Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Alukonigstahl si Schuco - trendsetters in VR si digitalizare in constructii

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2021-10-01

Alukonigstahl si Schuco - trendsetters in VR si digitalizare in constructii

Alukönigstahl si Schüco mentin pasul alert in adoptarea celor mai noi descoperiri tehnologice, incluzand digitalizarea in palmaresul de responsabilitati asumate.

Motivatia din spatele digitalizarii companiei s-a nascut din dorinta de a imbunatati intregul lant valoric si de a-l eficientiza. In industria constructiilor, digitalizarea are impact direct in toate procesele, de la proiectare si ofertare pana la faza de planificare, productie si apoi la asamblarea pe santier, respectiv functionarea unei cladiri.

Solutiile digitale oferite de Schüco vin in ajutorul clientilor pe termen lung prin faptul ca sunt oferite raspunsuri la provocarile individuale si, in acelasi timp, sunt dezvoltate optimizari sistematice pentru arhitecti, proiectanti, fabricanti si facility management. Cu alte cuvinte, clientul are certitudinea faptului ca nevoile sale sunt intelese, compania asumandu-si cerintele si responsabilitatea implementarii de solutii orientate catre viitor. 

Schüco este partenerul care investeste in viitorul clientilor sai. Ne mandrim cu abordarea la 3600 pe care o avem in ceea ce priveste viitorul digitalizat al partenerilor nostri. Accentul este pus pe platforme si aplicatii, masini inteligente, utilizarea senzorilor si datelor pentru procese durabile si eficiente in industria constructiilor. Stim ca digitalizarea este un proces complex, care are nevoie de timp pentru implementarea corespunzatoare, motiv pentru care sustinem toti utilizatorii pentru ca parcursul lor sa fie catre un sistem digital simplu, eficient si benefic, mentioneaza Attila Beer, Country Manager Alukönigstahl.

Un exemplu de digitalizare este showroom-ul virtual Schüco, spatiu care permite integrarea gamei largi si diverse de produse intr-o singura platforma, lucru putin posibil intr-un showroom fizic.

Showroomul Virtual Schüco este o experienta de realitate virtuala care ii ajuta pe clienti sa testeze produsele. Acestia interactioneaza cu ele in timp real si le invata modul de operare cu ajutorul aplicatiei VR. Pot vedea aspectul elementelor de tamplarie si tuturor tipurilor de pereti cortina din interior si din exterior. Mai mult, utilizatorii au posibilitatea sa viziteze un atelier in care pot vedea cele mai noi utilaje – centre de prelucrare Schüco, un simulator de fabricatie si un laborator acustic. De asemenea, in turul animat al showroom-ului virtual, fiecare participant este insotit de un robot.

alukonigstahl-schuco-VR-robot-digitalizare-in-constructii

Configuratorul de produse Schüco este un alt instrument digital modern, recomandat pentru prezentarea catre beneficiari a numeroaselor elemente de tamplarie care se pot realiza cu sistemele Schüco. Un aspect inovator este dat de versatilitatea configuratorului care permite vizualizarea elementelor finite. Fie ca este vorba de ferestre si usi de intrare sau de usi pliante si glisante, beneficiarul poate vedea in cateva minute cum va arata obiectul final. Pe langa faptul ca se pot vizualiza toate tipologiile, de exemplu, o usa glisanta cu doua cercevele se poate modifica imediat intr-una cu 4 cercevele, pot fi schimbate culorile tamplariei, la interior si la exterior, pot fi alese manerele si chiar finisajul podelei sau al peretilor, pentru a realiza o imagine cat mai realista a produsului final. In acelasi timp, aplicatia, care comunica cu programul specializat de calcul SchüCal, poate calcula pretul pentru fiecare configuratie.

In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 25 de ani de activitate din Romania, AluKönigStahl a asigurat cele mai eficace solutii tehnice si a realizat peste 8.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: U Center, Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBCIasi, Cluj si Timisoara, AsmitaTowers, Luxuria Residence, Banat Art Living, Isho Living, Nordis Mamaia. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro si paginile sale de Facebook, LinkedIn si Instagram.

Tags: Alukonigstahl, schuco, tamplarie de aluminiu, Attila Beer, sisteme de aluminiu, Showroom Virtual, pereti cortina, ferestre, usi de intrare, usi pliante, usi glisante, SchuCal

Vizionari 1886

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

Alukönigstahl Romania a primit premiul Best Sustainable Building Solutions Provider la cea de a XVIII-a Gala organizata de The Diplomat Bucharest. Alukönigstahl este lider de piata si trendsetter pentru solutii sustenabile aplicate in anvelopa cladirilor din Romania.
Cu peste 250 de brevete, 950 de certificate de testare si 10.000 de obiecte realizate, Sälzer demonstreaza o mare expertiza in domeniul securitatii de top si arata cum protectia eficienta poate fi implementata cu usurinta si aproape fara a afecta aspectul vizual al cladirilor.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
Solar Decathlon Europe este o competitia mondiala singulara, care provoaca echipe universitare ambitioase sa proiecteze, sa construiasca si sa opereze case eficiente din punct de vedere energetic, avansate din punct de vedere tehnic, atractive si responsabile din punctul de vedere al utilizarii resurselor.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.
Usile cu prag 0 sunt o solutie practica si versatila, rezultatul combinarii in cel mai bun mod, a functionalitatii si designului unui element de tamplarie. Usile glisante si usile de balcon cu prag la nivel cu podeaua sunt o solutie excelenta pentru a spori gradul de utilizare a spatiilor, aducand noi valente estetice interioarelor.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.
Alukönigstahl a primit premiul Real Estate 2021 pentru „Furnizorul anului de tamplarie, pereti cortina si compartimentari”. Acest premiu incununeaza munca intregii echipe formata din peste 50 de membri, al carei nucleu lucreaza impreuna de peste 20 de ani. O echipa care integreaza rapid colegi noi, care se perfectioneaza continuu si care este mereu pregatita sa faca fata provocarilor.
Conform principiului NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) cladirile nou-construite nu trebuie sa consume energie, fapt obligatoriu prin legislatia care a intrat in vigoare la inceputul anului, cu toate ca modul de aplicare al acestuia nu este complet reglementat la nivel legislativ. Reducerea pierderilor energetice a fost un obiectiv esential in proiectele Alukonigstahl inca de acum zece ani, pe care l-a indeplinit prin aplicarea principiilor de proiectare care optimizeaza o constructie din punct de vedere functional si energetic.
Sustenabilitatea si durabilitatea sunt elemente cheie in proiectarea unei locuinte construite pentru viitor, motiv pentru care Alukönigstahl propune solutii moderne si eficiente, avand in portofoliu 55 de sisteme Schüco certificate CradleToCradle (C2C). Utilizarea atenta a resurselor reprezinta un pas responsabil care poate fi facut in prezent pentru un viitor mai putin poluat, dand o mai mare atentie circulatiei materialelor in cicluri inchise.

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.
Utilizarea corespunzatoare a unei astfel de supape garanteaza, mai mult sau mai putin, siguranta unui echipament, utilaj, dar si a angajatilor companiei. In functie de materialul din care sunt confectionate, supapele de siguranta pot rezista la temperaturi incredibile: +400 grade Celsius si -270 grade Celsius.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.