Mai mult confort, siguranta si eficienta energetica cu solutii de tip Smart Home de la Schuco.

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2020-11-28

Mai mult confort, siguranta si eficienta energetica cu solutii de tip Smart Home de la Schuco.

Digitalizarea face lumea noastra tot mai inteligenta. Chiar si acasa. Oricine nu doreste sa construiasca o cladire de tip vechi pentru noul sau proiect de casa nu mai poate ignora solutiile inovatoare pentru locuinte. Acestea ne fac viata de zi cu zi mai usoara, asigura mai mult confort si economie de energie, protejeaza sanatatea locuitorilor si calitatea cladirii. In acelasi timp, acestea aduc o contributie importanta la cresterea si mentinerea valorii imobilelor pe termen lung. Schüco va ofera produse si sisteme inteligente si conectabile in retea, care va vor inspira si va vor imbogati viata de tip ”smart”.

Ce inseamna Smart Home la Schüco?

Inseamna usa de intrare care se deschide fara cheie, dar doar atunci cand proprietarul comanda acest lucru, inseamna ferestre care se deschid automat pentru a face aerisirea incaperilor, inseamna sisteme de ventilare inteligente si silentioase care asigura permanent calitatea aerului din interior si legarea tuturor acestor componente intr-o unitate centrala computerizata.

Automatizarea usii de intrare

Sistemul Schüco Door Control System (DCS) inseamna un plus de estetica pentru usa de intrare si mai multa siguranta pentru proprietar. Schüco Door Control (DCS) este un sistem modular unic de gestionare a usilor - pentru comunicarea cu usa si controlul accesului. Schüco DCS combina comoditatea si securitatea cu cea mai recenta tehnologie si un design sofisticat - si este extrem de usor de utilizat.

Schuco-Door-Control-System-DCS

Foto: Schüco International

Modulele au un finisaj din sticla mata, se monteaza intr-o bara din acelasi material integrata in profilul de toc si pot fi alese si combinate in functie de dorintele fiecarui beneficar. Dintre modulele disponibile amintim aici: numar de casa luminos, sonerie, senzor de miscare, senzor de prezenta. Pentru acces se poate alege o tastatura pentru cod de intrare, un cititor de cartele sau un cititor biometric de amprenta digitala.

Pe acelasi subiect:

Schuco BlueCon - acces in interiorul casei, printr-o simpla conectare Bluetooth

Cititorul de amprenta digitala, Schüco Fingerprint Easy poate fi folosit si de sine statator. Cheile pierdute sau furate sunt istorie, acum puteti deschide usa de intrare doar cu amprenta unui deget. Sistemul biometric de accesare a amprentelor digitale pentru usile interioare si exterioare impresioneaza prin cea mai simpla, mai confortabila operare si designul elegant si poate memora pana la 99 de amprente diferite.

O alta varianta pentru deschiderea fara cheie a usii de intrare, modulul Schüco BlueCon, foloseste tehnologia Bluetooth. Printr-o aplicatie instalata pe telefonul inteligent, broasca usii este actionata printr-o simpla apasare pe ecranul digital. Legatura dintre broasca si telefon se face practic intantaneu, prin bluetooth. In plus, modulul Schüco BlueCon poate fi complet controlat prin Apple Watch 2 & 3.

Aspectul usii nu este absolut deloc influentat, pentru ca modulul BlueCon se monteaza ascuns si aproape invizibil in faltul usii, spre partea interioara. Astfel, acesta este si protejat fata de ploi si furtuni. Prin Schüco BlueCon, poate fi controlat accesul in casa, fara ca proprietarul sa fie acasa. El are posibilitatea de a acorda acces permanent, recurent si limitat in timp si toate actionarile asupra broastei sunt inregistrate de aplicatie.

schuco-fenster

Foto: Schüco International

Mai mult comfort doar prin apasarea unei taste

Aceste automatizari pentru usa de intrare ofera un plus de confort si siguranta prorietarilor. Dar nu ne oprim aici. Avem si ferestre si usi glisante in apartament sau casa. Exista solutii moderne si pentru aceste elemente. Arhitectura actuala se caracterizeaza prin dimensiuni tot mai mari ale elementelor mobile, care trebuie sa asigure in acelasi timp si o izolare termica cat mai performanta. De aceea, ferestrele si usile noastre glisante pot avea greutati mari si vor fi greu de deschis manual. Pentru aceste situatii, solutia este feroneria mecatronica Schüco TipTronic SimplySmart.
 
