Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Efectul tablourilor in amenajari interioare

Articol postat de: Alma Parchet Data: 2021-12-29

Efectul tablourilor in amenajari interioare

Compozitiile de culori, contraste, echilibru, simetrie, asimetrie, proportii, ritmuri, proportionalitate sunt doar cateva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a crea amenajari interioare impresionante. De asemenea, pentru un efect deosebit, nu trebuie sa omiti importanta pe care o au elementele de originalitate inserate in fiecare incapere. Tablourile sunt folosite cel mai des in amenajari interioare pentru a completa in mod armonios orice spatiu si pentru a defini acele elemente cheie care confera originalitatea unei incaperi. Pentru a va ajuta, venim in intampinarea voastra cu idei de amenajari interioare care includ tablourile ca prim element de decor. 

Incorporarea tablourilor in amenajari interioare este o practica veche care are in continuare un efect impresionant. Tablourile nu sunt numai o simpla pata de culoare intr-o incapere, ci reprezinta un element de eleganta si de bun gust. Insa, pentru a putea obtine un efect vizual placut, conteaza foarte mult si modul in care sunt amplasate in incapere.

Tablourile pictate, autentice, trebuie sa fie in armonie deplina cu elementele deja existente si sa nu faca o nota discordanta deoarece de la o amenajare de bun gust pana la kitsch este o linie destul de fina. Este suficient sa faci o simpla greseala pentru a compromite intreg design-ul interior. 

Recomandari de asezare a tablourilor in casa

Atunci cand asezi tablouri pe peretii locuintei, acestea trebuie sa fie amplasate conform regulilor echilibrului optic. In momentul in care doresti sa asezi tablouri de mici dimensiuni si cu desen fin (grafica, gravura, fotografie), acestea trebuie sa fie asezate intr-un loc accesibil, astfel incat sa fie la inaltimea campului vizual. Tablourile mari, cu o expresivitate puternica trebuie sa fie asezate la o distanta mai mare de privitor deoarece acestea au o “iradiatie” mai mare decat o fotografie. 

Cromatica unui tablou, efectul sau pitorescul pot influenta ambianta spatiului, aspect de care trebuie sa se tina cont neaparat in timpul realizarii amenajarilor interioare sau la alegerea tabloului.

tablouri-amenajari-interioare

Tablouri mici sau medii

Tablourile de dimensiuni mici sau mijlocii vor avea efectul scontat daca fragmentul central este la inaltimea campului vizual. 

In cazul in care peretele este decorat cu un model strident este recomandat sa se utilizeze un passe-partout mai lat. Astfel, liniile fine ale tabloului nu vor face nota discordanta cu peretele pe care este asezat. De asemenea, pentru a incorpora cu succes tablouri in amenajarile interioare este necesar sa se tina cont si de impartirea arhitecturala a suprafetelor, decupajul usilor, chiar si de forma pieselor de mobilier care completeaza spatiul. De exemplu, un tablou de dimensiuni mari si cu o cromatica puternica amplasat pe peretele de fundal al unei camera inguste, scurteaza spatiul. Este important sa se ia in calcul chiar si cele mai mici detalii pentru a te putea asigura ca amenajarile interioare nu vor fi compromise de alegerea unui tablou nepotrivit.

Tablourile, un element care creeaza echilibru si substanta amenajarilor interioare

Fiecare element trebuie sa contribuie din plin la crearea unui echilibru intre toate elementele utilizate: mobilier, culori, finisaje, proportii etc. Tablourile pot sa se transforme cu usurinta intr-un punct central al intregii amenajari interioare si pot deveni acea pata de culoare care sa creeze un efect impresionant in momentul in care privitorul paseste in incapere. 

Nu trebuie sa fie neglijat nici efectul psihologic al formelor si culorilor pe care le au tablourile. Cu ajutorul acestor semnificatii poti sa jonglezi cu starile de spirit pe care doresti sa le oferi persoanelor care interactioneaza cu obiectele folosite in incaperea respectiva. Astfel poti crea diverse efecte pe care sa le oferi persoanelor care folosesc o incapere: de calm, de liniste, de relaxare sau din contra, sa animezi totul si sa creezi o intreaga experienta. 

Tablourile sunt obiecte decorative excelente pentru orice incapere si chiar pot sa faca o diferenta uriasa in ceea ce priveste amenajarile interioare. Tinand cont de aceste cateva recomandari privind amplasarea lor si efectul pe care il pot crea, incaperile in care alegi sa le folosesti vor capata personalitate proprie, eleganta dar si bun gust.

