Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Dezumidificator si purificator AlecoAir D35 KOSMO 35 l /24h WiFi

CradleToCradle - solutia viitorului propusa de Alukönigstahl pentru locuinte sustenabile si durabile

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2021-07-15

CradleToCradle - solutia viitorului propusa de Alukönigstahl pentru locuinte sustenabile si durabile

Sustenabilitatea si durabilitatea sunt elemente cheie in proiectarea unei locuinte construite pentru viitor, motiv pentru care Alukönigstahl propune solutii moderne si eficiente, avand in portofoliu 55 de sisteme Schüco certificate CradleToCradle (C2C).

Aceasta initiativa are la baza convingerea potrivit careia modul in care sunt construite astazi cladirile determina maniera in care generatiile viitoare isi vor desfasura activitatea. Utilizarea atenta a resurselor reprezinta un pas responsabil care poate fi facut in prezent pentru un viitor mai putin poluat, dand o mai mare atentie circulatiei materialelor in cicluri inchise.

"Unii dintre constructori sunt descurajati de costurile mai mari de achizitie ale ferestrelor si usilor performante, insa este important sa se ia in considerare costurile totale ale ciclului de viata. La un calcul pe termen lung, consumul redus de energie, costurile mici de intretinere si valoarea materialului refolosibil la desfiintarea ulterioara a cladirii, duc la o investitie globala semnificativ mai redusa. De asemenea, consumul diminuat de energie asigurat de produsele certificate C2C reprezinta o masura responsabila nu doar de prevenire a incalzirii globale, dar are si un efect pozitiv asupra eficientei costurilor", mentioneaza Attila Beer, Country Manager Alukönigstahl.

Sistemele arhitecturale din aluminiu si otel de la Schüco si Jansen reprezinta, asadar, o contributie valoroasa recomandata pentru construirea cladirilor economice si sustenabile. Alukönigstahl asigura o gama larga de astfel de produse, dezvoltate conform principiului CradletoCradle, iar implementarea responsabila a acestor solutii este garantia unui viitor in care deseurile sunt reduse la un nivel aproape de zero.

In ceea ce priveste integrarea principiului C2C in sectorul constructiilor, Schüco este lider la nivel global, cu 46 de sisteme certificate cu statut Silver si 9 Bronze. Aceste sisteme se regasesc in totalitate si pe piata din Romania, Alukönigstahl fiind furnizorul cu cele mai multe certificate C2C disponibile pe piata locala si singurul care pune la dispozitia partenerilor sai sisteme certificate Silver.

Sistemele certificate C2C de la Schüco sunt disponibile standard, fara costuri suplimentare si indeplinesc deja standardele de maine. Mai mult, produsele certificate C2C sunt privite in mod pozitiv de sistemele de certificare a cladirilor BREEAM, LEED si DGNB, intrucat aceste produse ofera un suport excelent pentru obiectivele constructiilor durabile.

"Alukönigstahl ofera posibilitatea de a realiza configuratii pentru anvelopante de cladiri conforme C2C cu software-ul specializat SchüCal, asigurand arhitectilor si proiectantilor libertate de proiectare si siguranta pentru dezvoltarea unor constructii sustenabile. Mai mult decat atat, sistemul modular ofera baza ideala pentru combinarea specifica a sistemelor de ferestre, usi si fatade, programul de calcul verificand, in acelasi timp, daca o configuratie este compatibila C2C", anunta Attila Beer, Country Manager Alukönigstahl.

In ceea ce priveste sistemele de otel Jansen, Alukönigstahl ofera declaratii de produs in conformitate cu ISO 14025 si EN 15804, certificand respectarea valorilor ghidului ecologic. Un alt avantaj al sistemelor Jansen este si durata lunga de viata, care reduce costurile globale prin cele mai mici preturi de intretinere.