Cu Schüco TipTronic SimplySmart, tot ce trebuie sa faceti este sa apasati un buton pentru a deschide si inchide ferestrele si chiar si usile glisante mari si grele. si inca ceva: daca vremea se strica, senzorii meteorologici integrati inchid automat toate ferestrele. Tehnologia de actionare este ascunsa in faltul elementelor si functioneaza extrem de lin. Pentru actionare se poate folosi o tastatura sau o tableta.

Motorizarea ferestrelor permite realizarea unui program de „racire nocturna” naturala, fara costuri suplimentare de energie. Pentru a utiliza in mod optim racirea pe timp de noapte, senzorii integrati sunt cuplati cu senzori de temperatura interioara si exterioara, iar ferestrele sunt deschise sau inchise in functie de temperatura stabilita.

Diverse statistici privind criminalitatea din ultimii ani arata ca spargatorii aleg adesea ferestrele si usile franceze ca punct de intrare preferat. Pentru a contracara acest lucru, sistemele de ferestre de la Schüco ofera caracteristici de securitate deosebit de bine concepute. Feroneria Schüco TipTronic blocheaza fereastra cu incuietorile sale de siguranta in mai multe puncte si garanteaza o protectie sporita semnificativ la efractie pana la RC 2 (WK2). Comutatoarele magnetice asigura monitorizarea si transmit informatii despre starea ferestrelor catre sistemele de control ale cladirii si catre orice sistem de alarma.

De ce vorbim atata despre ventilatie?

Aerul bun trebuie sa-l simti - dar sa nu-l vezi. Aerisirea cladirilor inseamna mai mult decat simplul schimb de aer. Este vorba despre protectia durabila a structurilor cladirilor, despre mentinerea valorii proprietatii si despre utilizarea eficienta a energiei. Dar cel mai mult este vorba despre sanatatea si bunastarea ta. Ventilatia regulata si adecvata este foarte importanta - iar calitatea aerului furnizat din exterior joaca un rol central. Solutiile de ventilatie descentralizata de la Schüco ofera solutii pentru asigurarea aportului de aer curat in incaperi, si economie de energie prin recuperarea caldurii din aerul evacuat si incalzirea celui introdus in camera. In plus, aparatele sunt compacte, elegante, pot fi montate deasupra sau in laterala ferestrei permitand instalarea storurilor sau perdelelor si functioneaza silentios.

Schuco-VentoTherm-Twist-recuperarea-caldurii

Foto: Schüco International

Un exemplu este Schüco VentoTherm Twist. Acesta are un randament de recuperare a caldurii de 80% si functioneaza pe baza senzorilor care determina concentratia de dioxid de carbon din incaperi. Protectia impotriva prafului, insectelor si polenului este garantata de un filtru de aer exterior clasa F7, care permite inclusiv persoanelor alergice sa respire usor. Si in ceea ce priveste izolarea fonica, sistemul asigura, de asemenea, ca ceea ce ar trebui sa ramana in exterior ramane cu siguranta afara.

Daca doriti ca toate elementele automatizate prezentate mai sus sa functioneze unitar si casa dumneavoastra sa fie inteligenta, de exemplu sa opreasca incalzirea in timp ce deschide ferestrele, avem solutia Schüco Building Skin Control (BSC).

Cu sistemul Schüco Building Skin Control, componentele de automatizare de la Schüco pot fi conectate inteligent in retea. Software-ul controleaza de exemplu inchiderea automata a ferestrelor cand ploua, ventilatie controlata de timp sau racirea nocturna economisitoare de energie.

Schuco-BSC-comenzi-vocale-amazon-Alexa

Foto: Schüco International

Cu aplicatia Schüco BSC, puteti gestiona, seta si controla sistemul BSC rapid si intuitiv prin intermediul smartphone-ului si prin comenzi vocale, prin Amazon Alexa, de exemplu.

Pentru mai multe detalii tehnice vizitati www.alukoenigstahl.ro si https://perspective.alukoenigstahl.ro.

