Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

De ce sa alegi parchetul din stejar pentru casa ta?

Articol postat de: Alma Parchet Data: 2020-05-22

De ce sa alegi parchetul din stejar pentru casa ta?

Cauti pardoseala perfecta pentru casa ta? De foarte multi ani lemnul de stejar este considerat a fi completarea perfecta pentru orice camin care emana senzatia de confort si caldura din primele momente in care s-a creat contactul vizual. Lemnul de stejar este o esenta pretioasa si foarte populara in special in aria amenajarilor de lux. Calitatea acestui tip de lemn este incontestabila, rezistand testul timpului, si ofera o serie de avantaje printre care putem vorbi si despre cresterea valorii locuintei tale. 

Motive pentru care merita sa alegi parchet stejar

Un motiv pentru care parchetul din stejar este apreciat si popular printre oamenii care il aleg este desenul pe care il au fibrele lemnoase care ofera un aspect atemporal intregii locuinte. 

Aspectul estetic superb al lemnului de stejar

Modelul este unul distinctiv si parchetul imbraca numeroase nuante placute, calde, care ofera instantaneu privitorului senzatia unui camin primitor. In plus, parchetul din stejar se potriveste perfect oricarui tip de amenajari interioare, chiar si celor moderne.

Parchet din lemn durabil 

Un aspect demn de luat in considerare atunci cand vine vorba despre parchet lemn de stejar este longevitatea si rezistenta pe care le demonstreaza. Poate sa te serveasca excelent pentru generatii intregi daca este intretinut corespunzator. Desigur, de-a lungul timpului, atunci cand observi ca parchetul si-a pierdut din stralucire va trebui sa soliciti serviciile unui profesionist pentru a-l reconditiona. Insa, acest efort va merita sa fie facut deoarece parchetul din lemn de stejar este unul cu aspect deosebit.

parchet-lemn-stejarFitz-Roy-alma-parchet-natural-min

Pretul parchetului din lemn de stejar reprezinta calitate

Desi este un tip de parchet lemn mai costisitor in comparatie cu parchetul laminat (care NU este din lemn), aduce avantajul unui produs de calitate superioara, durabil, de care vei profita pentru zeci de ani. Parchetul de lux design si esentele din lemn masiv reprezinta o alegere inspirata deoarece completeaza armonios design-ul interior si pune in valoare calitatea unei incaperi.

Ce tip de parchet din lemn alegi - masiv sau stratificat?

In cazul in care ai decis ca parchetul din stejar este cea mai potrivita alegere pentru casa ta, atunci trebuie sa stii ca vei putea gasi pe piata parchet stejar masiv sau stratificat. Cele doua tipuri de parchet lemn se diferentiaza intre ele prin modul de fabricare. Parchetul din lemn masiv este fabricat dintr-o singura bucata de lemn, iar cel stratificat este produs din 2 sau 3 straturi din lemn ampalsate perpendicular. Acesta are o rezistenta buna si mai multa stabilitate dimensionala, implicit o capacitate mai ridicata de a-si pastra aspectul de-a lungul timpului.

parchet-Stejar-Natur-alma-parchet-natural-min

Parchet din lemn care te va servi o viata intreaga

Pentru a te putea bucura cat mai mult de noul tau parchet din lemn de stejar este recomandata o intretinere periodica. Daca doresti sa eviti ca suprafata sa fie zgariata in momentul in care muti mobilierul foloseste pasla pentru protectie care poate fi gasita in orice magazin de bricolaj.

Pe acelasi subiect:

Cum sa pastrezi un parchet fabulos? Citeste 7 Sfaturi de la Alma Parchet Natural

Acest parchet stejar reprezinta o alegere potrivita pentru cei care pun calitatea mai presus de toate. Avand numeroase avantaje si calitati care merita sa fie luate in considerare este o investitie care merita sa fie facuta din plin. Casa ta va capata un aspect mai placut si design-ul interior va fi pus in valoare de aceasta esenta de lemn apreciata atat de mult inca din cele mai vechi timpuri.

