Xella RO continua investitiile in educatie impreuna cu Europa FM

Articol postat de: Xella Romania Data: 2013-08-14

Xella RO continua investitiile in educatie impreuna cu Europa FM

Xella Ro, filiala locala a celui mai mare producator global de beton celular autoclavizat, este alaturi de Europa FM in cadrul campaniei „Nu esti singur pe lume”. YTONG sustine in continuare educatia prin oferirea sistemului de zidarie termoizolanta pentru construirea unei scoli noi unde sa se desfasoare in conditii optime procesul de pregatire a celor mici pentru un viitor mai bun.

YTONG este primul si singurul brand din Romania care s-a alaturat proiectului De-a Arhitectura

Demarat in decembrie 2012, proiectul Europei FM „Nu esti singur pe lume” va continua pe tot parcursul anului 2013. Campania umanitara are ca scop ajutorarea oamenilor aflati in situatii dificile sau care traiesc in comunitati izolate. YTONG a ales sa se implice in cazul scolii pentru clasele I - IV din satul hunedorean Holdea care momentan consta intr-un container metalic de numai 15 metri patrati.

„YTONG are deja o traditie in sustinerea educatiei. Am inceput prin colaborarea cu De-A Arhitectura, o platforma complexa, a carui obiectiv pe termen lung este introducerea studiului arhitecturii ca materie in curicula nationala,” a declarat Madalina Dumitru, Regional Marketing Manager SEE Xella. „Asa cum primul an de cursuri De-A Arhitectura a fost incununat de succes, speram ca si scoala hundedoreana din Holdea sa fie construita in cel mai scurt timp si sa reusim sa le dam o mana de ajutor copiilor care isi doresc sa invete,” a adaugat aceasta.

YTONG ofera sistemul de zidarie termoizolanta pentru o scoala noua ce va avea doua clase si o cancelarie. Una dintre incaperi va putea fi folosita de profesori in regim de garsoniera pentru a evita naveta. Trei TIR-uri din caravana Europa FM incarcate cu 85m³ de blocuri de zidarie termoizolanta YTONG au ajuns in judetul Hunedoara, unde lucrarile au inceput deja cu turnatul fundatiei urmand ca saptamana aceasta sa demareze lucrarile de ridicare a cladirii.

„Compania Xella, prin natura produselor pe care le comercializeaza, gandeste in termeni de eficienta, durabilitate si viziune de viitor. De aceea, strategia de CSR se bazeaza de asemenea pe proiecte pe termen lung prin care oferim consumatorilor constructii eficiente energetic si solutii de incredere,” a declarat Madalina Dumitru.

Autoritatile locale spera ca scoala sa fie gata pana la finalul lunii septembrie si elevii sa-si inceapa noul an scolar conform agendei.

Despre Xella

Xella este cel mai important producator mondial de materiale de constructii pentru zidarie din domeniul betonului celular autoclavizat. Grupul are 90 de fabrici si numeroase centre de vanzare in 30 de tari. In Romania, Xella a inaugurat in anul 2010, la Ploiesti, cea mai modernã unitate de productie de blocuri de zidarie tip BCA din Europa de Est, in urma unei investitii greenfield de 32 mil EUR. Cu focus pe inovatie continua si calitate in constructii, Xella produce si comercializeaza in Romania zidarie premium din BCA sub marca Ytong, iar din 2013 si produse termoizolatoare Multipor.

 

 

Vizionari 231

Alte stiri ale companiei Xella Romania

Xella Romania, producator de sisteme eficiente energetic pentru constructii, a lansat platforma digitala “Planeta YTONG”, un spatiu virtual unde comunitatea de profesionisti se intalneste cu consumatorul, se informeaza corect si colaboreaza eficient, pentru a dezvolta impreuna constructii durabile, sanatoase si performante energetic.
Xella Romania, producator de sisteme eficiente energetic pentru constructii, a creat un fond de solidaritate dedicat sustinerii comunitatilor locale in lupta impotriva COVID-19, in care a fost directionata in prima etapa suma de 150.000 lei pentru actiuni de sprijin imediat
YTONG sustine constructiile de calitate prin lansarea unui ghid informativ online destinat celor care dezvolta cladiri unifamiliale
Xella este cel mai important producator mondial de materiale de constructii pentru zidarie din domeniul betonului celular autoclavizat
Xella este primul producator de beton celular autoclavizat care lanseaza conceptul “pachete mici pentru proiecte mici”
Xella Ro a fost prezenta cu blocurile de zidarie YTONG la Autor, cel mai prestigios targ de bijuterie contemporana din Romania
Noul document impus de UE pentru comercializarea materialelor de constructii pe pietele comunitare este obligatoriu si va include toate detaliile legate de produs, inclusiv tara de provenienta.
Compania popularizeaza acest soft prin intermediul unui concurs al carui premiu consta in termoizolarea interioara gratuita a unei locuinte.
Reprezentantii companiei estimeaza pentru 2010 vanzari de circa 285.000 de metri cubi de produse de zidarie tip bca Ytong.

Alte stiri din “ARHITECTURA”

OAR Bucuresti si Habitat for Humanity Romania lanseaza concursul de solutii de arhitectura „Acasa pentru umanitate", cu premii in valoare de 13.400 de euro.
Proiectat de 3XN Architects din Copenhaga, cube Berlin iese in evidenta datorita fatadei sale ventilate double skin, care integreaza cladirea in mediul inconjurator. Fatada unica, cu un design personalizat, indeplineste nu doar cerintele arhitectului, ci si cerintele ridicate de performanta structurala si energetica.
Competitia Premiile VELUX pentru arhitecti aduna in jurul sau o comunitate puternica de arhitecti si designeri europeni ale caror proiecte inscrise, fie ca sunt deja finalizate, sau doar in stadiul de idee, aduc in prim plan produsele de iluminat natural VELUX.
O fatada double skin este o fatada traditionala, careia i se adauga un invelis exterior, care in mod normal este din sticla. Cele doua fatade, deseori denumite "straturi", sunt separate de un spatiu gol (spatiu de aer), a carui latime poate varia de la cativa centimetri pana la cativa metri.