CradleToCradle - solutia viitorului propusa de Alukönigstahl pentru locuinte sustenabile si durabile

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2021-07-15

CradleToCradle - solutia viitorului propusa de Alukönigstahl pentru locuinte sustenabile si durabile

Sustenabilitatea si durabilitatea sunt elemente cheie in proiectarea unei locuinte construite pentru viitor, motiv pentru care Alukönigstahl propune solutii moderne si eficiente, avand in portofoliu 55 de sisteme Schüco certificate CradleToCradle (C2C).

Aceasta initiativa are la baza convingerea potrivit careia modul in care sunt construite astazi cladirile determina maniera in care generatiile viitoare isi vor desfasura activitatea. Utilizarea atenta a resurselor reprezinta un pas responsabil care poate fi facut in prezent pentru un viitor mai putin poluat, dand o mai mare atentie circulatiei materialelor in cicluri inchise.

"Unii dintre constructori sunt descurajati de costurile mai mari de achizitie ale ferestrelor si usilor performante, insa este important sa se ia in considerare costurile totale ale ciclului de viata. La un calcul pe termen lung, consumul redus de energie, costurile mici de intretinere si valoarea materialului refolosibil la desfiintarea ulterioara a cladirii, duc la o investitie globala semnificativ mai redusa. De asemenea, consumul diminuat de energie asigurat de produsele certificate C2C reprezinta o masura responsabila nu doar de prevenire a incalzirii globale, dar are si un efect pozitiv asupra eficientei costurilor", mentioneaza Attila Beer, Country Manager Alukönigstahl.

Sistemele arhitecturale din aluminiu si otel de la Schüco si Jansen reprezinta, asadar, o contributie valoroasa recomandata pentru construirea cladirilor economice si sustenabile. Alukönigstahl asigura o gama larga de astfel de produse, dezvoltate conform principiului CradletoCradle, iar implementarea responsabila a acestor solutii este garantia unui viitor in care deseurile sunt reduse la un nivel aproape de zero.

In ceea ce priveste integrarea principiului C2C in sectorul constructiilor, Schüco este lider la nivel global, cu 46 de sisteme certificate cu statut Silver si 9 Bronze. Aceste sisteme se regasesc in totalitate si pe piata din Romania, Alukönigstahl fiind furnizorul cu cele mai multe certificate C2C disponibile pe piata locala si singurul care pune la dispozitia partenerilor sai sisteme certificate Silver.

Sistemele certificate C2C de la Schüco sunt disponibile standard, fara costuri suplimentare si indeplinesc deja standardele de maine. Mai mult, produsele certificate C2C sunt privite in mod pozitiv de sistemele de certificare a cladirilor BREEAM, LEED si DGNB, intrucat aceste produse ofera un suport excelent pentru obiectivele constructiilor durabile.

"Alukönigstahl ofera posibilitatea de a realiza configuratii pentru anvelopante de cladiri conforme C2C cu software-ul specializat SchüCal, asigurand arhitectilor si proiectantilor libertate de proiectare si siguranta pentru dezvoltarea unor constructii sustenabile. Mai mult decat atat, sistemul modular ofera baza ideala pentru combinarea specifica a sistemelor de ferestre, usi si fatade, programul de calcul verificand, in acelasi timp, daca o configuratie este compatibila C2C", anunta Attila Beer, Country Manager Alukönigstahl.

In ceea ce priveste sistemele de otel Jansen, Alukönigstahl ofera declaratii de produs in conformitate cu ISO 14025 si EN 15804, certificand respectarea valorilor ghidului ecologic. Un alt avantaj al sistemelor Jansen este si durata lunga de viata, care reduce costurile globale prin cele mai mici preturi de intretinere.

Principiul C2C incepe cu procesul de productie si cuprinde intregul ciclu al produsului, de la extractia si reciclarea materiilor prime, prelucrarea si durata de viata, pana la reciclabilitate. In egala masura, un alt beneficiu al reciclarii aluminiului este consumul redus de energie. Cu alte cuvinte, prelucrarea resturilor de aluminiu necesita aproximativ 5% din cantitatea de energie necesara pentru productia de aluminiu primar, care poate fi utilizata fara restrictii pentru profile noi. De asemenea, 75% din aluminiu produs din 1886 este inca in uz, 60% fiind inca in prima utilizare.

In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 25 de ani de activitate din Romania, AluKönigStahl a asigurat cele mai eficace solutii tehnice si a realizat peste 8.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: U Center, Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBCIasi, Cluj siTimisoara, AsmitaTowers, Luxuria Residence, Banat Art Living, Isho Living, Nordis Mamaia. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro si paginile sale de Facebook, LinkedIn si Instagram.