Daca vrei sa afli mai multe despre alegerea, montarea si intretinerea parchetului te invitam sa accesezi superparchet.ro

 


Vizionari 1357

Alte stiri ale companiei Alma Parchet

Parchetul de lemn stratificat este solid, rezistent, stabil dimensional, usor de montat si intretinut, gata finisat si cu posibilitatea de refinisare, un bun izolant termic si intr-o multitudine de variante si nuante.
Parchetul laminat este o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor in ce priveste amenajarea interiorului casei tale. Desi este mai degraba o pardoseala, parchetul laminat are propriile avantaje: pretul redus, usurinta montajului si a asortarii cu design-ul interior. 
Spre deosebire de alte tipuri de lemn care se utilizeaza pentru fabricarea deck-ului pentru exterior, lemnul exotic este o optiune 100% ecologica si durabila, oferind posibilitatea de a fi intretinut foarte simplu. Deck-ul din lemn exotic este realizat in totalitate din esente exotice, lemn care a crescut in zone cu umiditate sporita, asadar adaptabil la exterior daca este bine intretinut.
Pardoselile de lemn, prin istoria si evolutia lor, au devenit un element important in amenajarile interioare. Desi podelele din lemn le gasim in case vechi, este practic imposibil sa datam cand au fost folosite pentru prima data in amenajari interioare pe plan local. Insa, este incontestabil faptul ca parchetul din lemn masiv are un farmec aparte, atemporal si reuseste sa creeze interioare impresionante. Personalitatea lemnului ramane etalon de eleganta si senzorialitate in orice casa.
Tablourile sunt folosite cel mai des in amenajari interioare pentru a completa in mod armonios orice spatiu si pentru a defini acele elemente cheie care confera originalitatea unei incaperi. Compozitiile de culori, contraste, echilibru, simetrie, asimetrie, proportii, ritmuri, proportionalitate sunt doar cateva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a crea amenajari interioare impresionante.
De-a lungul timpului, parchetul din lemn masiv s-a remarcat prin eleganta si pentru beneficiile pe care le aduce proprietarului. Daca ai in plan sa renovezi sau sa iti amenajezi locuinta, parchetul din lemn masiv reuseste sa indeplineasca cel mai bine toate cerintele legate de calitate, aspect si pret. Afla care sunt principalele motive pentru care merita sa investesti in parchet din lemn masiv, indiferent daca renovezi sau pur si simplu doresti o schimbare in casa ta.
Se spune ca de Craciun sa fii mai bun. Adevarul este ca bunatatea o manifestam prin fiecare gest marunt de-a lungul anului. Alma Parchet te indeamna sa cumperi o papusa decorativa, sustinand in acelasi timp educatia copiilor
Daca ti-ai construit recent o casa sau intentionezi sa cumperi una, in mod sigur iti doresti sa aiba un etaj sau chiar doua in plus. Atunci cand vine vorba despre case cu mai multe etaje, elementul care se remarca cel mai mult este scara interioara.
Pentru ca se apropie Sarbatorile si intram in febra curateniei, Alma Parchet Natural va ajuta cu sfaturi cum sa mentineti parchetul din lemn superb pentru perioade indelungate de timp.
Cel mai frumos parchet se aliniaza ultimelor tendite recomandate de designerii de interior, este natural si contribuie la un mediu sanatos in casa. Iar parchetul din lemn raspunde acestor cerinte.

Alte stiri din “HOME & DECO”

In completarea sistemelor de ferestre si usi eficiente din punct de vedere termic, Schüco ofera o serie de solutii de umbrire, pentru a reduce supraincalzirea locuintelor pe timp de canicula.
Parchetul de lemn stratificat este solid, rezistent, stabil dimensional, usor de montat si intretinut, gata finisat si cu posibilitatea de refinisare, un bun izolant termic si intr-o multitudine de variante si nuante.
Performanta de izolare si eficienta energetica a ferestrelor au un impact semnificativ asupra consumului de energie al cladirilor si asupra mediului interior. Datorita echilibrului energetic superior, ferestrele de mansarda VELUX contribuie la reducerea consumului de energie in locuinte si implicit a facturilor la utilitati.
Pentru a ne putea bucura in voie de sezonul estival, este esential ca temperatura din interiorul locuintei sa fie una optima, benefica atat pentru lucru, cat si pentru relaxare. Potrivit specialistilor VELUX, rulourile care ofera protectie impotriva caldurii excesive sunt cea mai buna optiune pentru a crea mediul perfect in interiorul casei, dar trebuie sa tinem cont si de cateva reguli simple.