Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Premii in valoare de peste 10 000 euro pentru castigatorii concursului european al montatorilor de pardoseli

Data: 2012-04-04

Premii in valoare de peste 10 000 euro pentru castigatorii concursului european al montatorilor de pardoseli
Pentru prima data in Romania, in perioada 29 - 31 martie 2012, a fost organizat Concursul European al Montatorilor de Pardoseli de catre Asociatia Montatorilor de Pardoseli din Romania (AMPR), in colaborare cu EUFA P+F (Asociatia Europeana pentru Promovarea Pregatirii Profesionale a Montatorilor de Parchet si a Montatorilor de Pardoseli), cu sprijinul Romexpo si al Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, cu sprijinul logistic al Paloma Tours.

La acest eveniment au participat echipe reprezentative desemnate de asociatiile profesionale din sapte state cu traditie in domeniu: Romania, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Italia si Polonia.

Echipa de arbitri desemnata sa aleaga Cel mai bun Montator de Pardoseli din Europa, a fost constituita din Heinz Brehm, Presedinte EUFA P+F, Josef Heller si Jorg Schulein, Vicepresedinti EUFA P+F, Anton Spiegel, Gebhart Christian, Jiri Dvorak, Andreas Holzer, Paul Fischnaller, Philip Vladikov, Constantin Cadar si Calin Parva, ultimii doi din partea Romaniei.

Concursul de pardoseli a avut 2 categorii si anume:

1. Pardoseli de lemn – executarea unui montaj de parchet stratificat si a finisajelor aferente.

Pardoseli de lemn

\"Pardoseli


2. Pardoseli elastice – executarea a 3 montaje: linoleum, mocheta si pardoseala PVC

Pardoseli elastice

\"Pardoseli


Pentru montajul pardoselilor, partenerii si sponsorii au pus la dispozitia concurentilor toate materialele necesare desfasurarii concursului.
Enumeram cateva dintre criteriile care au stat la baza notelor si a punctajelor date de comisia de arbitraj: exactitatea montajului fata de planul tematic, calitatea montajului si a imbinarilor, incadrarea in termenul de executie, modul de abordare a lucrarilor, curatenia la locul de munca, modul in care sunt folosite sculele si echipamentele, lucrul in echipa, modul de croire a materialelor, acuratetea si complexitatea lucrarilor in realizarea modelelor si, nu in ultimul rand, impresia estetica.

Festivitatea de premiere a avut loc in data de 31.03.2012, la Muzeul National de Istorie al Romaniei.
Premiile au fost acordate de catre domnul Heinz Brehm, Presedinte EUFA P+F, precum si de domnul Razvan Dobre, Presedinte AMPR, cu sprijinul Bona Romania, sponsor ce a acordat premii in valoare de peste 10 000€, constand in masini de slefuit parchet Bona Belt, Monodisc Flexisand, masini Bona Edge precum si premiile speciale. Alte premii au fost acordate de catre firma Uzin Utz AG, iar trofeele au fost realizate si puse la dispozitia AMPR de catre Artimex din Cluj.

Concursul European al Montatorilor de Pardoseli

\"Concursul


Castigatorii categoriei PARCHET:

Locul 1: Hock Stefan - Germania
Locul 2: Thoni Jurgen - Austria
Locul 3: Ramming Benedict - Germania

Castigatorii categoriei PARDOSELI ELASTICE (aceasta categorie a fost inclusa anul acesta pentru prima data in cadrul Concursului European al Montatorilor de Pardoseli):

Locul 1: Marx Kai-Kevin - Germania
Locul 2: Gylfadottir Georgios - Germania
Locul 3: Jovanovic Jovan - Austria

Premiul Special la aceasta categorie i-a fost inmanat de catre Heinz Brehm – Presedinte EUFA P+F, concurentului Orza Gheorhge Dorel, pentru, asa cum au denumit-o arbitrii, “o lucrare perfecta” pentru montajul realizat la categoria pardoseala PVC.

Castigatorii categoriei DESIGN DE PARDOSELI, Concursul National Studentesc, competitie organizata de AMPR impreuna cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti:

Locul 1: Student Arh. Pestritu Bogdan-Petru
Locul 2: Student Arh. Gosu Simona
Locul 3: Student Arh Cucu Dorin Ionut si Arh. Prisecaru Delia

Alte premii acordate:

- Cea mai frumoasa lucrare de casa: Spataru Ciprian Constantin – Romania
- Cel mai tanar concurent: Rassler Anton – Italia, Sud Tirol

Echipa AMPR compusa din Razvan Dobre, Mircea Budisteanu, Puiu Cadar si Paul Oprisan, multumeste pe aceasta cale:

- PARTENERILOR: Bauwerk, Bona Romania, Construct Consult Invent, Forbo Bonding Systems, Mapei Romania, Loba-Wakol;
- SPONSORILOR PRINCIPALI: Arboris, Uzin- Pallmann;
- SPONSORILOR: Casa Bambus, DC-Group, Forbo Flooring Systems, Glamour Floors, Kronospan, Menatwork, Murexin, The Natural Wood Floor Company, Paci Comsicrist, Parchetstore, Pavtech, Ax Perpetuum, Premium Floors, Venta, Witex;
- PARTENER PROFESIONAL: www. spatiulconstruit.ro;
- PARTENERILOR MEDIA: Pardoseli Magazin, Casa si Gradina, Casa Mea, Mansarde si Acoperisuri, Planul Casei Mele, Romania Libera, ProiectCasa.ro, ProIdea, Agenda Constructiilor, Bursa Constructiilor, E-Build, Portal Construct, Violet, care, prin profesionalism, efort si abnegatie au facut posibil, in premiera, sa se tina in Romania Concursul European Al Montatorilor de Pardoseli.

Multumim si East European Trade din Targu Mures pentru suport tehnic si punerea la dispozitie a utilajelor Festool pentru parchet.

Vizionari 762

Stiri din aceeasi categorie”

In perioada 8 - 11 aprilie se desfasoara #TotulPentruCasaTa - evenimentul care aduce in prim plan latura digitala a stilurilor de constructie, amenajare si echipare a oricarui tip de locuinta. #TotulPentruCasaTa este al doilea concept virtual dezvoltat de ROMEXPO si reuneste firme cunoscute din industria home & deco care prezinta cele mai noi produse si tehnologii aparute in acest sector.
Arhitecture Conference&Expo premiaza in aceasta toamna proiectele realizate de arhitecti in cadrul Galei Premiilor, ce va avea loc in 6 octombrie la Cluj-Napoca
Otelul are o influenta directa asupra dezvoltarii societatii moderne si a procesului de urbanizare.
Sub conceptul „Primii care va facem viata mai simpla cand alegeti modelul si tipul de piatra potrivit pentru decorarea casei”, showroom-ul de piatra naturala PIATRAONLINE relanseaza platforma www.piatraonline.ro.