Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Alukonigstahl sustine standardul Nearly Zero Energy Buildings in constructii

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2021-11-24

Alukonigstahl sustine standardul Nearly Zero Energy Buildings in constructii

Conform principiului NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) cladirile nou-construite nu trebuie sa consume energie, fapt obligatoriu prin legislatia care a intrat in vigoare la inceputul anului, cu toate ca modul de aplicare al acestuia nu este complet reglementat la nivel legislativ. Reducerea pierderilor energetice a fost un obiectiv esential in proiectele Alukonigstahl inca de acum zece ani, pe care l-a indeplinit prin aplicarea principiilor de proiectare care optimizeaza o constructie din punct de vedere functional si energetic. Solutiile in acest sens au inclus ferestre si usi foarte performante, sisteme de ventilatie descentralizata cu recuperare de caldura si sisteme de umbrire. 

In ceea ce priveste prima categorie, ferestrele Schüco AWS 75.SI+ sunt folosite din ce in ce mai des in proiecte rezidentiale si sunt potrivite in aplicarea principiului NZEB deoarece au o izolare termica optima – se pot realiza configuratii pana la nivelul unei case pasive. Mai mult decat atat, ferestrele pot fi echipate cu feronerie TipTronic SimplySmart si, prin conectare la senzori de CO2 si senzori de temperatura, se poate optimiza aportul de aer proaspat si racirea controlata a incaperii pe timpul noptii. Usile de acces Schüco AD UP 90 completeaza solutiile performante pentru anvelopa cladirilor asigurand izolare termica performanta si un nivel ridicat de etanseitate la apa. In plus, variantele constructive cu  prag redus sau prag zero, asigura mai mult confort beneficiarilor. Usile pot avea dimensiuni mari, sunt rezistente la trafic intens si pot fi echipate cu sisteme de control al accesului, care se pot integra in managementul centralizat al cladirii.

O solutie completa pentru eficienta energetica ridicata poate include si un sistem de ventilare descentralizata cu recuperare de caldura, cu senzori de umiditate si CO2, precum Schüco VentoTherm Twist. Printre avantajele acestuia se numara aportul individual de aer proaspat in fiecare incapere, functionare silentioasa, pe baza de senzori, si un consum optimizat de energie. Nu in ultimul rand, sistemele de umbrire exterioara Warema sau Schüco ZIP Design Screen pentru ferestre sunt ideale pentru a reduce sarcina termica si consumul de energie pentru racire pe timp de vara, obligatoriu pe fatadele insorite. De asemenea, sistemul de umbrire interioara Schüco Integralmaster reduce consumul de energie, are aport de lumina si ofera protectie la stralucire.

alukonigstahl-nzeb-in-constructii

Certificarea Cradle-to-Cradle este o dovada elocventa a sustenabilitatii produselor Schüco. Principiul C2C incepe cu procesul de productie si cuprinde intregul ciclu al produsului, de la extractia si reciclarea materiilor prime, prelucrarea si durata de viata, pana la reciclabilitatea constructiei. In egala masura, un alt beneficiu al reciclarii aluminiului este consumul redus de energie. Cu alte cuvinte, prelucrarea resturilor de aluminiu necesita aproximativ 5% din cantitatea de energie necesara pentru productia de aluminiu primar, care poate fi utilizata fara restrictii pentru profile noi. 

Se observa clar in ultimul timp preferinta dezvoltatorilor de proiecte rezidentiale pentru utilizarea sistemelor pentru ferestre si usi cu eficienta energetica ridicata. Nu este vorba doar despre noul standard european NZEB sau despre cerintele specifice pentru obtinerea certificarilor verzi LEED sau BREEAM, cat despre elemente de diferentiere pe care dezvoltatorii proiectelor premium incearca sa le aduca pe piata pentru cumparatorii finali ai apartamentelor. Acest lucru se datoreaza faptului ca obtin un grad mai ridicat de confort si economii considerabile la factura de incalzire,” declara Atilla Beer, Country Manager AluKönigstahl Romania si Moldova, care a comercializat anul acesta sisteme arhitecturale sustenabile pentru 150 de proiecte. Astfel, AluKönigstahl Romania a livrat in primele 10 luni din 2021 21000 mp de tamplarie din aluminiu, din care 4000 mp usi glisante in diverse variante constructive, iar sistemele de ferestre cu coeficienti ridicati de eficienta energetica au reprezentat 25% din totalul sistemelor contractate.