Tags: amenajari interioare, tablouri, Alma Parchet, tablouri pictate

Vizionari 717

Alte stiri ale companiei Alma Parchet

Parchetul laminat este o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor in ce priveste amenajarea interiorului casei tale. Desi este mai degraba o pardoseala, parchetul laminat are propriile avantaje: pretul redus, usurinta montajului si a asortarii cu design-ul interior. 
Spre deosebire de alte tipuri de lemn care se utilizeaza pentru fabricarea deck-ului pentru exterior, lemnul exotic este o optiune 100% ecologica si durabila, oferind posibilitatea de a fi intretinut foarte simplu. Deck-ul din lemn exotic este realizat in totalitate din esente exotice, lemn care a crescut in zone cu umiditate sporita, asadar adaptabil la exterior daca este bine intretinut.
Pardoselile de lemn, prin istoria si evolutia lor, au devenit un element important in amenajarile interioare. Desi podelele din lemn le gasim in case vechi, este practic imposibil sa datam cand au fost folosite pentru prima data in amenajari interioare pe plan local. Insa, este incontestabil faptul ca parchetul din lemn masiv are un farmec aparte, atemporal si reuseste sa creeze interioare impresionante. Personalitatea lemnului ramane etalon de eleganta si senzorialitate in orice casa.
De-a lungul timpului, parchetul din lemn masiv s-a remarcat prin eleganta si pentru beneficiile pe care le aduce proprietarului. Daca ai in plan sa renovezi sau sa iti amenajezi locuinta, parchetul din lemn masiv reuseste sa indeplineasca cel mai bine toate cerintele legate de calitate, aspect si pret. Afla care sunt principalele motive pentru care merita sa investesti in parchet din lemn masiv, indiferent daca renovezi sau pur si simplu doresti o schimbare in casa ta.
Se spune ca de Craciun sa fii mai bun. Adevarul este ca bunatatea o manifestam prin fiecare gest marunt de-a lungul anului. Alma Parchet te indeamna sa cumperi o papusa decorativa, sustinand in acelasi timp educatia copiilor
Lemnul de stejar este o esenta pretioasa si foarte populara in special in aria amenajarilor de lux. Calitatea parchetului din lemn de stejar este incontestabila, rezistand testul timpului, si ofera o serie de avantaje printre care putem vorbi si despre cresterea valorii locuintei tale.
Daca ti-ai construit recent o casa sau intentionezi sa cumperi una, in mod sigur iti doresti sa aiba un etaj sau chiar doua in plus. Atunci cand vine vorba despre case cu mai multe etaje, elementul care se remarca cel mai mult este scara interioara.
Pentru ca se apropie Sarbatorile si intram in febra curateniei, Alma Parchet Natural va ajuta cu sfaturi cum sa mentineti parchetul din lemn superb pentru perioade indelungate de timp.
Cel mai frumos parchet se aliniaza ultimelor tendite recomandate de designerii de interior, este natural si contribuie la un mediu sanatos in casa. Iar parchetul din lemn raspunde acestor cerinte.
Daca intotdeauna ai visat sa te relaxezi intr-un decor rustic asa cum te rasfeti numai in concediu, atunci inseamna ca acesta este stilul pe care il poti aplica si in casa ta.

Alte stiri din “HOME & DECO”

Performanta de izolare si eficienta energetica a ferestrelor au un impact semnificativ asupra consumului de energie al cladirilor si asupra mediului interior. Datorita echilibrului energetic superior, ferestrele de mansarda VELUX contribuie la reducerea consumului de energie in locuinte si implicit a facturilor la utilitati.
Pentru a ne putea bucura in voie de sezonul estival, este esential ca temperatura din interiorul locuintei sa fie una optima, benefica atat pentru lucru, cat si pentru relaxare. Potrivit specialistilor VELUX, rulourile care ofera protectie impotriva caldurii excesive sunt cea mai buna optiune pentru a crea mediul perfect in interiorul casei, dar trebuie sa tinem cont si de cateva reguli simple.
Usile cu prag 0 sunt o solutie practica si versatila, rezultatul combinarii in cel mai bun mod, a functionalitatii si designului unui element de tamplarie. Usile glisante si usile de balcon cu prag la nivel cu podeaua sunt o solutie excelenta pentru a spori gradul de utilizare a spatiilor, aducand noi valente estetice interioarelor.
Parchetul laminat este o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor in ce priveste amenajarea interiorului casei tale. Desi este mai degraba o pardoseala, parchetul laminat are propriile avantaje: pretul redus, usurinta montajului si a asortarii cu design-ul interior.