Alukönigstahl Romania echipeaza Primaria din Galati cu solutii eficiente energetic

Articol postat de: Alukonigstahl Data: 2019-09-30

Alukönigstahl Romania echipeaza Primaria din Galati cu solutii eficiente energetic

Alukönigstahl Romania, specialistul in sisteme de aluminiu, otel si PVC de cea mai inalta calitate, furnizeaza solutii Schüco: perete cortina, ferestre, usi glisante, dar si panouri fixe din profile de otel inoxidabil Jansen pentru Primaria din Galati, o cladire cu performante energetice exceptionale si un design modern.

Sistemele Schüco pentru pereti cortina FW 50+.SI semistructural, usile liftant-glisante ASS 70.HI., ferestrele Schüco AWS 114.SI si AWS 114 TipTronic integrate in fatada, dar si fereastra de acoperis Schüco AWS 57 RO sustin performantele tehnice solicitate de beneficiar.

Ne aflam in perioada premergatoare intrarii in vigoare a noii legislatii europene privind performanta energetica a cladirilor si incurajam ca noile constructii sa se alinieze noilor directive. Un exemplu este primaria din Galati, care prin integrarea celor mai performante solutii reuseste sa devina o cladire model care demonstreaza cum sa combini design-ul arhitectural inovator cu o izolare termica exceptionala, siguranta si confort la interior”, afirma Attila Beer, Administrator Alukönigstahl Romania si Republica Moldova. 

Echipa de arhitecti a ales folosirea sistemului pentru pereti cortina Schüco FW 50 + .SI, care ofera un nivel ridicat de izolatie termica pentru fatadele montant-traversa. In acest proiect s-a folosit un vitraj triplu termoizolant cu sticla de 52 mm grosime si cu factor solar pentru diminuarea efectului de sera si reducerea consumului energetic.

Pe acelasi subiect:

Alukonigstahl Romania integreaza solutii eficiente energetic in proiectul arhitectural Binarium din Cluj

Integrate elegant in peretele cortina, ferestrele Schüco AWS 114.SI si AWS 114 TipTronic asigura o izolare termica superioara, confort si siguranta. Acestea prezinta rezistenta antiefractie pana la RC2, valori de izolare termica Uf pana la 1,3 W/(m²K) si izolare fonica de peste 40 dB. Din punct de vedere vizual, cercevelele de mari dimensiuni se integreaza perfect in fatada moderna. Ferestrele echipate cu feronerie  mecatronica Schüco TipTronic se actioneaza de la distanta. 

Cladirea integreaza si luminatoare realizate cu Schüco FW 50+. Sistemul este adecvat pentru luminatoare pretentioase si este compatibil cu multe sisteme Schüco, in acest proiect fiind folosite impreuna cu ferestrele AWS 57RO, in varianta motorizata. Ferestrele de acoperis Schüco AWS 57 RO cu suprafata mare sunt prevazute cu o izolatie de baza buna, etanseitate dovedita si design atractiv cu un finisaj plat cu sticla izolata in trepte, ceea ce asigura o scurgere buna a apei pentru un efect de autocuratare. 

primaria-galati

In ceea ce priveste usile glisante, a fost ales sistemul Schüco ASS 70.HI care se actioneaza usor chiar si in cazul unor suprafete vitrate mari, asigura izolare termica si fonica excelente si sunt perfect etanse la ploaie.

Printre solutiile furnizate de Alukönigstahl in acest proiect se numara si panourile fixe rezistente la foc, din profile de otel Jansen VISS Fire, care permit ca vitrajul sa ramana in pozitia corecta, patrunderea focului si a fumului fiind oprita.

Primaria din Galati cuprinde 5.874 metri patrati de spatii functionale, 70 de birouri in care isi desfasoara activitatea aproximativ 300 de angajati, 88 de locuri de parcare pe trei nivele si 3.086 de mp de sticla folositi la realizarea cladirii.

primaria-galati-alukonigstahl-romania

Despre Alukönigstahl Romania

Alukönigstahl este o companie de succes, activa in Europa, care se afla la a patra generatie in proprietatea familiei König. Munca in echipa si dezvoltarea inovativa a produselor au propulsat Alukönigstahl in pozitia de lider de piata. De peste 60 de ani exista o alianta cu doi producatori internationali de sisteme: Schüco, leader mondial al sistemelor din aluminiu si experti in PVC si Jansen, specialist in profile din otel.
 
Din 1995 a fost infiintat si Alukönigstahl Romania, cu sediul central si depozitul in Bucuresti. Impreuna cu cei peste 3.000 de parteneri din domeniul investitiilor imobiliare, arhitecturii si constructiilor metalice, in ultimii 24 de ani Alukönigstahl Romania a realizat peste 5.000 de proiecte si constructii reprezentative, dintre care amintim: Sky Tower, Globalworth Tower, UBC Iasi, Cluj si Timisoara.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro, Pagina de Facebook sau de Instagram.


