Cum sa pastrezi un parchet fabulos? Citeste 7 Sfaturi de la Alma Parchet Natural

Articol postat de: Alma Parchet Natural Data: 2019-12-04

Cum sa pastrezi un parchet fabulos? Citeste 7 Sfaturi de la Alma Parchet Natural

Ne iubim casa, dupa cum iubim sentimentul de a fi acasa. Ne place mobilierul care ne asigura confortul, la fel de mult ne plac decoratiunile interioare care ne coloreaza ziua. Ne plac perdelele vaporoase care sa lase lumina sa intre in fiecare zi. Dar parchetul are rolul sau, acela de a aduce in case un farmec aparte, unitate vizuala si o forma de caldura vie cand pardoseala este din lemn.

Pentru ca se apropie Sarbatorile si intram in febra curateniei, Alma Parchet Natural va ajuta cu sfaturi cum sa mentineti parchetul din lemn superb pentru perioade indelungate de timp. 

1. Montajul parchetului stratificat sau masiv ar trebui făcut de profesionisti

Exista o multime de filme pe youtube DYI cum sa montezi parchet stratificat sau masiv singur, dar rezultatul nu este cel scontat. Parchetul lucreaza, in timp aparand gauri (rosturi) neplacute. 

Aceasta pentru ca dincolo de imbinarea aparent simpla, pentru unele tipuri de parchet in sistem click, montarea parchetului din lemn este o meserie cu tainele ei. Lemnul trebuie acomodat in casa, imbinarile trebuie realizate cu grija, iar finisajele pentru parchetul masiv pot fi o adevarata arta. 

2. Protejati parchetul din lemn de mobilierul greu sau cu roti

Mobilierul din lemn masiv, spre exemplu,  este o splendoare, dar greutatea sa lasa urme in pardoseala. De altfel, fotoliile sau mesele cu roti sunt practice, dar mutarea lor prin casa va lasa urme. La propriu, in parchet.

Recomandarea Alma Parchet Natural? Imbracati picioarele mobilerului (canapele, biblioteci, mese, scaune etc) cu protectii din pasla, iar rotitele meselor si fotoliilor cu silicon.

3. Tu vrei sa respiri? Si parchetul din lemn vrea

Covoarele pot fi elegante intr-o amenajare clasica sau contemporana. Dar daca ai parchet din lemn, iti lansam o provocare: tu vrei sa respiri? Si parchetul din lemn vrea, asadar nu il mai sufoca acoperindu-l cu covoare grele.

Parchet-stratificat-Nuc-natur-2s_alma_parchet_natural

4. Parchetul din lemn nu face insolatie, dar nici bine nu ii este la prea mult soare

Iubim camerele insorite, dar adevarul este ca nu ne place ca soarele sa bata direct pe noi fiindca ne ardem. Similar, parchetul din lemn se deterioreaza la soare, se strange, iar finisajul isi schimba aspectul. 

Incercati sa pastrati lumina naturala, iar daca soarele este prea intens peste zi trageti draperiile. 

5. Praful, bate-l vina! Ridicati barierele!

Pietricele aduse pe picioare sau praful intrat pe sub usa poate afecta parchetul, lasand zgarieturi neplacute.

Pe acelasi subiect:

Bole, cel mai frumos parchet din lemn, il gasesti si in Romania la Alma Parchet Natural

Recomandarea Alma Parchet Natural este sa amplasati bariere de praf si covorase pentru curatarea incaltamintei.

6. Inca o data: Pastrati parchetul fara praf

Pentru a-si pastra stralucirea, parchetul trebuie curatat de praf prin aspirare. Stergeti cu o carpa putin umeda pardoseala. Alma Parchet Natural recomanda Spray mop-ul special, dar chiar si o carpa sau un burete pot fi utile.

Parchet-stratificat-Frasin-FP-Country-Vanilla_alma_parchet_natural

Lemnul este viu, lucreaza, reactioneaza la conditii de umiditate si caldura optime, iar daca vrei sa il pastrezi in aceste conditii, ai grija de el. 

7. Alegeti solutii de curatare a parchetului intelept

Pentru parchet folositi doar solutii speciale pentru respectivul tip de parchet. Sub nicio forma nu folositi spray de mobila pe parchet sau solutii de curatare a parchetului laminat pe lemn. 

Alma Parchet Natural recomanda solutiile de ingrijre a parchetului de la Bona, dar alegerea acestora nu este o condiție obligatorie. Tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti tipul adecvat de detergent. E o diferenta similara intre sampon, sapun si diferite feluri de gel de dus. Toate sunt folosite in curatare, dar efectul si suprafetele sunt diferite.

Daca vrei sa stii mai multe despre alegerea, montarea si intretinerea parchetului te invitam pe blogul superparchet.ro si pe canalul de youtube al Georgianei Enache, coordonatorul Alma Parchet Natural.

Vizionari 357

Alte stiri din “HOME & DECO”

Proges aduce pentru prima oara in Romania cel mai nou si inovativ parchet - singurul parchet laminat rezistent la apa - AQUA STEP
Tehnica de forjare a metalului a evoluat foarte mult in ultimele decenii
Accentele puse pe un mobilier deosebit, corpuri de luminat, draperii, perne sau o mocheta care atrag prin stil si culoare, sunt elemente centrale care pot influenta orice design interior.