Module si sisteme complete de contorizare centralizata pentru apa marca Tiemme

Articol postat de: Tiemme Systems Data: 2019-08-30

Module si sisteme complete de contorizare centralizata pentru apa marca Tiemme

Pentru a raspunde nevoilor moderne de control energetic a cladirilor rezidentiale si mai ales a celor cu destinatie de birouri construite recent, Tiemme dispune de o serie completa de solutii, realizate in propriile fabrici, ce includ module si sisteme pentru masurarea directa a energiei utilizate pentru incalzire si racire si pentru consumurile de apa sanitara in instalatii cu distributie pe zone.

Produsele oferite de Tiemme pot veni in intampinarea nevoilor arhitectilor si a inginerilor proiectanti care utilizeaza sistemele de contorizare premontate, precum si ale celor care prefera sa personalizeze modulele de contorizare conform propriilor necesitati. Componentele hidraulice utilizate se caracterizeaza prin calitatea “Made in Italy” Tiemme, instrumentele dispun de certificare M.I.D. iar proiectarea casetelor metalice a fost atent conceputa pentru a garanta maxima flexibilitate in instalare.

Oferta este compusa de produse precum:

• Sisteme pentru utilizatorii mici si mijlocii, asamblate si furnizate sub forma de caseta, pe sabloane sau pe bride metalice, disponibile cu valva motorizata cu doua sau trei cai, cu dispozitiv de citire locala sau pe baza de impulsuri (protocol M-bus)

sisteme-tiemme-sub-forma-de-caseta-pe-sabloane-sau-bride-metalice

• Componente hidraulice si electronice

componente-hidraulice-si-electronice-marca-tiemme

• Un serviciu complet de proiectare pentru proiectele speciale
• Componente pentru contorizarea indirecta: repartitoare de consum pentru instalatii centralizate, contoare cu unde radio si kit robineti termostatici

repartitoare-de-consum-kit-robineti-temostatici-instalatii-centralizate-tiemme

Avantajele contorizarii

Utilizarea sistemelor de contorizare centralizata prezinta o serie de avantaje:

• Ofera posibilitatea de gestionare in mod independent cerintele termice ale fiecarei unitati
• Permite economisirea cheltuielilor individuale de intretinere a centralei (nu mai avem o centrala pe fiecare apartament, ci un unic generator de caldura pe tot blocul).
• Va puteti bucura de intreaga suprafata a locuintei, fara a sacrifica spatiu pentru amplasarea centralei
• Garanteaza o mai mare siguranta, datorita eliminarii centralei din apartament (prezenta unui unic generator de caldura asigura executarea controalelor de intretinere periodica).
• Garanteaza o scadere generala a consumului si, prin urmare, o reducere a emisiilor de substante nocive in aer, protejand astfel mediul in care traim.

Pe acelasi subiect:

Bateriile Tiemme cu design elegant pentru bai si bucatarii moderne

Contorizare, sistem direct

Contorizarea directa, pe fluidul termoconvector, a energiei termice pentru incalzire sau racire consumata de fiecare utilizator. Masurarea se bazeaza pe parametri care definesc diferenta de entalpie intre intrarea si iesirea circuitului de incalzire/racire.

module-de-contorizare-de-incalzire-racire-marca-tiemme

Masurarea consumului de energie termica utilizata pentru incalzire/racire este data de modulele de contorizare de incalzire/racire, in timp ce consumul de apa calda/rece menajera este dat de contoarele volumetrice.

contoare-volumetrice-marca-tiemme

Contorizarea directa permite doua tipuri de citire:

- CITIRE LOCALA, direct pe display-ul instrumentelor montate in fiecare apartament
- CITIRE LA DISTANTA, pe display-ul unui concentrator de date instalat in centrala termica. Concentratorul primeste informatii de la fiecare instrument, prin protocolul M-Bus si transmite datele, printr-un modem, catre un calculator sau poate trimite mesaje prin posta electronica (e-mail).

Tiemme pune la dispozitia clientilor diverse solutii de contorizare directa (ele sunt in catalogul de produse), dar poate realiza module de contorizare directa personalizate, pe baza unui proiect.

