Itechsol Sisteme solare termice, pompe de caldura, centrale electrice fotovoltaice

Ce tip de controler de incarcare solara este cel mai utilizat pe scara larga?

Articol postat de: Itechsol Data: 2019-07-10

Ce tip de controler de incarcare solara este cel mai utilizat pe scara larga?

Exista doua tipuri principale de automatizari solare - controlere de incarcare - PWM (Pulse Width Modulation) si MPPT (Maximum Power Point Tracking). Sunt foarte diferite unele de altele, deoarece sunt bazate pe principii separate de functionare. In general, in timp ce controllerele PWM costa mai putin si sunt folosite la sistemele mici de panouri solare, controlerele de tip MPPT sunt folosite in sistemele solare mai mari, sunt mai avansate si costa mai mult.

Ce este un controler de incarcare PWM?

Controlerele PWM fac o legatura directa intre matricea solara si baterie. Controalele PWM utilizeaza modulul Pulse Width Modulation pentru a incarca bateria. Un controler PWM nu trimite o iesire constanta, ci mai degraba o serie de impulsuri scurte de incarcare a bateriei.

In functie de starea curenta de incarcare a bateriei, controlerul decide cat de des sa trimita astfel de impulsuri si cat timp ar trebui sa fie fiecare dintre ele. 

Pentru o baterie incarcata aproape complet, impulsurile vor fi scurte si rar trimise, in timp ce pentru o baterie descarcata vor fi lungi si aproape constant trimise. 

Controlerele PWM sunt potrivite pentru sistemele mici de panouri solare off-grid, cu puteri mici si tensiuni scazute - adica acolo unde aveti mai putin de utilizat ca putere si eficienta. Aceste controlere solare sunt adesea folosite in sistemele de energie solara de 12V RV, ca si un intretinator al bateriilor solare eficiente din punct de vedere al costurilor.

Controlerele de incarcare solare PWM sunt mai putin costisitoare decat omologii MPPT mai avansati, dar au un dezavantaj distinctiv - ele creeaza interferente cu echipamentele radio si TV datorita impulsurilor ascutite generate de incarcarea bateriei.

Ce reprezinta un controller MPPT?

Urmarirea Punctului de Putere Maxim (MPPT) permite ca puterea de intrare a controlerului MPPT sa fie egala cu puterea de iesire. Prin urmare, in cazul in care tensiunea de iesire a retelei solare (24V, 48V sau mai mult) este mai mare decat tensiunea bateriei (care este de obicei 12V) controlerul MPPT coboara tensiunea la 12V, dar compenseaza prin cresterea curentului, astfel incat puterea ramane aceeasi. Din moment ce nu se pierde puterea solara generata, controlerele MPPT va ofera flexibilitatea de a va conecta cu mai multe panouri solare in serie sporind astfel tensiunea totala a sirului fara teama de a pierde o parte din energia generata de sistemul solar.

Pe acelasi subiect:

Calculator solar online. Simplu, rapid si complet gratuit.

Principiul MPPT stoarce puterea maxima posibila cu energia solara generata de la panoul solar, facandu-l sa opereze la cea mai eficienta combinatie de tensiune si curent, cunoscut si sub denumirea de „punctul maxim de putere“.

Un controler de incarcare solara MPPT converteste tensiunea generata in tensiune optima, astfel incat sa furnizeze curentul maxim de incarcare a bateriei. Scopul principal al controlerului solar de incarcare MPPT este nu numai pentru a preveni sistemul de energie solara de la pierderea din energie solara generata, dar de asemenea, pentru a obtine puterea de matrice solara. Un controler de incarcare solara MPPT forteaza panoul solar sa functioneze la o tensiune apropiata de punctul maxim de putere. Un alt beneficiu al controlerului MPPT este sa reduca dimensiunea de sarma necesara pentru legatura firului solar la controler. Acest lucru este datorat gamei largi a tensiunii de intrare care va permite sa conectati mai multe panouri solare in serie, ceea ce face sa creasca tensiunea insa cu acelasi amperaj. Controlere MPPT sunt mai scumpe decat cele PWM insa mai eficiente ca si pierderi suplimentare adaugate la sistem.

controller-solar-de-incarcare-PWM-EP-Solar-LS0512E-12V-5A-epever-landstar

Controller solar de incarcare PWM EP Solar LS0512E 12V 5A

Controllerul solar de incarcare PWM EP Solar LS0512E 12V 5A se foloseste in aplicatii cu panouri solare fotovoltaice de mici dimensiuni.

