Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Renumita firma Gambetta va invita la o baie de frumusete

Data: 2010-06-07

Renumita firma Gambetta va invita la o baie de frumusete
Renumita firma Gambetta va invita la o baie de frumusete: Amenajati spatiile verzi si gradinile dumneavoastra in stil italian!
Din luna iunie 2010, Compania italiana Gambetta vine in Romania!
Cu o experienta de 140 de ani in amenajarea gradinilor, expertii Gambetta inteleg proiectarea gradinilor ca o interventie de arhitectura asupra peisajului, care este modelat armonic dupa nevoile naturii si dupa nevoile zilnice ale oamenilor. Scopul peisagistic este acela de a proiecta o gradina care sa fie intr-un echilibru elegant cu cadrul existent, aducand doar o componenta de inovatie discreta.

\"Gambetta\"/


Ce este gradina pentru fiecare dintre noi? Ne descrie uimitor de frumos directorul firmei italiene, Gian Luca Gambetta: «Gradina este un intreg: culori, parfumuri, sentimente. Gradinile se schimba in fiecare anotimp asa cum se pot schimba sentimentele noastre. Gradina poate fi vibranta, geometrica, ordonata, rustica sau cu o usoara dezordine structurala dorita.
Gradina trebuie sa fie ceva viu, in care puteti petrece clipe linistite si fara griji, pentru a putea aprecia culorile si parfumurile oferite de aceasta, momente ce nu mereu viata frenetica de astazi va permite sa savurati.»


Cu o gama larga de posibilitati de creare si amenajare a spatiilor verzi si a gradinilor (cu flori, clasice, engleze, geometrice, geometrice, japoneze, mediteraneene, rustice), compania Gambetta insumeaza arta gradinaritului in planificarea urbanistica. Toate aceste tipuri de gradini impun arhitectura plantelor, ca spatii unde putem redescoperi linistea interioara incercand sa exprime si sa reproduca frumusetea si perfectiunea naturii in ambiente sugestive.

Integrarea gradinilor in peisaj este piatra de temelie a expertilor firmei Gambetta in arhitectura peisagistica. Chiar si elementele de mobilier sunt alese cu grija deosebita pentru a combina arhitectura omului cu arhitectura naturii! Aceste elemente sunt indispensabile pentru a da sens (echilibru) de intreg gradinii si pentru echilibrul dintre salbaticia naturala a peisajului si modelele impuse de catre oameni.
Elemente precum clima, tipurile de plante deja prezente, evolutia solului, vegetatia naturala, materialele tipice, traditiile locale, culorile caselor, tipurile de culturi agricole existente, mobilierul exterior (ziduri, terase, etc), peisajul (langa dealuri, lacuri sau mare), infrastructura locului, crearea de garduri vii, de tehnici si implanturi de irigatii, etc., sunt atent cercetate, utilizate, modificate, re-create si/sau puse mai mult in valoare de catre profesionistii Gambetta care privesc totul din prisma armoniei si a originalitatii.

Proiectarea de gradini frumoase in Romania implica nevoia de a cunoaste nu numai notiuni de botanica si de arhitectura peisagistica ci si de istoria si cultura regiunii ce gazduieste gradina, scopul proiectului fiind acela de a realiza o opera de arta ce se contopeste cu peisajul inconjurator, dar mai ales sa reuseasca sa il faca pe propietar sa o perceapa ca un mediu familiar legat de identitatea sa culturala.
Dificultatea reala consta in incercarea de a fascina vizitatorul cu normalitatea elementelor disponibile peisajului natural si cu un decor arhitectural unic al culturii locale. Gradina in Romania este proiectata de specialistii Gambetta respectand habitatul natural si articuland echilibrul ecologic ce trebuie inteles si adoptat in functie de necesitati.

Va invitam in universul unic de frumusete creat de compania italiana Gambetta!

www.gradini-gambetta.com
www.vivaigambetta.it

Cristina Rhea- Public Relations Officer – GAMBETTA

Gradina in Romania este proiectata de specialistii Gambetta respectand habitatul natural si articuland echilibrul ecologic ce trebuie inteles si adoptat in functie de necesitati.

Vizionari 633

Stiri din aceeasi categorie”

In perioada 8 - 11 aprilie se desfasoara #TotulPentruCasaTa - evenimentul care aduce in prim plan latura digitala a stilurilor de constructie, amenajare si echipare a oricarui tip de locuinta. #TotulPentruCasaTa este al doilea concept virtual dezvoltat de ROMEXPO si reuneste firme cunoscute din industria home & deco care prezinta cele mai noi produse si tehnologii aparute in acest sector.
Arhitecture Conference&Expo premiaza in aceasta toamna proiectele realizate de arhitecti in cadrul Galei Premiilor, ce va avea loc in 6 octombrie la Cluj-Napoca
Otelul are o influenta directa asupra dezvoltarii societatii moderne si a procesului de urbanizare.
Sub conceptul „Primii care va facem viata mai simpla cand alegeti modelul si tipul de piatra potrivit pentru decorarea casei”, showroom-ul de piatra naturala PIATRAONLINE relanseaza platforma www.piatraonline.ro.