10 modele elegante de tapet dormitor

Articol postat de: Arbex Art Decor Data: 2019-08-13

10 modele elegante de tapet dormitor

De ce tapet dormitor? 

Dormitorul este spatiul unde ne retragem la sfarsitul zilei sa ne odihnim ca sa ne reincarcam bateriile. Este spatiul unde visam, este spatiul nostru de intimitate. Iar pentru a profita la maxim de timpul nostru de odihna, visare si intimitate ne dorim cu totii sa cream o atmosfera pe masura.

Ne vom referi la pereti intrucat aceasta este misiunea magazinului Deco-perete.ro.

Putem crea un ambient placut in dormitor pornind de la pereti, amplasand tablouri sau tapet. Iar in acest articol iti vom recomanda cateva modele de tapet pentru un dormitor elegant. Desigur, stilul decorarii il vei alege tu in functie de cum ti se potriveste dar acum vom face recomandari acelora care rezoneaza cu stilul elegant.

Ce trebuie sa stiu cand caut tapet dormitor?

Culoarea tapetului

Designerii de interior recomanda pentru dormitor culori care indeamna la relaxare cum este verdele, albastrul dar si mov-ul (culoarea creativitatii) insa alegerea tonului culorii (cat de inchisa sau deschisa sa fie) e bine s-o corelezi cu dimensiunea dormitorului: pentru dormitorare mici alegi culori mai deschise iar pentru dormitoare mai mari, poti alege culori inchise daca iti doresti. Dar in definitiv, dormitorul este spatiul nostru  intim, asa ca daca iti doresti o anume culoare, esti liber(a) sa-ti indeplinesti dorinta.

tapet-dormitor-culoarea-tapetului

Daca iti doresti o decorare pe termen mai lung, atunci iti recomandam sa alegi culori mai naturale, mai putin tari intrucat e posibil sa te oboseasca dupa primul an o culoare mai puternica.

Calcul necesar tapet

Tapetul se vinde la role (spre deosebire de fototapet care se vinde la bucata care reprezinta intregul model). Rolele sunt de regula la dimensiunea 10 m x 0.5 m insa vei gasi la fiecare model de tapet dimensiunea rolei.

Pe acelasi subiect:

Fototapet cu munti pentru amenajarea dormitorului sau livingului

Modelul unei role de tapet se va repeta de atatea ori cate role vei lipi pe perete. Vezi aici cum calculezi numarul de role necesare pentru o camera.

Tapet dormitor pe un perete sau pe toti peretii?

In functie de look-ul pe care ti-l doresti in dormitor, poti aplica tapetul fie pe un perete, de cele mai multe ori peretele din spatele patului sau peretele lateral patului - cel opus geamului, fie pe toti peretii. Modul de decorare a unui perete este mai inedit si uneori recomandat pentru a nu incarca atmosfera dormitorului, cand modelul tapetului este bogat.

tapet-dormitor-pe-un-perete-sau-pe-toti-peretii

Daca alegi sa aplici tapetul pe toti peretii, atunci alege un model de tapet in culori mai deschise si nu prea incarcat. Daca dimensiunea dormitorului iti permite, poti alege si tapet in culori mai inchise, ceea ce  iti va conferi mai multa intimitate.

Vezi in video-ul de mai jos o selectie de 10 modele elegante de tapet dormitor:

10 modele elegante de tapet dormitor

Tie care tapet ti-ar placea pentru dormitorul tau?

Vezi toate modelele de tapet dormitor din magazinul Deco-perete.ro. Livrare in 1-2 zile lucratoare.

Vizionari 251

Alte stiri din “HOME & DECO”

Proges aduce pentru prima oara in Romania cel mai nou si inovativ parchet - singurul parchet laminat rezistent la apa - AQUA STEP
Tehnica de forjare a metalului a evoluat foarte mult in ultimele decenii
Accentele puse pe un mobilier deosebit, corpuri de luminat, draperii, perne sau o mocheta care atrag prin stil si culoare, sunt elemente centrale care pot influenta orice design interior.