Cum sa iti faci casa ECO simplu si eficient?

Articol postat de: Life Art Distributie Data: 2019-01-22

Cum sa iti faci casa ECO simplu si eficient?

Daca in momentul in care ai primit factura de current, te-a lasat cu un nod in gat, inseamna ca este momentul sa investighezi cauzele consumului in exces si solutiile pe care le poti aplica pentru o casa mai ECO.

In continuare, ai cativa pasi pe care ii poti urma pentru a-ti face casa mai ECO.

Cumpara tehnologii si aparatura ECO

Tehnologia a adus o schimbare substantiala in consumul de energie al electrocasnicelor. Produsele eco (aparatele de aer conditionat, panourile solare sau becurile LED) reprezinta alegerea economica a zilelor noastre. In comparatie cu produsele traditionale, ele consuma mult mai putin si ofera o experienta de utilizare superioara. Desigur, trebuie sa recunoastem ca investitia initiala in produse economice este mai mare. Insa cantitatea de energie salvata in timp este imensa.

Gandirea inovativa ajuta de asemenea la acest salt in economisirea de energie. De exemplu, un racitor de aer mobil poate inlocui foarte usor un aer conditionat (sau sa il completeze eficient). Astfel, dormitoarele si alte spatii inchise pot fi racite cu aer conditionat, in timp ce spatiile deschise ca gradina, veranda, balconul sau terasa pot fi racite foarte usor cu racitoare de aer portabile (cunoscute si sub denumirea de coolere). Pana la urma, racitoarele de aer consuma de pana la 10 ori mai putina energie fata de aparatele de aer conditionat.

Pe acelasi subiect:

Cum sa economisesti la factura de curent a aparatului de aer conditionat

Cauta dispozitive cu utilizare multipla

In ziua de azi avem o plaja bogata de produse si electrocasnice din care putem alege. Telefonul mobil este un exemplu bun: poate fi folosit ca laterna, camera foto, calculator si multe altele. Dispozitivele cu utilizare multipla te ajuta sa salvezi nu doar spatiu, ci si energie si eventuale costuri de transport.

Beneficiile si caracteristicile multiple ale unui produs (intrebuintarea multipla) ajuta la optimizarea spatiului, ceea ce reprezinta un avantaj. De exemplu racitoarele de aer de la Symphony au tehnologiile i-PURE si alungarea insectelor (tantarilor) intr-un singur aparat. Asta face racitorul de aer si purificator si solutie anti-tantari...si toate astea in acelasi timp, intr-un singur aparat.

Cumpara mereu produse de marca cu certificat de eficienta in consum - ENERGY STAR® - sau clasa de consum cat mai buna

Traim des cu falsa impresie ca produsele de marca sunt foarte scumpe in comparatie cu cele produse local sau asamblate. in realitate, este exact invers. Produsele de marca vin cu garantie si service autorizat. intretinerea, experienta buna de utilizare si garantia unor piese originale, fac alegerea produselor de marca si ECO o alegere inteligenta.

Cum-sa-iti-faci-casa-ECO-simplu-si-eficient-lifeart

Adevarul este ca produsele locale sau asamblate nu prea iau in calcul standardele si normele de calitate in ce priveste economia de energie.

Serile la TV, seri de familie

Astazi este un lucru obisnuit sa ai mai mult de un televizor, calculator sau laptop in orice casa. Lasand la o parte preferintele personale, incearca sa gasesti oportunitati de a strange toata familia in fata unui singur televizor, fie ca va uitati la un meci important sau un film bun.

Pe langa faptul ca nefolosind mai multe lumini, aparate de aer conditionat sau ventilatoare vei economisi energie, te vei bucura de un timp frumos si de calitate cu intreaga familie!

Renunta la aparatura veche pentru aparatura noua, mai ECO

Deseori, suntem lipsiti de chef, timp, bani si energie pentru a mai schimba dispozitivele sau electrocasnicele vechi din casa. Cu toate acestea, se recomanda schimbarea lor o data la 3-5 ani. Este cea mai buna solutie pentru a scuti bani aruncati pe reparatii si consum excesiv.

La final, dar nu in ultimul rand, odata cu aparitia ultimelor tehnologii si inventii, dorinta si apetitul pentru cele mai noi electrocasnice sau dispozitive a crescut foarte mult. Cauta oferte bune din cand in cand pentru a mai economisi si finaciar. Nu doar ca te vei bucura de cele mai noi tehnologii, dar vei economisi energie si vei ajuta la protejarea planetei.

Asadar, esti gata sa incepi drumul catre o casa ECO si eficienta?

https://www.youtube.com/watch?v=lK2UZ31sVR0

Vizionari 568

Alte stiri din “HOME & DECO”

Proges aduce pentru prima oara in Romania cel mai nou si inovativ parchet - singurul parchet laminat rezistent la apa - AQUA STEP
Tehnica de forjare a metalului a evoluat foarte mult in ultimele decenii
Accentele puse pe un mobilier deosebit, corpuri de luminat, draperii, perne sau o mocheta care atrag prin stil si culoare, sunt elemente centrale care pot influenta orice design interior.