Principalele functii:
- incarcare eficienta;
- utilizare MOSFET ca si comutator electronic;
- compensare termica automata;
- indicator cu LED-uri pentru nivelul de incarcare a bateriei;
- protejeaza bateria de supraincalzire, supraincarcare si descarcare totala;
- protejeaza bateria si previne iesirile de tensiune noaptea catre sistemul solar;
- protectie la inversarea polaritatii pentru baterie si panoul solar;
- oprire automata in cazul in care curentul de incarcare depaseste capacitatea de reglementare;
- protectie si inchidere automata atunci cand se detecteaza scurt-circuit la acumulator sau panouri solare.
Garantie: 2 ani

controller-solar-de-incarcare-MPPT-WRM20-western-co

Controller solar de incarcare MPPT WRM20

WRM20 este un controller pentru sisteme fotovoltaice pe 12/24V cu posibilitatea de captare a puterii maxime MPPT a panoului fotovoltaic. Puteti conecta la el inclusiv module/panouri fotovoltaice on-grid si/sau amorfe (amorph siliciu). Simplu si intuitiv puteti realiza un sistem PV complet off-grid pentru casute, cabane, rulote, vaporase, aplicatii industriale, indicatoare rutiere si multe alte aplicatii. 

Principalele caracteristici:
- incarcare rapida MPPT;
- 310W pentru baterii, acumulatori 12V;
- 620W pentru baterii, acumulatori 24V;
- incarca baterii Litiu-Ion sau Pb (uzuale cu GEL, AGM, auto);
- 12/24V autodetectare;
- management al consumatorilor cu 18 programe predefinite;
- interfata utilizator cu LCD.
Garantie: 5 ani

Care controler de incarcare solar este cel mai potrivit?

Alegerea cea mai buna a unui controler de incarcare trebuie sa fie si cel care se potriveste cel mai bine siste-mului dumneavoastra solar. Ideea este nu numai pentru a evita construirea unui sistem care nu va functiona bine, dar si de a face economie in achizitionarea unui dispozitiv costisitor de care nu aveti nevoie de fapt.

Despre Itechsol

ItechSol va propune Solutii cu tehnologii inteligente:panouri solare termice, panouri solare fotovoltaice, pompe de caldura cu garantie 10 ani!
Instalatiile solare de la Itechsol functioneaza pe toata durata anului, indiferent de cat de scazute sunt temperaturile in timpul iernii, captand inclusiv radiatiile infrarosii si radiatia difuza. Produsele nu polueaza si nu prezinta pericol, sunt stabile si robuste in functionare, iar utilizarea lor va duce la economii substantiale si va proteja mediul!
Produsele sunt livrabile imediat din stocul nostru. Prin intermediul centrului de distributie in tara sau din strainatate, este asigurat un grad ridicat de planificare si securitate a livrarii marfurilor.

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta:

Adresa: Str. Muresului nr. 231A, Jud. Mures
Tel./Fax: +4 0377 101 421, Mobil: +4 0745 667 888
E-mail: contact@panoultau.ro; 
Website: www.panoultau.ro

Vizionari 372

Alte stiri din “HOME & DECO”

Lemnul de stejar este o esenta pretioasa si foarte populara in special in aria amenajarilor de lux. Calitatea parchetului din lemn de stejar este incontestabila, rezistand testul timpului, si ofera o serie de avantaje printre care putem vorbi si despre cresterea valorii locuintei tale.
Amenajarea locuintei capata noi si noi valente, nemaifiind vorba doar despre amplasarea unor piese de mobilier si a unor decoratiuni intr-un spatiu, ci despre starea pe care o aduce fiecarui membru din familie.
Daca detii o terasa spatioasa, dar vrei s-o acoperi pentru a crea un spatiu ferit de precipitatii, investitia intr-o pergola retractabila este o idee foarte buna. Din nenumarate puncte de vedere ea este mult superioara unui acoperis fix si prezinta o serie de avantaje pe care nu le poti intalni la alte sisteme de acoperire.
Uneori, poate fi destul de coplesitor sa iti dai seama de unde sa incepi cand vine vorba de transformarea noului tau spatiu intr-o casa. Dar acest lucru nu trebuie sa fie atat de descurajant! Mutarea intr-o casa noua sau un apartament poate fi, de fapt, un capitol nou si foarte interesant al vietii tale.