Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Mai mult confort, siguranta si eficienta energetica cu solutii de tip Smart Home de la Schuco.

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2020-11-28

Mai mult confort, siguranta si eficienta energetica cu solutii de tip Smart Home de la Schuco.

Digitalizarea face lumea noastra tot mai inteligenta. Chiar si acasa. Oricine nu doreste sa construiasca o cladire de tip vechi pentru noul sau proiect de casa nu mai poate ignora solutiile inovatoare pentru locuinte. Acestea ne fac viata de zi cu zi mai usoara, asigura mai mult confort si economie de energie, protejeaza sanatatea locuitorilor si calitatea cladirii. In acelasi timp, acestea aduc o contributie importanta la cresterea si mentinerea valorii imobilelor pe termen lung. Schüco va ofera produse si sisteme inteligente si conectabile in retea, care va vor inspira si va vor imbogati viata de tip ”smart”.

Ce inseamna Smart Home la Schüco?

Inseamna usa de intrare care se deschide fara cheie, dar doar atunci cand proprietarul comanda acest lucru, inseamna ferestre care se deschid automat pentru a face aerisirea incaperilor, inseamna sisteme de ventilare inteligente si silentioase care asigura permanent calitatea aerului din interior si legarea tuturor acestor componente intr-o unitate centrala computerizata.

Automatizarea usii de intrare

Sistemul Schüco Door Control System (DCS) inseamna un plus de estetica pentru usa de intrare si mai multa siguranta pentru proprietar. Schüco Door Control (DCS) este un sistem modular unic de gestionare a usilor - pentru comunicarea cu usa si controlul accesului. Schüco DCS combina comoditatea si securitatea cu cea mai recenta tehnologie si un design sofisticat - si este extrem de usor de utilizat.

Schuco-Door-Control-System-DCS

Foto: Schüco International

Modulele au un finisaj din sticla mata, se monteaza intr-o bara din acelasi material integrata in profilul de toc si pot fi alese si combinate in functie de dorintele fiecarui beneficar. Dintre modulele disponibile amintim aici: numar de casa luminos, sonerie, senzor de miscare, senzor de prezenta. Pentru acces se poate alege o tastatura pentru cod de intrare, un cititor de cartele sau un cititor biometric de amprenta digitala.

Pe acelasi subiect:

Schuco BlueCon - acces in interiorul casei, printr-o simpla conectare Bluetooth

Cititorul de amprenta digitala, Schüco Fingerprint Easy poate fi folosit si de sine statator. Cheile pierdute sau furate sunt istorie, acum puteti deschide usa de intrare doar cu amprenta unui deget. Sistemul biometric de accesare a amprentelor digitale pentru usile interioare si exterioare impresioneaza prin cea mai simpla, mai confortabila operare si designul elegant si poate memora pana la 99 de amprente diferite.

O alta varianta pentru deschiderea fara cheie a usii de intrare, modulul Schüco BlueCon, foloseste tehnologia Bluetooth. Printr-o aplicatie instalata pe telefonul inteligent, broasca usii este actionata printr-o simpla apasare pe ecranul digital. Legatura dintre broasca si telefon se face practic intantaneu, prin bluetooth. In plus, modulul Schüco BlueCon poate fi complet controlat prin Apple Watch 2 & 3.

Aspectul usii nu este absolut deloc influentat, pentru ca modulul BlueCon se monteaza ascuns si aproape invizibil in faltul usii, spre partea interioara. Astfel, acesta este si protejat fata de ploi si furtuni. Prin Schüco BlueCon, poate fi controlat accesul in casa, fara ca proprietarul sa fie acasa. El are posibilitatea de a acorda acces permanent, recurent si limitat in timp si toate actionarile asupra broastei sunt inregistrate de aplicatie.

schuco-fenster

Foto: Schüco International

Mai mult comfort doar prin apasarea unei taste

Aceste automatizari pentru usa de intrare ofera un plus de confort si siguranta prorietarilor. Dar nu ne oprim aici. Avem si ferestre si usi glisante in apartament sau casa. Exista solutii moderne si pentru aceste elemente. Arhitectura actuala se caracterizeaza prin dimensiuni tot mai mari ale elementelor mobile, care trebuie sa asigure in acelasi timp si o izolare termica cat mai performanta. De aceea, ferestrele si usile noastre glisante pot avea greutati mari si vor fi greu de deschis manual. Pentru aceste situatii, solutia este feroneria mecatronica Schüco TipTronic SimplySmart.
 