Contorizare, sistem indirect

Sistemul centralizat de incalzire, structurat pe coloane, permite reglarea autonoma a temperaturii pe fiecare apartament: pentru masurarea consumului si impartirea exacta a costurilor, Tiemme propune instalarea REPARTITORULUI.

De ce este nevoie?

Toate caloriferele trebuie sa aiba un kit termostatic Tiemme compus din:

• Robinet de tur termostatizabil
• Robinet de retur
• Cap termostatic (pentru reglarea temperaturii)

Robinetul intrerupe fluxul de apa calda la atingerea temperaturii setate si il redeschide cand este nevoie. Operatia de inchidere/deschidere reduce functionarea generatorului, avand ca rezultat economia de energie.

Cum se face impartirea costurilor?

La sfarsitul sezonului rece o mica parte a cheltuielilor de incalzire (de obicei intre 20 si 40%) se imparte la toate apartamentele, pentru a acoperi costurile comune si pierderile de caldura ale instalatiei. Partea ramasa se imparte intre apartamente, in functie de informatiile inregistrate de fiecare repartitor.

Avantajele impartirii costurilor:

• Economie;
• Confort: reglarea in functie de nevoi;
• Echitate: platesc ceea ce consum;
• Protectia mediului: reducerea consumului de combustibil si reducerea emisiilor de CO2;
• Investitie: instalatia de incalzire adauga valoare proprietatii;
• Deducere fiscala: recuperare in 10 ani a 36% din costurile suportate
• Siguranta: utilizarea unui generator unic asigura controale periodice
• Eficienta energetica: Centrala unica furnizeaza mai multa caldura decat toate centralele autonome la un loc.
• Ora de pornire: fiecare utilizator isi gestioneaza propria instalatie

Cand se face citirea?

Citirea consumului se face la sfarsitul sezonului rece. Aceasta operatie se face fara a intra in locuinte. Informatiile legate de consum se completeaza intr-un tabel si, in baza lor, se face impartirea costurilor. La cerere pot fi efectuate citiri intermediare, pentru a monitoriza costurile si corecta functionare a sistemului.

Module de contorizare SHORTY

modul de contorizare shorty

Solutia ideala pentru instalatiile realizate intr-un spatiu limitat. Potrivita pentru debite de pana la 1.2 m3/h.

Concentratoare

concentrator

Dispozitive electronice care culeg informatii despre consumul de energie termica masurat de sistemele de masurare si datele referitoare la consumul de apa potabila detectate de contoarele volumetrice ale instalatiei si conectate prin retea M-Bus.

Contoare, contabilizatoare, calorimetre si accesorii

produse/contoare-contabilizatoare-calorimetre-si-accesorii

Instrumente electronice si mecanice pentru masurarea energiei termice sau pentru masurarea volumului de apa utilizat.

Module de contorizare - BASIC / BASIC-HT

Module-de-contorizare-BASIC-HT

BASIC: Module de contorizare pentru circuite de incalzire si circuite sanitare, compacte, montate pe suport cu fixare pe perete.

Module de contorizare - TECHNO SEP

TECHNO-SEP

Caseta completa de contorizare pentru circuite de incalzire / racire si circuite sanitare, cu separator hidraulic, ideal pentru instalatiile termice in care debitele si temperaturile de exercitiu difera semnificativ.

Module de contorizare - MIX

module-de-contorizare-mix

Caseta completa de contorizare pentru circuite de incalzire si circuite sanitare, cu circuite de temperatura inalta si grup de amestec pentru sisteme de joasa temperatura cu reglare la punct fix.

Module de contorizare - MULTI-MODUL DN40

module-de-contorizare-multi-modul-dn40

Modul de contorizare multiutilizator componibil pentru circuite de incalzire / racire si circuite sanitare, disponibil cu robinet motorizat cu 2 cai.

Module de contorizare - DUO DN25-DN32

module-de-contorizare-duo-dn25-dn32

Caseta completa de contorizare multiutilizator pentru circuite de incalzire / racire si circuite sanitare, cu robinet motorizat cu 2 sau 3 cai. Solutia ideala pentru instalatiile realizate intr-un spatiu limitat.

