Pregateste-ti casa pentru vara, cu ajutorul unui impregnant pentru lemn

Data: 2021-04-30

Pregateste-ti casa pentru vara, cu ajutorul unui impregnant pentru lemn

Vara este anotimpul pe care toti oamenii il asteapta, pentru a se putea bucura de caldura, vacante si clasicele bai in apa marii. Insa vara aduce cu sine si schimbari care pot afecta diferite componente ale unei locuinte. Mai ales daca locuiesti la casa, stii ca este important sa te pregatesti cu atentie pentru vara, deoarece nu doar avantajele prind viata odata cu venirea caldurii. Si elementele care ar putea afecta structurile din lemn ale gospodariei tale revin in forta si trebuie contraatacate corespunzator. O solutie foarte buna pentru protejarea acestor suprafete este sa apelezi la un impregnant pentru lemn de calitate, precum ceara pe baza de apa.

Aceasta solutie este una extrem de eficienta atat in lupta cu ciupercile, mucegaiurile si celelalte elemente care pot ataca structura interna a suprafetelor din lemn, dar si cu razele UV ce le-ar putea distruge aspectul exterior. Iata de ce este o idee buna sa apelezi la un astfel de impregnant pentru lemn, daca vrei sa iti protejezi foisorul sau acoperisul din lemn intr-o maniera eficienta si deloc costisitoare. 

Ce caracteristici are un impregnant bun pentru lemn

Un impregnant de calitate si de ultima generatie este ceara pe baza de apa. Aceasta solutie contine substante atent cercetate si combinate, in asa fel incat sa garanteze o excelenta protectie suprafetelor lemnoase impotriva mai multor factori. Ceara pe baza de apa garanteaza protectie pe termen lung contra razelor UV, care afecteaza in mod pregnant suprafetele din lemn la exterior, atacand indeosebi latura cromatica. Ceara va mentine nuantele puternice ale lemnului si ii va evidentia fibra pe termen lung, durata de rezistenta fiind, in general, de pana la 10 ani! 

Pe langa protectia impotriva razelor UV, substantele dintr-un impregnant cerat pentru lemn garanteaza si protectia impotriva agentilor biologici. Este impiedicata cu brio aparitia mucegaiurilor, a carilor, dar și dezvoltarea ciupercilor care pot afecta placutele din lemn ce formeaza acoperisurile sau podelele constructiilor, precum grajduri sau foisoare. Sunt protejate, deci, atat structura interioara, cat si cea exterioara a lemnului, ceea ce ii confera aspect placut si rezistenta pe termen lung. 

Cum se utilizeaza impregnantul pentru lemn

Aplicarea impregnantului cerat pe baza de apa se poate realiza atat prin imersie, cat si printr-o metoda mai simpla si mai conventionala, utilizand o pensula sau trafaletul. Mai intai, suprafata la nivelul careia vrei sa aplici ceara trebuie foarte bine curatata. Impuritatile si praful sunt aspirate si ramasitele mai subtiri sterse cu ajutorul unei lavete umede. Apoi, ceara se aplica cu ajutorul unei pensule sau cu trafaletul in 2-3 straturi, intre care se aplica si o pasla, pentru a fi obtinut un aspect si mai placut. Fiecare strat trebuie lasat la uscat, timpul necesar acestui proces nefiind mai mare de 4 ore.

De cata ceara ai nevoie si de unde sa o cumperi

Pentru a descoperi de cat impregnant ai nevoie pentru a genera un strat care sa acopere suprafata pe care o vei trata, trebuie sa stii in primul rand valoarea acestei suprafete, in metri patrati. Formula in baza careia vei afla necesarul total este una simpla. De regula, cantitatea este de 60-80 de grame de ceara/metru patrat. Fireste, aceasta cantitate este necesara pentru un singur strat dintre cele trei pe care le poti aplica. 

Pe www.construiesti.com poti descoperi cele mai bune oferte la ceara pe baza de apa, cel mai nou si eficient impregnant pentru lemn. Pentru o aplicare optima, trebuie sa achizitonezi atat ceara, cat si un chit pentru lemn. Ceara este extrem de eficienta, atat pentru aplicarea la exterior, cat si pentru aplicarea la la interior, schimband cu totul aspectul foisorului tau sau al acoperisului casei tale de vacanta.

Tags: impregnant lemn, ceara, protectie lemn

Vizionari 465

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Sustenabilitatea si durabilitatea sunt elemente cheie in proiectarea unei locuinte construite pentru viitor, motiv pentru care Alukönigstahl propune solutii moderne si eficiente, avand in portofoliu 55 de sisteme Schüco certificate CradleToCradle (C2C). Utilizarea atenta a resurselor reprezinta un pas responsabil care poate fi facut in prezent pentru un viitor mai putin poluat, dand o mai mare atentie circulatiei materialelor in cicluri inchise.
Lemnul a fost si este unul dintre cele mai populare materiale utilizate in domeniul constructiilor. De altfel, faptul ca a ramas inca din cele mai vechi timpuri un material atat de utilizat in intreaga lume dovedeste ca proprietatile sale nu pot fi echivalate nici macar prin intermediul tehnologiilor de ultima ora. Creat in urma unui proces ce ii confera rezistenta, duritate si durabilitate, lemnul stratificat este tot mai folosit in constructii si are multiple intrebuintari.
Alukönigstahl vine cu o serie de solutii moderne pentru cei care isi doresc confort, siguranta, functionalitate si cu propuneri practice pentru nevoile specifice ale caminului intregii familii. Alegerea produselor premium reprezinta o investitie in securitatea si performanta casei si, in egala masura, o masura care, pe termen lung, aduce numeroase beneficii la nivelul reducerii costurilor administrative ale unei locuinte.
Exista pe piata foarte multe variante de materiale de constructii, fiecare fiind capabil sa ofere atat avantaje cat si dezavantaje. Una dintre cele mai vechi si longevive solutii este cea reprezentata de lemn pentru constructii.