Principiul C2C incepe cu procesul de productie si cuprinde intregul ciclu al produsului, de la extractia si reciclarea materiilor prime, prelucrarea si durata de viata, pana la reciclabilitate. In egala masura, un alt beneficiu al reciclarii aluminiului este consumul redus de energie. Cu alte cuvinte, prelucrarea resturilor de aluminiu necesita aproximativ 5% din cantitatea de energie necesara pentru productia de aluminiu primar, care poate fi utilizata fara restrictii pentru profile noi. De asemenea, 75% din aluminiu produs din 1886 este inca in uz, 60% fiind inca in prima utilizare.

In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 25 de ani de activitate din Romania, AluKönigStahl a asigurat cele mai eficace solutii tehnice si a realizat peste 8.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: U Center, Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBCIasi, Cluj siTimisoara, AsmitaTowers, Luxuria Residence, Banat Art Living, Isho Living, Nordis Mamaia. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro si paginile sale de Facebook, LinkedIn si Instagram.

Tags: Alukonigstahl, sisteme din aluminiu si otel, PVC, Jansen, profile din otel, Schuco, CradleToCradle, usi, ferestre, pereti cortina, SchüCal, constructii

Vizionari 1450

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

Peste 180 000 de vizitatori au venit la expozitia de la Messe München pentru a afla despre inovatiile celor 2 230 de expozanti, printre care s-au regasit si partenerii Alukönigstahl: Schüco International, Jansen si Warema.
ALUKÖNIGSTAHL va prezenta cele mai recente noutati si prototipuri pentru industria circulara si sustenabila a constructiilor, la standurile Schüco, 301 si Jansen, 320 din hala B1, si Warema, 338 din hala C2.
In cei 28 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative in domeniul constructiilor comerciale.
In completarea sistemelor de ferestre si usi eficiente din punct de vedere termic, Schüco ofera o serie de solutii de umbrire, pentru a reduce supraincalzirea locuintelor pe timp de canicula.
Schüco One, sediul central al companiei Schüco International, a fost prima cladire din lume care a primit toate cele trei certificari de sustenabilitate: DGNB, LEED si BREEAM. Cladirea de birouri cu forma dinamica a fost proiectata de firma de arhitectura 3XN din Copenhaga, combinand sisteme de fatada orientate spre viitor.
Alukönigstahl Romania a primit premiul Best Sustainable Building Solutions Provider la cea de a XVIII-a Gala organizata de The Diplomat Bucharest. Alukönigstahl este lider de piata si trendsetter pentru solutii sustenabile aplicate in anvelopa cladirilor din Romania.
Cu peste 250 de brevete, 950 de certificate de testare si 10.000 de obiecte realizate, Sälzer demonstreaza o mare expertiza in domeniul securitatii de top si arata cum protectia eficienta poate fi implementata cu usurinta si aproape fara a afecta aspectul vizual al cladirilor.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
Solar Decathlon Europe este o competitia mondiala singulara, care provoaca echipe universitare ambitioase sa proiecteze, sa construiasca si sa opereze case eficiente din punct de vedere energetic, avansate din punct de vedere tehnic, atractive si responsabile din punctul de vedere al utilizarii resurselor.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

ALUKÖNIGSTAHL va prezenta cele mai recente noutati si prototipuri pentru industria circulara si sustenabila a constructiilor, la standurile Schüco, 301 si Jansen, 320 din hala B1, si Warema, 338 din hala C2.
Membrana de vapori ALUTRIX® este un material inovator folosit in constructii pentru a proteja structurile impotriva umiditatii si a penetrarii vaporilor de apa.
CARLISLE® CM Europe este lider al unui sistem de acoperis verde cu membrane de impermeabilizare EPDM de inalta calitate pentru acoperisuri plate.
Membranele TPO (Thermoplastic Olefin) SURE-WELD® au devenit o optiune de top in industria acoperisurilor datorita proprietatilor lor excelente de impermeabilizare si durabilitate. Aceste membrane pot fi utilizate atat pentru acoperisurile clasice, cat si pentru cele verzi, aducand numeroase avantaje in ambele cazuri.