Tags: Alukonigstahl, sisteme din aluminiu si otel, PVC, Jansen, profile din otel, Schuco, CradleToCradle, usi, ferestre, pereti cortina, SchüCal, constructii

Vizionari 211

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

Elementele mobile cu prag fara bariere, la nivelul podelei, din sistemele Schüco nu numai ca ofera confort termic si fonic, ci permit accesul usor dintr-un spatiu in altul, chiar si pentru persoanele aflate in scaun rulant. Usile pentru balcon si terasa Schüco AWS (sistemul de aluminiu pentru ferestre) fara bariere au fost dezvoltate pentru a satisface toate cerintele in materie de confort si design, de exemplu, dimensiuni mari si manevrare usoara.
Alukönigstahl vine cu o serie de solutii moderne pentru cei care isi doresc confort, siguranta, functionalitate si cu propuneri practice pentru nevoile specifice ale caminului intregii familii. Alegerea produselor premium reprezinta o investitie in securitatea si performanta casei si, in egala masura, o masura care, pe termen lung, aduce numeroase beneficii la nivelul reducerii costurilor administrative ale unei locuinte.
Aluco, partener Alukönigstahl este prima companie din Romania care a obtinut certificarea pentru aplicarea marcajului CE pe usi de exterior rezistente la foc si etanse la fum
AluKönigStahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel a indeplinit, cu succes, toate obiectivele pe care si le-a propus pentru anul 2020, inclusiv o cifra de afaceri peste 20,4 milioane de euro.
Daca sunteti arhitect, reprezentati o firma de tamplarie, sau pur si simplu va ganditi la o casa noua, trebuie sa intrati pe i.NNOVATIONNOW, platforma online pe care puteti face cunostinta cu toate noutatile produselor Schüco, Jansen si Warema, prezentate intr-o expozitie digitala, accesibila oricand, pe tot parcursul anului 2021
Alukönigstahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel, implineste 25 de ani de performanta si inovatie in Romania. Pioniera in industria anvelopelor pentru cladiri, compania si-a adus contributia, de-a lungul unui sfert de secol, la peste 6.000 de proiecte si constructii reprezentative pentru care a identificat solutii arhitecturale complexe, menite sa optimizeze eficienta energetica si sustenabilitatea.
Digitalizarea face lumea noastra tot mai inteligenta. Chiar si acasa. Schüco va ofera produse si sisteme inteligente si conectabile in retea, care va vor inspira si va vor imbogati viata de tip ”smart”.
Alukönigstahl Romania, specialistul in sisteme de aluminiu, otel si PVC de cea mai inalta calitate contribuie la modernizarea si revitalizarea celui mai mare proiect de regenerare urbana si comunitara din Romania: Coresi Business Campus
Alukönigstahl Romania furnizeaza solutii Schüco: perete cortina, ferestre, usi glisante, dar si panouri fixe din profile de otel inoxidabil Jansen pentru Primaria din Galati, o cladire cu performante energetice exceptionale si un design modern.
Alukönigstahl Romania aduce in luna septembrie, in patru orase mari din Romania, cele mai recent lansate sisteme si solutii pentru tamplarie de aluminiu, prin expozitia mobila SCHÜCO DEMOTRUCK.

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Lemnul a fost si este unul dintre cele mai populare materiale utilizate in domeniul constructiilor. De altfel, faptul ca a ramas inca din cele mai vechi timpuri un material atat de utilizat in intreaga lume dovedeste ca proprietatile sale nu pot fi echivalate nici macar prin intermediul tehnologiilor de ultima ora. Creat in urma unui proces ce ii confera rezistenta, duritate si durabilitate, lemnul stratificat este tot mai folosit in constructii si are multiple intrebuintari.
Daca locuiesti la casa, stii ca este important sa te pregatesti cu atentie pentru vara, deoarece nu doar avantajele prind viata odata cu venirea caldurii. Si elementele care ar putea afecta structurile din lemn ale gospodariei tale revin in forta si trebuie contraatacate corespunzator.
Alukönigstahl vine cu o serie de solutii moderne pentru cei care isi doresc confort, siguranta, functionalitate si cu propuneri practice pentru nevoile specifice ale caminului intregii familii. Alegerea produselor premium reprezinta o investitie in securitatea si performanta casei si, in egala masura, o masura care, pe termen lung, aduce numeroase beneficii la nivelul reducerii costurilor administrative ale unei locuinte.
Exista pe piata foarte multe variante de materiale de constructii, fiecare fiind capabil sa ofere atat avantaje cat si dezavantaje. Una dintre cele mai vechi si longevive solutii este cea reprezentata de lemn pentru constructii.