Produsele Guardian Glass din sticla plana, cu pelicula si laminata obtin certificarea Bronz Cradle to Cradle in Europa

Articol postat de: Guardian Glass Data: 2020-01-28

Produsele Guardian Glass din sticla plana, cu pelicula si laminata obtin certificarea Bronz Cradle to Cradle in Europa

Guardian Glass Europe anunta obtinerea nivelului de certificare bronz in programul Cradle to Cradle pentru trei dintre gamele sale de produse - sticla float, cu pelicula si laminata - produsa in opt dintre fabricile din Europa.

Cradle to Cradle Certified™ este o metodologie recunoscuta la nivel mondial, utilizata pentru evaluarea constanta a gradului de sustenabilitate a produselor si un instrument pentru industria sticlei ca raspuns la provocarea economiei circulare. Standardul eva-lueaza produse din cinci categorii de sanatate umana si de mediu, incurajeaza imbunatatirea constanta prin acordarea certificarii pe baza atingerii nivelurilor de reali-zare si solicita reinnoirea certificarii la fiecare doi ani.

Fiecare nivel de certificare reprezinta realizari din ce in ce mai semnificative in cinci categorii critice de performanta:

Sanatatea materialelor - optimizarea compusilor chimici din materialele utilizate in design-ul produselor / cladirilor pentru a minimiza impactul asupra sanatatii oamenilor si asupra mediului. 
Reutilizarea materialului - gandit pentru a elimina conceptul de „deseuri” cu cicluri intentionate ale componentelor pentru a pastra intreaga valoare a acestora.
Energie regenerabila si gestionarea emisiilor de carbon - un viitor alimentat de energie regenerabila, unde producatorii au un impact pozitiv in furnizarea de energie, in echilibrul ecosistemului si mentin carbonul in pamant si vegetatie.
Managementul consumului de apa - tratarea apei ca o resursa pretioasa prin incurajarea gestionarii eficiente a acesteia si a strategiilor de utilizare.
Echitatea sociala –  afaceri responsabile si etica pentru toate partile implicate, inclusiv pentru lantul de aprovizionare si mediul inconjurator.

Avantajele achizitionarii de produse certificate C2C

Designerii de produs, producatorii si brand-urile din intreaga lume se bazeaza pe Cradle to Cradle Certified™ ca fiind o cale transformatoare pentru proiectarea si fa-bricarea de produse cu impact pozitiv asupra oamenilor si a planetei. Mai mult, un numar tot mai mare de brand-uri, organizatii si standarde de sustenabilitate, cum ar fi LEED si BREEAM, recunosc acum standardul ca un mod de a desemna produsele preferate pentru decizii de cumparare tot mai responsabile.

In ceea ce priveste cladirile, Cradle to Cradle incurajeaza arhitectii si designerii sa creeze impact pozitiv si amprente benefice inca de la inceputul proiectului. Proiectarea si constructia cladirilor ar trebui sa fie inspirate din principiile Cradle to Cradle, integrand o gama larga de produse si materiale C2C.

Pe acelasi subiect:

Guardian Glass inaugureaza o noua linie de productie de sticla laminata in fabrica din Orosháza, Ungaria

Obtinerea nivelului de certificare bronz pentru produsele sale din sticla float, cu pelicule si laminate este un pas semnificativ pentru Guardian Glass in ceea ce priveste alinierea produselor si proceselor de fabricatie cu Viziunea Companiei de „a ajuta oamenii sa isi imbunatateasca viata oferind produse si servicii pe care le apreciaza mai mult decat alte optiuni si sa faca acest lucru in mod responsabil, consumand  cat mai putine resurse cu putinta”. Aceasta viziune implica producerea de produse din sticla care ajuta la reducerea consumului de energie si la cresterea confortului ocupantilor cladirilor.

Guus Boekhoudt, vicepresedinte Guardian Glass in Europa a comentat: „Aceasta este o realizare importanta pentru Guardian Glass. In ultimele 12 luni, opt dintre fabricile noastre europene si aproximativ 60 de angajati cu peste 15 specializari au fost implicati in procesul de certificare C2C. Obtinerea nivelului de certificare bronz valideaza an-gajamentul continuu al Guardian si investitiile sale ca lider global in productia respon-sabila de produse sustenabile din sticla.

