Alukonigstahl sustine standardul Nearly Zero Energy Buildings in constructii

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2021-11-24

Alukonigstahl sustine standardul Nearly Zero Energy Buildings in constructii

Conform principiului NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) cladirile nou-construite nu trebuie sa consume energie, fapt obligatoriu prin legislatia care a intrat in vigoare la inceputul anului, cu toate ca modul de aplicare al acestuia nu este complet reglementat la nivel legislativ. Reducerea pierderilor energetice a fost un obiectiv esential in proiectele Alukonigstahl inca de acum zece ani, pe care l-a indeplinit prin aplicarea principiilor de proiectare care optimizeaza o constructie din punct de vedere functional si energetic. Solutiile in acest sens au inclus ferestre si usi foarte performante, sisteme de ventilatie descentralizata cu recuperare de caldura si sisteme de umbrire. 

In ceea ce priveste prima categorie, ferestrele Schüco AWS 75.SI+ sunt folosite din ce in ce mai des in proiecte rezidentiale si sunt potrivite in aplicarea principiului NZEB deoarece au o izolare termica optima – se pot realiza configuratii pana la nivelul unei case pasive. Mai mult decat atat, ferestrele pot fi echipate cu feronerie TipTronic SimplySmart si, prin conectare la senzori de CO2 si senzori de temperatura, se poate optimiza aportul de aer proaspat si racirea controlata a incaperii pe timpul noptii. Usile de acces Schüco AD UP 90 completeaza solutiile performante pentru anvelopa cladirilor asigurand izolare termica performanta si un nivel ridicat de etanseitate la apa. In plus, variantele constructive cu  prag redus sau prag zero, asigura mai mult confort beneficiarilor. Usile pot avea dimensiuni mari, sunt rezistente la trafic intens si pot fi echipate cu sisteme de control al accesului, care se pot integra in managementul centralizat al cladirii.

O solutie completa pentru eficienta energetica ridicata poate include si un sistem de ventilare descentralizata cu recuperare de caldura, cu senzori de umiditate si CO2, precum Schüco VentoTherm Twist. Printre avantajele acestuia se numara aportul individual de aer proaspat in fiecare incapere, functionare silentioasa, pe baza de senzori, si un consum optimizat de energie. Nu in ultimul rand, sistemele de umbrire exterioara Warema sau Schüco ZIP Design Screen pentru ferestre sunt ideale pentru a reduce sarcina termica si consumul de energie pentru racire pe timp de vara, obligatoriu pe fatadele insorite. De asemenea, sistemul de umbrire interioara Schüco Integralmaster reduce consumul de energie, are aport de lumina si ofera protectie la stralucire.

alukonigstahl-nzeb-in-constructii

Certificarea Cradle-to-Cradle este o dovada elocventa a sustenabilitatii produselor Schüco. Principiul C2C incepe cu procesul de productie si cuprinde intregul ciclu al produsului, de la extractia si reciclarea materiilor prime, prelucrarea si durata de viata, pana la reciclabilitatea constructiei. In egala masura, un alt beneficiu al reciclarii aluminiului este consumul redus de energie. Cu alte cuvinte, prelucrarea resturilor de aluminiu necesita aproximativ 5% din cantitatea de energie necesara pentru productia de aluminiu primar, care poate fi utilizata fara restrictii pentru profile noi. 

Se observa clar in ultimul timp preferinta dezvoltatorilor de proiecte rezidentiale pentru utilizarea sistemelor pentru ferestre si usi cu eficienta energetica ridicata. Nu este vorba doar despre noul standard european NZEB sau despre cerintele specifice pentru obtinerea certificarilor verzi LEED sau BREEAM, cat despre elemente de diferentiere pe care dezvoltatorii proiectelor premium incearca sa le aduca pe piata pentru cumparatorii finali ai apartamentelor. Acest lucru se datoreaza faptului ca obtin un grad mai ridicat de confort si economii considerabile la factura de incalzire,” declara Atilla Beer, Country Manager AluKönigstahl Romania si Moldova, care a comercializat anul acesta sisteme arhitecturale sustenabile pentru 150 de proiecte. Astfel, AluKönigstahl Romania a livrat in primele 10 luni din 2021 21000 mp de tamplarie din aluminiu, din care 4000 mp usi glisante in diverse variante constructive, iar sistemele de ferestre cu coeficienti ridicati de eficienta energetica au reprezentat 25% din totalul sistemelor contractate.

Nearly-Zero-Energy-Buildings-Alukonigstahl

In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 26 de ani de activitate din Romania, AluKönigstahl a asigurat cele mai eficace solutii tehnice si a realizat peste 8.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: Millo Office, Dacia One, U Center, Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBCIasi, Cluj si Timisoara, Asmita Towers, Luxuria Residence, Banat Art Living, Isho Living, Nordis Mamaia, Neo Mamaia, Wings Cluj. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina. 

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro si paginile sale de Facebook, LinkedIn si Instagram.