Tags: Schuco, alukonigstahl, eficienta energetica, Smart Home, sisteme inteligente, digitalizare, Schuco Door Control System, Schuco BlueCon, Schuco TipTronic SimplySmart, Schuco VentoTherm Twist, Schüco Building Skin Control, Schuco BSC

Vizionari 683

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

Sustenabilitatea si durabilitatea sunt elemente cheie in proiectarea unei locuinte construite pentru viitor, motiv pentru care Alukönigstahl propune solutii moderne si eficiente, avand in portofoliu 55 de sisteme Schüco certificate CradleToCradle (C2C). Utilizarea atenta a resurselor reprezinta un pas responsabil care poate fi facut in prezent pentru un viitor mai putin poluat, dand o mai mare atentie circulatiei materialelor in cicluri inchise.
Elementele mobile cu prag fara bariere, la nivelul podelei, din sistemele Schüco nu numai ca ofera confort termic si fonic, ci permit accesul usor dintr-un spatiu in altul, chiar si pentru persoanele aflate in scaun rulant. Usile pentru balcon si terasa Schüco AWS (sistemul de aluminiu pentru ferestre) fara bariere au fost dezvoltate pentru a satisface toate cerintele in materie de confort si design, de exemplu, dimensiuni mari si manevrare usoara.
Alukönigstahl vine cu o serie de solutii moderne pentru cei care isi doresc confort, siguranta, functionalitate si cu propuneri practice pentru nevoile specifice ale caminului intregii familii. Alegerea produselor premium reprezinta o investitie in securitatea si performanta casei si, in egala masura, o masura care, pe termen lung, aduce numeroase beneficii la nivelul reducerii costurilor administrative ale unei locuinte.
Aluco, partener Alukönigstahl este prima companie din Romania care a obtinut certificarea pentru aplicarea marcajului CE pe usi de exterior rezistente la foc si etanse la fum
AluKönigStahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel a indeplinit, cu succes, toate obiectivele pe care si le-a propus pentru anul 2020, inclusiv o cifra de afaceri peste 20,4 milioane de euro.
Daca sunteti arhitect, reprezentati o firma de tamplarie, sau pur si simplu va ganditi la o casa noua, trebuie sa intrati pe i.NNOVATIONNOW, platforma online pe care puteti face cunostinta cu toate noutatile produselor Schüco, Jansen si Warema, prezentate intr-o expozitie digitala, accesibila oricand, pe tot parcursul anului 2021
Alukönigstahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel, implineste 25 de ani de performanta si inovatie in Romania. Pioniera in industria anvelopelor pentru cladiri, compania si-a adus contributia, de-a lungul unui sfert de secol, la peste 6.000 de proiecte si constructii reprezentative pentru care a identificat solutii arhitecturale complexe, menite sa optimizeze eficienta energetica si sustenabilitatea.
Alukönigstahl Romania, specialistul in sisteme de aluminiu, otel si PVC de cea mai inalta calitate contribuie la modernizarea si revitalizarea celui mai mare proiect de regenerare urbana si comunitara din Romania: Coresi Business Campus
Alukönigstahl Romania furnizeaza solutii Schüco: perete cortina, ferestre, usi glisante, dar si panouri fixe din profile de otel inoxidabil Jansen pentru Primaria din Galati, o cladire cu performante energetice exceptionale si un design modern.
Alukönigstahl Romania aduce in luna septembrie, in patru orase mari din Romania, cele mai recent lansate sisteme si solutii pentru tamplarie de aluminiu, prin expozitia mobila SCHÜCO DEMOTRUCK.

Alte stiri din “HOME & DECO”

Signify, lider mondial in domeniul iluminatului, anunta lansarea unei game largi de noi produse si functii de iluminat inteligent Philips Hue, pentru a putea crea o experienta unica de iluminat. Printre lansari se numara patru corpuri de iluminat gradient, becuri cu filament Hue White Ambiance, becuri inteligente mai puternice, dar si noi lumini pentru baie sau pentru tavan. In cele din urma, cu noile actualizari ale aplicatiei Philips Hue - care introduc si prima integrare totala a iluminatului si a muzicii cu Spotify, se marcheaza un an extraordinar pentru iluminatul inteligent.
Philips Hue Bridge, inima iluminatului inteligent, va fi actualizat automat pentru integrarea cu Matter, iar toate produsele Philips Hue vor deveni astfel compatibile cu noul standard unificator de conectivitate al industriei
Sunt elemente care nu se demodeaza si care pot fi considerate adevarate axiome in domeniul constructiilor de case. De exemplu, o usa metalica va fi mereu un element de luat in calcul atunci cand iti ridici locuinta, deoarece un astfel de obiect iti asigura o buna izolare fonica, termica, dar si un nivel sporit de securitate.
Parchetul arata bine, se monteaza usor si este rezistent. In ceea ce priveste intretinerea sa, acest aspect depinde foarte mult de particularitatile diferitelor tipuri de parchet, insa daca ai de-a face cu o varianta clasica, din lemn, o metoda moderna si foarte eficienta este reprezentata de ceara pentru parchet din lemn, pe baza de apa.