Lambriu exterior - 3 motive pentru utilizare plus 3 modele de profile din lemn compozit WPC recomandate de Bencomp

Articol postat de: Bencomp - Producator profile din lemn plastifiat WPC (lemn compozit) Data: 2021-11-22

Lambriu exterior - 3 motive pentru utilizare plus 3 modele de profile din lemn compozit WPC recomandate de Bencomp

In cele ce urmeaza dorim sa oferim cateva motive si argumente pentru alegerea, uneori dificila, a materialului de utilizat la placarea suprafetelor cladirilor - fie ca vorbim doar de un perete, de fatada integrala - atat pentru cladiri rezidentiale cat si pentru cladiri industriale, magazii, sali de sport, etc. Ulterior, vom prezenta 3 solutii tehnice (modele de profile utilizate in principal ca lambriu exterior, dar nu numai) cu caracteristici si fotografii, aplicatii si particularitati.  

3 motive pentru utilizare lambriu exterior din lemn compozit WPC

1. Placarea cu lambriu exterior a cladirilor - moderna, surprinzatoare si ecologica

Fie ca vorbim de o cladire pe care o renovam, sau de o cladire noua, placarea cu lambriu exterior din lemn compozit WPC este o solutie moderna si surprinzatoare. Este moderna fiindca lemnul compozit WPC reprezinta o solutie data de tehnologia actuala. Este surprinzatoare pentru ca aspectul elegant si caldura lemnului nu sunt stirbite de raceala si impersonalitatea plasticului din componenta materialului. Este ecologica pentru ca in componenta lambriului exterior din lemn compozit intra materiale care in loc sa polueze natura, incep o noua viata: regranulat din HDPE provenit din deseuri de plastic - in proportie de 30-40% si 50-60% faina de lemn provenita din prelucrarea industriala a lemnului.

Restul materialelor sunt aditivi de omogenizare, anti-UV, de lubrifiere si pigmenti de culoare.

placare-exterior-wpc-bencomp

2. Placarea cu lambriu exterior a cladirilor - atractiva, durabila si versatila

In ultimul deceniu, placarea devine din ce in ce mai populara ca material pentru finisarea exterioara a peretilor cladirilor sau ca paravan, fiind o alternativa la caramida sau alte materiale de finisare. Este important sa alegeti un material care sa fie atractiv si durabil, iar lemnul compozit WPC prezinta aceste caracteristici. Finisarile diverse - lucios, periat, embosat - si gama de culori - maro inchis (wenge), gri sau maro roscat - sunt optiunile ce pot fi alese in concordanta sau, dimpotriva, in contrast cu restul culorilor cladirii. Durata medie de viata a lambriurilor exterioare confectionate din lemn compozit WPC este de 10 ani, cu exceptia celor aditivate suplimentar, a caror garantie se prelungeste corespunzator.      

Versatilitatea este data nu doar de tipurile de cladiri ce pot fi placate cu lambriu exterior din lemn compozit - spatii comerciale (restaurante, baruri, etc.), cladiri de birouri, case, spatii de productie, complexuri sportive, scoli, depozite si multe altele - dar si de faptul ca panourile pot fi folosite si ca profil pentru acoperisuri (foisoare, pergole) sau ca profil de pardoseala.

