Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Turnul cu carbon activ Atlas Copco asigura o puritate Clasa 1 a aerului comprimat

Data: 2010-03-15

Turnul cu carbon activ Atlas Copco asigura o puritate Clasa 1 a aerului comprimat
Antwerp, Belgia, martie 2010. Turnul cu carbon activ (QDT) este cea mai recenta realizare a Atlas Copco in domeniul tratarii aerului comprimat. Acest filtru utilizeaza carbon activ pentru adsorbtia vaporilor de ulei din aerul comprimat, rezultând o puritate Clasa 1 a aerului (conform standardului ISO 8573-1), si este proiectat pentru o durata de viata extinsa.

Carbonul activ este esential pentru extragerea vaporilor de ulei din aerul comprimat in scopul obtinerii Clasei 1 de puritate a aerului. Acest nivel de siguranta este necesar in aplicatiile si industriile in care puritatea aerului este esentiala pentru protectia proceselor de productie si asigurarea calitatii produsului final. (De exemplu in aplicatiile care necesita unelte speciale sau aer instrumental).

\"qdt20r_qdt20\"


Puritate fiabila a aerului
Combinatia specifica a cantitatii si tipului de carbon activ folosit in turnurile cu carbon activ Atlas Copco (QDT) genereaza mai multe beneficii.
Cu un continut maxim de vapori de ulei de 0,003 mg/m3, QDT adsoarbe nu numai uleiul pulverizat si aerosolii, ci si vaporii de ulei, garantând Clasa 1 de puritate a aerului conform standardului ISO 8573-1.
In al doilea rând, turnul QDT are o durata de viata de 4000 de ore, garantata pentru conditiile de referinta 35° Celsius* si o poluare a aerului de 0,35 mg/m3 ulei la aspirare comparativ cu filtrele traditionale cu cartuse filtrante. O temperatura de aspiratie mai mica sau un grad de poluare cu ulei mai redus vor extinde suplimentar durata de viata a Turnului cu carbon activ.
In plus, indicatorul de ulei permite o mentenanta proactiva deoarece semnaleaza saturarea filtrului QDT si necesitatea inlocuirii acestuia. impreuna cu mentenanta facila, aceasta caracteristica protejeaza procesele dumneavoastra de productie si produsul final impotriva contaminarii cu ulei.
In cele din urma, QDT este proiectat, fabricat si testat conform standardului ISO 12500-2, standardul oficial privind siguranta filtrelor de aer comprimat.

\"qdt60_qdt60d\"


Concluzie
Turnul QDT extinde portofoliul Atlas Copco in domeniul filtrelor, oferind o solutie pentru orice clasa de puritate a aerului. Va rugam sa contactati reprezentanta locala Atlas Copco pentru a afla mai multe informatii despre modul in care Atlas Copco poate asigura o puritate sporita a aerului comprimat, protejând in acelasi timp procesul de productie si calitatea produselor dumneavoastra.

*Temperatura aerului comprimat este de regula intre 30 si 35° Celsius
Atlas Copco este un grup industrial cu pozitie de lider mondial in domeniul compresoarelor, al echipamentelor pentru constructii si minerit, al uneltelor de putere si al sistemelor de asamblare. Grupul furnizeaza solutii durabile pentru cresterea productivitatii clientilor prin produse si servicii inovatoare. Fondata in 1873, compania isi are sediul central in Stockholm, Suedia si are o prezenta globala in peste 170 de tari. in 2009, Atlas Copco avea aproximativ 30.000 de angajati si venituri de 64 de miliarde de coroane suedeze (6 miliarde de euro). Aflati mai multe la adresa www.atlascopco.com

Industrial Air este o divizie a Atlas Copco Compressor Technique business area. Aceasta dezvolta, produce si comercializeaza in intreaga lume compresoare de aer cu injectie de ulei sau oil-free, echipamente de tratare a aerului si solutii de retele si monitorizare, sub mai multe marci, pentru toate domeniile industriale. Divizia se concentreaza pe imbunatatirea suplimentara a productivitatii clientilor. Sediul central al diviziei si centrul de productie principal sunt situate in Antwerp, Belgia.

www.atlascopco.com

Vizionari 623

Stiri din aceeasi categorie”

In perioada 8 - 11 aprilie se desfasoara #TotulPentruCasaTa - evenimentul care aduce in prim plan latura digitala a stilurilor de constructie, amenajare si echipare a oricarui tip de locuinta. #TotulPentruCasaTa este al doilea concept virtual dezvoltat de ROMEXPO si reuneste firme cunoscute din industria home & deco care prezinta cele mai noi produse si tehnologii aparute in acest sector.
Arhitecture Conference&Expo premiaza in aceasta toamna proiectele realizate de arhitecti in cadrul Galei Premiilor, ce va avea loc in 6 octombrie la Cluj-Napoca
Otelul are o influenta directa asupra dezvoltarii societatii moderne si a procesului de urbanizare.
Sub conceptul „Primii care va facem viata mai simpla cand alegeti modelul si tipul de piatra potrivit pentru decorarea casei”, showroom-ul de piatra naturala PIATRAONLINE relanseaza platforma www.piatraonline.ro.