Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Incalzire si racire prin panouri radiante, sistemul Giacoklima prin pardoseala

Data: 2009-11-09

Incalzire si racire prin panouri radiante, sistemul Giacoklima prin pardoseala
Sistemul de pardoseala poate fi utilizat fie ca un sistem de incalzire fie ca unul de racire. Este un sistem inovativ, de obtinere a temperaturii de confort termic intr-un spatiu determinat prin eliminarea corpurilor statice, sistem ce combina confortul cu economii de energie. Arhitectii si decoratorii de interioare apreciaza sistemul de incalzire prin pardoseala datorita faptului ca permite folosirea la potential maxim a structurilor si a spatiilor interioare. Aceste spetii cuprind tot ceea ce inseamna imobil rezidential, cu destinatii comerciale, sali de sport, unitati de invatamant, biserici, spitale, constructii speciale. Pentru aplicatii exterioare poate fi utilizat la topirea zapezii pe rampele de garaj, stadioane, etc.

\"sistemul

Multumita sistemului de incalzire asezat in pardoseala se poate furniza utilizatorului aceeasi senzatie de bine, pastrand o temperatura cu 2 grade mai mica decat sistemele traditionale. Incalzirea prin radiatie asigura o temperatura uniforma pe toata suprafata pardoselii incalzite astfel se obtine un grad de confort net superior fata de incalzirea prin convectie. Prin sistemul de incalzire prin pardoseala se obtin 24 grade la baza podelei, 22 grade la nivelul corpului si 20 grade la nivelul tavanului, ceea ce conduce la un necesar de caldura pentru incalzire mai mic, fapt ce permite o economie in functionare de pana la 20%, comparativ cu sistemele clasice de incalzire cu radiatoare.

Panouri solare plane - sursa de energie gratuita si nepoluanta

Soarele ne ofera gratuit un potential energetic care se poate folosi fara limite fiind total nepoluanta. Prin utilizarea inteligenta a energiei solare se reduc costurile pentru producerea apei calde menajere in medie pe an cu pana la 60%, iar la incalzire cu pana la 30%.

\"Panouri

Cele mai utilizate colectoare solare sunt cele plane (KPC), datorita costurilor mici de investitie si a randamentelor satisfãcãtoare. Utilizarea acestora se face cu precãdere pentru producerea apei calde menajere ºi a încãlziri piscinelor pe timp de varã. O altã soluþie în acest domeniu o reprezintã colectoarele solare cu tub­uri vidate ( KTU ) cu randamente foarte ridicate ºi funcþionare pe întreaga perioadã a anului ( aport la încãlzire ). Se regãsesc în instalaþii ceva mai complexe si aici amintim: instalaþii casnice cu necesar mare de ACM, clãdiri de birouri ºi showroom-uri, hoteluri, etc

Pentru cine nu a auzit de Radox, este vorba de specialistul numarul 1 in proiectarea si alegerea celor mai bune solutii de incalzire si conditionare cu peste 300 centre in toata tara.

www.radox.ro

Ecipa noastra de ingineri proiectanti va sta la dispozitie pentru a alege impreuna solutia optima de climatizare pentru dumneavoastra.

Vizionari 765

Stiri din aceeasi categorie”

In perioada 8 - 11 aprilie se desfasoara #TotulPentruCasaTa - evenimentul care aduce in prim plan latura digitala a stilurilor de constructie, amenajare si echipare a oricarui tip de locuinta. #TotulPentruCasaTa este al doilea concept virtual dezvoltat de ROMEXPO si reuneste firme cunoscute din industria home & deco care prezinta cele mai noi produse si tehnologii aparute in acest sector.
Arhitecture Conference&Expo premiaza in aceasta toamna proiectele realizate de arhitecti in cadrul Galei Premiilor, ce va avea loc in 6 octombrie la Cluj-Napoca
Otelul are o influenta directa asupra dezvoltarii societatii moderne si a procesului de urbanizare.
Sub conceptul „Primii care va facem viata mai simpla cand alegeti modelul si tipul de piatra potrivit pentru decorarea casei”, showroom-ul de piatra naturala PIATRAONLINE relanseaza platforma www.piatraonline.ro.