Tags: alukonigstahl, Nearly Zero Energy Buildings, constructii, energie, pierderi energetice, ferestre schuco, usi de acces, sisteme de umbrire exterioara

Vizionari 156

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

Alukönigstahl si Schüco mentin pasul alert in adoptarea celor mai noi descoperiri tehnologice, incluzand digitalizarea in palmaresul de responsabilitati asumate. In industria constructiilor, digitalizarea are impact direct in toate procesele, de la proiectare si ofertare pana la faza de planificare, productie si apoi la asamblarea pe santier, respectiv functionarea unei cladiri.
Sustenabilitatea si durabilitatea sunt elemente cheie in proiectarea unei locuinte construite pentru viitor, motiv pentru care Alukönigstahl propune solutii moderne si eficiente, avand in portofoliu 55 de sisteme Schüco certificate CradleToCradle (C2C). Utilizarea atenta a resurselor reprezinta un pas responsabil care poate fi facut in prezent pentru un viitor mai putin poluat, dand o mai mare atentie circulatiei materialelor in cicluri inchise.
Elementele mobile cu prag fara bariere, la nivelul podelei, din sistemele Schüco nu numai ca ofera confort termic si fonic, ci permit accesul usor dintr-un spatiu in altul, chiar si pentru persoanele aflate in scaun rulant. Usile pentru balcon si terasa Schüco AWS (sistemul de aluminiu pentru ferestre) fara bariere au fost dezvoltate pentru a satisface toate cerintele in materie de confort si design, de exemplu, dimensiuni mari si manevrare usoara.
Alukönigstahl vine cu o serie de solutii moderne pentru cei care isi doresc confort, siguranta, functionalitate si cu propuneri practice pentru nevoile specifice ale caminului intregii familii. Alegerea produselor premium reprezinta o investitie in securitatea si performanta casei si, in egala masura, o masura care, pe termen lung, aduce numeroase beneficii la nivelul reducerii costurilor administrative ale unei locuinte.
Aluco, partener Alukönigstahl este prima companie din Romania care a obtinut certificarea pentru aplicarea marcajului CE pe usi de exterior rezistente la foc si etanse la fum
AluKönigStahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel a indeplinit, cu succes, toate obiectivele pe care si le-a propus pentru anul 2020, inclusiv o cifra de afaceri peste 20,4 milioane de euro.
Daca sunteti arhitect, reprezentati o firma de tamplarie, sau pur si simplu va ganditi la o casa noua, trebuie sa intrati pe i.NNOVATIONNOW, platforma online pe care puteti face cunostinta cu toate noutatile produselor Schüco, Jansen si Warema, prezentate intr-o expozitie digitala, accesibila oricand, pe tot parcursul anului 2021
Alukönigstahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel, implineste 25 de ani de performanta si inovatie in Romania. Pioniera in industria anvelopelor pentru cladiri, compania si-a adus contributia, de-a lungul unui sfert de secol, la peste 6.000 de proiecte si constructii reprezentative pentru care a identificat solutii arhitecturale complexe, menite sa optimizeze eficienta energetica si sustenabilitatea.
Digitalizarea face lumea noastra tot mai inteligenta. Chiar si acasa. Schüco va ofera produse si sisteme inteligente si conectabile in retea, care va vor inspira si va vor imbogati viata de tip ”smart”.
Alukönigstahl Romania, specialistul in sisteme de aluminiu, otel si PVC de cea mai inalta calitate contribuie la modernizarea si revitalizarea celui mai mare proiect de regenerare urbana si comunitara din Romania: Coresi Business Campus

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Fie ca vorbim de o cladire pe care o renovam, sau de o cladire noua, placarea cu lambriu exterior din lemn compozit WPC este o solutie moderna si surprinzatoare. Este moderna fiindca lemnul compozit WPC reprezinta o solutie data de tehnologia actuala. Este surprinzatoare pentru ca aspectul elegant si caldura lemnului nu sunt stirbite de raceala si impersonalitatea plasticului din componenta materialului.
Alukönigstahl si Schüco mentin pasul alert in adoptarea celor mai noi descoperiri tehnologice, incluzand digitalizarea in palmaresul de responsabilitati asumate. In industria constructiilor, digitalizarea are impact direct in toate procesele, de la proiectare si ofertare pana la faza de planificare, productie si apoi la asamblarea pe santier, respectiv functionarea unei cladiri.
Lemnul masiv reprezinta o varianta excelenta de material utilizat in constructii. Spre deosebire de cel stratificat, lemnul masiv este suta la suta natural si nu este prelucrat prin utilizarea altor materiale, precum adezivii. Marele avantaj al lemnului masiv, in general, este reprezentat de duritatea sa. Aceasta l-a transformat, de-a lungul vremii, intr-o solutie extrem de populara de material utilizat la construirea obiectelor de mobilier si nu numai.
Atunci cand desfasori lucrari de constructii la suprafata unei strazi, trebuie indeplinite mai multe conditii pentru ca totul sa se intample ca la carte. In primul rand, este necesar sa obtii toate avizele si autorizatiile necesare. Apoi, trebuie sa te asiguri ca atat personalul care pune in practica planurile de reparatie, cat si participantii la trafic, sunt in siguranta.