Alukonigstahl si Schuco - trendsetters in VR si digitalizare in constructii

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2021-10-01

Alukonigstahl si Schuco - trendsetters in VR si digitalizare in constructii

Alukönigstahl si Schüco mentin pasul alert in adoptarea celor mai noi descoperiri tehnologice, incluzand digitalizarea in palmaresul de responsabilitati asumate.

Motivatia din spatele digitalizarii companiei s-a nascut din dorinta de a imbunatati intregul lant valoric si de a-l eficientiza. In industria constructiilor, digitalizarea are impact direct in toate procesele, de la proiectare si ofertare pana la faza de planificare, productie si apoi la asamblarea pe santier, respectiv functionarea unei cladiri.

Solutiile digitale oferite de Schüco vin in ajutorul clientilor pe termen lung prin faptul ca sunt oferite raspunsuri la provocarile individuale si, in acelasi timp, sunt dezvoltate optimizari sistematice pentru arhitecti, proiectanti, fabricanti si facility management. Cu alte cuvinte, clientul are certitudinea faptului ca nevoile sale sunt intelese, compania asumandu-si cerintele si responsabilitatea implementarii de solutii orientate catre viitor. 

Schüco este partenerul care investeste in viitorul clientilor sai. Ne mandrim cu abordarea la 3600 pe care o avem in ceea ce priveste viitorul digitalizat al partenerilor nostri. Accentul este pus pe platforme si aplicatii, masini inteligente, utilizarea senzorilor si datelor pentru procese durabile si eficiente in industria constructiilor. Stim ca digitalizarea este un proces complex, care are nevoie de timp pentru implementarea corespunzatoare, motiv pentru care sustinem toti utilizatorii pentru ca parcursul lor sa fie catre un sistem digital simplu, eficient si benefic, mentioneaza Attila Beer, Country Manager Alukönigstahl.

Un exemplu de digitalizare este showroom-ul virtual Schüco, spatiu care permite integrarea gamei largi si diverse de produse intr-o singura platforma, lucru putin posibil intr-un showroom fizic.

Showroomul Virtual Schüco este o experienta de realitate virtuala care ii ajuta pe clienti sa testeze produsele. Acestia interactioneaza cu ele in timp real si le invata modul de operare cu ajutorul aplicatiei VR. Pot vedea aspectul elementelor de tamplarie si tuturor tipurilor de pereti cortina din interior si din exterior. Mai mult, utilizatorii au posibilitatea sa viziteze un atelier in care pot vedea cele mai noi utilaje – centre de prelucrare Schüco, un simulator de fabricatie si un laborator acustic. De asemenea, in turul animat al showroom-ului virtual, fiecare participant este insotit de un robot.

alukonigstahl-schuco-VR-robot-digitalizare-in-constructii

Configuratorul de produse Schüco este un alt instrument digital modern, recomandat pentru prezentarea catre beneficiari a numeroaselor elemente de tamplarie care se pot realiza cu sistemele Schüco. Un aspect inovator este dat de versatilitatea configuratorului care permite vizualizarea elementelor finite. Fie ca este vorba de ferestre si usi de intrare sau de usi pliante si glisante, beneficiarul poate vedea in cateva minute cum va arata obiectul final. Pe langa faptul ca se pot vizualiza toate tipologiile, de exemplu, o usa glisanta cu doua cercevele se poate modifica imediat intr-una cu 4 cercevele, pot fi schimbate culorile tamplariei, la interior si la exterior, pot fi alese manerele si chiar finisajul podelei sau al peretilor, pentru a realiza o imagine cat mai realista a produsului final. In acelasi timp, aplicatia, care comunica cu programul specializat de calcul SchüCal, poate calcula pretul pentru fiecare configuratie.

In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 25 de ani de activitate din Romania, AluKönigStahl a asigurat cele mai eficace solutii tehnice si a realizat peste 8.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: U Center, Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBCIasi, Cluj si Timisoara, AsmitaTowers, Luxuria Residence, Banat Art Living, Isho Living, Nordis Mamaia. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro si paginile sale de Facebook, LinkedIn si Instagram.

