Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Lindab Astron Building Systems lanseaza in Romania Cy-nergy

Data: 2010-03-05

Compania a organizat la Brasov primul seminar din 2010 de prezentare a beneficiilor programului Cyprion, dedicat constructorilor Astron

Astron Building Systems, divizia de hale metalice a Grupului Lindab in Romania, lanseaza Cy-nergy, noul modul de calculare a comportarii energetice a unei constructii, care le ofera constructorilor un instrument necesar pentru adaptarea proiectului cladirii si a echipamentelor la noile standarde energetice DIN V 18599 - redactat in urma aparitiei Directivei EC 2002/91 a Consiliului European ?i EnEV - norme care reglementeaza reducerea consumului de energie pentru cladirile non-rezidentiale. Cy-nergy reprezinta un instrument util pentru consultarile tehnice cu dezvoltatorul. Astfel, cu ajutorul modului Cy-nergy al programului Cyprion se pot lua in considerare problemele legate de consumul de energie inca din etapele de calcul de bugetare si ofertare.

Cy-nergy este un serviciu oferit in prezent tuturor constructorilor Astron care folosesc programul Cyprion, dar poate fi prezentat oricarui constructor interesat sa colaboreze cu Astron. Compania doreste sa le ofere constructorilor, pe langa sistemele de cladiri cu structura metalica, si asistenta, facilitati de service si instrumente pentru cresterea competitivitatii si sporirea oportunitatilor de afaceri. “Acest lucru este benefic si pentru noi, si pentru constructori. Mai mult, clientul final primeste o cladire care satisface noile standarde energetice”, a declarat Istvan Balog, Business Unit Manager Lindab Astron.

Recent a fost organizat la Brasov un seminar de prezentare a noului modul. “Am sustinut la Brasov un curs de ofertare pentru partenerii Astron, dar pentru viitor suntem deschisi catre oricine doreste sa afle beneficiile acestui program. Desi perioada nu este cea mai favorabila pentru constructii, constructorii acorda tot mai mult o atentie deosebita cursurilor si programelor de pregatire. Reactiile participantilor au fost intru totul pozitive“, a completat Istvan Balog.

Despre Cyprion
Cyprion este program propriu de software integrat utilizat de Lindab - Astron si reteaua sa de Builderi, care evalueaza costurile de executie (costul materialelor, proiectarii, transportului si montajului, inclusiv orele necesare de macara) si proiecteaza o cladire din faza de proiect pana in faza de livrare, reducand astfel timpul total si asigurand practic un proces fara erori. Mai mult, aplicatia Allplan genereaza imagini realiste in format 3D ale cladirilor Astron. Aceasta aplicatie este rezultatul colaborarii dintre firma germana Nemetchek producatorul celui mai utilizat program de proiectare de arhitectura si constructii AllPlan si departamentul R&D (Cercetare si Dezvoltare) Astron Luxembourg.

Pe langa modulele Cy-nergy si AllPlan Cyprion mai include si un modul de calcul al gradului de iluminare naturala numit Dial-Astron. Cu ajutorul acestuia se pot optimiza numarul si pozitionarea luminatoarelor si ferestrelor pentru a asigura lumina naturala, atat cat este nevoie si unde este nevoie, in functie de destinatia cladirii.

Despre Lindab Astron Building Systems
Lindab Astron Building Systems este lider european in cladiri metalice industriale, comerciale, pentru recreere, inclusiv cladiri multietajate si ofera servicii complete pentru proiecte la cheie in toata Europa, prin reprezentantele locale si prin reteaua de parteneri autorizati. Compania produce de la 12 la 14 cladiri pe zi, in trei fabrici din Europa. Astron este numele brand-ului produselor vandute de Divizia Building Systems, din Grupul Lindab.

www.astron.ro

Vizionari 531

Stiri din aceeasi categorie”

In perioada 8 - 11 aprilie se desfasoara #TotulPentruCasaTa - evenimentul care aduce in prim plan latura digitala a stilurilor de constructie, amenajare si echipare a oricarui tip de locuinta. #TotulPentruCasaTa este al doilea concept virtual dezvoltat de ROMEXPO si reuneste firme cunoscute din industria home & deco care prezinta cele mai noi produse si tehnologii aparute in acest sector.
Arhitecture Conference&Expo premiaza in aceasta toamna proiectele realizate de arhitecti in cadrul Galei Premiilor, ce va avea loc in 6 octombrie la Cluj-Napoca
Otelul are o influenta directa asupra dezvoltarii societatii moderne si a procesului de urbanizare.
Sub conceptul „Primii care va facem viata mai simpla cand alegeti modelul si tipul de piatra potrivit pentru decorarea casei”, showroom-ul de piatra naturala PIATRAONLINE relanseaza platforma www.piatraonline.ro.