Cradle to Cradle CertifiedTM este o marca de certificare licentiata de Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Guardian Glass

Guardian Glass, parte a grupului Guardian Industries, este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de produse din sticla float, sticla cu pelicula si produse derivate din sticla. In cele 25 de fabrici din toata lumea, Guardian Glass produce sticla de inalta performanta pentru uz exterior (atat in scopuri comerciale, cat si rezidentiale) si aplicatii arhitecturale de interior, precum si produse din domeniul transporturilor si tehnic. Sticla Guardian se gaseste in locuinte, birouri, masini si in unele dintre reperele arhitecturale cele mai semnificative din lume. Centrul de stiinta si Tehnologie al Guardian Glass lucreaza in permanenta sa creeze produse din sticla si solutii noi, utilizand cea mai avansata tehnologie pentru a-si ajuta clientii sa vada ce este posibil - see what's possible®. Vizitati guardianglass.com.

Guardian Industries 

Guardian Industries, o companie globala cu sediul in Auburn Hills, Michigan, cu peste 16.000 de angajati ce opereaza in America de Nord si de Sud, Europa, Africa, Orientul Mijlociu si Asia.
Companiile Guardian produc sticla float de inalta performanta; produse din sticla peliculizata pentru aplicatii arhitecturale, rezidentiale, de interior, pentru industria transportului si tehnic; si componente de inalta calitate placate cu crom si din plastic vopsit, pentru industria auto si a camioanelor. Viziunea Guardian este de a fi un partener preferat de clienti, furnizori, angajati si comunitati, pe baza unei relatii benefice, reciproce. Aceasta duce la atentia continua in ceea ce priveste imbunatatirea vietii oamenilor prin furnizarea de produse si servicii care valoreaza mai mult decat celelalte optiuni disponibile, facand aceasta in mod responsabil si consumand cat mai putine resurse. Guardian este o sucursala detinuta in totalitate de Koch Industries, Inc. Vizitati guardian.com.

Vizionari 254

Alte stiri ale companiei Guardian Glass

Echipamentul de ultima generatie foloseste o tehnologie avansata pentru transformarea sticlei float standard in sticla cu valoare adaugata de inalta performanta.
Guardian Glass a investit in noua linie de productie de sticla laminata pentru a sustine cresterea cererii de sticla laminata din Europa. Linia de ultima generatie produce atat sticla laminata standard, cat si peliculizata, precum si produse speciale precum sticla laminata cu folie acustica, cu grosimi mari, acoperita si colorata.
Folosind optiunile de cautare, sortare si filtrare intuitiva, prin doar cateva click-uri procesatorii de sticla, arhitectii, designerii si constructorii pot folosi Selectorul de Produse Guardian Glass pentru a gasi cu usurinta solutia potrivita pentru urmatorul lor proiect.
Guardian Glass a dezvoltat o noua, rentabila, fiabila si integrata solutie de umbrire pentru ferestre si usi. Destinata pentru ferestre si usi rezidentiale, solutia Guardian va fi initial disponibila intr-o versiune de umbrire totala, integrata, urmata de versiuni de control al intimitatii si a luminii soarelui.
Glasstec, liderul mondial in evenimentele din industria sticlei, isi va deschide portile in Düsseldorf, Germania, intre 23-26 octombrie.

Alte stiri din “ACTUALITATE”

Potrivit Hornbach, valoarea medie a cosului de cumparaturi in magazinul online este de doua ori mai mare comparativ cu cea din offline iar in valoare absoluta, achizitia medie realizata de romani in shopul online este de cateva sute de lei.
Xella Romania, producator de sisteme eficiente energetic pentru constructii, a lansat platforma digitala “Planeta YTONG”, un spatiu virtual unde comunitatea de profesionisti se intalneste cu consumatorul, se informeaza corect si colaboreaza eficient, pentru a dezvolta impreuna constructii durabile, sanatoase si performante energetic.
Master Engineering produce in sediul sau din Bucuresti sub brandul Solutii Pompare Fluide, grupuri de pompare a apei. Pe langa solutiile oferite cu produse pentru aplicatii industriale, irigatii, apa uzata, stingere incendiu sau pentru cele rezidentiale, Master Engineering ofera consultanta tehnica necesara identificarii celor mai bune solutii pentru proiectele sau aplicatiile clientului
Xella Romania, producator de sisteme eficiente energetic pentru constructii, a creat un fond de solidaritate dedicat sustinerii comunitatilor locale in lupta impotriva COVID-19, in care a fost directionata in prima etapa suma de 150.000 lei pentru actiuni de sprijin imediat