incontestabil faptul ca parchetul din lemn masiv are un farmec aparte, atemporal si reuseste sa creeze interioare impresionante. Personalitatea lemnului ramane etalon de eleganta si senzorialitate in orice casa.

De ce sa alegi parchet din lemn?

Parchetul din lemn masiv este o investitie valoroasa pentru orice locuinta si atemporala din mai multe motive. 

Parchetul masiv este o solutie durabila gratie esentelor nobile din care este fabricat

In primul rand, parchetul masiv este o solutie durabila, avand un grad de rezistenta superior si o stabilitate dimensionala foarte buna cand este montat in mediu adecvat. Parchetul din lemn masiv este unic prin fiecare placa, iar investitia in acesta rasplateste printr-o durata de viata ce poate depasi un secol. 

Pentru fabricarea parchetului din lemn masiv se foloseste lemn din esente nobile, iar placa este formata dintr-o singura bucata. De aici denumirea de masiv. Astfel, podeaua urmeaza eleganta si calitatile esentei lemnoase, asigurand in timp acea atmosfera calda pe care o aduce lemnul in orice casa. Este inclusiv motivul pentru care designerii de interior se intorc spre acest material natural, viu.

herringbone-oak-cd-smoked-alma-parchet

Parchetul din lemn masiv aduce in case personalitatea esentei nobile din care e facut

Parchetul din lemn masiv este realizat din esente dure asa cum este stejarul, salcamul, ciresul, , merbau, nucul american, teak-ul, fiind ideal pentru sufragerii si dormitoare. Finisate prin uleiere sau lacuire, placile de parchet masiv confera unicitate interioarelor, gratie a modului in care fiecare bucata de lemn este autentica in aspect si textura.  

Poti schimba aspectul prin refinisare 

Avantajul major al parchetului din lemn masiv este acela ca poate fi reconditionat de multe ori, in functie de grosimea placii, oferind posibilitatea de a-i schimba culoarea sau sa ii redai aspectul deosebit pe care l-a avut in momentul in care a fost montat. 

O alegere de stil: parchet din lemn masiv 

O pardoseala din lemn nu se demodeaza niciodata si se potriveste oricarui stil sau spatiu, indiferent daca vorbim despre un apartament mic, o casa, un duplex sau o cabana in inima naturii. Faptul ca parchetul este disponibil in atat de multe nuante, forme si modele il fac sa se integreze cu usurinta in orice spatiu. De exemplu, un finisaj lucios aduce un plus de rafinament si de lumina in timp ce un parchet mat va reflecta mai putin lumina, deci va avea capacitatea de a ascunde mai bine defectele care vor aparea in timp.

Modelele de parchet din stejar raman vedeta 

Una dintre esentele favorite de publicul larg este stejarul deoarece are capacitatea de a conferi caldura intregului spatiu. Insa, parchetul reuseste sa impresioneze indiferent de tipul de esenta pe care o alegi. In plus, la ora actuala tendintele vorbesc cat mai mult despre apropierea de natura, asadar, o pardoseala din lemn reprezinta o completare de calitate si in tendinte pentru orice casa.

Tags: parchet masiv, alma parchet, pardoseli lemn, amenajari interioare

Vizionari 597

Alte stiri ale companiei Alma Parchet

Parchetul laminat este o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor in ce priveste amenajarea interiorului casei tale. Desi este mai degraba o pardoseala, parchetul laminat are propriile avantaje: pretul redus, usurinta montajului si a asortarii cu design-ul interior. 
Spre deosebire de alte tipuri de lemn care se utilizeaza pentru fabricarea deck-ului pentru exterior, lemnul exotic este o optiune 100% ecologica si durabila, oferind posibilitatea de a fi intretinut foarte simplu. Deck-ul din lemn exotic este realizat in totalitate din esente exotice, lemn care a crescut in zone cu umiditate sporita, asadar adaptabil la exterior daca este bine intretinut.
Tablourile sunt folosite cel mai des in amenajari interioare pentru a completa in mod armonios orice spatiu si pentru a defini acele elemente cheie care confera originalitatea unei incaperi. Compozitiile de culori, contraste, echilibru, simetrie, asimetrie, proportii, ritmuri, proportionalitate sunt doar cateva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a crea amenajari interioare impresionante.
De-a lungul timpului, parchetul din lemn masiv s-a remarcat prin eleganta si pentru beneficiile pe care le aduce proprietarului. Daca ai in plan sa renovezi sau sa iti amenajezi locuinta, parchetul din lemn masiv reuseste sa indeplineasca cel mai bine toate cerintele legate de calitate, aspect si pret. Afla care sunt principalele motive pentru care merita sa investesti in parchet din lemn masiv, indiferent daca renovezi sau pur si simplu doresti o schimbare in casa ta.
Se spune ca de Craciun sa fii mai bun. Adevarul este ca bunatatea o manifestam prin fiecare gest marunt de-a lungul anului. Alma Parchet te indeamna sa cumperi o papusa decorativa, sustinand in acelasi timp educatia copiilor
Lemnul de stejar este o esenta pretioasa si foarte populara in special in aria amenajarilor de lux. Calitatea parchetului din lemn de stejar este incontestabila, rezistand testul timpului, si ofera o serie de avantaje printre care putem vorbi si despre cresterea valorii locuintei tale.
Daca ti-ai construit recent o casa sau intentionezi sa cumperi una, in mod sigur iti doresti sa aiba un etaj sau chiar doua in plus. Atunci cand vine vorba despre case cu mai multe etaje, elementul care se remarca cel mai mult este scara interioara.
Pentru ca se apropie Sarbatorile si intram in febra curateniei, Alma Parchet Natural va ajuta cu sfaturi cum sa mentineti parchetul din lemn superb pentru perioade indelungate de timp.
Cel mai frumos parchet se aliniaza ultimelor tendite recomandate de designerii de interior, este natural si contribuie la un mediu sanatos in casa. Iar parchetul din lemn raspunde acestor cerinte.
Daca intotdeauna ai visat sa te relaxezi intr-un decor rustic asa cum te rasfeti numai in concediu, atunci inseamna ca acesta este stilul pe care il poti aplica si in casa ta.

Alte stiri din “HOME & DECO”

Performanta de izolare si eficienta energetica a ferestrelor au un impact semnificativ asupra consumului de energie al cladirilor si asupra mediului interior. Datorita echilibrului energetic superior, ferestrele de mansarda VELUX contribuie la reducerea consumului de energie in locuinte si implicit a facturilor la utilitati.
Pentru a ne putea bucura in voie de sezonul estival, este esential ca temperatura din interiorul locuintei sa fie una optima, benefica atat pentru lucru, cat si pentru relaxare. Potrivit specialistilor VELUX, rulourile care ofera protectie impotriva caldurii excesive sunt cea mai buna optiune pentru a crea mediul perfect in interiorul casei, dar trebuie sa tinem cont si de cateva reguli simple.
Usile cu prag 0 sunt o solutie practica si versatila, rezultatul combinarii in cel mai bun mod, a functionalitatii si designului unui element de tamplarie. Usile glisante si usile de balcon cu prag la nivel cu podeaua sunt o solutie excelenta pentru a spori gradul de utilizare a spatiilor, aducand noi valente estetice interioarelor.
Parchetul laminat este o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor in ce priveste amenajarea interiorului casei tale. Desi este mai degraba o pardoseala, parchetul laminat are propriile avantaje: pretul redus, usurinta montajului si a asortarii cu design-ul interior.