Cu Schüco TipTronic SimplySmart, tot ce trebuie sa faceti este sa apasati un buton pentru a deschide si inchide ferestrele si chiar si usile glisante mari si grele. si inca ceva: daca vremea se strica, senzorii meteorologici integrati inchid automat toate ferestrele. Tehnologia de actionare este ascunsa in faltul elementelor si functioneaza extrem de lin. Pentru actionare se poate folosi o tastatura sau o tableta.

Motorizarea ferestrelor permite realizarea unui program de „racire nocturna” naturala, fara costuri suplimentare de energie. Pentru a utiliza in mod optim racirea pe timp de noapte, senzorii integrati sunt cuplati cu senzori de temperatura interioara si exterioara, iar ferestrele sunt deschise sau inchise in functie de temperatura stabilita.

Diverse statistici privind criminalitatea din ultimii ani arata ca spargatorii aleg adesea ferestrele si usile franceze ca punct de intrare preferat. Pentru a contracara acest lucru, sistemele de ferestre de la Schüco ofera caracteristici de securitate deosebit de bine concepute. Feroneria Schüco TipTronic blocheaza fereastra cu incuietorile sale de siguranta in mai multe puncte si garanteaza o protectie sporita semnificativ la efractie pana la RC 2 (WK2). Comutatoarele magnetice asigura monitorizarea si transmit informatii despre starea ferestrelor catre sistemele de control ale cladirii si catre orice sistem de alarma.

De ce vorbim atata despre ventilatie?

Aerul bun trebuie sa-l simti - dar sa nu-l vezi. Aerisirea cladirilor inseamna mai mult decat simplul schimb de aer. Este vorba despre protectia durabila a structurilor cladirilor, despre mentinerea valorii proprietatii si despre utilizarea eficienta a energiei. Dar cel mai mult este vorba despre sanatatea si bunastarea ta. Ventilatia regulata si adecvata este foarte importanta - iar calitatea aerului furnizat din exterior joaca un rol central. Solutiile de ventilatie descentralizata de la Schüco ofera solutii pentru asigurarea aportului de aer curat in incaperi, si economie de energie prin recuperarea caldurii din aerul evacuat si incalzirea celui introdus in camera. In plus, aparatele sunt compacte, elegante, pot fi montate deasupra sau in laterala ferestrei permitand instalarea storurilor sau perdelelor si functioneaza silentios.

Schuco-VentoTherm-Twist-recuperarea-caldurii

Foto: Schüco International

Un exemplu este Schüco VentoTherm Twist. Acesta are un randament de recuperare a caldurii de 80% si functioneaza pe baza senzorilor care determina concentratia de dioxid de carbon din incaperi. Protectia impotriva prafului, insectelor si polenului este garantata de un filtru de aer exterior clasa F7, care permite inclusiv persoanelor alergice sa respire usor. Si in ceea ce priveste izolarea fonica, sistemul asigura, de asemenea, ca ceea ce ar trebui sa ramana in exterior ramane cu siguranta afara.

Daca doriti ca toate elementele automatizate prezentate mai sus sa functioneze unitar si casa dumneavoastra sa fie inteligenta, de exemplu sa opreasca incalzirea in timp ce deschide ferestrele, avem solutia Schüco Building Skin Control (BSC).