Vizionari 1518

Alte stiri ale companiei Alukonigstahl

Sustenabilitatea si durabilitatea sunt elemente cheie in proiectarea unei locuinte construite pentru viitor, motiv pentru care Alukönigstahl propune solutii moderne si eficiente, avand in portofoliu 55 de sisteme Schüco certificate CradleToCradle (C2C). Utilizarea atenta a resurselor reprezinta un pas responsabil care poate fi facut in prezent pentru un viitor mai putin poluat, dand o mai mare atentie circulatiei materialelor in cicluri inchise.
Elementele mobile cu prag fara bariere, la nivelul podelei, din sistemele Schüco nu numai ca ofera confort termic si fonic, ci permit accesul usor dintr-un spatiu in altul, chiar si pentru persoanele aflate in scaun rulant. Usile pentru balcon si terasa Schüco AWS (sistemul de aluminiu pentru ferestre) fara bariere au fost dezvoltate pentru a satisface toate cerintele in materie de confort si design, de exemplu, dimensiuni mari si manevrare usoara.
Alukönigstahl vine cu o serie de solutii moderne pentru cei care isi doresc confort, siguranta, functionalitate si cu propuneri practice pentru nevoile specifice ale caminului intregii familii. Alegerea produselor premium reprezinta o investitie in securitatea si performanta casei si, in egala masura, o masura care, pe termen lung, aduce numeroase beneficii la nivelul reducerii costurilor administrative ale unei locuinte.
Aluco, partener Alukönigstahl este prima companie din Romania care a obtinut certificarea pentru aplicarea marcajului CE pe usi de exterior rezistente la foc si etanse la fum
AluKönigStahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel a indeplinit, cu succes, toate obiectivele pe care si le-a propus pentru anul 2020, inclusiv o cifra de afaceri peste 20,4 milioane de euro.
Daca sunteti arhitect, reprezentati o firma de tamplarie, sau pur si simplu va ganditi la o casa noua, trebuie sa intrati pe i.NNOVATIONNOW, platforma online pe care puteti face cunostinta cu toate noutatile produselor Schüco, Jansen si Warema, prezentate intr-o expozitie digitala, accesibila oricand, pe tot parcursul anului 2021
Alukönigstahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel, implineste 25 de ani de performanta si inovatie in Romania. Pioniera in industria anvelopelor pentru cladiri, compania si-a adus contributia, de-a lungul unui sfert de secol, la peste 6.000 de proiecte si constructii reprezentative pentru care a identificat solutii arhitecturale complexe, menite sa optimizeze eficienta energetica si sustenabilitatea.
Digitalizarea face lumea noastra tot mai inteligenta. Chiar si acasa. Schüco va ofera produse si sisteme inteligente si conectabile in retea, care va vor inspira si va vor imbogati viata de tip ”smart”.
Alukönigstahl Romania, specialistul in sisteme de aluminiu, otel si PVC de cea mai inalta calitate contribuie la modernizarea si revitalizarea celui mai mare proiect de regenerare urbana si comunitara din Romania: Coresi Business Campus
Alukönigstahl Romania aduce in luna septembrie, in patru orase mari din Romania, cele mai recent lansate sisteme si solutii pentru tamplarie de aluminiu, prin expozitia mobila SCHÜCO DEMOTRUCK.

Alte stiri din “ACTUALITATE”

Clientii Leroy Merlin din toata tara vor avea posibilitatea sa cumpere online sau sa comande telefonic, alegand din cele 30.000 de produse care alcatuiesc gama completa a retailerului. Printre categoriile nou adaugate in magazinul online sunt produsele de dimensiuni mari si medii precum materialele de constructii sau utilajele.
De la declansarea crizei sanitare generate de Coronavirus, cererea pentru sistemele de control acces fara contact (touchless) a crescut cu cca. 10%, potrivit ASSA ABLOY Romania. In acest sens, o mare parte dintre companii se indreapta catre solutii de control al accesului fara contact, dar si catre sisteme care sa permita localizarea persoanelor dintr-un anumit spatiu si, astfel, gestionarea optima a vizitatorilor.
Elementele mobile cu prag fara bariere, la nivelul podelei, din sistemele Schüco nu numai ca ofera confort termic si fonic, ci permit accesul usor dintr-un spatiu in altul, chiar si pentru persoanele aflate in scaun rulant. Usile pentru balcon si terasa Schüco AWS (sistemul de aluminiu pentru ferestre) fara bariere au fost dezvoltate pentru a satisface toate cerintele in materie de confort si design, de exemplu, dimensiuni mari si manevrare usoara.
Leroy Merlin, retailer specializat in constructii, decoratiuni si gradinarit, anunta deschiderea magazinului din municipiul Targoviste, programata pentru 14 mai. Magazinul este situat pe strada Laminorului numarul 93, acesta fiind cea de-a 19-a unitate a retelei din Romania a retailerului francez.