Cum transformi un birou ca sa nu arate prea formal?

Articol postat de: eMenatwork - Producator si furnizor de materiale pentru constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior Data: 2018-02-07

Cum transformi un birou ca sa nu arate prea formal?

Cladirile de birouri sunt o adevarata provocare indiferent de etapa constructiei in care se afla. Fie ca vorbim de reamenajare sau de crearea unui spatiu nou de birou, este necesar sa planificam in detaliu tot ce vrem sa obtinem de la acest loc, mai mult sau mai putin intens populat, si care trebuie sa asigure un mediu productiv de lucru pentru angajati. In cazul unui open space, amenajarea trebuie sa fie primitoare si luminoasa, iar zgomotul sa fie cat mai mic pentru a asigura performanta celor care muncesc acolo.

Stiai ca productivitatea si creativitatea pot fi influentate foarte mult de culoarea din biroul de lucru? Studiile au dovedit ca un mediu placut de munca (design interior, colegi, facilitati) cresc implicarea angajatilor, creativitatea, randamentul si fidelizarea fata de compania pentru care lucreaza. De asemenea, culoarea impreuna cu lumina si intensitatea ei, contribuie la crearea unei atmosfere propice pentru a starni productivitatea.
In medie, un angajat petrece o treime din viata la locul de munca, asadar biroul ar trebui gandit sa ofere mediul adecvat pentru ca acesta sa aiba randament si sa fie fericit. 

birou-tavan-fals-casetat-de-calitate-de-la-eMenatwork.ro

Sursa foto

Pentru ca fiecare proiect este diferit, putem sa incepem amenajarea de la tipul de plafon pe care il dorim, astfel incat modelul de tavan sa se potriveasca proiectului si sa nu dea mari batai de cap. Fie ca vorbim de amenajarea sau redecorarea unui spatiu pentru birou, comercial sau hotelier, marea provocare a arhitectului, designerului sau inginerului este alegerea finisajului pentru plafon. Tavanul, cunoscut si sub denumirea de plafon, joaca un rol important in designul final al unei incaperi de birou, de aceea trebuie acordata o mai mare atentie gasirii modelului potrivit.

Pe langa modelele standard de tavan casetat sau metalic, ne putem indrepta atentia si la modele de placi tavan fals produse la cerere sau speciale, in functie de cerintele proiectului. Diferite modele de tavan fals casetat de calitate de la eMenatwork.ro se pot realiza, la cerere, in orice culoare, intr-un timp foarte scurt.

Versiunea de tavan fals este solutia ideala pentru crearea unui decor prietenos, indiferent ca este vorba de un birou open-space, o sala de conferinta sau un birou individual. Se pot aplica placi de tavan fals casetat atat pentru plafon, cat si peretii din incapere, pentru a crea un decor diferit si adaptat identitatii vizuale a companiei. Sau pur si simplu, ne putem juca cu elemente grafice de design si de tavan fals pentru a crea un mediu favorabil pentru angajati, dar si un spatiu primitor pentru clienti.

birou-placi-de-tavan-fals-din-fibra-minerala

Sursa foto

Care sunt avantajele folosirii unui tavan fibra minerala in proiectul tau?

● Aceste placi tavan fals ofera spatiului de birouri un aspect organizat, ingrijit si cu personalitate, mascand instalatiile existente
● Se pot crea o multime de decoruri datorita posibilitatii de a comanda o culoare sau un anumit model de tavan fibra minerala potrivit proiectului 
● Datorita structurii practice a tavanului fals casetat, aceste placi de tavan fals din fibra minerala se monteaza si se inlocuieste total sau partial foarte repede
● Permite integrarea facila a corpurilor de iluminat, sistemelor de ventilatie, sistemelor de siguranta
● Placa tavan casetat este o solutie ignifuga, cu rezistenta la foc de clasa 0, in concordanta cu normele in vigoare
● Se intretine foarte usor si nu este nevoie de aplicarea unor tratamente speciale pe suprafata acestuia

O solutie deosebita pentru a crea un mediu ce starneste performanta angajatilor este sa se foloseasca tavan fals colorat. Simplu de montat si de intretinut, tavanul casetat metalic este o alternativa de amenajare a tavanului. 

Cu ajutorul plafoanelor realizate la comanda, gasim rapid solutia cautata pentru modelele de tavan fals. In plus, economisim timp si scapam de grija de a cauta in magazine, materiale si finisajele de care avem nevoie pentru plafon.
Usor de montat si de intretinut, tavanul fals casetat metalic este una dintre cele mai alese variante de tavan fals. Aceste modele de tavan metalic ofera incaperii un aspect unitar, permitand incorporarea corpurilor de iluminat, a sistemelor de ventilatie si climatizare, dar si ascunderea sub plafon a firelor si instalatiilor existente.

O alternativa la tavan casetat este tavan fals polistiren pret care nu beneficiaza de aceleasi avantaje pe care le oferta cea dintai gama prezentata, iar pretul de achizitie nu sustine/ justifica o investitie intr-un proiect care pune accentul pe detalii de finete. Specialistii prefera sa evite sa realizeze un proiect banal din tavan fals polistiren pret, in detrimentul unei lucrari frumoase si de calitate.

usi-glisante-din-sticla-pentru-mai-multa-luminozitate-in-birou

Sursa foto

Usi glisante din sticla pentru mai multa luminozitate in birou

Alegand usi de interior din sticla pentru birou, oferim incaperii luminiozitate, dar si impresia de spatiu organizat si mult mai incapator. La eMenatwork gasim o gama diversa de usi glisante si usi din sticla, la preturi accesibile, pentru a amenaja biroul asa cum n-il dorim. In plus, putem alege sa montam usi glisante speciale pentru peretii curbi, oferind spatiului personalitate.

Covor PVC - o solutie excelenta pentru pardoselile cu trafic intens

O pardoseala profesionala din covor PVC este o alegere populara datorita aspectului estetic atractiv si a calitatilor tehnice foarte apreciate. Covorul PVC se bucura de o buna reputatie si datorita ofertei mari de culori, modele si stiluri potrivite in toate destinatiile de utilizare. 
Podeaua din linoleum este o alternativa care se remarca prin caracteristicile sale naturale, prin aspect, functionalitate, costuri, rezistenta in timp si usurinta de intretinere.

Intensitatea luminii creeaza o atmosfera spornica

Fiecare lucreaza si reactioneaza diferit in mediul inconjurator motiv pentru care oamenii trebuie lasati sa-si puna amprenta pe biroul personal. Un tablou, o fotografie, o planta sau cateva decoratiuni pot influenta starea de bine si productivitatea la munca.
Pentru zonele de intimitate, se poate delimita discret spatiul folosind o lumina calda, care sa indemne la dialog si meditatie. 
O lampa bine amplasata, becuri bine alese si surse de iluminat dedicate zonelor de birou, pot contribui la realizarea unor detalii de finete care sa impacteze pozitiv gandirea si randamentul angajatilor, fara ca acestia sa se simta intr-un mediu formal si stingher.

Vizionari 1408

Alte stiri din “BUSINESS”

Noile produse si solutii acopera toate cerintele si suprafetele, de la usa de intrare pana la spatiul de depozitare
Hafele, in parteneriat cu Interel, imbunatateste managementul camerelor de hotel prin accesul securizat Dialock
PIATRAONLINE, printre finalistii European Business Awards, competitie care sustine comunitatea europeana de business si recunoaste contributia celor mai inovatoare companii de pe continent.