Tags: Alukonigstahl, schuco, tamplarie de aluminiu, Attila Beer, sisteme de aluminiu, Showroom Virtual, pereti cortina, ferestre, usi de intrare, usi pliante, usi glisante, SchuCal

Vizionari 1544

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

Conform principiului NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) cladirile nou-construite nu trebuie sa consume energie, fapt obligatoriu prin legislatia care a intrat in vigoare la inceputul anului, cu toate ca modul de aplicare al acestuia nu este complet reglementat la nivel legislativ. Reducerea pierderilor energetice a fost un obiectiv esential in proiectele Alukonigstahl inca de acum zece ani, pe care l-a indeplinit prin aplicarea principiilor de proiectare care optimizeaza o constructie din punct de vedere functional si energetic.
Sustenabilitatea si durabilitatea sunt elemente cheie in proiectarea unei locuinte construite pentru viitor, motiv pentru care Alukönigstahl propune solutii moderne si eficiente, avand in portofoliu 55 de sisteme Schüco certificate CradleToCradle (C2C). Utilizarea atenta a resurselor reprezinta un pas responsabil care poate fi facut in prezent pentru un viitor mai putin poluat, dand o mai mare atentie circulatiei materialelor in cicluri inchise.
Elementele mobile cu prag fara bariere, la nivelul podelei, din sistemele Schüco nu numai ca ofera confort termic si fonic, ci permit accesul usor dintr-un spatiu in altul, chiar si pentru persoanele aflate in scaun rulant. Usile pentru balcon si terasa Schüco AWS (sistemul de aluminiu pentru ferestre) fara bariere au fost dezvoltate pentru a satisface toate cerintele in materie de confort si design, de exemplu, dimensiuni mari si manevrare usoara.
Alukönigstahl vine cu o serie de solutii moderne pentru cei care isi doresc confort, siguranta, functionalitate si cu propuneri practice pentru nevoile specifice ale caminului intregii familii. Alegerea produselor premium reprezinta o investitie in securitatea si performanta casei si, in egala masura, o masura care, pe termen lung, aduce numeroase beneficii la nivelul reducerii costurilor administrative ale unei locuinte.
Aluco, partener Alukönigstahl este prima companie din Romania care a obtinut certificarea pentru aplicarea marcajului CE pe usi de exterior rezistente la foc si etanse la fum
AluKönigStahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel a indeplinit, cu succes, toate obiectivele pe care si le-a propus pentru anul 2020, inclusiv o cifra de afaceri peste 20,4 milioane de euro.
Daca sunteti arhitect, reprezentati o firma de tamplarie, sau pur si simplu va ganditi la o casa noua, trebuie sa intrati pe i.NNOVATIONNOW, platforma online pe care puteti face cunostinta cu toate noutatile produselor Schüco, Jansen si Warema, prezentate intr-o expozitie digitala, accesibila oricand, pe tot parcursul anului 2021
Alukönigstahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel, implineste 25 de ani de performanta si inovatie in Romania. Pioniera in industria anvelopelor pentru cladiri, compania si-a adus contributia, de-a lungul unui sfert de secol, la peste 6.000 de proiecte si constructii reprezentative pentru care a identificat solutii arhitecturale complexe, menite sa optimizeze eficienta energetica si sustenabilitatea.
Digitalizarea face lumea noastra tot mai inteligenta. Chiar si acasa. Schüco va ofera produse si sisteme inteligente si conectabile in retea, care va vor inspira si va vor imbogati viata de tip ”smart”.
Alukönigstahl Romania, specialistul in sisteme de aluminiu, otel si PVC de cea mai inalta calitate contribuie la modernizarea si revitalizarea celui mai mare proiect de regenerare urbana si comunitara din Romania: Coresi Business Campus

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Conform principiului NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) cladirile nou-construite nu trebuie sa consume energie, fapt obligatoriu prin legislatia care a intrat in vigoare la inceputul anului, cu toate ca modul de aplicare al acestuia nu este complet reglementat la nivel legislativ. Reducerea pierderilor energetice a fost un obiectiv esential in proiectele Alukonigstahl inca de acum zece ani, pe care l-a indeplinit prin aplicarea principiilor de proiectare care optimizeaza o constructie din punct de vedere functional si energetic.
Fie ca vorbim de o cladire pe care o renovam, sau de o cladire noua, placarea cu lambriu exterior din lemn compozit WPC este o solutie moderna si surprinzatoare. Este moderna fiindca lemnul compozit WPC reprezinta o solutie data de tehnologia actuala. Este surprinzatoare pentru ca aspectul elegant si caldura lemnului nu sunt stirbite de raceala si impersonalitatea plasticului din componenta materialului.
Lemnul masiv reprezinta o varianta excelenta de material utilizat in constructii. Spre deosebire de cel stratificat, lemnul masiv este suta la suta natural si nu este prelucrat prin utilizarea altor materiale, precum adezivii. Marele avantaj al lemnului masiv, in general, este reprezentat de duritatea sa. Aceasta l-a transformat, de-a lungul vremii, intr-o solutie extrem de populara de material utilizat la construirea obiectelor de mobilier si nu numai.
Atunci cand desfasori lucrari de constructii la suprafata unei strazi, trebuie indeplinite mai multe conditii pentru ca totul sa se intample ca la carte. In primul rand, este necesar sa obtii toate avizele si autorizatiile necesare. Apoi, trebuie sa te asiguri ca atat personalul care pune in practica planurile de reparatie, cat si participantii la trafic, sunt in siguranta.