Protectia la foc se poate face ca la carte si in Romania

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2021-03-25

Protectia la foc se poate face ca la carte si in Romania

Prima companie din Romania care a obtinut certificarea pentru aplicarea marcajului CE pe usi de exterior rezistente la foc si etanse la fum este Aluco, partener Alukönigstahl. Din acest an, compania poate aplica marcajul CE si comercializa usi de exterior din sisteme de aluminiu Schüco rezistente la foc, conform standardelor de produs SR EN 14351-1 impreuna cu SR EN 16034-1.

Acest certificat se emite anual, in urma controlului productiei in fabrica. 

"Certificarea companiei Aluco este o premiera in Romania, alaturi de faptul ca, si pentru Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC), organism notificat care a facut certificarea, a fost prima experienta de acest fel. De aceea, in atelierul Aluco, pentru analiza procesului de productie a elementelor rezistente la foc, pe langa repezentantii SRAC, au fost prezenti si reprezentantii Asociatiei de Acreditare din Romania (RENAR), care au supervizat procedura", mentioneaza Attila Beer, Administrator al Alukönigstahl.

Aluco a parcurs cateva etape obligatorii pentru obtinerea acestei certificari: semnarea unui acord cu furnizorul de sistem care sa permita preluarea rezultatelor testelor efectuate pentru aceste produse si contactarea unui organism notificat pentru verificarea constantei performantei in atelierul propriu - SRAC. Ulterior, echipa Aluco a participat la un program de pregatire tehnica pentru executie si montaj conceput de Alukönigstahl in vederea certificarii, si apoi a trecut cu brio inspectia initiala a SRAC si a primit Certificatul de constanta a performantei pentru sistemul 1 de conformitate.

aluco-usi-de-exterior-protectie-la-foc-alukonigstahl

Este important de mentionat faptul ca usile antifoc detin, din multe puncte de vedere, cel mai important rol in planul de protectie antiincendiu al oricarei cladiri, prin limitarea extinderii focului, a fumului si a gazelor toxice emanate in timpul unui incendiu. De asemenea, acestea reduc la minimum pierderile materiale si de vieti omenesti provocate ca urmare a actiunii fumului, in special datorita faptului ca faciliteaza un timp mai indelungat pentru asistarea persoanelor cu dizabilitati, ba chiar si pentru salvarea bunurilor de valoare.

Citeste si:

Sistemul S 8000 NL Plus supus unor teste pentru a determina rezistenta la foc

"In acest context, trebuie mentionat faptul ca legislatia din Romania s-a armonizat cu cea Europeana, iar din 2 noiembrie 2019 nu mai sunt valabile certificarile tehnice pentru usile si ferestrele rezistente la foc montate pe exterior, iar comercializarea acestor elemente cu caracteristici de rezistenta la foc si etanseitate la fum se poate face doar prin aplicarea marcajului CE, utilizand sistemul 1 de constanta a performantei", explica Attila Beer,  Administrator al Alukönigstahl.

In 2020, AluKönigStahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 25 de ani de activitate din Romania, AluKönigStahl a asigurat cele mai eficace solutii tehnice si a realizat peste 8.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, Sky Tower, Globalworth Tower, UBC Iasi, Cluj si Timisoara, Luxuria Residence, Banat Art Living, Isho Living. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro si paginile sale de Facebook, LinkedIn si Instagram.

Tags: aluco, alukonigstahl, certificare, usi de exterior, usi rezistente la foc, usi etanse la fum, schuco, srac, renar, attila beer, protectie la foc, rezistenta la foc

Vizionari 279

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

AluKönigStahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel a indeplinit, cu succes, toate obiectivele pe care si le-a propus pentru anul 2020, inclusiv o cifra de afaceri peste 20,4 milioane de euro.
Daca sunteti arhitect, reprezentati o firma de tamplarie, sau pur si simplu va ganditi la o casa noua, trebuie sa intrati pe i.NNOVATIONNOW, platforma online pe care puteti face cunostinta cu toate noutatile produselor Schüco, Jansen si Warema, prezentate intr-o expozitie digitala, accesibila oricand, pe tot parcursul anului 2021
Alukönigstahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel, implineste 25 de ani de performanta si inovatie in Romania. Pioniera in industria anvelopelor pentru cladiri, compania si-a adus contributia, de-a lungul unui sfert de secol, la peste 6.000 de proiecte si constructii reprezentative pentru care a identificat solutii arhitecturale complexe, menite sa optimizeze eficienta energetica si sustenabilitatea.
Digitalizarea face lumea noastra tot mai inteligenta. Chiar si acasa. Schüco va ofera produse si sisteme inteligente si conectabile in retea, care va vor inspira si va vor imbogati viata de tip ”smart”.
Alukönigstahl Romania, specialistul in sisteme de aluminiu, otel si PVC de cea mai inalta calitate contribuie la modernizarea si revitalizarea celui mai mare proiect de regenerare urbana si comunitara din Romania: Coresi Business Campus
Alukönigstahl Romania furnizeaza solutii Schüco: perete cortina, ferestre, usi glisante, dar si panouri fixe din profile de otel inoxidabil Jansen pentru Primaria din Galati, o cladire cu performante energetice exceptionale si un design modern.
Alukönigstahl Romania aduce in luna septembrie, in patru orase mari din Romania, cele mai recent lansate sisteme si solutii pentru tamplarie de aluminiu, prin expozitia mobila SCHÜCO DEMOTRUCK.
Schüco, partener al Alukönigstahl Romania, obtine sase premii Red Dot Design 2019, fapt ce recunoaste produsele ca trendsettere in industria de profil, la cate-goria ”Design de Produs”.
Alukönigstahl Romania a furnizat, pentru proiectul Binarium din Cluj Napoca, solutii sustenabile si eficiente energetic de la Schüco: profile din aluminiu cu performante de izolare termica excelente, din clasa Super Isolation (SI).
Alukönigstahl Romania, specialistul in sisteme de aluminiu, otel si PVC de cea mai inalta calitate, a furnizat, pentru noul ansamblu de birouri The Bridge 1 si 2, aproximativ 20.000 de metri patrati de sisteme de pereti cortina din aluminiu de la unul dintre partenerii sai strategici - Schüco International.

Alte stiri din “ACTUALITATE”

Leroy Merlin, retailer specializat in constructii, decoratiuni si gradinarit, anunta deschiderea magazinului din municipiul Targoviste, programata pentru 14 mai. Magazinul este situat pe strada Laminorului numarul 93, acesta fiind cea de-a 19-a unitate a retelei din Romania a retailerului francez.
#TotulPentruCasaTa, al doilea concept virtual dezvoltat de ROMEXPO a adus in prim plan creativitatea si originalitatea celor peste 40 de branduri cu specific home & deco care au participat la acest proiect digital unic pentru industrie.
In perioada 8 – 11 aprilie, ROMEXPO organizeaza #TotulPentruCasaTa - un eveniment virtual care reuneste targurile cu tematica home & deco din programul expozitional: Construct - Ambient Expo, Romtherm si Mobila Expo. Manifestarea este gandita ca un ghid digital gratuit al stilurilor de constructie si design interior.
Cu GROHE X, LIXIL EMENA lanseaza prima platforma digitala din domeniu pentru brandul sau, lider mondial de produse sanitare, GROHE. Vizitatorii hub-ului au posibilitatea de a-si crea propria experienta GROHE datorita continutului multimedia informativ si inspirational, adaptat nevoilor partenerilor de afaceri si consumatorilor.