placare-fatade-exterioare-wpc-bencomp

3. Placarea cu lambriu exterior a cladirilor - avantaje si beneficii

Intre avantajele utilizarii de lambriu exterior din lemn compozit unul principal il reprezinta faptul ca nu este necesara vopsirea sau tratarea placarii. De asemenea, instalarea este una simpla, utilizand unelte standard, care se gasesc la indemana oricarui pasionat de DIY. Rezistenta la putregai, despicare si deformare este una crescuta, garantia acordata fiind de 5 ani. Garantia produselor se refera la faptul ca pe durata acesteia, profilele de lemn compozit nu vor prezenta defecte in ceea ce priveste calitatea executiei si a materialului. De asemenea, profilele nu vor suferi modificari structurale la actiunea factorilor climatici (radiatii UV, umiditate atmosferica, diferente de temperatura mai mici de 40 de grade fata de temperatura de montaj). Durata estimata de viata este de 10 ani, timp in care, practic nu este nevoie de nici o interventie din partea beneficiarului. Totusi, in timp, lambriul de lemn compozit WPC poate fi spalat cu jet de apa la presiune medie si un detergent diluat. Daca apar pete de mucegai (datorate proastei ventilatii), se poate folosi solutie diluata de clor activ. In cazul petelor de grasime, se va folosi imediat un detergent degresant, iar daca acestea persista, se va folosi o perie metalica sau hartie abraziva. Nu se folosesc solventi organici pentru curatarea scandurilor WPC.

Scandurile  de lambriu WPC se pot si vopsi daca sunt periate / slefuite in prealabil (nu se aplica vopseaua pe profile lucioase!).

Faceti mai intai o proba pe o suprafata mica, inainte de aplicarea vopselei pe toata suprafata!

placare-lambriu-wpc-bencomp

Unul din beneficiile placarii cu lambriuri din lemn compozit WPC il reprezinta faptul ca nu necesita competente foarte specializate, fiind recomandat de arhitecti si constructori in gama noastra de culori, latimi si finisaje pentru a se potrivi atat proiectelor contemporane, cat si traditionale, pentru a crea fatade incantatoare si admirate ale cladirilor. Stabilitatea culorilor profilelor este un alt beneficiu, insa tineti cont de faptul ca in primele doua-sase luni de la montaj, in functie de gradul de expunere solara, scandura se va deschide la culoare din cauza radiatiei solare, inainte sa ajunga la culoarea finala. Acesta e un fenomen natural care nu trebuie sa va ingrijoreze, fiind datorat ligninei din faina de lemn, constituentul principal al scandurii de WPC.

Caracteristicile mecanice superioare (rezistenta la incovoiere, umflarea grosimii dupa imersia in apa, sarcina la rupere, modulul de elasticitate) precum si rezistenta la radiatiile UV sau protectia antifoc sunt superioare produselor ieftine de import si sunt certificate de Laboratorul de Produse polimerice si finisaje al INCD URBAN - INCERC Bucuresti. 

foisor-wpc-bencomp

3 modele de profile din lemn compozit WPC recomandate de Bencomp

1. LAMBRIU L120x27 - pentru mai multe detalii click aici.

Este folosit ca lambriu exterior (placarea peretilor cladirilor), dar si ca profil pentru acoperisuri (foisoare, pergole). 

modele-lambriuri-bencomp

Culori disponibile: maro inchis (wenge), maro roscat, gri
Material: Lemn compozit - WPC (Wood Plastic Composite)
Lungime profil: 3000 mm
Latime profil: 152 mm
Latime utila profil: 120 mm
Grosime profil: 27 mm
Greutate specifica: 1,6 kg/m
Finisaje disponibile: lucios, periat, embosat

placare-perete-balcon-cu-wpc

2. LAMBRIU L140x18 sau L140x18R (cu rizuri) - pentru mai multe detalii click aici

modele-culori-lambriuri-bencomp

Acest lambriu are un mod de prindere nut feder, eliminand astfel spatiul dintre lamele. Poate fi folosit atat pentru decorarea peretilor, tavanelor, acoperisurilor dar si ca scandura pentru gard.  Acest profil poate fi, de asemenea, o solutie alternativa pentru cei care doresc o pardoseala din lemn compozit unitara (fara rosturi) deoarece poate fi folosit ca deck pentru trafic usor (cu mentiunea ca sina de sustinere la acest profil trebuie pozitionata la o distanta de cel mult 20 cm, clemele nefiind necesare). Lambriul (140 mm x 18 mm) este disponibil in 3 culori: gri, maro roscat si wenge si poate avea aspect lucios, slefuit sau embosat.

terasa-si-lambriu-wpc-bencomp

Culori disponibile: wenge (maro inchis); maro roscat; gri
Material: Lemn compozit - WPC (Wood Plastic Composite)
Lungime profil: 4000 mm
Latime profil: 173 mm
Latime utila profil: 140 mm
Grosime profil: 18 mm
Greutate specifica: 1,85 kg/m
Finisaje disponibile: lucios, periat, embosat

terasa-si-lambriu-wpc

3. LAMBRIU L245x20 - pentru mai multe detalii click aici

Lambriu din lemn compozit cu mare putere de acoperire.

