Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Confort si siguranta cu produsele premium de la Alukonigstahl

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2021-05-24

Confort si siguranta cu produsele premium de la Alukonigstahl

Confortul si siguranta din locuinte sunt garantate de produsele premium Alukönigstahl printr-o gama de solutii dedicate domeniului rezidential. 

Confortul este unul dintre elementele esentiale care transforma o simpla locuinta in acasa. De aceea, compania a dezvoltat produse care sa indeplineasca acest criteriu important pentru toti, cum sunt atat pragurile fara bariere pentru usi de balcon, cat si pentru usi de intrare si usi glisante Schüco. Elementele mobile cu prag fara bariere, la nivelul podelei, din sistemele Schüco nu numai ca ofera confort termic si fonic, ci permit accesul usor dintr-un spatiu in altul, chiar si pentru persoanele aflate in scaun rulant. Usile pentru balcon si terasa Schüco AWS (sistemul de aluminiu pentru ferestre) fara bariere au fost dezvoltate pentru a satisface toate cerintele in materie de confort si design, de exemplu, dimensiuni mari si manevrare usoara. In ceea ce priveste usile de intrare si gama de sisteme glisante, acestea trebuie sa indeplineasca cerinte specifice pentru a le face usor de folosit de catre toate persoanele, indiferent daca au sau nu probleme de mobilitate.

Un alt element important pentru confortul unei locuinte este aerul proaspat din casa asigurat fara deschiderea fereastrei. Sistemul de ventilatie descentralizata SchücoVentoTherm Twist permite un schimb de aer controlat chiar daca locuinta are ferestrele inchise. Datorita recuperarii de pana la 80% a caldurii din aerul evacuat, aerul proaspat este preincalzit iarna, fapt care reduce consumul energetic pentru incalzire. In plus, elimina formarea curentilor de aer, in special in lunile de iarna, si reduce riscul de imbolnavire al celor care locuiesc in casa. Functionarea automata a sistemului de ventilatie poate fi comandata prin senzori care determina concentratia de CO2 din camera.

"Poluarea fonica din orase creste odata cu intensificarea densitatii traficului. In acelasi timp, creste si nevoia de locuinte in zonele urbane integrate, motiv pentru care izolarea fonica, pastrand ventilatia naturala prin ferestre, devine din ce in ce mai importanta. Noua fereastra acustica Schüco AWS 90 AC.SI este prima de acest fel si ofera un nivel ridicat de confort pentru utilizatori, in special pentru cei din cladirile rezidentiale si de birouri aflate in zone cu un nivel ridicat de zgomot", arata Attila Beer, Administrator al Alukönigstahl.

Nu in ultimul rand, sistemele de umbrire solara Schüco reprezinta o solutie extrem de importanta in asigurarea confortului unei case deoarece au rolul de protejare impotriva incalzirii solare excesive, reducand consumul de energie pentru climatizare in cladirile rezidentiale si comerciale. Printre avantajele principale se numara faptul ca reduc sarcinile de racire, mentin o temperatura placuta a spatiului si asigura intimitatea rezidentilor fara a impiedica vizibilitatea catre exterior.

Pe langa confort, avem nevoie in locuintele si birourile noastre si de siguranta. Deschiderea manuala a ferestrelor implica atingerea repetata a manerului de mai multe persoane, lucru care poate contribui la transmiterea germenilor si virusilor. Pentru eliminarea acestui risc se poate opta pentru manere de ferestre acoperite cu microparticule de argint pur Schüco SmartActive, care au ca efect reducerea a 99,9 % din germenii, bacteriile si virusii in decurs de 24 de ore, fara a patrunde in piele. O alta solutie pentru a impiedica transmiterea acestora prin suprafetele comune de contact este echiparea ferestrelor Schüco cu feronerie mecatronica, astfel incat sa fie actionate fara maini, doar prin integrarea lor intr-o aplicatie de gestionare. Mai mult, ventilatia controlata si temporizata poate fi gestionata utilizand dispozitive mobile, un temporizator sau senzori. De asemenea, accesoriile inteligente pentru ventilatie controlata asigura un grad ridicat de siguranta. Sistemele automate Schüco DriveTec si Schüco Tip Tronic Simply Smart imbina eficienta energetica, confortul, securitatea si automatizarea cladirilor intr-un singur sistem testat. Ambele sisteme de actionare permit deschiderea ferestrelor rabatabile la un unghi de pana la 60° si o latime de pana la 800 mm pentru a alimenta rapid incaperile cu aer proaspat intr-un mod controlat si eficient.

alukonigstahl-usi-balcon-terasa-schuco-aws

In 2020, AluKönigStahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. in cei 25 de ani de activitate din Romania, AluKönigStahl a asigurat cele mai eficace solutii tehnice si a realizat peste 8.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, Sky Tower, Globalworth Tower, UBC Iasi, Cluj si Timisoara, AsmitaTowers, Luxuria Residence, Banat Art Living, Isho Living. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro si paginile sale de Facebook, LinkedIn si Instagram.

