Toti specialistii in domeniul constructiilor cunosc faptul ca cel mai mare inamic al eficientei unei cladiri este infiltrarea si miscarea aerului in izolatii. Inamicul longevitatii cladirilor este umiditatea si apoi condensul, care cauzeaza mucegaiuri, ciuperci, putrefactie, nemaivorbind despre tratamentele pentru sanatate si confort „datorate” acestor agenti. In timp ce materialele conventionale pot realiza in conditii normale o izolatie termica cu un anumit grad de succes, prin insasi natura lor, folosesc aerul pentru a izola - nu pot izola aerul dintre doua climate.
Alternativa superioara la polistiren sau vata minerala
Cu ajutorul ei veti economisi spatiu, deoarece se aplica intr-un strat de 3 cm, doar pe una dintre suprafete (interioara sau exterioara).
Aplicarea izolatiei cu spuma poliuretanica se face prin sprayere-pulverizare cu ajutorul unui utilaj mobil complex care dozeaza si controleaza temperaturile si presiunile celor doua componente chimice (isocianatul si poliolul).
Daca aplicarea s-a facut la exterior, este obligatorie acoperirea cu un strat protector impotriva razelor ultraviolete. Deoarece este un material ecologic spuma poliuretanica se poate aplica si in interiorul locuintelor, spatiilor comerciale, fermelor, etc. Este o materie sintetica, duroplasta, prezinta o structura celulara predominant inchisa (cu un procentaj de peste 92% celule inchise), iar densitatea este de 50%, realizand pentru cazuri speciale densitati superioare.
Un sistem izolator complet de la Izohaus Izolatii Nr. 1
Toti specialistii in domeniul constructiilor cunosc faptul ca cel mai mare inamic al eficientei unei cladiri este infiltrarea si miscarea aerului in izolatii. Inamicul longevitatii cladirilor este umiditatea si apoi condensul, care cauzeaza mucegaiuri, ciuperci, putrefactie, nemaivorbind despre tratamentele pentru sanatate si confort „datorate” acestor agenti. In timp ce materialele conventionale pot realiza in conditii normale o izolatie termica cu un anumit grad de succes, prin insasi natura lor, folosesc aerul pentru a izola - nu pot izola aerul dintre doua climate. Aerul este mixat, iar cu fiecare schimbare a temperaturii exterioare sau a vantului se compromite calitatea izolatiei. Vaporii de apa din aer, atunci cand acesta se raceste, duc la aparitia condesului: igrasie vizibila sau mai rau, in locuri unde nu este vizibila.
Ecologica 100%
- Nu foloseste aerul pentru a izola.
- Controleaza temperatura ambientala.
- Previne pierderea de caldura.
- Reduce costurile la energie.
- Imbunatateste izolarea fonica-exista si sisteme speciale de poliuretan, pentru zgomot la impact (podele), zgomot ambiental (pereti acoperis) care ajung la performanta de reducere a zgomotelor cu 72db. Aplicatii in: studiouri de inregistrari, radio, televiziune, cluburi de noapte, discoteci, sali de conferinta, etc.
- Stopeaza scurgerile acoperisului.
- Protejeaza structura.
- Reduce transmiterea vibratiilor.
- Este o izolatie usoara dar durabila (minim 50 ani fara a-si schimba proprietatile).
- Rigidizeaza structura unei cladiri (la cladirile din lemn 200%).
- Este un produs ecologic 100%.
- Se aplica pe orice suprafete.
- Sigileaza perfect orice spatii, pori, etc.
- Formeaza un invelis continuu fara imbinari, punti termice.
- Rezistenta la intemperii.
- Se poate aplica la interior cat si la exterior.
- Recuperati rapid investitia efectuata.
- Rezistenta la trafic.
- Arie foarte larga de aplicatii.
- Elimina spatiile in care pot trai insecte, rozatoare, paraziti, etc.
- Garantie totala.
Proprietati:
- Termica - conductibilitate de 0.026 w/mk
- Reduce consumul de energie cu pana la 50%
- Fonica - reducere a zgomotului cu 72 decibeli
- Ignifuga - nu arde si nu intretine arderea
- Impermeabila - lasa materialul sa respire
- Antiseismica - reduce transmiterea vibratiilor
- Rigidizeaza structura unei cladiri: 200%
- Durabila - Garantie 50 ani
- Elimina spatiile in care pot trai insecte, rozatoare etc.
- Interior si exterior
Numeroase aplicatii:
- Cladiri: pereti, terase, mansarde, subsoluri, demisoluri etc.
- Acoperisuri plane (blocuri, hale) sau inclinate;
- Pardoseala;
- Hale industriale;
- Machete;
- Grajduri, ferme agro-zootehnice;
- Piscine;
- Tevi subterane de gaz, apa si petrol.
Tags: spuma poliuretanica, izolatii