Cu sistemul Schüco Building Skin Control, componentele de automatizare de la Schüco pot fi conectate inteligent in retea. Software-ul controleaza de exemplu inchiderea automata a ferestrelor cand ploua, ventilatie controlata de timp sau racirea nocturna economisitoare de energie.

Schuco-BSC-comenzi-vocale-amazon-Alexa

Foto: Schüco International

Cu aplicatia Schüco BSC, puteti gestiona, seta si controla sistemul BSC rapid si intuitiv prin intermediul smartphone-ului si prin comenzi vocale, prin Amazon Alexa, de exemplu.

Pentru mai multe detalii tehnice vizitati www.alukoenigstahl.ro si https://perspective.alukoenigstahl.ro.

Tags: Schuco, alukonigstahl, eficienta energetica, Smart Home, sisteme inteligente, digitalizare, Schuco Door Control System, Schuco BlueCon, Schuco TipTronic SimplySmart, Schuco VentoTherm Twist, Schüco Building Skin Control, Schuco BSC

Vizionari 1217

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

In cei 28 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative in domeniul constructiilor comerciale.
In completarea sistemelor de ferestre si usi eficiente din punct de vedere termic, Schüco ofera o serie de solutii de umbrire, pentru a reduce supraincalzirea locuintelor pe timp de canicula.
Schüco One, sediul central al companiei Schüco International, a fost prima cladire din lume care a primit toate cele trei certificari de sustenabilitate: DGNB, LEED si BREEAM. Cladirea de birouri cu forma dinamica a fost proiectata de firma de arhitectura 3XN din Copenhaga, combinand sisteme de fatada orientate spre viitor.
Alukönigstahl Romania a primit premiul Best Sustainable Building Solutions Provider la cea de a XVIII-a Gala organizata de The Diplomat Bucharest. Alukönigstahl este lider de piata si trendsetter pentru solutii sustenabile aplicate in anvelopa cladirilor din Romania.
Cu peste 250 de brevete, 950 de certificate de testare si 10.000 de obiecte realizate, Sälzer demonstreaza o mare expertiza in domeniul securitatii de top si arata cum protectia eficienta poate fi implementata cu usurinta si aproape fara a afecta aspectul vizual al cladirilor.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
Solar Decathlon Europe este o competitia mondiala singulara, care provoaca echipe universitare ambitioase sa proiecteze, sa construiasca si sa opereze case eficiente din punct de vedere energetic, avansate din punct de vedere tehnic, atractive si responsabile din punctul de vedere al utilizarii resurselor.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.
Usile cu prag 0 sunt o solutie practica si versatila, rezultatul combinarii in cel mai bun mod, a functionalitatii si designului unui element de tamplarie. Usile glisante si usile de balcon cu prag la nivel cu podeaua sunt o solutie excelenta pentru a spori gradul de utilizare a spatiilor, aducand noi valente estetice interioarelor.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Alte stiri din “HOME & DECO”

In completarea sistemelor de ferestre si usi eficiente din punct de vedere termic, Schüco ofera o serie de solutii de umbrire, pentru a reduce supraincalzirea locuintelor pe timp de canicula.
Parchetul de lemn stratificat este solid, rezistent, stabil dimensional, usor de montat si intretinut, gata finisat si cu posibilitatea de refinisare, un bun izolant termic si intr-o multitudine de variante si nuante.
Performanta de izolare si eficienta energetica a ferestrelor au un impact semnificativ asupra consumului de energie al cladirilor si asupra mediului interior. Datorita echilibrului energetic superior, ferestrele de mansarda VELUX contribuie la reducerea consumului de energie in locuinte si implicit a facturilor la utilitati.
Pentru a ne putea bucura in voie de sezonul estival, este esential ca temperatura din interiorul locuintei sa fie una optima, benefica atat pentru lucru, cat si pentru relaxare. Potrivit specialistilor VELUX, rulourile care ofera protectie impotriva caldurii excesive sunt cea mai buna optiune pentru a crea mediul perfect in interiorul casei, dar trebuie sa tinem cont si de cateva reguli simple.