Tags: alukonigstahl, sisteme din aluminiu si otel, PVC, Jansen, profile din otel, Schuco, Schuco DriveTec, Schuco Tip Tronic Simply Smart, Schuco AWS

Vizionari 1545

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

Alukönigstahl Romania a primit premiul Best Sustainable Building Solutions Provider la cea de a XVIII-a Gala organizata de The Diplomat Bucharest. Alukönigstahl este lider de piata si trendsetter pentru solutii sustenabile aplicate in anvelopa cladirilor din Romania.
Cu peste 250 de brevete, 950 de certificate de testare si 10.000 de obiecte realizate, Sälzer demonstreaza o mare expertiza in domeniul securitatii de top si arata cum protectia eficienta poate fi implementata cu usurinta si aproape fara a afecta aspectul vizual al cladirilor.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
Solar Decathlon Europe este o competitia mondiala singulara, care provoaca echipe universitare ambitioase sa proiecteze, sa construiasca si sa opereze case eficiente din punct de vedere energetic, avansate din punct de vedere tehnic, atractive si responsabile din punctul de vedere al utilizarii resurselor.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.
Usile cu prag 0 sunt o solutie practica si versatila, rezultatul combinarii in cel mai bun mod, a functionalitatii si designului unui element de tamplarie. Usile glisante si usile de balcon cu prag la nivel cu podeaua sunt o solutie excelenta pentru a spori gradul de utilizare a spatiilor, aducand noi valente estetice interioarelor.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.
Alukönigstahl a primit premiul Real Estate 2021 pentru „Furnizorul anului de tamplarie, pereti cortina si compartimentari”. Acest premiu incununeaza munca intregii echipe formata din peste 50 de membri, al carei nucleu lucreaza impreuna de peste 20 de ani. O echipa care integreaza rapid colegi noi, care se perfectioneaza continuu si care este mereu pregatita sa faca fata provocarilor.
Conform principiului NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) cladirile nou-construite nu trebuie sa consume energie, fapt obligatoriu prin legislatia care a intrat in vigoare la inceputul anului, cu toate ca modul de aplicare al acestuia nu este complet reglementat la nivel legislativ. Reducerea pierderilor energetice a fost un obiectiv esential in proiectele Alukonigstahl inca de acum zece ani, pe care l-a indeplinit prin aplicarea principiilor de proiectare care optimizeaza o constructie din punct de vedere functional si energetic.
Alukönigstahl si Schüco mentin pasul alert in adoptarea celor mai noi descoperiri tehnologice, incluzand digitalizarea in palmaresul de responsabilitati asumate. In industria constructiilor, digitalizarea are impact direct in toate procesele, de la proiectare si ofertare pana la faza de planificare, productie si apoi la asamblarea pe santier, respectiv functionarea unei cladiri.

Alte stiri din “ACTUALITATE”

Alukönigstahl Romania a primit premiul Best Sustainable Building Solutions Provider la cea de a XVIII-a Gala organizata de The Diplomat Bucharest. Alukönigstahl este lider de piata si trendsetter pentru solutii sustenabile aplicate in anvelopa cladirilor din Romania.
Solar Decathlon Europe este o competitia mondiala singulara, care provoaca echipe universitare ambitioase sa proiecteze, sa construiasca si sa opereze case eficiente din punct de vedere energetic, avansate din punct de vedere tehnic, atractive si responsabile din punctul de vedere al utilizarii resurselor.
Hünnebeck, unul dintre principalii producatori de sisteme de cofraje, esafodaj si schele, si Strukturas, furnizor specializat in echipamente pentru constructia de poduri, anuta extinderea parteneriatului strategic si in Romania.
Grupul VELUX, unul dintre principalii producatori de ferestre de mansarda, ce comercializeaza produse si solutii pentru case inteligente, anunta ca 90% din ambalajul ferestrelor de mansarda pentru acoperisurile inclinate, unul dintre cele mai populare produse ale brand-ului, nu va mai contine plastic, acesta fiind inlocuit cu un material unic pe baza de hartie. Demersul companiei va contribui la economisirea a pana la 900 de tone de plastic pe an si va avea drept rezultat o colectare mai simpla a deseurilor din ambalaje pentru clienti.