Module de contorizare - SHORTY DUO/TRIO

module-de-contorizare-shorty-duo-trio

Caseta completa de contorizare multiutilizator pentru circuite de incalzire / racire si circuite sanitare, cu corp din alama, robinet motorizat cu 2 sau 3 cai si vane de echilibrare.

Module de contorizare - HEAT

module de contorizare heat

Caseta completa de contorizare numai pentru circuite de incalzire, cu producere ACM prin schimbator de caldura din otel. Contine debitmetru, robinet motorizat si vana termostatica.

Module de contorizare - FLOOR DN25-DN32

module-de-contorizare-floor-dn25-dn32

Caseta completa de contorizare pentru circuite de incalzire / racire si circuite sanitare, solutia ideala in sistemele de distributie pe orizontala, disponibila cu robinet motorizat cu 2 sau 3 cai. Potrivita pentru debite de pana la 2.7 m3/h (pentru DN25) si 3.5 m3/h (pentru DN32).

Module de contorizare - FLOOR DN20

module-de-contorizare-floor-dn20

Caseta completa de contorizare pentru circuite de incalzire / racire si circuite sanitare, solutia ideala in sistemele de distributie pe orizontala. Disponibila cu robinet motorizat cu 2 sau 3 cai.

Module de contorizare - VARIO DN25-DN32

module-de-contorizare-vario-dn25-dn32

Caseta completa de contorizare pentru circuite de incalzire / racire si circuite sanitare, disponibila cu robinet motorizat cu 2 sau 3 cai. Potrivita pentru debite de pana la 2.7 m3/h (pentru DN25) si 3.5 m3/h (pentru DN32).

Module de contorizare - VARIO DN20

module-de-contorizare-vario-dn20

Caseta completa de contorizare pentru circuite de incalzire / racire si circuite sanitare, cu posibilitatea montarii unui al treilea contor sau a unui kit cu vana termostatica. 

Repartitoare

repartitoare

Culegerea datelor referitoare la consum se face de catre personal specializat, fara a fi necesar accesul la repartitoare, ci numai comunicand din exteriorul cladirii cu instrumentele de masura.

Pentru detalii, puteti contacta firma S.C. TIEMME SYSTEMS S.R.L.:

Bolintin-Deal, Judet Giurgiu
Autostrada Bucuresti-Pitesti KM 23, 
Str. Rasaritului nr. 7 087015
Telefon: 021 311 51 60
Email: tiemmesystems@tiemme.com
http://www.tiemme.com

 

Vizionari 497

Alte stiri ale companiei Tiemme Systems

Vrei sa protejezi un sistem nou? Vrei sa eficientizezi un sistem existent? T-MAG curata fluidul din sistemele de incalzire datorita actiunii combinate a unui filtru otel-inox si a unor magneti de neodim.
Tiemme va propune doua colectii clasice, Delta si Gamma, urmarind principiul calitatii si excelentei tehnologice combinat cu conceptul de durabilitate. Bateriile pentru baie si bucatarie Tiemme au un design elegant, cu un caracter puternic, dezvoltat pentru a reduce consumul de apa cu pana la 50%.

Alte stiri din “HOME & DECO”

La 10 ani de la aparitia pe piata de profil, gama de adezivi-etanseizanti Bison POLY MAX ramane o referinta de succes in alegerile constructorilor profesionisti si utilizatorilor casnici (DIY).
Vopselele simple, in combinatie cu cele decorative, tapetul sau placarile speciale din pluta si lemn sunt unele dintre cele mai folosite metode de amenajare a locuintei de catre romani, potrivit Hornbach unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit.
Intr-o amenajare interioara, stilul industrial presupune utilizarea sau integrarea unor materiale precum betonul, metalul si a peretilor din caramida aparenta. Folosit in mod echilibrat, metalul confera casei tale un aspect elegant si permite realizarea unor elemente de design creative si complexe.
Lemnul de stejar este o esenta pretioasa si foarte populara in special in aria amenajarilor de lux. Calitatea parchetului din lemn de stejar este incontestabila, rezistand testul timpului, si ofera o serie de avantaje printre care putem vorbi si despre cresterea valorii locuintei tale.