Se poate folosi pentru acoperirea fatadelor cladirilor, acoperisuri pentru chioscuri de gradina, realizarea paziilor.

modele-lambriuri-wenge-bencomp

Culori disponibile: wenge (maro inchis), maro roscat, gri
Material: Lemn compozit - WPC (Wood Plastic Composite)
Lungime profil: 4000 mm
Latime profil: 245mm
Latime utila profil: 245mm
Grosime profil: 20 mm
Greutate specifica: 3,23 Kg/m
Finisaje disponibile : lucios, periat, embosat

placare-cladire-wpc-bencomp

Speram ca ti-am fost de folos in cautarea solutiei pentru amenajarea casei tale. Daca vrei sa afli mai multe despre lemnul compozit si despre produsele Bencomp, viziteaza site-ul nostru www.wpcromania.ro. Verifica in permanenta rubrica de oferte aici si fii la curent cu ofertele noastre speciale, avem promotii in derulare.

Asteptam sugestiile si intrebarile tale la adresa: https://www.wpcromania.ro/contact.html completand formularul din partea de jos a paginii.
 

Tags: lambriu exterior, profile lemn compozit, bencomp, lemn compozit wpc

Vizionari 227

Alte stiri ale companiei Bencomp - Producator profile din lemn plastifiat WPC (lemn compozit)

Bencomp srl - cel mai mare producator de lemn compozit (WPC) din Sud-Estul Europei si zona Balcanica pentru amenajari exterioare de tipul dusumele exterioare, pardoseli pentru terase, plaje si piscine, pontoane, piste de joaca, alei, panouri de gard, foisoare, chioscuri, pergole, banci, mese, mobilier urban intr-o gama de modele practic nelimitata. 

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Conform principiului NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) cladirile nou-construite nu trebuie sa consume energie, fapt obligatoriu prin legislatia care a intrat in vigoare la inceputul anului, cu toate ca modul de aplicare al acestuia nu este complet reglementat la nivel legislativ. Reducerea pierderilor energetice a fost un obiectiv esential in proiectele Alukonigstahl inca de acum zece ani, pe care l-a indeplinit prin aplicarea principiilor de proiectare care optimizeaza o constructie din punct de vedere functional si energetic.
Alukönigstahl si Schüco mentin pasul alert in adoptarea celor mai noi descoperiri tehnologice, incluzand digitalizarea in palmaresul de responsabilitati asumate. In industria constructiilor, digitalizarea are impact direct in toate procesele, de la proiectare si ofertare pana la faza de planificare, productie si apoi la asamblarea pe santier, respectiv functionarea unei cladiri.
Lemnul masiv reprezinta o varianta excelenta de material utilizat in constructii. Spre deosebire de cel stratificat, lemnul masiv este suta la suta natural si nu este prelucrat prin utilizarea altor materiale, precum adezivii. Marele avantaj al lemnului masiv, in general, este reprezentat de duritatea sa. Aceasta l-a transformat, de-a lungul vremii, intr-o solutie extrem de populara de material utilizat la construirea obiectelor de mobilier si nu numai.
Atunci cand desfasori lucrari de constructii la suprafata unei strazi, trebuie indeplinite mai multe conditii pentru ca totul sa se intample ca la carte. In primul rand, este necesar sa obtii toate avizele si autorizatiile necesare. Apoi, trebuie sa te asiguri ca atat personalul care pune in practica planurile de reparatie, cat si participantii la trafic, sunt in siguranta.