Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Concursul de solutii de arhitectura „Acasa pentru umanitate", ofera premii in valoare de 13.400 de euro

Data: 2020-05-12

Concursul de solutii de arhitectura „Acasa pentru umanitate

OAR Bucuresti si Habitat for Humanity Romania lanseaza concursul de solutii de arhitectura „Acasa pentru umanitate", cu premii in valoare de 13.400 de euro.

Organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania Filiala Bucuresti (OAR Bucuresti) in parteneriat cu Habitat for Humanity Romania, concursul de solutii de arhitectura „Acasa pentru umanitate” are ca scop selectarea celei mai bune solutii in vederea realizarii proiectului pilot pentru constructia in regim de voluntariat a doua locuinte-tip de 20.000 euro si doua locuinte-tip de 30.000 euro, in vederea atribuirii contractului de proiectare, in valoare de 11.000 de euro fara TVA.

O locuinta sigura si decenta aduce stabilitate, siguranta si iata ca acum a devenit principalul leac al societatilor de pretutindeni in lupta cu pandemia cauzata de virusul COVID-19”, a declarat Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania. „«Acasa pentru Umanitate» este un concurs de al carui rezultat se vor bucura cei pentru care «acasa» inca inseamna doar un vis frumos. Demersul intreprins in parteneriat cu OAR Bucuresti este un prim pas-manifest pentru o locuire decenta si accesibila”.

Concursul „Acasa pentru umanitate”, lansat in deschiderea Anualei de Arhitectura Bucuresti 2020 si adresat profesionistilor din zona de proiectare, are premii in valoare de 13.400 de euro. 

concursul-de-solutii-de-arhitectura-acasa-pentru-umanitate

OAR Bucuresti impreuna cu Habtat for Humanity Romania sprijina atat mediul profesional, cat si mediul de constructii si pe cel antreprenorial orientat catre civic si umanitar. Prin Anuala de Arhitectura Bucuresti 2020, OAR Bucuresti sustine arhitectura sociala, arhitectura adresata familiilor si comunitatilor vulnerabile. Credem ca doar prin concursuri de solutii profesionale vom putea, impreuna, sa crestem calitatea locuirii sustenabile”, a declarat Emil Ivanescu, presedinte OAR Bucuresti.

Pe acelasi subiect:

Tinerii arhitecti si designeri romani se mai pot inscrie la concursul de design jumpthegap®

In data de 22 mai 2020 va avea loc o conferinta online care va cuprinde discutii pe tema de concurs si la care inscrierile pot fi facute pana in 21 mai. Vor urma doua runde de intrebari si raspunsuri, iar in perioada 27 iunie – 06 iulie 2020 vor putea fi inscrise proiectele.

Pentru mai multe informatii puteti viziona site-ul concursului:

https://acasapentruumanitate.oar-bucuresti.ro/

Tags: OAR Bucuresti, Habitat for Humanity, concurs, arhitectura, Acasa pentru umanitate, covid 19, Roberto Patrascoiu

Vizionari 3531

Alte stiri din “ARHITECTURA”

Schüco One, sediul central al companiei Schüco International, a fost prima cladire din lume care a primit toate cele trei certificari de sustenabilitate: DGNB, LEED si BREEAM. Cladirea de birouri cu forma dinamica a fost proiectata de firma de arhitectura 3XN din Copenhaga, combinand sisteme de fatada orientate spre viitor.
Asociatia De-a Arhitectura continua integrarea activitatilor online in programele sale cu provocarile #DeaArhitecturaAcasa, primul curs de vara online al proiectului „De-a arhitectura in camera mea” si prima editie a atelierului nou-nout „De-a pedagogia – Colectie de metode si jocuri”.
Proiectat de 3XN Architects din Copenhaga, cube Berlin iese in evidenta datorita fatadei sale ventilate double skin, care integreaza cladirea in mediul inconjurator. Fatada unica, cu un design personalizat, indeplineste nu doar cerintele arhitectului, ci si cerintele ridicate de performanta structurala si energetica.
Competitia Premiile VELUX pentru arhitecti aduna in jurul sau o comunitate puternica de arhitecti si designeri europeni ale caror proiecte inscrise, fie ca sunt deja finalizate, sau doar in stadiul de idee, aduc in prim plan produsele de iluminat natural VELUX.