Implementarea proiectelor de inverzire a acoperisurilor, prin vegetatie extensiva sau intensiva (in functie de structura cladirii) reprezinta o solutie generatoare de beneficii.
Acestea au efecte importante pentru imbunatatirea aerului din zonele urbane si reducerea consumului de energie electrica necesar pentru controlul temperaturilor interioare.
O alta solutie inedita este reprezentata de crearea peretilor verzi sau a gradinilor verticale care contin o varietate de plante care se extind pe partea verticala a cladirilor, ajutand la restabilirea echilibrului natural.
Pereti verzi – Descriere, componenta si beneficii
Panourile de plante cultivate vertical alcatuiesc adevarate opere peisagistice prin varietatea speciilor colorate si foarte placut integrate.
Peretii acoperiti de vegetatie sunt realizati prin diferite sisteme determinate de structura si arhitectura, materialele din care este contruita cladirea si bugetul alocat, aceste proiecte putand fi implementate la interior sau exterior.
Beneficiile oferite spatiilor amenajate astfel sunt: generarea oxigenului proaspat si curat, atenuarea zgomotului si durabilitatea constructiilor.
• Pereti verzi in interiorul cladirilor
Proiectele de inverzire verticala in interior sunt solicitate mai ales pentru asigurarea unui spatiu decorativ aparte pentru diferite zone de receptie, sali de conferinte, spatii de birouri.
• Pereti verzi exteriori
Amplasati in partea exterioara a cladirilor, plantele care alcatuiesc gradinile verticale aduc aceleasi beneficii ca toate plantele – reduc cantitatea de monoxid de carbon si filtreaza elementele poluante din aerul caracteristic zonelor urbane.
ODU Green Roof - Avantajele adoptarii si implementarii proiectelor de pereti verzi
De la revolutia industriala si pana in prezent, calitatea aerului a fost puternic influentata de progresul modern, activitatile si efectele nocive ale utilizarii excesive de resurse energetice, combustibile si alte substante daunatoare mediului inconjurator.
Scopul proiectelor de inverzire a zonelor urbane este de a inversa si diminua daunele provocate de constructii masive si gazele poluante.
Pe langa beneficiile directe aduse comunitatilor, peretii verzi aduc texturi si culori vii care imbunatatesc major aspectul cladirilor.
• Valoare adusa cladirilor
Oscilatiile de temperatura au un efect nevazut, de care oamenii nu sunt neaparat informati – contractarea si extinderea materialelor de constructie determina aparitia fisurilor si deteriorarea cladirilor.
Acesti pereti verzi protejeaza suprafetele cladirilor impotriva razelor ultraviolete, fluctuatiilor de temperatura, absorbtia apei rezultate in urma precipitatiilor abundente.
• Reducerea costurilor energetice
Mediul urban impune utilizarea unei cantitati mari de energie pentru mentinerea temperaturilor optime in interiorul cladirii, contribuind direct la crearea efectului de insula termica.
Cresterea temperaturii exterioare mai ales in timpul sezonului cald impacteaza negativ mediul natural, atat prin cererea mare de resurse energetice, cat si prin emisiile rezultate si poluarea aerului.
Sistemele de acoperisuri verzi si peretii verzi protejeaza suprafetele amenajate de lumina directa a razelor ultraviolete si nu stocheaza energia solara, ajutand la racirea cladirilor pe timpul verii si izolatia acestora in timpul iernii.
• Diminuarea nivelului de zgomot
Proiectele verzi sunt recunoscute pentru blocarea naturala a sunetelor de inalta frecventa, caracterisitice zonelor urbane.
Care este valoarea investitiilor efectuate?
Costurile unui astfel de proiect este determinat impreuna cu specialistii ODU Green Roof, in urma evaluarii datelor transmise de catre clienti, precum proiectul si planul cladirii, poze relevante si descrierea concreta a proiectului verde asa cum il vizualizeaza acestia.
Ofertele de pret includ alegerea locului de creare a peretilor verzi, plantele selectate si tipul de sistem de sustinere pentru care se opteaza. Pentru mai multe informatii, acceseaza www.odu.ro
Date de contact
Telefon: 0744 556 594
E-mail: office@odu.ro