Cum folosim un umidometru de șapă?

Articol postat de: Life Art Distributie Data: 2019-02-11

Cum folosim un umidometru de șapă?

Cu totii ne-am lovit la un moment dat de nevoia de a renova o camera, de a construi ceva nou de la zero. Adesea, cu toate ca credem ca le știm pe toate, ceva ne ia prin surprindere. De data asta umiditatea. Sa luam scenariul urmator: am decopertat peretii, i-am egalizat cu glet, i-am vopsit și trecem la pardoseala. Care trebuie montata și ea pe drept, nu? Luam repede 2 saci de amestec de șapă, ii turnam, lasam sa se intareasca, apoi repede parchetul laminat cu clic. 

Ușor nu? Nu am uitat nimic? Ei bine, da. Șapa nu trebuie doar sa se intareasca, ea trebuie uscata, dar pentru a o monitoriza pe parcursul a 3-4 zile e nevoie de un apparat special: umidometru de șapă. Acest obiect miraculous masoara cantitatea de apa reziduala care ramane in șapa. Chiar daca pare uscata la suprafata, șapa poate fi umeda in profunzime. Cu umidometru de șapă poti masura exact cat de uda este șapa și ce trebuie sa faci sa grabești uscarea sau cum sa treceti la pasul urmator.

Umidometrele de șapa fac parte din categoria de aparate de masurare a umiditatii care sunt neinvazive și au o rata de eroare mica – 0,5%. Pentru profesioniști, acestea pot rapid indica unde sunt zonele cu o umiditate mai mare, zonele unde porozitatea șapei este mai mica și aceasta cedeaza apa mai greu iar pentru specialiști in uscare pot stabili planul de actiune in uscarea une cladiri.

Pentru o valoare corecta, umidometrul de șapa trebuie tinut perfect perpendicular pe zona de șapa unde faci masurarea de umiditate. Unii recomanda sa il tii inclinat dar pe cele de la Gann, trebuie sa-l tii perpendicular.

cum-folosim-umidometru-de-sapa-gann

Umidometrul de șapă este un aparat nelipsit din recuzita oricarui parchetar, așa ca, atunci cand un meseriaș vine sa devizeze lucrarea ta, urmarește sa scoata din geanta acest apparat. Mai nou, meseriașii recomanda solutii de a izola cumva umiditatea din șapă, așa zisele rașini. Acestea nu sunt 100% garantate, umiditatea iși va gasi loc sa iasa prin locuri pe unde rașina nu a aderat complet. De altfel, e recomandat sa usuci sau natural sau rapid șapa, pentru a fi sigur ca nu vei inlocui parchetul dupa 6 luni de la montaj.

Pe acelasi subiect:

Noul sistem de șapă uscata pe baza de Placi de Ciment AQUAPANEL

Recomandarea noastra este ca tu sa fi vigilent, sa te informezi, iar daca esti cu adevarat pasionat de pardoseli, ai posibilitatea sa achizitionezi de la noi un umidometru de șapă Gann. Acest produs este unul premium, facut in EU, are 2 ani garantie și o minima intretinere. Se poate achizitiona și pentru alte tipuri de masuratori de umiditate, de aer, de cereal, de lemn, gips, și alte materiale.

umidometru-de-sapa-gann-hydromette

Daca ești insa profesionist, iar eroarea de 0,5% e prea mare pentru tine, poti opta pentru o trusa de masurare a umiditatii din profunzime, tot de la producatorul GANN, cu care poti afla umiditatea din profunzime cu o eroare de maxim 0,01%. Așa nu vei da greș in proiectele tale, iar clientii tai vor fi multumiti pe deplin. 

Spor in toate!

Vizionari 708

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Lindab Romania lanseaza sistemul de tigle metalice cu acoperire granulata Lindab Roca
ISOCELL se produce in Austria, intr-una din cele mai moderne instalatii ale Europei
O piscina va fi o investitie pe termen lung, este bine sa va asigurati ca ea va fi in fond si una potrivita.