Nearly-Zero-Energy-Buildings-Alukonigstahl

In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 26 de ani de activitate din Romania, AluKönigstahl a asigurat cele mai eficace solutii tehnice si a realizat peste 8.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: Millo Office, Dacia One, U Center, Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBCIasi, Cluj si Timisoara, Asmita Towers, Luxuria Residence, Banat Art Living, Isho Living, Nordis Mamaia, Neo Mamaia, Wings Cluj. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina. 

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro si paginile sale de Facebook, LinkedIn si Instagram.

Tags: alukonigstahl, Nearly Zero Energy Buildings, constructii, energie, pierderi energetice, ferestre schuco, usi de acces, sisteme de umbrire exterioara

Vizionari 665

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

Cu peste 250 de brevete, 950 de certificate de testare si 10.000 de obiecte realizate, Sälzer demonstreaza o mare expertiza in domeniul securitatii de top si arata cum protectia eficienta poate fi implementata cu usurinta si aproape fara a afecta aspectul vizual al cladirilor.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
Solar Decathlon Europe este o competitia mondiala singulara, care provoaca echipe universitare ambitioase sa proiecteze, sa construiasca si sa opereze case eficiente din punct de vedere energetic, avansate din punct de vedere tehnic, atractive si responsabile din punctul de vedere al utilizarii resurselor.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.
Usile cu prag 0 sunt o solutie practica si versatila, rezultatul combinarii in cel mai bun mod, a functionalitatii si designului unui element de tamplarie. Usile glisante si usile de balcon cu prag la nivel cu podeaua sunt o solutie excelenta pentru a spori gradul de utilizare a spatiilor, aducand noi valente estetice interioarelor.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.
Alukönigstahl a primit premiul Real Estate 2021 pentru „Furnizorul anului de tamplarie, pereti cortina si compartimentari”. Acest premiu incununeaza munca intregii echipe formata din peste 50 de membri, al carei nucleu lucreaza impreuna de peste 20 de ani. O echipa care integreaza rapid colegi noi, care se perfectioneaza continuu si care este mereu pregatita sa faca fata provocarilor.
Alukönigstahl si Schüco mentin pasul alert in adoptarea celor mai noi descoperiri tehnologice, incluzand digitalizarea in palmaresul de responsabilitati asumate. In industria constructiilor, digitalizarea are impact direct in toate procesele, de la proiectare si ofertare pana la faza de planificare, productie si apoi la asamblarea pe santier, respectiv functionarea unei cladiri.
Sustenabilitatea si durabilitatea sunt elemente cheie in proiectarea unei locuinte construite pentru viitor, motiv pentru care Alukönigstahl propune solutii moderne si eficiente, avand in portofoliu 55 de sisteme Schüco certificate CradleToCradle (C2C). Utilizarea atenta a resurselor reprezinta un pas responsabil care poate fi facut in prezent pentru un viitor mai putin poluat, dand o mai mare atentie circulatiei materialelor in cicluri inchise.
Elementele mobile cu prag fara bariere, la nivelul podelei, din sistemele Schüco nu numai ca ofera confort termic si fonic, ci permit accesul usor dintr-un spatiu in altul, chiar si pentru persoanele aflate in scaun rulant. Usile pentru balcon si terasa Schüco AWS (sistemul de aluminiu pentru ferestre) fara bariere au fost dezvoltate pentru a satisface toate cerintele in materie de confort si design, de exemplu, dimensiuni mari si manevrare usoara.

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.
Utilizarea corespunzatoare a unei astfel de supape garanteaza, mai mult sau mai putin, siguranta unui echipament, utilaj, dar si a angajatilor companiei. In functie de materialul din care sunt confectionate, supapele de siguranta pot rezista la temperaturi incredibile: +400 grade Celsius si -270 grade Celsius.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.